petr napsal:
Mám Berlingo, najeto cca. 50 tis. km. Koupil jsem ho jako nové s motorem 2,0 HDI a dá se říct, že v plné výbavě. Musím říct, že technických nedostatku bylo zatím minimum a v porovnání s mým předchozím vozidlem škoda Fabia podstatně méně! Ceny servisu rozumný, přístup v servisu (Jihlava,Benešov) velice seriózní. Doufám, že to vydrží i nadále.
Ahoj já mát taky Berlingo HDI new model 2003 a najeto 90 tis.
Po dvou tis vypadle hadice od turba na dálnici, začalo to čudit a skoro to přestalo jet.Byl jsem rád, že jsem se doplazil na nejbližší parking.Bylo to při návratu ze zahraničí s rodinou a naloženým autem cca 100 km od domu.Citroen asistence v rámci záruky, konkreétně Jaroš Nové Veselí se na nás pěkně vykašlali a žádný náhradní vůz neposkytli/ neděle večer cca 20.45 hod.Odtah taky ne a jen nám nabídli ubytování někde v hotelu a že druhý den prý opraví auto.Prosil jsem je, že se jen jedná o vypadenou hadici a že nemám 8-ku klíč na dotažení ať to opraví na místě, protože to byla maličkost a že musím do práce a děti do školy.Prý auto v záruce jen v dílně! Pohádal jsem se s nimi a nakonec jsem si pomohl na vlastní pěst, díky příbuzným, kteří nás odvezli domů.
V autě plno kempových a jiných věcí ponecháno na parkovišti a druhý den nám to Jaroš laskavě odtáhl do jejich servisu a hadici nasadil. Před autoasalonem měli v té době stát náhradní vozidlo.
Potom v záruce asi 3 opravy el.stahování oken.
Výměna přepínače blinkrů.
Oprava žhavení.
Těsně koncem záruky jsem zjistil potečené okolí turba od oleje.Prý je to taky v naprostým pořádku a je to v normě.
Po záruce:
cca 60 tkc výměna obou stabilizátorů na přední nápravě a teď mě to čeká znovu. Přiznávám ale, že se to stalo, když jsem vletěl do výmolu./nic to nevydrželo/.
Další chyba je, že mi skoro pořád svítí kontrolka airbagů a radši ani nemluvím o rozvrzaných a volných předních sedačkách.Spotřeba paliva od začátku tak o litr víc než udává výrobce.
Taky je tam od začátku nic moc geometrie zadní nápravy, to jsem zjistil taky až těsně po záruce, při výměně pneu.
Myslím, že auto za skoro 1/2 milionu by mělo vypadat jinak.Příště bych do takovýho auta určitě nešel.
Není až tak špatný a nekvalitní, zatím to ještě jezdí, ale je to dvakrát předražený.
Kmotr 2