0
zpět

diskuze k tématu: Jakou vybrat ojetinu za milion?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, servisní náklady, technické dotazy, německá vozidla, francouzská vozidla, německá vozidla, německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:43, Kvalitní doporučení
Pánové Oborník a Herna píší nejerudovaněji a pro tazatele také nejpřínosněji. Nic proti panu Dvorskému, ale když vidím pod článkem jeho jméno, je mi jasné, že doporučí, ať se zájemce projede se všemi zvažovanými auty, vybere si, které mu nejvíce vyhovuje, nechá si finanční rezervu a vymění olej a filtry.
Tazateli jde hlavně o prestiž a respekt na dálnicích. Kdyby chtěl pohodlné svezení na dlouhých trasách, za míč pořídí leckteré nové auto, které jeho požadavky splní.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:44, Milý typek(u)!
typek napsal:
Milá Kylie. Vůbec nepochybuji o kvalitách C5, C6 ovšem je potřeba respektovat tazatele. To znamená nereagovat na dotaz "Chci prosím Volvo s benzínovým motorem" replikou " Výborně, mám pro Vás krásnou Ochcávku fdechtu fplnépalbě". Nic proti, C6 je výkladní skříň technologií Citroenu, ale "prestiž" (ať si pod tím představuje kdo chce co chce-já si pod tím představuji kombinaci tradice, kvality, solidnosti a vnímání značky lidmi o čemž si prozatím Citroen může nechat ve třídě těchto aut zatím zdát ...
Váš příspěvek MÁ "hlavu a patu" a MÁte pravdu, ale JÁ (to bude asi tím že jsem BLONDýna .-) si NEvybírám vůz "pro sousedy" ale "pro SEBE"!
Ono vámi zmiňované "vnímání" značky se bohužel projeví při následném prodeji, ale jinak je (alespoň pro mne) naprosto NEdůležité (raději pojedu s výše zmiňovaným NEnápadným ale SKVĚLÝM C5 3.0 HDi Exclusive Criollo s fantastickou přední nápravou, famózním motorem, vyčerpávající výbavou v ceně - v tichu a pohodě za vrstvenými skly sedíc v masážní sedačce pokrité LUXUSní kůži Criollo, než ....
PS: S "přirozenou úctou" okolí NEmívám problém ,-)
PPS: Tedy zde ve "virtuálním" světě občas ANO, v tom "reálném" jsem "spokojena" .-)
Pěkný den (a tenhle nový motor V6 3.0 HDi všem DOPORUČUJi k "vyzkoušení" či alespoň k nějakému "přečtení si" o něm ...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:44, RE: Vyčerpávající výklad
typek napsal:
Já to třeba chápu. Mým snem je aston martin vanquish V12, ale osm milionů za něj nedám. Dal bych dva a ta doba se blíží. Je to sice ojetina, ale také je to splněný sen. Možná to bude jako vysvětlení stačit.
Ano, Citroen DS je legenda, ale měl citroen v mezidobí (XM je malá) něco, co by velikostí, nebo technikou sahalo třebas BMW 7 na kotníky? jde mi o kontinuitu, je to sice primitivní, ale takhle přesně lidé soudí....
Píšeš to přesně - Citroen DS je legenda, dá se totéž napsat o konkrétní limuzíně od BMW? Dělali samé dobré vozy, ale "nezapamatovatelné". Legendu typu DS tam nenajdeš.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:54, Milý typek(u)!
typek napsal:
Ano je to uhozené, a my tady to víme. Ale stačí se poptat po známých, kteří jsou méně pragmatičtí, jak vnímají člověka, který leze z MERCEDESU a člověka, který leze z CITROENU...
ANO - to jste "uhodil" hřebík na hlavičku!
