0
zpět

diskuze k tématu: Co říkáte na kvalitu vozů Citroen?

kategorie zařazení tématu: francouzská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 04.03.2007 13:56, K značce Citroen
Zdravím,na Citroeny si nemůžu stěžovat,vlastním Xsaru 1,4 r.v 99 v sérii Seduction a kromě pravidelných prohlídek žádný větší problém nebyl,auto bylo v servisu navíc jen 2x(svítící kontrolka bočních Airbagů a výměna planetových kol rozvodovky po vysypání ložiska).Auto má nejeto 142 tisíc a jezdí jako po zakoupení,vynikající jsou gumy michelin na kterých jsme najeli 88 tisíc km,výbava vozidla výborná,kvalita zpracování také,Momentálně mám objednanou C4 v 1,6 16V Sx Pack a už se na ni moc těším
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 04.03.2007 18:03, RE: Citroeny
pavel napsal:
Sice žádný Citroen nevlastním a rozhodně to neplánuji, ale měl jsem tu čest mnohokrát řídit právě Xsaru Picasso (2.0 HDI), takže k tomu autu něco rozhodně říct můžu. První věc, která mě naprosto irituje, je podřadnější kvalita interiéru, včetně palubní desky. Mnohokrát jsem slyšel, že Citroeny dělají interiéry se zpožděním deset let a je to bohužel poznat. Navíc potahy z mikroplyše jsou sice příjemné, ale dost jsem se v nich v létě potil (i při zapnuté klimatizaci) a ačkoli nejsem alergik, už ně...
Fordy jsou motorově klepačky i benzín a tvrdé .
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 05.03.2007 14:25, Citroen
to máš ze vším, někomu jezdí 15 let bez poruchy a někomu se objevuje jedna porucha za druhou!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 06.03.2007 14:32,
Kvalita vozů citroen je srovnatelná se svou konkurencí. Obecně platí ,co auto to kus. Já osobně jsem měl Berlingo a moc jsem spokojenej nebyl. Pořád jsem řešil nějaké závady. Kolega v práci měl to stejné auto ve stejné výbavě a stejným motorem (1.9 HDI) a neměl ani jednu závadu. Kromě povinných prohlídek (výměna oleje atd..) ,neřešil ani jednu poruchu.Já jsem měl asi smůlu-)))
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 06.03.2007 14:35,
Mimochodem nemáte někdo zájem o C8, 3.0 V6 automat? V plné náloži, navigace,kůže........Rok 2003
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 06.03.2007 17:05, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Lukáš Luken.Teken@seznam.cz napsal:
motory tdi jsou podle me , dnes jako cernobila televize oproti hdi tedy barevne televizi. Je to technologie v pred, coz dokazuje titul motor roku, akorat nemecka auto se nedokazou podridit tomu ze by meli francouzske motory! treba bmw uz zacina konecne spolupracovat s peugeotem a citroenenm ohledne motorů! tak to je asi vsechno!!!!!
a kdybys neco potreboval treba pokecat tak muzes napsat
mam Picasso 1.8 16v r.v.03 myslim že je to dost dobré rodinné auto ale na nějaké závodění můžete zapomenout,no jinak celkem dobrý řešení prostoru a pohodlí.Motorycky spolehlivé pouze při řazení rychlostních stupňů pomalu spadávají otáčky a to má také vliv na spotřebu, to nevím kde je chyba. Jinak jsem celkem spokojen a mohu doporučit
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 06.03.2007 21:32, RE: bez předmětu
Mik napsal:
Mimochodem nemáte někdo zájem o C8, 3.0 V6 automat? V plné náloži, navigace,kůže........Rok 2003
C 8 koupeno v Kroměříži ne díky
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 06.03.2007 22:07, Xantie a C5
Ahoj citroeňáci. Rád bych se podělil se svými zkušenostmi s francouzkými auty.Kdysi dávno jsem přesedlal z Favorita do Peugeota 309 D, který měl najeto cca 200tis.km.Skvělé,velmi pohodlné auto. Další vůz- Felicia 1,3 najeto cca 60tis.km- po měsíci prodána. Chybělo mi pohodlí .V roce 2001 Xantia 1,9TD najeto 90tis.km, r.v.94 .Dnes toto auto hodnotím jako nejlepší, jaké jsem kdy vlastnil.Nebylo zcela bezporuchové, jednou do roka žádalo nějakou opravu ale nikdy mne nikde nenechalo. Všechny opravy byly zvládnuty svépomocí: Nefunkčí ruční brzda, ložiska ramen zadní nápravy, čidlo ABS zadního kola, prasklá gum. hadice přívodu nafty,dofouknutí koulí(soused toto umí ).V motorovém prostoru šílený přístup ke všemu, motor od oleje jako každý francouz(ale nekapal:)) . V interiéru kvalita, kůže,semiš,ticho a svezení, kterého se dočkáte snad jen u nejdražšich MB s pneumatickým odpružením. Ve volantu cítíte ,co se děje s vozem a