0
zpět

diskuze k tématu: Co říkáte na kvalitu vozů Citroen?

kategorie zařazení tématu: francouzská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 12.12.2006 08:12, Berlingo
Docela mě potěšilo, jak moc příspěvků na Berlingo se sešlo. V minulosti jsem měl ojeté Berlingo 1,9D 90tis. km, ojetého Partnera 1,4i 75tis.km, ojeté Berlingo 2,0HDi 85tis km, a v současné době vlastním nové Berlingo 1,6HDi. Všechny vozy jsem kupoval se servisní knížkou a kupované v ČR. Musím říci, že se mě na všech vozidlech nikdy nic závažného nestalo. Vždy jsem dojel. Berlingo 1,9D spotřeba v průměru 7,2 pravděpodobně hodně odolný atmosferický motor. Horší dynamické vlastnosti, měněny tyčky stab., najel jsem na něm cca. 45tis km.
Partner 1,4i spotřeba 7,5-8, na město bez závad, předjet s ním kamion na Hradecké silnici někdy prostě nešlo. Na tomto voze jsem nedělal nic, najel jsem s ním cca. 40 tis km. Berlingo 2,0HDi spotřeba 7,5-8 dost mě překvapila, motor v nízkých otáčkách slabota, nad 2,2 tis otáček se začal zvedat, znamenalo hodně řazení při udržení svižné jízdy. Na tomto voze měněno:
obě přední ramena s kulákama, tyčky stab.,motorek zadního stěrače,motorek ostřikovače, 2x brzdové kotouče-druhovýroba(zvlněné). 2,0HDi oproti předešlím modelům určitě znamenalo + v jízdním výkonu, dlohého stoupání se ale i tak auto vždy zaleklo. Nakonec jsem dal chip, motor se zvedl výkonostně, nikoliv však od nízkých otáček, což je jeho největší slabota. Při táhlém stoupání v rychlosti cca. 140km nárůst teploty motoru, max do kopce se zvedla o cca. 35km/h.. Shrnuto, chip za tolik kolik stojí nedoporučuji, zas tak moc vás nepřekvapí při běžném ježdění.
S autem jsem najel cca. 40 tis km, stálo mě nejvíce peněz z předchozích modelů, které měli při nákupu podobný km průběh.
Berlingo 1,6HDi koupeno nové v 7/2006, najeto 10 tis km. Zatím jsem byl na jedné reklamaci, drnčení trubek klima při zátahu motoru o karoserii. Motor 1,6 HDi 66kW, naprostá a neuvěřitelná paráda oproti 2,0HDi, spotřeba syrového motoru do 6l, od 1300 otáček znatelný záběr. Prvních 5tis km jsem zajížděl, teď už se svezu. Táhlé kopce vyjede rychleji, než chipovaná 2,0 HDi při popsané spotřebě.
Závěrem, pro mě Berlingo představuje celkem odolné vozidlo, kromě pravidelných servisů jsem bohužel platil jen u 2,0HDi. Určitě musíte počítat s horším dílenským zpracováním interiéru, tvrdé plasty, které prostě začnou rachotit na dlažbě, Náchylnější přední nápravu u dieselové verze (rameno společně s kulákem). Svítící kontrolku airbagu má na starosti uchycení bezpečnostního pásu v podlaze, kdy o uchycení v zadu sedící spolujezdec zavadí. Alespoň tak mě to bylo řečeno? Berlingo svádí k překládání nákladem, potom jsou znát zhoršené jízdní vlastnosti naloženého vozu. Při normálním naložení jsou jízdní vlastnosti pro mě čitelné, dokonce bych řekl, že nepociťuji zvlášť negativně jeho vyšší stavbu. Velkým plusem je pro mě zvýšený posaz a tím dobrý přehled, boční posuvné dveře atd. Pokud vás budou zajímat ještě nějáké postřehy, rád odpovím. Teď mě více nenapadá, ale za ty roky s tímto vozem mám asi postřehů více než dost.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 12.12.2006 09:38, RE: výběr
kmotr2 napsal:
To je pravda, moje auto sice nedostává pravidelný značkový servis, ale olej je jasný, že se musí +/- dodržet, v případě Hdi je to 20 tis km na plnou syntetiku co předepisuje výrobce až až.
Abych nehanil jen tuto značku, napíšu jednu napůl pozitivní věc a to jsou brzdy. Auto má při 90tkč jestě původní destičky.Je to sice fajn, že se na to nemuselo vůbec zatím sáhnout, ale je to hlavně tím, že ty originály jsou tvrdý.