Pokud mne někdo vnímá JINAK když vystupuji z Brumly a JINAK když vystupuji z Teddy(ho) - Mercedes SL 6.3 AMG ... tak TAKový člověk mne moc NEbere/NEzajímá/NEmám potřebu s ním "cokoliv" (přidá mi snad na koupi nového vozu? Mám známé/přátele, co mají skoro NEJ-dražší vozy na světě, mám kamaráda co má 10 let starou Xantii 2.0 HDi ... měla bych je začít "dělit" dle majetku na "lepší/horší"? ,-)
PS: Že to tak "funguje" samozřejmě VÍM - a sama mám penízky RÁDA (a ony mají RÁDY mne ,-) ale neb na téhle planetě se "motá/překáží/ničí ji" už asi 7 miliard lidí - tak NEní zas takový problém najít TAKové, kteří mne vnímají STEJNĚ když vystoupím z Citroën C5 či z Bentley Continental (který se mimochodem i se vzduchovým pérováním v "nejpohodlnější" poloze Citroën(u) C6 NEvyrovná - přitom do zatáček to také NEní žádný "zázrak", tam ho levnější MÉ "oblíbené" SL 6.3 AMG "rozmetá" v prach ... ale když z něj vystupujete někde ... já nevím před hotelem, tak ANO - budí "respekt" ... smutné ,-(
Pěkný den ,-)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:59, Milý David(e)V!
David V napsal:
Po pravdě řečeno mně to taky přijde zvláštní. Za milion se dá koupit slušné nové auto, ve kterém se dá 60 tkm/rok vydržet a ačkoliv nejsem zrovna fanda francouzských aut, tak Citroen, pokud někdo preferuje pohodlí, zas tak špatná volba není. Navíc, pokud bych trávil v autě tolik času, tak bych si raději vybavení vybral takové, které ocením sám a ne, aybch čekal, co na mě zbude nebo se dokonce musel s něčím smířit. Ale ať si každej utratí svoje prachy za co chce, já si taky nakonec vozím zadek v ...
S tím ZÁVĚRem s vámi SOUHLASím!
Je to z "předvybraných" vůz s "nejslabším" motorem a asi i podvozkem - jinak je celý článek (na místní poměry) VELMi slušně napsaný, závěr je .. nu popravdě moc ho NE-chápu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS: Já bych si při TAK vysokém nájezdu URČITĚ vybrala NOVÝ vůz (a měla pár let JISTOTU a "nový" je prostě "nový" - jednak dle MÉHO výběru/specifikace a "druhak" materiály stárnou a je jim JEDNO co je za logo někde vpředu/vzadu a u ojetého nikdy NEvíte "co a jak" BYLO a v česku DVOJnásob...
Pěkný den ,-)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 14:00, RE: Vyčerpávající výklad
Radek_G napsal:
Ono záleží, KDO z toho auta leze. Podle Freudovy teorie - "typologie ksichtu". Až tolik na té značce opravdu nezáleží, nepřeceňoval bych žádnou natolik, abych si myslel, že ta či ona dodá člověku vážnosti.
Chlápka nejlíp zlustruješ podle hodinek a bot, to je známá pravda.
Takže taky vlastně předsudek
vylezu-li z C6 a budu mít na nohách golfky od duca del cosma, na rukou breitlingy budu pro Vás dostatečně solidní pán. Sice večer jídám chléb pomazaný krví novorozeňat, ale je dobré být v očích okolí důstojným a solidním člověkem Ale vážně: přeceňovat vliv jakékoli značky na okolí je nesmysl, je ovšem si potřeba uvědomit, kdo v Čechách soudí. Například vědomí, že převážná většina českého národa je přesvědčena, že jedním z nejlepších vozů na světě je - ani to nechci vyslovit (ano je to ona)- mě zrovna nenaplňuje optimismem a důvěrou ve správné závěry....
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 14:09, RE: Vyčerpávající výklad
typek napsal:
Já to třeba chápu. Mým snem je aston martin vanquish V12, ale osm milionů za něj nedám. Dal bych dva a ta doba se blíží. Je to sice ojetina, ale také je to splněný sen. Možná to bude jako vysvětlení stačit.
Ano, Citroen DS je legenda, ale měl citroen v mezidobí (XM je malá) něco, co by velikostí, nebo technikou sahalo třebas BMW 7 na kotníky? jde mi o kontinuitu, je to sice primitivní, ale takhle přesně lidé soudí....
Jenže Ty píšeš o snu a ne o autu na běžné ježdění a omezenou dobu - to jsou různé pohledy. Čili ojetina za mega na několik hodin denně za volantem mi přijde zvláštní, když se dá koupit adekvátní funglovka. A prestiž? Prestiž je cizím slovem vytahování, nic jiného.