brzdy mají okamžitou reakci i bez slavného brzdového asistentu.Po pěti letech jsem se s Xantií rozloučil na popud přátel- auto je prý morálně i technicky zastaralé a zakoupil C5 3.0 V6 AUT. exkluziv, r.v.2001 naj.90tis.km.V motorovém prostoru byl opět všudeprosakující olej který nekapal pod vůz,ale v interiéru bylo mnohem více drnčivých laciných plastů,hluk od pneumatik se rozléhal ve velkém obýváku(snad to bylo dáno koženými sedadly,které netlumily zvuk), na parkovišti díky malému rejdu se mnohdy nedalo zaparkovat napoprvé.Auto neoslňovalo dynamikou jaká by se dala od motoru očekávat a bylo hůře čitelné. Rozbitou dálnici D1 Xantie zvládala s větší noblesou. Takže po dvou měsicích radikální výměna za Fábii 1,9tdi r.v.2001naj.95tis km. Proti C5:kvalitně zpracovaný interiér (nikde nic nedrnčí) ,dynamika jízdy výborná, reakce vozu( volant, brzdy) skvělá, spolehlivost, čistý a suchý motorový prostor.Na druhé straně hluk od kol a projíždějících vozů, hluk z motoru (PD)na který se nedá zvyknout ,zvuky z převodovky při řazení,zpívání 4,tého převodového stupně, bzukot klimatizace,který jsem u Citroenu neznal. Takže po roce a půl se dívám po pěkné Xantii. A pak že nevstoupíš dvakrát do téže řeky. Proto pokud mohu doporučuji těm, kteří přecházejí ze Xantie na C5, aby si nový vůz dobře vyzkoušeli, zdali jim bude vyhovovat. Souhlasím s názorem, že poslední relativně kvalitně zpracovaný Citroen byla Xara a Xantie Ještě pro úplnost spotřeby: P309 D 5,5l: Xant.1,9td 6,8l: C5 3,0 6V aut.10,5l, Fabia 1,9tdi PD 5,5l .
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 07.03.2007 09:41, pro anonyma!!!!!!!!
anonym napsal:
C 8 koupeno v Kroměříži ne díky
Jak jsi přišel na to že ta C8 je z kroměříže?????? Asi jasnovědec a nebo neskutečnej chytrák. NE,není z Kroměříže ale z Brna a je koupena v Brnocaru a ten asi v Kromclu není, pane chytrý!!!!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 07.03.2007 19:20, Citroen
Rád bych se podělil o mé zkušenosti s citroeny... Vlastním Xantii r.v. 1999 a Evasiona r.v. 2001 a nemůžu si je vynachválit. Jejich provoz je velice levný a nákupní cena ojetiny je taky nízká. Pohodlí a komfort je na daleko vyšší úrovni než u aut stejné cenové kategorie. Prostě platí pravidlo:
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 08.03.2007 12:51, RE: bez předmětu
Mik napsal:
Kvalita vozů citroen je srovnatelná se svou konkurencí. Obecně platí ,co auto to kus. Já osobně jsem měl Berlingo a moc jsem spokojenej nebyl. Pořád jsem řešil nějaké závady. Kolega v práci měl to stejné auto ve stejné výbavě a stejným motorem (1.9 HDI) a neměl ani jednu závadu. Kromě povinných prohlídek (výměna oleje atd..) ,neřešil ani jednu poruchu.Já jsem měl asi smůlu-)))
1.9HDi?????? To asi ne..... Buď 1.9D (atmosféra) nebo 2.0HDi (CR)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 08.03.2007 19:45, RE: Citroeny
pavel napsal:
Sice žádný Citroen nevlastním a rozhodně to neplánuji, ale měl jsem tu čest mnohokrát řídit právě Xsaru Picasso (2.0 HDI), takže k tomu autu něco rozhodně říct můžu. První věc, která mě naprosto irituje, je podřadnější kvalita interiéru, včetně palubní desky. Mnohokrát jsem slyšel, že Citroeny dělají interiéry se zpožděním deset let a je to bohužel poznat. Navíc potahy z mikroplyše jsou sice příjemné, ale dost jsem se v nich v létě potil (i při zapnuté klimatizaci) a ačkoli nejsem alergik, už ně...
Koukám že kvalitu citroenu asi nemuže posuzovat zaujatý lajk který se nadměrně potí. Z picassa si tady udělal nějakej nepoholdnej stěhovák!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 09.03.2007 22:57, RE: Citroeny
JARDA napsal:
Mily pane,je vidět že opravdu obdivujete sve vozidlo Ford Focus,protože by jste nemohl vypustit takovou kravovinu že je o 300% lepši než Xsara Pikaso.Dizajnově focus nešaha xsaře ani na paty!!!
Milý pane, rozhodně byste si měl zopakovat pravidla pravopisu, ale kvůli tomu vám neodpovídám: Aby bylo jasno, tak vzhled vozu je jednoznačně subjetivní záležitost, proto jsem se k designu v mé recenzi naprosto nezmiňoval. Jestli však musíte sáhnout k tomuhle jako argumentu, je mi vás líto.
A ještě jedna věc - pokud chcete udělat tuto diskuzi nějak užitečnou, zkuste napsat něco lepšího, než konstatování, kdo podle vás vyslovil jakou "krávovinu".

