0
zpět

diskuze k tématu: Co říkáte na kvalitu vozů Citroen?

kategorie zařazení tématu: francouzská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 25.12.2006 20:24, RE: berlingo
Kmotr 2 napsal:
Ještě jsem zapoměl na klepající mechanizmus stěračů, v záruce vyměněno, ale stejně to nepomohlo.Jinak jsem rád, že na Citroeny není tolik nadávek jako na Renault ve vedlejší diskuzi.
mam berlingo 1,9d najeto 252000 km bez problemu vsechno puvodne nedam na ten voz dopustit
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 26.12.2006 14:16, RE: citroen
Václav napsal:
Měl jsem dost citroenů první byl citroen 7 a potom ID 19 a DS 23 Několik CX a v závěru šli komunisté pryč tak jsem si koupil XM D. Nu a dovoluji si tvrdit jedno. Zlatá CX a DS/ID nejhorší XM od 160000 najetých km bylo hotovo. Nebylo to ale vozem - tenkrát byla absolutní vina v servisu. Rád jsem zapomněl jeho jméno. On totiž servis není každý stejný. Tito se v tom vrtali a co mohli tak pos... ! A opravdu, I dnes bych měl strach si citroen koupit. Kvůli servisu. Ten pán co ho ode mne koupil ho...
Václave pochlub se cos kradl,kdyžs měl 1,24 MEGA za komančů????
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 28.12.2006 14:22, dotaz
ZAJIMALO BY MNE NECO O PICCASU? S D.MOTOREM,NEJAKE ZKUSENOSTI??DEKUJI
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 28.12.2006 14:24, NECO O PICASSU?"???????????
DIKY!!!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 28.12.2006 15:35, RE: dotaz
cert napsal:
Myslím, že to bude stejnej křáp jako Berlingo, akorát jiná škatule. Ale ta nová C4 v prevedení Picasso se mě líbí.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 30.12.2006 15:06, NECO O PICSSU??
NO FAKT DIK ZA TAKOVE OBSAHLE STRIZLIVE POSOUZENI ZE ZKUSENOSTI ?HEZKY PRISPEVEK !!DIKES
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 30.12.2006 17:59, RE: Posudek vozů Citroen
anonym napsal:
Vozy Citroen jsou absolutně spolehlivé, snadno ovladatelné, bezpečné a mají poměrně nízkou spotřebu. Nezanedbatelná je i cenová dostupnost. Bezpečně sedí na silnici, i v prudkých zatáčkách, technické vybavení je na vysoké úrovni.
Jezdím s vozem Citroen již více než 10 let, vlastnil jsem také Citroen Saxo a řídil rovněž Xantii, Berlingo a Piccaso. Předtím jsem vlastnil různé typy Škodovek a 6 let jsem jezdil také v Moskviči 1400.
Od té doby, kdy jsem poprvé vsedl do Citroenu, jsem z něho...
A malokdy jezdite bez klobouku...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 30.12.2006 20:07, RE: berlingo
petr napsal:
Ahoj! Tak to je fakt docela dost závad.Mám berlingo 9/04 a s elektroniky jediný co měnili bylo nějaké relé airbacku a to byla svolávací akce.Pak poměrně dost věcí v interiéru chrastilo včetně šoupaček a to vše musím říct bez diskuzí v JI odstranili. Když to porovnám s Caddym, tak ten by v té době nebyl v TDI pomali ani jako holobyt. A co teprve dnešní Roomster ten v prostoru žádný řev a cena brutální. Na podvozku berlinga jsem zatím nemusel dělat vůbec nic a to jezdím téměř vše po okrskách na vy...
Ahoj, mám "b-éčko" zatím měsíc(starší 03 2.0 HDI) s 90000 tis. km. koupeno sám mám na něm najeto cca 4500km,zatím se ozivá jakási vůle na pravém kole při levém rejdu na nerovnostech. Mám zkušenosti s Renaulty s Meganem a dvěma kangy musim konstatovat že s b-éčkem ,jsem zatím spokojen,ale s Renaultú mám troch lepší pocit,jak po stánce spolehlivosti tak i po stránce kompaktnosti a ovladatelnosti. Možná je to jen subjektivní pocit. Nic méně Renaulti měli každý ke 100000tis.km a byli v poho. Tak doufám že mě b-éčko nesklame.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 03.01.2007 09:06, Chci koupit Xsaru Picasso
Máte někdo zkušenosti s xsarou picasso? Chci si koupit ojetinu (na nové nemám) a chtěl bych vědět na co si dát pozor, ev. jestli je lepší v benzínu nebo naftě. Slyšel jsem, že kolem 90 tis. km odejdou rozvody a další. Co je na tom pravdy?