Je otázkou jestli má ojeté báwo vyšší prestižní hodnotu než třeba nový Accord, když se náhodou na ta auta stočí řeč (za kolik bylo a co umí) - jakože se stočí, když jse o prestiž.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 14:15, RE: Vyčerpávající výklad
Radek_G napsal:
Mne třeba dlouho trvalo než jsem při vyřčení slova BMW přestal vidět veksláka šmelícího bony. A dodnes jsou za volantem těchto vozů k vidění "podivné existence" víc než u jiných značek.
No tuhle jsem stál za Internacionálem a čekal na ženu až vyleze z knihkupectví, a projely A8, BMW7 a nějakej velkej meďour a všichni řidiči měli podobnou vizáž, lehce napapaní, bosohlaví s černými brýlemi, ačkoliv bylo pod mrakem. Nedělám z toho závěry, ale faktem je, že těch gentlemanů v šolně s aktovkou nebo kufříkem v těchto autech vídám méně než těch prvních.
Jo a podobné týpky jsem tuhle viděl na magistrátu, když jsem si přepisoval plechovku.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 14:29, RE: Vyčerpávající výklad
typek napsal:
Ano je to uhozené, a my tady to víme. Ale stačí se poptat po známých, kteří jsou méně pragmatičtí, jak vnímají člověka, který leze z MERCEDESU a člověka, který leze z CITROENU...
To je to správné slovo - méně pragmatičtí. Jsem tělem i duší technik a když něco pořizuji, tak jsou na prvním místě parametry, pak cena a pak design. Většinou to dopadne tak, že si něco pořídím a díky dobrému fungování se mi to dodatečně začne líbit a co tomu říká okolí - jednak je mi to fuk a jednak jsou to vesměs technici, takže mají podobné mechanismy při výběru. A jestli mě jako člověka soudí za to, že lezu z Mondea, tak jen doufám, že s ním nebudu muset trávit ani společenskou večeři, natož obchodně-technické jednání.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 15:00, Jste všichni mimo!!!!!
Soudit podle vzhledu a co má člověk kolem sebe je ubohost a bezduchost závistivců.
Ve Švýcarsku v Bavorsku a v podobných zemích,kdy už mají jak se říká "všechno hotové" se jezdí běžně ojetinou A100,Passatem,Golfem apod. Toto už tam mají za sebou,ale tady to bude ještě dlouho trvat,než tento předsudek zmizí.
Jinak s těmito penězi bych nešel do ojetiny ale do nové GS300, Camry,Legend a nebo Passat CC. Ale i tak je to moc peněz za plechy na kolech,které za pár let nemají žádnou hodnotu.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 15:18, RE: Milý A4ko - pokračování..
Kylie napsal:
.. jinak kdybyste ČETL mé příspěvky, VĚDĚL byste, že můj "favorit" je Bristol Fighter T (moc se mi LÍBÍ "styl" Caparo T1) a z aut s nimiž jezdím za NEJ- považuji Mercedes SL 6.3 AMG (snad krom menšího prostoru v kabině/na nohy u spolujezdce, kam se mi Buřtík "skoroNEvejde" .-)
Mohu vám vyjmenovat další v různých cenových hladinách, ale NEbudu vás "zatěžovat", už TAK je to možná až MOC informací "najednou"
Tak jako autor článku zmínil že je maličko PŘEKVAPEN, že tazatel raději NEzkusí Citr...
Milá Kylie, nemám tolik času jako ty, abych psal tak sáhodlouhé příspvěky, navíc plné velkých písmen, uvozovek, závorek a podobných blbostí, takže jen stručně.
To, že se tady vždy snažíš ohromit svými rozsáhlými znalostmi, získanými četbou různých katalogů a časopisů, je mi už dávno dobře známé.
Ty zase patrně NEčteš dotaz tazatele, který vybírá mezi BMW, MB a AUDI. Četlas tam někde o Citroenu??? Pochop, že tazateli třeba takový Citroen i přes svou technickou vyspělost z nějakého důvodu nevyhovuje, takže vybírá z této německé trojky. Ale ty sem stále demagogicky a pořád dokola cpeš svoje myšlenky o Citroenu. Někteří lidé jsou prostě neuvěřitelní. Ty jsi prostě schopná psát o citroenu C6 i do článku o zahradních malotraktorech..... unglaublich!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 15:23, RE: Jste všichni mimo!!!!!
Marcus napsal:
Soudit podle vzhledu a co má člověk kolem sebe je ubohost a bezduchost závistivců.