Takže se opotřebovávají o to víc kotouče a brzo to budu muset nechat vyměnit vš...
My máme Opel Combo, základní "traktor" 1,7 D bez turba - pravda je, že nenajezdíme tolik, za dva roky asi 30 tisíc km. Ale zatím všechno v pohodě, jenom pískají brzdy. Ale čištění nepomohlo, za dva dny to pískalo zase - v servisu tvrdí, že je to normální. Prý je to tím, že když to auto dýl stojí, tak si to pak musí zase sednout (nejsem mechanik, takže nevím).
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 12.12.2006 10:40, RE: Spolehlivost a jizdni vlastnosti jsou slabou strankou, jedine design
beol bes napsal:
Spolehlivost nikdy nebyla silnou strankou Citronu.
Drive to mohli svadet na spolehlivost hydral. perovani, ktere nikdo jiný nedodaval. Dneska nevím na co se chteji vymluvit. Prevodovky jsou hrozny. To by me zajimalo co za prevodovku tam ma loeb, protoze kdyby tam mel podobnou te co davaji do beznych modelu, tak není mozny aby vyhral.
A kolik Citroenů jste viděl? Citroeny z 90 tých let jsou dost spolehlivé, u nových bohužel kolabuje elektronika, ale to je problém třeba i VW a Renaultu. Nová auta jsou bohužel nedůsledně vyvíjena a navíc jsou často zbztečně složitá, jen proto, že mají řadu funkcí komfortní výbavy, což starší auta neměly. Třeba takové Saxo je bezproblémový vůz, ale je fakt, že nic nemá a je staršně jednoduchý.Na rozdíl třeba od VW není Citroen náchylný na praskání rozvodových řemenů, to jsem na těxchto motorech ještě neviděl. U TDI to praská, nebo se protočí řemenice, každou chvíli.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 12.12.2006 10:49, RE: výběr
kmotr2 napsal:
To je pravda, moje auto sice nedostává pravidelný značkový servis, ale olej je jasný, že se musí +/- dodržet, v případě Hdi je to 20 tis km na plnou syntetiku co předepisuje výrobce až až.
Abych nehanil jen tuto značku, napíšu jednu napůl pozitivní věc a to jsou brzdy. Auto má při 90tkč jestě původní destičky.Je to sice fajn, že se na to nemuselo vůbec zatím sáhnout, ale je to hlavně tím, že ty originály jsou tvrdý.
Takže se opotřebovávají o to víc kotouče a brzo to budu muset nechat vyměnit vš...
Bohuzel, vybrat poradne pri koupi funguje jen u ojetych aut pripadne predvadecek (coz je svym zpusobem taky ojetina). Ja jsem se pred koupi s Opelem Astrou (omlouvam se ze nemluvim o Citracovi, ale plati asi pro vsechny vyrobce) taky projel, a co se tyce vlastnosti, vzhledu atd mi dodnes vyhovuje. Vetsi problem je s tim, ze jsem za nove auto zaplatil zalohu a dosel mi kus , u ktereho vubec nelicovala kapota a motor byl nadmerne hlucny. Co s tim ale delat, zalohu Vam nevrati a ani by se stejne nechtelo cekat dalsi 2 mesice na nove auto. Dalsi problemy samozdrejme nasledoval-problem s elektrickym ovladanim klapky, hlucnost motoru... Proto priste na objednavku nove auto kupovat nebudu, anebo jen solidni znacku nebo vyssi tridu. Bohuzel u Opelu, Hyundaje, Dawoo, Citroenu, Renaultu, nebo Fiatu bych se bal co zase dostanu. Takze jako druhe auto do rodiny uvazuju otestovat si ojetou Xsaru , Megana, nebo Alfu156 a tu pak koupit.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 12.12.2006 19:14, Evassion ?????
anonym napsal:
Bohuzel, vybrat poradne pri koupi funguje jen u ojetych aut pripadne predvadecek (coz je svym zpusobem taky ojetina). Ja jsem se pred koupi s Opelem Astrou (omlouvam se ze nemluvim o Citracovi, ale plati asi pro vsechny vyrobce) taky projel, a co se tyce vlastnosti, vzhledu atd mi dodnes vyhovuje. Vetsi problem je s tim, ze jsem za nove auto zaplatil zalohu a dosel mi kus , u ktereho vubec nelicovala kapota a motor byl nadmerne hlucny. Co s tim ale delat, zalohu Vam nevrati a ani by se stejne n...
