0
zpět

diskuze k tématu: Co říkáte na kvalitu vozů Citroen?

kategorie zařazení tématu: francouzská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 16.03.2007 13:18, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Marek napsal:
Mám Picasso, r.v. 12/00, 2.0HDi 66kW. Nyní najeto cca 175000. Rozvody dělány ve 155000 zároveň ramena přední nápravy. Olej Total, nafta Shell, Celou dobu bez větších problémů - klasická údržba (náplně) + věci spojené s českými silnicemi (stabilizátory apod.). Spotřeba v kombinaci 30% město 40% okresky 30% dálnice přes léto 5,4, přes zimu 5,8. Dovolená Polsko (Balt) 4 dospělí + plný kufr - 4,9. Zimní starty bez problémů. Nejsem závodník, ale limity striktně nedodržuji. Preferuji pohodlí - u Pica...
Zdravím Marku,

jsem rád, že má někdo také dobré zkušenosti se značkou Citroen. My jsme CXP spokojeni. Zmínil jsi se o C4 Grand Picasso. Já osobně jsme z něj byl v autosalónu nadšený. Zatím jsem se tím nesvezl, ale seděl jsem v C4 Grand s panoramatickou prosklenu střechou. Ta prosklená střecha spolu s obrovským předním sklem působila bezbadně. trochu zbytečná mi připradá "vymoženost" snížit o několik cm zadní hranu kufru pro lepší nakládání...
Interiér je v porovnání se "starým" Picassem propracovanější, elegantnější, kufr stále příjemně veliký. V dobré výbavě je však cenově pomalu srovnatelný se základní výbavou C8, kde je to už s prostorem o něčem jiném...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 16.03.2007 13:41, RE: Posudek vozů Citroen
anonym napsal:
Vozy Citroen jsou absolutně spolehlivé, snadno ovladatelné, bezpečné a mají poměrně nízkou spotřebu. Nezanedbatelná je i cenová dostupnost. Bezpečně sedí na silnici, i v prudkých zatáčkách, technické vybavení je na vysoké úrovni.
Jezdím s vozem Citroen již více než 10 let, vlastnil jsem také Citroen Saxo a řídil rovněž Xantii, Berlingo a Piccaso. Předtím jsem vlastnil různé typy Škodovek a 6 let jsem jezdil také v Moskviči 1400.
Od té doby, kdy jsem poprvé vsedl do Citroenu, jsem z něho...
Sorry, ale skoro to znělo jako:
anonym=dealer Citr. )
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 16.03.2007 18:15, C 3 max
ake mate skusenost z C3 1,4 max
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.03.2007 17:49, C8 Petrovi
Petr H. napsal:
Zdravím Jirko,

přečetl jsem si tvoji zmínku o C8. Přivítal bych více informací. Manželka částečně zrušila CX Picasso (oprava by stála ve značce 195 tkč, v neznačkovém servisu asi 130 tkč), takže to asi prodáme bourané.
Máme syna ZTP/P a potřebujeme auto s velkým kufrem, takže uvažujeme o ojetém C8, Peugeot 807 nebo ojeteém VW (Sharan, Alhambra, Galaxy).
Pokud máš špatné zkušenosti s C8, přivítám info, o jaký modelový rok jde. Plánovali jsme ojetinu z roku 2003/2004. My jsme byli s Picassem spok...
Ahoj Petre,
dekuji za ohlas, urcite ti rad sdelim zkusenosti s C8. Uz mas asi dost starosti se synem a rad ti vse vylicim, aby sis usetril dalsi starost. Stejne tak ti muzu sdelit zkusenosti se Seatem Alhambra, ktery jsem mel od novoty 5 let a najezdil s nim 320 000km. To byla pohadka a i s tim jsem pak srovnaval me byvale nove C8 (2004), ktere jsem si kupoval, protoze jsem Alhambru povazoval za moralne zastaralou a C8 jako koncepcne novy vyspelejsi vuz. Pokud budes chtit vice informaci, klidne napis na nebbia@seznam.cz . Zdravim a preji vse dobre, Jirka
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.03.2007 18:08, RE: k Citroenu CX Picasso
Petr H. napsal:
Zdravím.
Zvažujeme koupi ojetého C8. Důvody: velký kufr a jako jediný má boční posuvné dveře, které jsou pro nás velkou výhodou (potenciálně náhrada sedačky inv. vozíkem pro syna). Přivítám více názorů na C8 a případně i prakticky identické VW Sharan, Seat Alhambra a Ford Galaxy.