Ve Švýcarsku v Bavorsku a v podobných zemích,kdy už mají jak se říká "všechno hotové" se jezdí běžně ojetinou A100,Passatem,Golfem apod. Toto už tam mají za sebou,ale tady to bude ještě dlouho trvat,než tento předsudek zmizí.
Jinak s těmito penězi bych nešel do ojetiny ale do nové GS300, Camry,Legend a nebo Passat CC. Ale i tak je to moc peněz za plechy na kolech,které za pár let nemají žádnou hodnotu.
hehe, než začnete číst diskuzi znovu, tak se jděte podívat do krbu, jestli je tam dost popela
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 15:34, RE: Milý A4ko - pokračování II.
A4 napsal:
Milá Kylie, nemám tolik času jako ty, abych psal tak sáhodlouhé příspvěky, navíc plné velkých písmen, uvozovek, závorek a podobných blbostí, takže jen stručně.
To, že se tady vždy snažíš ohromit svými rozsáhlými znalostmi, získanými četbou různých katalogů a časopisů, je mi už dávno dobře známé.
Ty zase patrně NEčteš dotaz tazatele, který vybírá mezi BMW, MB a AUDI. Četlas tam někde o Citroenu??? Pochop, že tazateli třeba takový Citroen i přes svou technickou vyspělost z nějakého důvodu nevyho...
Asi jste si NEvšiml, že Citroën C6 v textu zmínil AUTOR ODPOVĚDi/článku!
Citroën C5 3.0 HDi V6 24V Bitrubo jsem si dovolila zmínit jako VARIANTU výše uvedeným OJETINÁM, a neb jde o vcelku MIMOŘÁDNÝ motor - k "nahlédnutí/vyzkoušení" - NEpříjde mi to zas tak NE"vhodné"
Že tazateli Citroën C5 NE"vyhovuje" - jak píšete - bych NEřekla, neb s ním (stejně jako já) posledních 8 let jezdí (nebo alespoň z tímto modelem r.v. 2001). PROTO autor článku zmínil Citroën C6 a PROTO já za tuto cenu doporučuji C5 s oním novým motorem - pokud dá přednost ojetému vozu - je to JEHO věc (ale asi byste měl "něco" takového jako mně, napsat i autorovi textu/článku, p. Oborníkovi, nebo? .-)
PS: Tak jsme si již VYSVĚTLILI že o Citroën jsem NEpsala JEN já (ale jak tazatel, tak autor odpovědi), tak ZKUSTE se s tím nějak "vyrovnat" a na tu verzi C5 3.0 HDi Exclusive Criollo se podívejte alespoň na netu ... OSOBNí setkání by totiž mohl být NEbezpečný šok Šok ŠOK
PPS: DĚKUJi za "uznání" mého přehledu, ale roky kdy jsem "hltala" různé katalogy apod. jsou přeci jen už dáááávno pryč - určitý "přehled" si snad zachovávám, ale co se týče oněch "srovnání" - NENí nad (VLASTNí) praxi..
http://www.flickr.com/photos/30642098@N08/3483565638/
http://www.flickr.com/photos/30642098@N08/3480417237/
Pěkný den (a VYZKOUŠEJTE/prohlídněte si ten Citroën 3.0 HDi Exclusive Criollo - myslím že za "miblion" je to "lepší/rozumnější" volba než "ojetina")
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 16:14, Pár připomínek
Článek pěkný, souhlasím.
Závěr článku se nemusí někomu líbit, ale i podle mě to je logickým vyústěním požadavků.
Zde k diskusi:
1) Souhlasím s tím, že kdo soudí člověka podle klíčků od auta, co drží v ruce, tak je všechno jen ne člověk, se kterým bych se vůbec chtěl bavit. Ale asi se tu shodneme, že takových lidí je spousta. Zákazníky si obvykle nevybíráme, neboť obvykle zákazníci vybírají. Svět se nezmění a pokud v něm někdo chce uspět, musí třeba myslet i jako obyčejný buran zákazník. Proto ten požadavek na "prémiovku". S Citroenem jezdí s prominutím každá uklízečka (bez urážky této profese) - tedy dnes vlastně podlahový technik...
2) Nikdo zde nezmínil pokles ceny a prodejnost po 2, 3, 4 letech provozu. Audi může mít třeba půl mega na chrbátě, a když se to stočí na 160 000 km a přeleští lak, tak to f TDi bude trhák i po těch letech. Nějaký nigga se zlatou hvězdou na čele se totiž vždycky najde. A Citroen s 3 litrem s nespolehivým C-R a ještě Biturbo (myšleno jak uvažujou lidi)? Podívejte se, za kolik se dnes prodávají C5ky... vzhledem k následné prodejnosti bych také volil Audi. Druhou stranou mince je obliba u zlodějů a pojištění...