S přáním pěkného dne
Pavel
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 12.03.2007 17:23, citroen saxo
Sám vlastním krátkou dobu vůz Citroen Saxo a sem spokojen až na par nedostatku které se u 10let starého auta proste vyskytly mne vadí jen nefunkční otáčkoměr a myslím ze nebude problém ho opravit jinak sem s francouzským vozem spokojen a až doslouží Saxo asi koupím dalšího Francouze a to Citroen Xsara.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 12.03.2007 18:35, RE: Jaký je Citroën C4?
kmotr2 napsal:
Já bych v dnešní době po zkušenostech s Citroenem bral raději motor JTD od Fiatu. O těch není moc slyšet, žádný nářky a takový Doblo je skutečně rodinný vůz.
COOOOOŽEEEEEE???? DOBLO, to je snad lepší i Lada Niva, kamoš je má ve firmě a promiň, ale závady jak na Žigulíku, vše se spravuje poklepáním... Hrůza, jak můžeš srovnávat Citroen A Fiat...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 13.03.2007 22:00, RE: C5
Hubert napsal:
Chci koupit C5 2,2 HDI může mi někdo popsat toto vozidlo
Doporučuji . motor 2,2 HDI patří mezi nejlepší nafťáky.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 14.03.2007 17:39, RE: Evassion ?????
kmort2 napsal:
A co ten ojetej Evassion? je to taky sráč, nebo celkem spolehlivej stroj?
mám evasion 2.0 HDI, naj 155000 tis a je to na citroen už asi dost - nový brzdy, spojka+setrvák , ramena, poloosy,....už se začíná srát i motor, takže už mi tato značka nesmí do baráku!!!!!! je to papírový auto, ostatně jako všichni francouzi!!!!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 15.03.2007 18:37, RE: C8
Jirka napsal:
Pokud ten nestastnik, co by chtel C8, ho jeste nema, tak at nekupuje!!! Mel jsem uplne nove a jsem rad, ze uz nemam. Hruza, hruza, hruza. Auto usite horkou jehlou, nedotazene do konce, stale nejake problemy, obcasne, nahodile zavady, ktere se nedaly v servisu odhalit a hlavne konstrukcni vada na predni naprave, ktera se ani po peti opravach, pri kterych bylo vymeneno temer vse, nepodarila odstranit. Pro vice informaci se s kymkoliv podelim...
Zdravím Jirko,

přečetl jsem si tvoji zmínku o C8. Přivítal bych více informací. Manželka částečně zrušila CX Picasso (oprava by stála ve značce 195 tkč, v neznačkovém servisu asi 130 tkč), takže to asi prodáme bourané.
Máme syna ZTP/P a potřebujeme auto s velkým kufrem, takže uvažujeme o ojetém C8, Peugeot 807 nebo ojeteém VW (Sharan, Alhambra, Galaxy).
Pokud máš špatné zkušenosti s C8, přivítám info, o jaký modelový rok jde. Plánovali jsme ojetinu z roku 2003/2004. My jsme byli s Picassem spokojení, ale to, co čtu tady, mě docela děsí.
Díky Petr
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 15.03.2007 19:07, k Citroenu CX Picasso
Petr H. napsal:
Zdravím Jirko,