Jinak my máme v podstatě dobré zkušenosti s CX Picasso ve výbavě SX . Koupili jsme 1.8 benzín v roce 2002 a kromě výměny jednoho shnilého dílu výfuku jsme nic závažnějšího neřešili. Za 5 let manželka najezdila 59 tkm ...
Odpovidal jsem ti hned na ten prvni prispevek, ten dalsi jsem cetl az potom. Never testum TUV ani motoristickym casopisum. Dnes je uplacene uplne vsechno, zvlast u nas... Faktem zustava, ze je potreba vychazet z toho, jak se s autem zachazi. Na tom zalezi uplne nejvic, takze zavady u ojetin nelze brat jako identifikaci kvality. Ja jsem mel vetsinu aut od novoty, o autech neco vim a chovam se k autum setrne, tudiz si myslim, ze dokazu posoudit, co je dobre a co ne. Nejsem orientovany na jednu znacku, vyzkousel jsem jich vicero.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.03.2007 20:07, Citroen C5 - rv. 2004
Zdravim vsechny a diky diky autorum za toto diskuzni forum.
Mam jednoduchy dotaz. Jako majitel Renaultu Laguna rv98 jsem se rozhodl poridit jiny vuz. Jenze chci pohodlneho francouze a nova Laguna je snad nejporuchovejsi vuz ve sve tride, Peugeot 407 je malinkatej a tak jsem si vybral Citroen C5. Svezl jsem se v nem, sice nemel ten vykon jako moje Laguna ale spotreba, luxus, ticho, pohodli, bezpecnost a prostor hovori za vse. Ma nekdo zkusenosti s timto modelem (rok 2004 a novejsi)? Rad bych znal nejake dobre ci spatne reference. ej to takove posledni rozhodovani pred tim nez si nejakeho necham dovezt z Francie. Diky vsem

Petr
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 20.03.2007 21:26, RE: výběr
Jakub napsal:
Ahoj příspěvky typu mám to a to a je to super nebo stojí to za H... jsou o ničem, problémy mají všechny značky to bylo řečeno správně a je jedno jestli je to celá modelová řada nebo jenom jedna serie jednoho modelu. Někdy si koupíte nové auto a hned se to sype a jindy ojeté (zde záleží jak se o něho staral původní majitel) a je to bez problémů. Já jsem vystřídal východní i západní značky a prostě jde o to jak se k autu chováte jak se o něho staráte a jestli ho udělali v pondělí v pátek nebo ve s...
naprosto s Vámi souhlasím. Pokud se týká Citroenů mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti. Máme jich ve firmě 5 , dva mají najeto již 200.000 a problémy běžné související s provozem. V domění, že si kupuji anglickou tradici a kvalitu, koupil jsem si LR DISCO 2 a užil jsem si s ním svoje.Na štěstí vše v záruce. Mnoho záleží též na servisu. LR ve Vrchlabí mi alespoň z části kompenzoval trápení s autem. Jinak se snažím k atu chovat jako k živému tvorovi a alespoň v případě všech mých citroenů se mi to vyplatilo.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 20.03.2007 21:39, RE: Posudek vozů Citroen
anonym napsal:
Asi děláš v citroenu vid?
Nemusím dělat v citroenu, možná, že jsem ¨měl jeno štěstí ale 5 dobrých aut to už není náhoda. A ještě pro ostatní motor 2,0HDI v mém Berl. absoulní špička i bez tuningu.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 20.03.2007 21:49, RE: Posudek vozů Citroen
Ganzo napsal:
Vážený pane,
na tento Váš posudek musím reagovat. Od roku 1993 mám jen nové vozy a to jak pro své soukromé účely tak i ve firmě. Sám jsem jezdil v následujících nových vozech Škoda pickup, Fiat Brava, Škoda Octavia, Hyundai Sonata, Hyundai XG30 a nyní mám BMW 735i. Moje pani měla Hondu Prelude, Hyundai Getz, Citroen Pluriel a nyní má Hyundai Tucson. Musíte uznat že mám s čím srovnávat. Tento Váš posudek je opravdu nářez, to co jsem zažil s vozem citroen je naprosto ojedinělé a unikátní. Vůz Citr...
Vážený pane, měl jste prostě smůlu. já na rozdíl od Vás mám zkušenosti právě opačné. Nedám na Citroen případně Peugeot dopustit. Měl jsem jich několik a vždy spokojenost ,jak s kvalitou tak s užitnými vlastnostmi.

reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 20.03.2007 21:58, RE: dotaz
kmotr2 napsal:
Myslím, že to bude stejnej křáp jako Berlingo, akorát jiná škatule. Ale ta nová C4 v prevedení Picasso se mě líbí.
Rači moc nemysli, aby ti nepraskla hlava. Když to s autem neumíš tak se nediv .
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 20.03.2007 22:55, RE: C5
Hubert napsal:
Chci koupit C5 2,2 HDI může mi někdo popsat toto vozidlo
Mám 3,5 roku C5 Break s 2.0 HDi a mohu říci, že jsem v zásadě spokojen. Samozřejmě, problémy byly: prasklo čelní sklo vlivem rozdílu teplot (Přiznávám: rozdíl 55° C), 2x měněné zadní okno - nešlo otvírat, vadná vzduchová váha po cca 50 tis kim, v 80 tis začal hnít výfuk. Jinak standard, tedy kuláky v 90 tkm, desky asi stejně. Silnější verze 2,2 podle informací těch, co ji mají, jen více žere a rozdíl není tak velký, jak by člověk očekával. Obecně platí, že C5 je nesmírně pohodlná a ani po 1200 km v kuse Vás nedoláme tolik, jako oktávka, passat a spol po 500. Daní za komfort je pak celková složitost vozidla. Takže: Buď si někdo vybere jednoduchou motokáru a nebo se vozí velmi pohodlně, ale za cenu občasných mírných obtíží. A když jsme u toho: Hadroaktive 3 zatím bez jedinné poruchy.
Result: Doporučuji, za ty peníze, co to nyní stojí, je to velmi dobrá koupě.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 22.03.2007 19:05, Xsara Picaso
Jsem rok majitel Xsary Picaso r.v 2001, 1,8 16v. zatim bez problemu při běžne udržbě,ale přiště jsi koupim 2,0l HDI,sice zaplatim na pojistse o něco vice,ale na spotřebje se to deset krat vrati.S benzinovym motorem jezdim jako duchodce (pijanko)ale spotřebu nesrazim pod 8,5l_100km, majitele motoru HDI slibuji spotřebu do 5l-100km,a to je rozdil.Ale mam trochu strach ze zimnich startu.Rad bych přivital nazor těch kteři tento motor ve vozidle Xsary maji.Diky
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 23.03.2007 08:54, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
Dalibor napsal:
Vážení diskutující. Oprosťme se prosím od emocí a pokusme se společně dojít k relevantnímu závěru skutečné spotřeby PHM u motoru HDI. Vyzývám toliko skutečné majitele těchto motorizací (HDI) , ať už v minulosti či současné, o sdělení jejich osobní zkušenností se spotřebou PHM. Uvádějte prosím vždy typ vozu, jeho r.v., motorizaci a spotřebu, případně další sdělení. Stručně a jasně. Věřím, že tato debata výhradně na téma spotřeba HDI bude přínosná pro nás pro všechny. Děkuji všem. Dalibor
C5 Break 2.0 hdi 80kw 11/2001 najeto 130tk, dlouhodobá spotřeba 7,5l, při dlouhých cestách převážně po dálnici 6,7l, pokud jezdím hodně po městě leze to i přes 8l. I přes to jsem spokojen a za TDI bych neměnil
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 23.03.2007 09:43, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
Dejmalík napsal:
C5 Break 2.0 hdi 80kw 11/2001 najeto 130tk, dlouhodobá spotřeba 7,5l, při dlouhých cestách převážně po dálnici 6,7l, pokud jezdím hodně po městě leze to i přes 8l. I přes to jsem spokojen a za TDI bych neměnil
tak já se taky přidám´...