3) Spolehlivost Citroenu C5 (new) je zatím ve hvězdách. C6 by byla logická až do chvíle, kdy by se chtěl auta po 3-5 letech zbavit. Kylie v bazárech nenakupuje, takže o žádném zájemci bych nevěděl ;)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 16:20, RE: Jste všichni mimo!!!!!
Marcus napsal:
Vidíte a v rakousku si lékař nedovolí mít něco horšího jak Golfa. V Anglii když změníte svoji společenskou úroveň zaměstnání, tak se stěhujete na jinou (horší/lepší) adresu... Burani jsou všude. Jen někde nevykvetly. Ve Švýcarsku je obecně vysoká životní úroveň, takže vlastně ani není nikomu co závidět, když se mají všichni jak "prasátko v žitě" ;)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 16:24, RE: Jste všichni mimo!!!!!
Marcus napsal:
Navíc životní úroveň je tam někde jinde a auto je mnohem více spotřební věcí než otázkou "úspěchu". A víte u nás o někom, kdo někomu závidí vysavač nebo mixér? Hele, ten zazobanej Pepa vod vedle koupil lepčí mixér než máme my! Mámo volej houmbankrot a jdem nakupovat... ;)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 16:52, RE: Milý A4ko - pokračování III.
A4 napsal:
Ty zase patrně NEčteš dotaz tazatele, který vybírá mezi BMW, MB a AUDI. Četlas tam někde o Citroenu??? Pochop, že tazateli třeba takový Citroen i přes svou technickou vyspělost z nějakého důvodu nevyho...
Až budete "zkoumat" nový Citroën C5 3.0 HDi V6 24V Biturbo Exclusive Criollo - tak sériová 18ti palcová kolečka jsou "fajn" a "postačující", ale DOPORUČUJi (moc pěkná) 19ti palcová kola Adriatique a ...
... MOC prosím, já sice (před)vybráno MÁM, ale JAKou byste mi "doporučil" BARVU?!????
Pěkný den (když ne s Citroën(em) C5, tak alespoň s BRISTOLem Fighter T - to by BYL (asi) den! ,-)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 21:35, No to jsou mi věci:-)
Kylie si pořídila SL 63 AMG jako druhé auto k Brumlovi. Ještě před nedávnem to bylo Ferrari. Sakra, tak bych se chtěl mít. Ale i když má všechny tyhle káry, stejně nedá dopustit na svojeho Citróna, tomu se říká loajalita...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 21:37, RE: Milý Tomi!
Kylie napsal:
Přiznávám že s modelem Lexus GS 450H jsem jednu dobu trochu "koketovala" (koupi zvažovala) a považuji ho za VÝBORNÉ auto, ale proti Citroën s hydraulikou a Mercedes s Airmatic atd. má jeden "problém" (který nakonec byl tím "závažím" PROTi - tedy konkrétně u mne), je relativně TVRDÝ (trochu pravý OPAK onoho "plutí na obláčku/kousek nad silnicí" v Citroën C6..
PS: Jinak ale ZAJÍMAVÁ alternativa - si myslím já
Pěkný den
Já jsem uvažoval nad Rollsem, ale nakonec jsem si koupil škocnu.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 11.07.2009 10:24, RE: Jste všichni mimo!!!!!
Marcus napsal:
Neřekl bych, že jsme všichni mimo. Je vidět že jste "jen zaměstnanec". V podnikatelském prostředí musíte (pro někoho bohužel) dbát na svůj styl a dojem jaký děláte na obchodní partnery. Máte ravdu, že auto je po několika letech prakticky bezcenná věc, ale jestliže mi pomůže (díky vytvoření patřičného dojmu) k uzavření ziskových obchodů = vyplatí se. Za milion je samozřejmě možné koupit nový vůz střdní třídy, ale proti vyšší třídě je to stejný rozdíl, jako když porovnáte octu II s mondeem nebo accordem. Těch 60 tisíc km se tak samozřejmě dá přežít, ale jen přežít...
reagovat
nahlásit
  1 ... 5 6 7 ... 9
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.