Pedro napsal:
Doufám, že to tak zůstane i nadále .. ale C4 oproti jinejm francouzum celkem překvapila. Po najetejch 30ti tisících zatim žádná závada - pouze 2 svolávačky kvůli elektronice. Jízdní vlastnosti výborné a pohodlí taky - žádný ultra-měký sedadla "ala Renault". Jinak příště bych volil něco dynamičtějšího než 1.4 16V - ten se musí poměrně dost točit. Možná 1.6 už bude ideálnější motorizace, ale 2.0 HDi asi uplně nejvodnější.
Tato obsáhlá recenze není z mých zkušeností ani jsem ji nepsal, přebral jsem ji celou po zveřejnění testů C4 od "misoo". Tak co tomu říkáte?
C4 po 12.000 km
Datum: 06.03.2006 16:15Autor: neregistrovaný: "misoo" [62.168.72.XXX]
Zdravim damy a pani, asi vas viacerych sklamem, ale po takmer roku pouzivania nemozem povedat, ze by som C4 mohol odporucit. Ani neviem kolko krat som bol za ten rok v servise, ale viem, ze to bolo viac krat ako za vsetky moje auta dokopy (pravidelne servisne intervaly neratam). Auto malo nie malo drobnych zavad, ktore sice v doprave z miesta A do miesta B neprekazali, ale rozhodne prekazali k dobremu pocitu z auta a k nefunkcnosti alebo zlej funkcnosti niektorych zariadeni v aute. Nebudem tu kazdu zavadu zvlast popisovat, ale najdolezitejsiu mi neda nespomenut a to je ZADNA NAPRAVA !! To ze neni viacprvkova, to som vedel uz davno a testovacia jazda pred kupou ma usvedcila v tom, ze auto drzi stopu velmi dobre, tak som zobral aj "neviacprvkovu". Zadna naprava neskutocne bucha pri prejazde aj mensej nerovnosti. Ked som prvy krat presiel zvycajnou rychlostou cez jeden fajnovy zeleznicny prejazd, tak som sa skoro pos*al od strachu a hned som musel zastavit a pozriet sa, ci mi neurvalo cely zadok auta. Fakt som sa zlakol a pozeral pod auto ci drzia kolesa na svojom mieste. Pocul som take nazory, ze je to v tejto PSA-ckej naprave normalne, ale nechcelo sa mi verit, je to fakt hrozne. Reklamoval som to v servise a najprv mi povedali, ze je to normalne. Nedal som sa odbit, a po staznosti "vyssie" boli servsmeni ochotni sa na to znova pozriet. Potom uz uznali, ze je to fakt divne. Takze momentalne cakam na nove komponenty napravy a dufam ze to budu schopni opravit. (po "oprave" : naprava bucha asi o 5% menej, cize v podstate nic neopravili) No, ale aby som sa tolko nevykecaval, tak dalsie veci zhrniem do kladov a zaporov : KLADY - je to designovo fakt pekne auto (subj.) - s AL 205/55R16 na kvalitnej ceste super drzi na ceste a minimalne sa naklana - pekne moderne riesena palubovka, displaye - komfortne a zaroven dostatocne pevne sedacky, dobre bocne vedenie - motor ma rovnomerny tah a prijemny sportovy zvuk - dostatok miesta vpredu aj v zadu (v ramci danej triedy) - zvuk zakladnej audiosustavy s CD - ucinna klima/kurenie a vyhrievanie pred. aj zad. okna - siroke moznosti nastavenia volantu a sedacky - integrovany osviezovac vzduchu ZAPORY - zadna naprava (vid text vyssie) - hocikedy sa z hocikadial ozve divny zvuk, vrznutie, buchnutie - aj jemny kontakt plastu s tvrdsim predmetom zanecha trvalu stopu - nepresna paka radenia, obcas nejde zaradit 1,2,R - volant ma velky priemer, je tvrdy a nema dobry grip - kozeny volant sa uz zacina "lesknut" (po 10.000 km !!) - plechovy zvuk prednych dveri - kapota nema plynove vzpery - stierace nestieraju az na kraj skla, spina nebezpecne rozsiruje A stlpik - pri cuvani za obcas ozve neprijemne silne pisknutie zo zadnej napravy - obcas blbne zadny senzor cuvania, neda sa nanho spolahnut, cize je nanic - obcas tazko startuje a kolisu otacky - normalna spotreba iba pri pomalej jazde - pri 130 km/h motor toci viac ako 4000 ot.!!, chcelo by to 6-ku - celne sklo v dolnych rohoch lame svetlo - aut. stierace obcas stieraju ked nemaju a nestieraju ked maju - motor za studena vyrazne klepka ako dieslak - bocne spetne zrkadla nie su asfericke - vela mensich odkladacich miest, ale bohuzial nepouzitelnych - predna laktova opierka pri opreti sa o nu vrzga - velurove sedacky neumoznuju akykolvek pohyb, treba si "sadnut znova" - zadna laktova opierka je priliz nizko, takze je nepouzitelna - drahe naplne do integrovaneho osviezovaca vzduchu Tymto nechcem nikoho odradit od kupy C4, ani radit ake si ma kupit, kazdy ma svoje priority a subjektivne nazory na veci, ale pred kupou vrelo odporucam nie len skusobnu jazdu, ale je treba si dane auto zapozicat v pozicovni aspon na vikend. Moj osobny nazor na C4 je ten, ze ide o auto s dobrymi napadmi a s vydarenym designom, ale bohuzial nekvalitne vyrobeny bez zmyslu pre poctivost a detaily. Keby som mohol vratit cas, tak si C4 urcite nekupim. Ja osobne (nemam na BMW1) by som si teraz vybral Focusa koli jeho kvalite spracovania, vynikajucemu podvozku a zabave z riadenia. Este sa mi paci novy Civic, toho som sice soferoval iba raz, ale prvy dojem bol super. Tot vsjo.