0
zpět

diskuze k tématu: Jakou vybrat ojetinu za milion?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, servisní náklady, technické dotazy, německá vozidla, francouzská vozidla, německá vozidla, německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 09:02, lexus?
a co GS300?já vím,není to diesel,jsou tam jen nějaký hybridy,ale co?stejně stojí za zvážení.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 10:14, RE: Vyčerpávající výklad
Reno napsal:
ze kterého jsem se dozvěděl i pár nových věcí, zejména pak o vzduchových podvozcích, díky za něj.
Souhlas, palec nahoru zdvižený.
Jen mi do výběru nějak nezapadá C6 i když nepochybuji o jeho výbavě kvalitách atd.,
je to prostě jiné auto.......
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 10:37, bezva poradna
Panečku tolik informací velice poutavě napsaných, supr deduktivní rozlousknutí, tak by to mělo vypadat vždy. Klobouk dolů, autore!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 11:00, RE: Vyčerpávající výklad
Valnoha napsal:
Souhlas, palec nahoru zdvižený.
Jen mi do výběru nějak nezapadá C6 i když nepochybuji o jeho výbavě kvalitách atd.,
je to prostě jiné auto.......
Sice jsem se NEdozvěděla nic moc nového, ale SOUHLASím, že článek je napsán (velmi) DOBŘE!
Vzhledem k tomu že jsem "ozkoušela" jak CITROËNní Hydractive III Plus, tak jeho "vylepšenou" verzi v Citroën C6, tak MERCEDESí Airmatic onen C6 mi tam ZAPADÁ, neb dle mne (a NEjen mne! - m.j. viz výše autor článku) je podvozek v C6 ze všech těchto vozů NEJ"dál" ("chápu" že to pro někoho může být "k nevíře", ale ... ale to NIC NEmění na tom, že to tak JE).
PS: Vzhledem k ceně jsem už v úvodní diskuzi DOPORUČOVALA "ozkoušet/prohlédnout/projet" si novou C5 s motorem 3.0 HDI V6 24 V Biturbo 244 PS a ULTRAplochou křivkou točMOMENTu od 1400 do 4100 ot., neb výbavou, zpracování, zárukou a novým motorem se oněm "prémiověji" znějícím OJETÝM modelům jenž tazatel zvažuje VYROVNÁ (a Citroën C6 je samozřejmě ještě "o něco" DÁL).
NEsuďte dle "představ" - podívejte/prostudujte NEjvyšší verzi C5 Exclusive Criollo Plus a nový motor 3.0 HDi a až PAK zvažujete "ojetinu"
Pěkný den (s novým 3.0 HDi V6 24V Biturbo - ať v Citroën C5 či C6 ,-)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 11:06, Auto za milion
Jediné čemu nevěřím, že někdo reálně vznesl podobný dotaz. Takovéhle dotazy si v naprosté většině vymýšlejí redaktoři.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 11:18, RE: Auto za milion
BohuslavB napsal:
Jediné čemu nevěřím, že někdo reálně vznesl podobný dotaz. Takovéhle dotazy si v naprosté většině vymýšlejí redaktoři.
takových dotazů bylo určitě víc,ale sledovanost resp. návštěvnost je důležitá...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 11:47, RE: Vyčerpávající výklad
Kylie napsal:
Sice jsem se NEdozvěděla nic moc nového, ale SOUHLASím, že článek je napsán (velmi) DOBŘE!
Vzhledem k tomu že jsem "ozkoušela" jak CITROËNní Hydractive III Plus, tak jeho "vylepšenou" verzi v Citroën C6, tak MERCEDESí Airmatic onen C6 mi tam ZAPADÁ, neb dle mne (a NEjen mne! - m.j. viz výše autor článku) je podvozek v C6 ze všech těchto vozů NEJ"dál" ("chápu" že to pro někoho může být "k nevíře", ale ... ale to NIC NEmění na tom, že to tak JE).
PS: Vzhledem k ceně jsem už v úvodní diskuzi DOPO...
Milá Kylie, už dlouho jsem na tvé příspěvky nereagoval, ale občas se to fakt nedá.
Všichni tady už vědí, že jsi naprosto fanatická a absolutně nekritická obdivovatelka citroenů. Ještě jsem snad nikdy nečetl žádný tvůj příspěvek, kde by se vyskytovalo nějaké lepší auto než citroen. Dobře, nikdo ti to nebere, ale číst od tebe stále a furt dokola to samý, je už mírně řečeno unavující
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 12:08, RE: Auto za milion
BohuslavB napsal:
Že něčemu nevěříte, neznamená to, že by to neexistovalo. Nebo je pro Vás nepřekousnutelný fakt, že by někdo dal milion za ojetinu?