A co ten ojetej Evassion? je to taky sráč, nebo celkem spolehlivej stroj?
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 12.12.2006 19:17, berlingo2.0 HDI
Zdravím všechny ,na dotaz jestly jsem spokojen se svým vozem berlingo 2.0.HDI jen tolik .Auto jsem koupil v D a mělo najeto 120tis km ,byla udělána C prohlídka (olej,filtr.atd )jezdím denně a vybrat spolehlivé auto je fakt kumšt nicméně dnes mám najeto 170.tis km a byly tam tyto závady čep ,rameno,rozvodák,brzdy,střyk,oprava výfuku podtrženo sečteno cca 30.tis kč no co se dá dělat přemýšlet co a za kolik nemá cenu, prostě to chce jen to štěstí při výběru ,at už nového nebo jetého Vám přeji mnoho štěstí dnes nejde ani tak o kvalitu hlavně o kvantitu
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 12.12.2006 20:00, RE: Berlingo 1,4
Pavel napsal:
Ahoj asi tak před rokem sem koupil v bazaru Citroen Berlingo 1,4 benzín r.v. 2000. Vůz byl dovezem z Francie a podle servisní knížky měl najeto 98500km. V bazaru mi bylo řečeno že vůz měl jen lehce odřený levý zadní blatník který byl pouze přelakován. Až později sem zjistil že byl celý měněn i s prahem. Auto bylo asi bouráno víc než pánové z bazaru uváděli. Co se týče závad tak zatím nic vážného jen trochu prosakuje olej kolem olejové vany a taky se objevila koroze na měněných dílech. S Berlin...
Že by "Na Váze!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 12.12.2006 20:34, Lemon??
Ještě že je v dubnu 1976 koupil Peugeot !!! .Jinak asi jakoTalbot prostě konec.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 12.12.2006 22:26, RE: Evassion ?????
kmort2 napsal:
A co ten ojetej Evassion? je to taky sráč, nebo celkem spolehlivej stroj?
Evasion je bezproblémový makáč.Mám Evika 1,9 TD 97.najeto skoro 300 tis km předtím jsem něl naftovou xantii a taky spokojenost.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 13.12.2006 15:23, RE: berlingo2.0 HDI
bart napsal:
Zdravím všechny ,na dotaz jestly jsem spokojen se svým vozem berlingo 2.0.HDI jen tolik .Auto jsem koupil v D a mělo najeto 120tis km ,byla udělána C prohlídka (olej,filtr.atd )jezdím denně a vybrat spolehlivé auto je fakt kumšt nicméně dnes mám najeto 170.tis km a byly tam tyto závady čep ,rameno,rozvodák,brzdy,střyk,oprava výfuku podtrženo sečteno cca 30.tis kč no co se dá dělat přemýšlet co a za kolik nemá cenu, prostě to chce jen to štěstí při výběru ,at už nového nebo jetého Vám přeji mnoho...
Tak to seš na tom velmi dobře. Rozvody, oleje a výfuk jsou normální údržba. Místo sebelítosti sis měl koupit nové Berlingo se zárukou a měl bys "jistotu", že do toho za 2 roky nedáš ani korunu. Jistota je v uvozkách, protože jisté není nic.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 14.12.2006 21:21, kvalita c8
citroen c8 sa na prvy pohlad zda ako dobra kupa .ale su tu problemy s elektronikou,prve auta mali problemy s pneumatikami hlavne auta sESP dalej by som chcel napisat , ze motor 2,2HDI /DW 12 TED/je dost komplikovany , hlavne podtakovy system a nakoniec filter pevnych castic /FAP/ma nizky interval vymeny 80 000 alebo 120000km a je dost drahy .
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 15.12.2006 12:45, RE: kvalita c8
exp.robo napsal:
citroen c8 sa na prvy pohlad zda ako dobra kupa .ale su tu problemy s elektronikou,prve auta mali problemy s pneumatikami hlavne auta sESP dalej by som chcel napisat , ze motor 2,2HDI /DW 12 TED/je dost komplikovany , hlavne podtakovy system a nakoniec filter pevnych castic /FAP/ma nizky interval vymeny 80 000 alebo 120000km a je dost drahy .
