Petr H. napsal:
Zdravím Jirko,
přečetl jsem si tvoji zmínku o C8. Přivítal bych více informací. Manželka částečně zrušila CX Picasso (oprava by stála ve značce 195 tkč, v neznačkovém servisu asi 130 tkč), takže to asi prodáme bourané.
Máme syna ZTP/P a potřebujeme auto s velkým kufrem, takže uvažujeme o ojetém C8, Peugeot 807 nebo ojeteém VW (Sharan, Alhambra, Galaxy).
Pokud máš špatné zkušenosti s C8, přivítám info, o jaký modelový rok jde. Plánovali jsme ojetinu z roku 2003/2004. My jsme byli s Picassem spok...
Zdravím.
Zvažujeme koupi ojetého C8. Důvody: velký kufr a jako jediný má boční posuvné dveře, které jsou pro nás velkou výhodou (potenciálně náhrada sedačky inv. vozíkem pro syna). Přivítám více názorů na C8 a případně i prakticky identické VW Sharan, Seat Alhambra a Ford Galaxy.
Jinak my máme v podstatě dobré zkušenosti s CX Picasso ve výbavě SX . Koupili jsme 1.8 benzín v roce 2002 a kromě výměny jednoho shnilého dílu výfuku jsme nic závažnějšího neřešili. Za 5 let manželka najezdila 59 tkm a auto ani jednou nezradilo, počínaje motorem, konče obyčejnými žárovkami (já na služební octavií měním žárovky co čtvrtrok, ale je to prkotina).
Kdybychom neřešili nákup jiného auta kvůli bouračce a nepřečetl jsem si tuto diskusi, nevěřil bych, že mohou být s auty Citroen také problémy. Právě pro bezporuchovost a pohodlí si manželka tuto značku zamilovala. Je pravda, že se radím s kdekým a řada lidí, kteří autům rozumí nebo se tak alespoň tváří, doporučuje značku VW, respektive trojku Sharan, Seat, Alhambra.
Jenomže když jsem se díval na testy TUV, tak právě velkoprostorové vozy VW na tom nejsou právě dobře, skončily vesměs ve druhé polovině a staší vozy Sharan byly dokonce podle těcht tabulek skoro úplně na posledním místě.
Zajímalo by mne tedy, komu věřit, pokud jde o doporučení solidní značky MPV.
Má někdo vlastní zkušenosti s C8? Přivítám dobré i špatné. Jaký modelový rok je už asi dobrý?
Díky za každou zprávu.
Petr