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 12:23, RE: Vyčerpávající výklad
Kylie napsal:
Milá Kylie. Vůbec nepochybuji o kvalitách C5, C6 ovšem je potřeba respektovat tazatele. To znamená nereagovat na dotaz "Chci prosím Volvo s benzínovým motorem" replikou " Výborně, mám pro Vás krásnou Ochcávku fdechtu fplnépalbě". Nic proti, C6 je výkladní skříň technologií Citroenu, ale "prestiž" (ať si pod tím představuje kdo chce co chce-já si pod tím představuji kombinaci tradice, kvality, solidnosti a vnímání značky lidmi o čemž si prozatím Citroen může nechat ve třídě těchto aut zatím zdát (což neznamená, že to časem nedokáže)). Prostě a jednoduše: C6 je auto pro fajnšmekra a egoisty, kdežto BMW, AUDI, MERCEDES člověku pomůže přidat trochu solidnosti a přirozené úcty okolí. Je to prosté - i v této třídě vozů je to vždy jen hra
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 12:49, RE: Vyčerpávající výklad
Kylie napsal:
Nic proti ale dosud stále nepřekonaným Citroenem je DS a jak jistě víte milá Kylie po tomto fantastickém voze celý Citroen koupil Peugeot a kompltně celá pokrokovost šla do kytek.Citroeny od roku 1980 dále nejsou Citroeny ale Peugeoty a tak to bohužel je a pokusy koncernu Peugeot-Citroen vyrobit důstojného nástupce DS jsou jen výsměch a znevažování jména Citreon a fenoménu kterým byl DS.V Anglii je zachovaný DS vyvažován zlatem,avšak C5 nebo C6 se mezi prestižnímy vozy objevují velmi sporadicky,jednoduše proto,že po tom co Peugeot koupil Citroen,tak značka pozbyla jakoukoli prestiž a punc kvality a na místo průkopnické francouzské značky se dostal Renault (bohužel,kvalita byla otřesná-Laguna 2).Citroen je dneska jen spotřebka a kdyby měli soudnost,skončili by v modelové řadě u C4.C5 a C6 jsou bezesporu limuzíny,ale bes prestiže,takže se z nich stávají vlastně jen velká auta,která nikdo s trochou soudnosti nechce.Co na tom,že Bentley je kvalitou a technikou daleko za C5 a že ho vlastní koncern VW,ale Bentley Continental je pojem,který náležitě vzbuzuje obdiv a respekt,naproti tomu co vzbuzuje dnes jméno Citroen C5 nebo C6,asi to co Škoda Superb,"je to pěkné a pohodlné",ale to je asi tak všechno.Citroen už se dávno zahrabal mezi průměr značky a žádný jeho model už se bohužel asi pojmem nestane a co nevidět ho bude následovat asi i Mercedes,který se potácí sice ještě na obou nohách ale potácí,punc prestiže a kvality ze značky Mercedes už vyprchal hodně dávno a pověst starých Mercedesů je nemůže zachraňovat donekonečna,jako DS nezachránil Citroen.Pokud chce tazatel kvalitu a prestiž,bude se muset těmto značkám vyhnout a omezit svůj výběr na BMW a Audi (tedy z těch tří co uvádí),pokud mu o tohle nejde a chce dát milion za auto.Tak pak mu doporučuji novou Škodu Superb,její jméno má stejný zvuk jako Citroen C6,ale je levnější a troufnu si říci,že v plné výbavě i stejně pohodlná jako C5 a Citroen toho proti ní moc navíc nenabídne
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 12:56, RE: Auto za milion
typek napsal:
Že něčemu nevěříte, neznamená to, že by to neexistovalo. Nebo je pro Vás nepřekousnutelný fakt, že by někdo dal milion za ojetinu?
Po pravdě řečeno mně to taky přijde zvláštní. Za milion se dá koupit slušné nové auto, ve kterém se dá 60 tkm/rok vydržet a ačkoliv nejsem zrovna fanda francouzských aut, tak Citroen, pokud někdo preferuje pohodlí, zas tak špatná volba není. Navíc, pokud bych trávil v autě tolik času, tak bych si raději vybavení vybral takové, které ocením sám a ne, aybch čekal, co na mě zbude nebo se dokonce musel s něčím smířit. Ale ať si každej utratí svoje prachy za co chce, já si taky nakonec vozím zadek v ojetině, i když bych mohl sedět v novém Loganu
Nicméně musím říci, že mě článek lehce šokoval tím, k čemu se nakonec dospělo.

reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:02, RE: Vyčerpávající výklad
typek napsal:
Milá Kylie. Vůbec nepochybuji o kvalitách C5, C6 ovšem je potřeba respektovat tazatele. To znamená nereagovat na dotaz "Chci prosím Volvo s benzínovým motorem" replikou " Výborně, mám pro Vás krásnou Ochcávku fdechtu fplnépalbě". Nic proti, C6 je výkladní skříň technologií Citroenu, ale "prestiž" (ať si pod tím představuje kdo chce co chce-já si pod tím představuji kombinaci tradice, kvality, solidnosti a vnímání značky lidmi o čemž si prozatím Citroen může nechat ve třídě těchto aut zatím zdát ...
Úcta na základě vlastnictví toho nebo onoho automobilu, promiň, ale to je dost uhozené, stejně jako, že auto přidá na solidnosti. Viděl jsem do takovách extra aut nasedat různé týpky (to není narážka na Tebe) a už z dálky se mi jako solidní nejevili, a to ani po usednutí za volant.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:06, RE: Vyčerpávající výklad
typek napsal:
Milá Kylie. Vůbec nepochybuji o kvalitách C5, C6 ovšem je potřeba respektovat tazatele. To znamená nereagovat na dotaz "Chci prosím Volvo s benzínovým motorem" replikou " Výborně, mám pro Vás krásnou Ochcávku fdechtu fplnépalbě". Nic proti, C6 je výkladní skříň technologií Citroenu, ale "prestiž" (ať si pod tím představuje kdo chce co chce-já si pod tím představuji kombinaci tradice, kvality, solidnosti a vnímání značky lidmi o čemž si prozatím Citroen může nechat ve třídě těchto aut zatím zdát ...
Ano, Citroen je pro fajnšmekry a egoisty, zrovna tak jako BMW, AUDI, MERCEDES nebo třeba SAAB, Porsche a řada jiných, zde neuvedených značek.
Sám autor článku okrajově zmínil Citroen, takže tady bych si Kylie dovolil trochu zastat.
Osobně také nechápu potřebu tazatele kupovat ojetinu za milión, když za ty peníze je skvělá "funglovka". A nemusí to být zdaleka jen Citroen. Holt image je asi image. Ale na druhou stranu, ten má i mnohými nenáviděný Citroen - jezdili v něm mimo jiné de Gaulle nebo Fantomas.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:09, RE: Vyčerpávající výklad
David V napsal:
Úcta na základě vlastnictví toho nebo onoho automobilu, promiň, ale to je dost uhozené, stejně jako, že auto přidá na solidnosti. Viděl jsem do takovách extra aut nasedat různé týpky (to není narážka na Tebe) a už z dálky se mi jako solidní nejevili, a to ani po usednutí za volant.
Mne třeba dlouho trvalo než jsem při vyřčení slova BMW přestal vidět veksláka šmelícího bony. A dodnes jsou za volantem těchto vozů k vidění "podivné existence" víc než u jiných značek.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:16, Milý A4ko!
A4 napsal:
Milá Kylie, už dlouho jsem na tvé příspěvky nereagoval, ale občas se to fakt nedá.
Všichni tady už vědí, že jsi naprosto fanatická a absolutně nekritická obdivovatelka citroenů. Ještě jsem snad nikdy nečetl žádný tvůj příspěvek, kde by se vyskytovalo nějaké lepší auto než citroen. Dobře, nikdo ti to nebere, ale číst od tebe stále a furt dokola to samý, je už mírně řečeno unavující
Vy si nyní říkáte: "MY A4ka 1ní?" ,-)
Je vidět že mé příspěvky NEčtete, jinak byste TAKový NEsmyl o NEkritické obdivovatelce Citro(ů) NEmohl napsat...
KDYŽ už Citroën - DŮSLEDNĚ doporučuji vozy s Hydractive III Plus (t.j. "vyšší" verze C5, C6 a připravovaný model DS5). NEvycházím totiž z PŘEDSTAV jako (zřejmě) vy, ale z "kapičky" ZKUŠENOSTí jak s oněmi "vyššími" verzemi (doporučila jsem - navíc jen "k vyzkoušení!!!" - jeden KONKRÉTNí model), tak s onou "prémiovou" konkurencí se vzduchovým odpružením. A jen "potvrzuji" to co v (mimochodem "pěkně"/dobře napsaném) článku napsal autor Marek Oborník.
Zatímco v y(zřejmě) popisujete svoje "sny/představy" o oněch vozech - navíc VŮBEC(Citroën C5 3.0 HDi jež k "vyzkoušení/prostudování" doporučuji já - pokud máte alespoň NĚJAKÉ technické znalosti, SOUSTŘEĎTE se na konstrukci přední nápravy a nový biturbo motor - pěkně o něm píší třeba v britském AutoCar) a
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:26, Milý A4ko - pokračování..