Mám Xsaru 2,0 HDi 66 Kw r.v. 2000, exclusive, najeto skoro 170000 km,
spotřeba je 6.5 až 6,8 ... skoro furt, jezdim po okreskách a to tak nějak normálně ... tak do kila občas na to šlápnu ..

No a ať mi někdo vykládá, že s tim jezdí pod 6, tak mi ho ukažte, nebo jel nějakou dálku a změřil si to a pak to udává jako jeho spotřebu, takový jděte spát ... prostě to žere a hotovo ..
Kdo chce jezdit s naftou za málo, tak jedině TDi a to pouze 66Kw a 81 Kw, pak už jsou to setjný žrouti jako HDi ...
Vlastní zkušenost:
Octavia 66Kw 5,8l ( pohodová jízda asi jako s Xsarou, firemní )
Octavia 81Kw 5,5l ( kamaráda spotřeba dle PP )
Fabia TDi-Pd 74 Kw 6,2 ( služební , normální jízda na harnici limitů)

Osobně 81Kw TDi je super a nedám na něj dopustit ale cena Xsara rv. 00 a octavia rv. 00 !? no za octávku bych měl 1,5 Xsary
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 23.03.2007 10:37,
Co někoho nutí koupit si francouzské auto to nepochopím.
Vám není líto času, nervů a peněz za servis? Vás nebolí ten propad ceny při prodeji? Fandovství nebo národní hrdost pochopím ale proč
to někdo udělá dobrovolně po zralé úvaze?
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 23.03.2007 10:52, Xsara Picaso
Homer napsal:
Co někoho nutí koupit si francouzské auto to nepochopím.
Vám není líto času, nervů a peněz za servis? Vás nebolí ten propad ceny při prodeji? Fandovství nebo národní hrdost pochopím ale proč
to někdo udělá dobrovolně po zralé úvaze?
Homře skus se zamyslet nat tim,proč momentalně v serialu reli vyhravaji značky citroen,ale jinak chci poděkovat těm kteři mně utvrdili že neni takovy rozdil ve spotřebě v motorech HDI a 1,8 16v.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 24.03.2007 17:51, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
Rick napsal:
Někoho zajímala spotřeba HDI, tak přispěju troškou do mlýna.
Už skoro rok mám Evasion 2.0 HDi r.v. 2000, spotřeba 6-6,1 za celou dobu, jezdíme s rodinou, takže většinou naloženi a trasy tak okolo 100km. Nechtělo se mě věřit, že s takovou bednou se člověk tak dobře a levně sveze, zatím na něj nedám dopustit.
V Peugeotu 307 r.v.2005 mám HDI 1,6 (80kW) jezdí to za 4,9-5,2. Převážně s ním jezdím sám postrky do práce, cca 70km denně. Když mám náladu, jen to lechtám za 4,9. Většinou ale pospíchám a rá...
Mohu potvrdit, mám EVASION 2.0 HDI r.v.2000 najeto 304.000 a spotřeba odpovídá. Spolehlivost slušná, vždy dojek kam jsem potřeboval. Cesta z Čech do Orleansu a zpět, tankováno až zpět před Paříží. Spotřeba lze spočítat.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 24.03.2007 19:12, RE: C5
Taky Hubert napsal:
Mám 3,5 roku C5 Break s 2.0 HDi a mohu říci, že jsem v zásadě spokojen. Samozřejmě, problémy byly: prasklo čelní sklo vlivem rozdílu teplot (Přiznávám: rozdíl 55° C), 2x měněné zadní okno - nešlo otvírat, vadná vzduchová váha po cca 50 tis kim, v 80 tis začal hnít výfuk. Jinak standard, tedy kuláky v 90 tkm, desky asi stejně. Silnější verze 2,2 podle informací těch, co ji mají, jen více žere a rozdíl není tak velký, jak by člověk očekával. Obecně platí, že C5 je nesmírně pohodlná a ani po 1200 k...
C5ku doporučuji jen těm, co chtějí sponzorovat servis. Mé zkušenosti s C5 Break 2.0 jsou tyto : 20.000 km - výměna zadní nápravy, 30.000 km- výměna zámku zadních dveří, 40.000 km výměna zámku víka kufru, 45.000 km výměna zámku zadního okna, 60.000 km výměna celého zadního okna z důvodu opětopvné vady zámku okna. 80.000 km - první problémy s výfukem - výměna zadní části. 100.000 km výměna střední části výfuku (pozor - lze vyměnit pouze spolu s katalyzátorem nebo sehnat nějakého garážníka, který tam nějakou rouru navaří). 120.000 km výměna předních tlumičů a tyček stabilizátorů. 140.000 km - teče olej z hydrauliky. Poprvé a naposled jsem měl citroën, bojím se ho dát do bazaru - za co všechno mně nový majitel (pokud si ho vůbec někdo za těch 150.000 Kč koupí) bude proklínat ... ? Jediná naděje je, žei ho nějaký pomatenec ukradne a já dostanu od pojišťovny aspoň těch 150.000,- Kč. Zatím jsem však neslyšel, že by někdo C5ku ukradl. Ani zloději o ni nemají zájem.... Teď jdu do Volva S80ky D5, sice zaplatím asi o dvě stě padesát tisíc víc, ale slyšel jsem jen chválu.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 24.03.2007 21:41, RE: C5
C5kar napsal:
C5ku doporučuji jen těm, co chtějí sponzorovat servis. Mé zkušenosti s C5 Break 2.0 jsou tyto : 20.000 km - výměna zadní nápravy, 30.000 km- výměna zámku zadních dveří, 40.000 km výměna zámku víka kufru, 45.000 km výměna zámku zadního okna, 60.000 km výměna celého zadního okna z důvodu opětopvné vady zámku okna. 80.000 km - první problémy s výfukem - výměna zadní části. 100.000 km výměna střední části výfuku (pozor - lze vyměnit pouze spolu s katalyzátorem nebo sehnat nějakého garážníka, který ...
To Volvo vypadá jako rozumná volba, už jenom když to si uvědomím, že je to pohodlný seveřan oproti papírovýmu frantíkovi s poruchama.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 26.03.2007 10:41, RE: Xsara Picaso
Jarda-Opava napsal:
Homře skus se zamyslet nat tim,proč momentalně v serialu reli vyhravaji značky citroen,ale jinak chci poděkovat těm kteři mně utvrdili že neni takovy rozdil ve spotřebě v motorech HDI a 1,8 16v.
To ti fakt pomůže od problémů, když francouzká značka vede nějaký mistrovství. Tím se utěšuj při placení za náhradní díly nabo za servis!
reagovat
nahlásit
  1 ... 9 10 11 12
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.