2,2 HDI DW12TED je skvělej motor, dobře táhne a má měkký chod. Ten interval výměny FAP není v žádném případě pevně stanoven. Na posledních autech vydrží klidně 160000 km, než přejde motor do nouzového režimu, Navíc se FAPY mění výměnným způsobem, což stojí cca 7000,-Kč. Dříve až 20000,-Kč. Zmíněná delší životnost je díky novému aditivu (používají se dvě aditiva (EOLYS DPX 42 a EOLYS 176). jaké vůz má se pozná podle roku výroby (tzv. Orga čísla). Je fakt, že na prvních C8 byl Fap problém a zanášel se dost rychle (Stejný problém mají C5 a Peugeot 607)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 17.12.2006 14:59, RE: výběr
anonym napsal:
Bohuzel, vybrat poradne pri koupi funguje jen u ojetych aut pripadne predvadecek (coz je svym zpusobem taky ojetina). Ja jsem se pred koupi s Opelem Astrou (omlouvam se ze nemluvim o Citracovi, ale plati asi pro vsechny vyrobce) taky projel, a co se tyce vlastnosti, vzhledu atd mi dodnes vyhovuje. Vetsi problem je s tim, ze jsem za nove auto zaplatil zalohu a dosel mi kus , u ktereho vubec nelicovala kapota a motor byl nadmerne hlucny. Co s tim ale delat, zalohu Vam nevrati a ani by se stejne n...
Kdyz remcas na Astru, tak si kup FRANTIKA, nebo toho Itala a pak dej vedet Ty hnupe.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.12.2006 18:41, Xantia break 1.9 td
Xantia je to nejpohodlnější auto v jakym sem jel. Po 200 000 km se musela měnit spojka. Špatná je dostupnost motoru ( i na výměnu svíček to chce trchu více zručnosti ). Jinak jsem naprosto spokojen a citroen bych neměnil.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 20.12.2006 14:14, Citroen C4
Jsem uzivatelem vozu Citroen C4 1.6 HDi 16V 92 kW/k. Vuz uzivam 3 mesice a najel jsem s nim cca 5000 km. Vuz je svym deasignem velmi pritazlivy. Zpracoavani jednotlivych externich i internich dilu je na docela dobre urovni. V pocatku mi delalo potize se ztotoznit s rychlym nastupem ucinku brzd. Brzdy reaguji velmi rychle az agresivne. Razeni je velmi prijemne a draha prevodovych stupnu je celkem kratka. Sedadla jsou velmi pohodlna, ale nevyhodu ocekavam na polstrovani dveri, ktere je semisove. Ovladani vsech prvku je umisteno velmi ergonomicky a prehledne, ale nevyhodou je ovladani klimatizace, protoze ovladace jsou v tesne blizkosti radici paky a pri zarazenem 5 stupni se s ovladaci spatne manipuluje. Jizdni vlastnosti jsou opravdu vvyborne. Motor i kdyz neni jeste zajety je plynuly a turbo akceleruje jiz od 1700 ot./min.. V zatackach vuz sedi jako prikovany a to i pri vyssich rychlostech. Z posedu ridice je velmi dobry vyhled, ktery je podepsan pod velkym celnim oknem a vyssim umistenim sedaku. Vnejsi zrcatka jsou svou plochou dostacujici a splnuji ocekavane. Nevyhodou je velmi male zadni okno, pres ktere neni mnoho videt a musite se spolehat na vnejsi zrcatka a senzory. Jinak jsem s vozem velmi spokojeny a moho vrele doporucit.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 20.12.2006 16:50, RE: Spolehlivost a jizdni vlastnosti jsou slabou strankou, jedine design
beol bes napsal:
Spolehlivost nikdy nebyla silnou strankou Citronu.
Drive to mohli svadet na spolehlivost hydral. perovani, ktere nikdo jiný nedodaval. Dneska nevím na co se chteji vymluvit. Prevodovky jsou hrozny. To by me zajimalo co za prevodovku tam ma loeb, protoze kdyby tam mel podobnou te co davaji do beznych modelu, tak není mozny aby vyhral.
a ve Fobiích na zavody sou snad serioví asi nikde ne.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 20.12.2006 19:57, RE: kvalita c8
Tomáš napsal:
2,2 HDI DW12TED je skvělej motor, dobře táhne a má měkký chod. Ten interval výměny FAP není v žádném případě pevně stanoven. Na posledních autech vydrží klidně 160000 km, než přejde motor do nouzového režimu, Navíc se FAPY mění výměnným způsobem, což stojí cca 7000,-Kč. Dříve až 20000,-Kč. Zmíněná delší životnost je díky novému aditivu (používají se dvě aditiva (EOLYS DPX 42 a EOLYS 176). jaké vůz má se pozná podle roku výroby (tzv. Orga čísla). Je fakt, že na prvních C8 byl Fap problém a zanáše...