přečetl jsem si tvoji zmínku o C8. Přivítal bych více informací. Manželka částečně zrušila CX Picasso (oprava by stála ve značce 195 tkč, v neznačkovém servisu asi 130 tkč), takže to asi prodáme bourané.
Máme syna ZTP/P a potřebujeme auto s velkým kufrem, takže uvažujeme o ojetém C8, Peugeot 807 nebo ojeteém VW (Sharan, Alhambra, Galaxy).
Pokud máš špatné zkušenosti s C8, přivítám info, o jaký modelový rok jde. Plánovali jsme ojetinu z roku 2003/2004. My jsme byli s Picassem spok...
Zdravím.
Zvažujeme koupi ojetého C8. Důvody: velký kufr a jako jediný má boční posuvné dveře, které jsou pro nás velkou výhodou (potenciálně náhrada sedačky inv. vozíkem pro syna). Přivítám více názorů na C8 a případně i prakticky identické VW Sharan, Seat Alhambra a Ford Galaxy.

Jinak my máme v podstatě dobré zkušenosti s CX Picasso ve výbavě SX . Koupili jsme 1.8 benzín v roce 2002 a kromě výměny jednoho shnilého dílu výfuku jsme nic závažnějšího neřešili. Za 5 let manželka najezdila 59 tkm a auto ani jednou nezradilo, počínaje motorem, konče obyčejnými žárovkami (já na služební octavií měním žárovky co čtvrtrok, ale je to prkotina).

Kdybychom neřešili nákup jiného auta kvůli bouračce a nepřečetl jsem si tuto diskusi, nevěřil bych, že mohou být s auty Citroen také problémy. Právě pro bezporuchovost a pohodlí si manželka tuto značku zamilovala. Je pravda, že se radím s kdekým a řada lidí, kteří autům rozumí nebo se tak alespoň tváří, doporučuje značku VW, respektive trojku Sharan, Seat, Alhambra.
Jenomže když jsem se díval na testy TUV, tak právě velkoprostorové vozy VW na tom nejsou právě dobře, skončily vesměs ve druhé polovině a staší vozy Sharan byly dokonce podle těcht tabulek skoro úplně na posledním místě.
Zajímalo by mne tedy, komu věřit, pokud jde o doporučení solidní značky MPV.
Má někdo vlastní zkušenosti s C8? Přivítám dobré i špatné. Jaký modelový rok je už asi dobrý?
Díky za každou zprávu.
Petr
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 15.03.2007 19:33, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
vlasta napsal:
mam Picasso 1.8 16v r.v.03 myslim že je to dost dobré rodinné auto ale na nějaké závodění můžete zapomenout,no jinak celkem dobrý řešení prostoru a pohodlí.Motorycky spolehlivé pouze při řazení rychlostních stupňů pomalu spadávají otáčky a to má také vliv na spotřebu, to nevím kde je chyba. Jinak jsem celkem spokojen a mohu doporučit
Mám Picasso, r.v. 12/00, 2.0HDi 66kW. Nyní najeto cca 175000. Rozvody dělány ve 155000 zároveň ramena přední nápravy. Olej Total, nafta Shell, Celou dobu bez větších problémů - klasická údržba (náplně) + věci spojené s českými silnicemi (stabilizátory apod.). Spotřeba v kombinaci 30% město 40% okresky 30% dálnice přes léto 5,4, přes zimu 5,8. Dovolená Polsko (Balt) 4 dospělí + plný kufr - 4,9. Zimní starty bez problémů. Nejsem závodník, ale limity striktně nedodržuji. Preferuji pohodlí - u Picassa naprostá spokojenost. A jak tady už bylo několikrát řečeno, bez zadních sedadel je to malý náklaďák. Už se těším na C4Picasso, protože nemám důvod měnit značku (spokojenost i se servisem).
PS: toto je můj názor vycházející z osobní zkušenosti a proto jsou mi celkem jedno kecy různých anonymů nebo kmotrů.
PS2: klobouk nenosím, je mi 28
reagovat
nahlásit
  1 ... 8 9 10 ... 12
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.