Dík
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 03.01.2007 15:36, RE: berlingo2.0 HDI
Max napsal:
Tak to seš na tom velmi dobře. Rozvody, oleje a výfuk jsou normální údržba. Místo sebelítosti sis měl koupit nové Berlingo se zárukou a měl bys "jistotu", že do toho za 2 roky nedáš ani korunu. Jistota je v uvozkách, protože jisté není nic.
koupilm si nové ty chytráku ,ale jen v tom případě ,že mě na něho dáš
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 03.01.2007 18:31, RE: dotaz
cert napsal:
Nejlepší zkušenosti s tímhle autem 2.0 HDi, akorát známou vadou jsou pískající destičky u picassa které se dají vyčistit ale nevydrží to bez pískání věčně
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 03.01.2007 18:33, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Pepík napsal:
Máte někdo zkušenosti s xsarou picasso? Chci si koupit ojetinu (na nové nemám) a chtěl bych vědět na co si dát pozor, ev. jestli je lepší v benzínu nebo naftě. Slyšel jsem, že kolem 90 tis. km odejdou rozvody a další. Co je na tom pravdy?
Dík
U většiny aut je 90 000km vhodná doba pro výměnu rozvodového řemene, kladek a popřípadě čerpadla..
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 03.01.2007 20:28, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Pieros napsal:
U většiny aut je 90 000km vhodná doba pro výměnu rozvodového řemene, kladek a popřípadě čerpadla..
Dobrá rada.NEKUPOVAT!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 04.01.2007 12:38, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
kmotr2 napsal:
Dobrá rada.NEKUPOVAT!
Proč ???
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 04.01.2007 20:04, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
anonym napsal:
Proč ???
čti všechny přízpěvky
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 05.01.2007 12:55, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Pepík napsal:
Dík
Mám Citroen Xsara Picasso 2 roky a mohu jen vřele doporučit. Vybral bych si buď 1,8 l benzin nebo 2,0 Hdi. Tenhle vůz má spoustu úložného prostoru a hlavně vyjímatelná zadní sedadla, takže z toho může být i náklaďák
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 05.01.2007 16:14, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Pepík napsal:
Dík
Picasso není špatná volba a s těmi rozvody to tak není. Na benzinových motorech se mění ve 120000 km a na HDI ve 160000 km. V tom jsou motory PSA naprosto skvělé. Dělám v oboru už nějaký pátek a potkaný motor od PSA jsem ještě neviděl (Na rozdíl od jiných značek) Osobně bych bral 2,0 HDI v obou výkonových verzích. Ale lepší je ještě 1,6 16V HDI. ta má 110 koní a je opravdu moc zdařilý motor i co se spolehlivosti týče. (vstřikování Siemens apod)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 05.01.2007 17:47, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Tomáš napsal:
Picasso není špatná volba a s těmi rozvody to tak není. Na benzinových motorech se mění ve 120000 km a na HDI ve 160000 km. V tom jsou motory PSA naprosto skvělé. Dělám v oboru už nějaký pátek a potkaný motor od PSA jsem ještě neviděl (Na rozdíl od jiných značek) Osobně bych bral 2,0 HDI v obou výkonových verzích. Ale lepší je ještě 1,6 16V HDI. ta má 110 koní a je opravdu moc zdařilý motor i co se spolehlivosti týče. (vstřikování Siemens apod)
Je vidět, že jsi s HDI 2.0 66 kW toho moz nejajezdil, pochybuji, že jsi odborník když plácneš takovou hovadinu, že bys nechal rozvoďák na svým autě 160 000 Km!
Každý normální automechanik, včetně automechaniků v autoriz .servisu Citroen říkají pro jistotu rozvoďák tak po 100 tis max. po 120 tis vyměnit!Nejlépe i s kladkami.
Dvoulitrový HDI moc neznáš, protože jinak by jsi napsal, že to dost žere, že je to háklivý na kvalitu nafty a že se tomu nechce točit odspodu, což je pro uživatele dost nepříjemný, zejména u dísla.
Co říkáš na další typické choroby HDI jako jsou unavené vstřikovače po 150 tis a následné propálené písty!