A4 napsal:
.. jinak kdybyste ČETL mé příspěvky, VĚDĚL byste, že můj "favorit" je Bristol Fighter T (moc se mi LÍBÍ "styl" Caparo T1) a z aut s nimiž jezdím za NEJ- považuji Mercedes SL 6.3 AMG (snad krom menšího prostoru v kabině/na nohy u spolujezdce, kam se mi Buřtík "skoroNEvejde" .-)
Mohu vám vyjmenovat další v různých cenových hladinách, ale NEbudu vás "zatěžovat", už TAK je to možná až MOC informací "najednou"
Tak jako autor článku zmínil že je maličko PŘEKVAPEN, že tazatel raději NEzkusí Citroën C6 3.0 HDi - STEJNÉHO názoru jsem i já, neb za "rozumější/lepší" považuji vybrat si NOVÝ vůz s 5ti letou zárukou, který (z vašeho pohledu) NEmá dost "prestižní" znáček na kapotě, ale v těch ostatních (pro někoho už NE tak důležitých) ohledech je VÝRAZNĚ lepší než si asi vůbec dovedete představit; než OJETINU (což je vždy do jisté míry "riziko" a HLAVNĚ, v bezpečnosti, podvozku, motoru NEní "lepší" - jak si zřejmě "představujete"
PS: DOPORUČUJi si něco o Citroën C5 Exclusive Criollo 3.0 HDi V6 24V "p-ř-e-č-í-s-t/nastudovatf", nejlépe se v něm PROJET a již (moc Moc MOC! .-) se těším co pak napíšete ,-)
Pěkný den (a BEZ ironie - "zkuste" tento model/motor a když ho za HORŠí než "xyzžq" budete považovat - to pak "BERU" ... já to "unesu" .-)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:30, RE: Vyčerpávající výklad
David V napsal:
Ano je to uhozené, a my tady to víme. Ale stačí se poptat po známých, kteří jsou méně pragmatičtí, jak vnímají člověka, který leze z MERCEDESU a člověka, který leze z CITROENU...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:35, Milý Tomi!
Tomi napsal:
a co GS300?já vím,není to diesel,jsou tam jen nějaký hybridy,ale co?stejně stojí za zvážení.
Přiznávám že s modelem Lexus GS 450H jsem jednu dobu trochu "koketovala" (koupi zvažovala) a považuji ho za VÝBORNÉ auto, ale proti Citroën s hydraulikou a Mercedes s Airmatic atd. má jeden "problém" (který nakonec byl tím "závažím" PROTi - tedy konkrétně u mne), je relativně TVRDÝ (trochu pravý OPAK onoho "plutí na obláčku/kousek nad silnicí" v Citroën C6..
PS: Jinak ale ZAJÍMAVÁ alternativa - si myslím já
Pěkný den
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:38, RE: Vyčerpávající výklad
Radek_G napsal:
Ano, Citroen je pro fajnšmekry a egoisty, zrovna tak jako BMW, AUDI, MERCEDES nebo třeba SAAB, Porsche a řada jiných, zde neuvedených značek.
Sám autor článku okrajově zmínil Citroen, takže tady bych si Kylie dovolil trochu zastat.
Osobně také nechápu potřebu tazatele kupovat ojetinu za milión, když za ty peníze je skvělá "funglovka". A nemusí to být zdaleka jen Citroen. Holt image je asi image. Ale na druhou stranu, ten má i mnohými nenáviděný Citroen - jezdili v něm mimo jiné de Gaulle nebo Fantomas.
Já to třeba chápu. Mým snem je aston martin vanquish V12, ale osm milionů za něj nedám. Dal bych dva a ta doba se blíží. Je to sice ojetina, ale také je to splněný sen. Možná to bude jako vysvětlení stačit.
Ano, Citroen DS je legenda, ale měl citroen v mezidobí (XM je malá) něco, co by velikostí, nebo technikou sahalo třebas BMW 7 na kotníky? jde mi o kontinuitu, je to sice primitivní, ale takhle přesně lidé soudí....
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.07.2009 13:41, RE: Vyčerpávající výklad
typek napsal:
Ano je to uhozené, a my tady to víme. Ale stačí se poptat po známých, kteří jsou méně pragmatičtí, jak vnímají člověka, který leze z MERCEDESU a člověka, který leze z CITROENU...
Ono záleží, KDO z toho auta leze. Podle Freudovy teorie - "typologie ksichtu". Až tolik na té značce opravdu nezáleží, nepřeceňoval bych žádnou natolik, abych si myslel, že ta či ona dodá člověku vážnosti.
Chlápka nejlíp zlustruješ podle hodinek a bot, to je známá pravda.
reagovat
nahlásit
  1 ... 4 5 6 ... 9
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.