pripustam ze ten fap nie je az taka hruza ale aj tak si myslim ze ten motor je aj tak prilis komplikovany aj co sa tyka turba ja uz som nejake turba vymenil ale teraz uz ich davam opravovat a ta elektronika to je fakticky hruza ak opravujes citroeny tak vies o com hovorim napriklad COM 2000 alebo BSI mal som problem so zadnymi elekricky ovladanimy dverami za jazdy sa otvarali. samozrejme su to riesitelne zalezitosti ale v pripade ze je auto v zaruke inak tieto opravy su dost drahe a ak je auto z druhej ruky sa tak dost predrazi preto by som radsej doporucil toyota corolla verso alebo avensis verso su drahe ale spolahlive.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 22.12.2006 12:54, RE: kvalita c8
exp.robo napsal:
pripustam ze ten fap nie je az taka hruza ale aj tak si myslim ze ten motor je aj tak prilis komplikovany aj co sa tyka turba ja uz som nejake turba vymenil ale teraz uz ich davam opravovat a ta elektronika to je fakticky hruza ak opravujes citroeny tak vies o com hovorim napriklad COM 2000 alebo BSI mal som problem so zadnymi elekricky ovladanimy dverami za jazdy sa otvarali. samozrejme su to riesitelne zalezitosti ale v pripade ze je auto v zaruke inak tieto opravy su dost drahe a ak je auto...
no to je typické, na samovolně se otevítající dveře byla tušim dokonce nějaká svolávačka. Je to docela nepříjemná závada, zvláště když člověk veze vzadu třeba dítě. COMM 2000 je problém pořád, ale pokaždé nefunguje kvůli němu něco jiného.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 24.12.2006 14:42, RE: Posudek vozů Citroen
anonym napsal:
Vozy Citroen jsou absolutně spolehlivé, snadno ovladatelné, bezpečné a mají poměrně nízkou spotřebu. Nezanedbatelná je i cenová dostupnost. Bezpečně sedí na silnici, i v prudkých zatáčkách, technické vybavení je na vysoké úrovni.
Jezdím s vozem Citroen již více než 10 let, vlastnil jsem také Citroen Saxo a řídil rovněž Xantii, Berlingo a Piccaso. Předtím jsem vlastnil různé typy Škodovek a 6 let jsem jezdil také v Moskviči 1400.
Od té doby, kdy jsem poprvé vsedl do Citroenu, jsem z něho...
Ahoj jsem ráda za tenhle posudek.Sama mám citroen xsara 98 a je to 1/8 ale musím dodat i když ji mám koupenou v bazaru jsem nadmíru spokejena.Jako žena nechci už měnit,jezdila jsem dlouho ve škodovkách a ted mám tohle auto.V zimě nádherně sedí na silnici a nepoznám že jedu po zmrzlé silnici,obavu nemám jak za sucha tak ani za mokra.Rychle nemá cenu jezdit pokud nechci platit pokutu a pokud se rozhodnu pro jiné už ted jsem řekla jedině citroen
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 24.12.2006 20:20, citroen
Měl jsem dost citroenů první byl citroen 7 a potom ID 19 a DS 23 Několik CX a v závěru šli komunisté pryč tak jsem si koupil XM D. Nu a dovoluji si tvrdit jedno. Zlatá CX a DS/ID nejhorší XM od 160000 najetých km bylo hotovo. Nebylo to ale vozem - tenkrát byla absolutní vina v servisu. Rád jsem zapomněl jeho jméno. On totiž servis není každý stejný. Tito se v tom vrtali a co mohli tak pos... ! A opravdu, I dnes bych měl strach si citroen koupit. Kvůli servisu. Ten pán co ho ode mne koupil ho trochu políčil, odjel s tím k němcům tam ho dal do kupy a jezdí s ním dodnes a má najeto přes 350 tis. km. Já mu ho prodal v roce 1994 a měl jsem ho čtyři roky. Dal jsem za něho 1240 tis. kč a s rozebraným motorem jsem ho prodal za 200 tis. Za čtyři roky jsem tratil milion. Hlavně ale že byl pryč.
reagovat
nahlásit
  1 2 3 ... 12
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.