Co říkáš na nepřesný řazení, mě se občas na Berlingu jaksi zasukuje převodovka a nejde mi tam dat pětka, ale možná to bude blbě nainstalovaným zamykáním zpátečky.
Spotřeba ve srovnání s TDI tak o 1,5 litru/100Km větší.
Tak šetřete na Citroeny a taky hlavně na opravy...

reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 06.01.2007 09:05, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
kmotr2 to Tomáš napsal:
Je vidět, že jsi s HDI 2.0 66 kW toho moz nejajezdil, pochybuji, že jsi odborník když plácneš takovou hovadinu, že bys nechal rozvoďák na svým autě 160 000 Km!
Každý normální automechanik, včetně automechaniků v autoriz .servisu Citroen říkají pro jistotu rozvoďák tak po 100 tis max. po 120 tis vyměnit!Nejlépe i s kladkami.
Dvoulitrový HDI moc neznáš, protože jinak by jsi napsal, že to dost žere, že je to háklivý na kvalitu nafty a že se tomu nechce točit odspodu, což je pro uživatele dost nepří...
Koukám, že veškeré problémy, které máte s Berlingem, tak s nimi počítáte i u ostatních modelů značky Citroën. Jakkoliv někdo napíše zde, že vozidlo doporučuje tak z něho uděláte dealera, nebo ten daný model je pro Vás sráč. Když o tom tolik víte tak mě překvapuje, že zde píšete výměnu rozvodového řemene, nejlépe i s kladkami. To snad je samozřejmost, že i s kladkami, to by musel měnit osel bez kladek. Co se týká řazení je v tom hodně velký rozdíl mít řazení na podlaze u Berlinga nebo v Picassu na středové konzole. To řazení je úplně jiné a nedivím se pokud jste se v Picassu svezl, že Vám připadalo nepřesné. Problémy se vstřikavači a propálené písty, s tím jsem se ještě nesetkal, ale dnes vše bohužel záleží na výrobcích těchto dílů (Bosch, Siemens atd.). Pokud bude vstřikovač ukapávat a nikdo si toho nevšimne k tomuto problému může bez problémů dojít. Viděl jsem takhle skončit Mercedes Sprinter. Nelíbí se mi ani Váš názor na spotřebu. Chod motoru HDi oproti TDi je tišší, kultivovaný a nedá se srovnat. Spotřeba je vetšinou okolo 0,5l - 1l menší než u TDi, proč by byl pak motor typu HDi, který je dáván do Citroënu a peugeotu vyhodnocen dvakrát po sobě jako motor roku.
Pokud ta spotřeba je opravdu taková jakou uvádíte je potřeba s tím něco dělat (diagnostika, nastavení čerpadla, kontrola rozvodů atd.).
Závěrem Citroën Xsara Picasso doporučuji všem, kteří chtějí rodinné vozidlo.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 06.01.2007 14:01, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
martin napsal:
Koukám, že veškeré problémy, které máte s Berlingem, tak s nimi počítáte i u ostatních modelů značky Citroën. Jakkoliv někdo napíše zde, že vozidlo doporučuje tak z něho uděláte dealera, nebo ten daný model je pro Vás sráč. Když o tom tolik víte tak mě překvapuje, že zde píšete výměnu rozvodového řemene, nejlépe i s kladkami. To snad je samozřejmost, že i s kladkami, to by musel měnit osel bez kladek. Co se týká řazení je v tom hodně velký rozdíl mít řazení na podlaze u Berlinga nebo v Picassu n...
znám asi 5 lidí, skutečných majitelů HDI 66KW a všichni maji na spotřebu totožný názor, po dálnici skoro 8, bězný provoz 6,5-7l., dlouhá cesta 6.
To se u Tdi WW jen tak nevidí.Ti jsou schopni jet v pohodě za 5l.

Řazení a nepřesné řízení je všeobecně znamý problém všech typů Citroenů. Vím o čem mluvim s tím autem jsem toho už prožil dost a mám možnost porovnat.
Další velmi nepříjemnou záležitostí jsou velké vůle v opěradlech sedadel, takže to chodí o 2cm dopředu a dozadu.
Abych jen nekritizoval, tak pozitivní věc je to, že Citroeny nijak moc nekorodují, ostatně žádný novější auto dnes už nehnije.A další výhoda je, že se Citroeny tolik nekradou jako WW.
reagovat
nahlásit
  1 2 3 4 ... 12
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.