0
zpět

diskuze k tématu: Co říkáte na kvalitu vozů Citroen?

kategorie zařazení tématu: francouzská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 27.03.2007 21:25, RE: C5
C5kar napsal:
C5ku doporučuji jen těm, co chtějí sponzorovat servis. Mé zkušenosti s C5 Break 2.0 jsou tyto : 20.000 km - výměna zadní nápravy, 30.000 km- výměna zámku zadních dveří, 40.000 km výměna zámku víka kufru, 45.000 km výměna zámku zadního okna, 60.000 km výměna celého zadního okna z důvodu opětopvné vady zámku okna. 80.000 km - první problémy s výfukem - výměna zadní části. 100.000 km výměna střední části výfuku (pozor - lze vyměnit pouze spolu s katalyzátorem nebo sehnat nějakého garážníka, který ...
C5kar: Buď z Tebe někdo tahal prachy, nebo si vymýšlíš. Až nalezneš v C5, nebo v jakémkoli hydraulickém autě tlumiče, tak se ozvi, rád se poučím.
Radim: Papírovej frantík získal v crashtestech o jeden bod víc než S80, divný co? A cena nový S80 je o půl milionu výš než C5.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 28.03.2007 13:44, RE: Xsara Picaso
Homer napsal:
To ti fakt pomůže od problémů, když francouzká značka vede nějaký mistrovství. Tím se utěšuj při placení za náhradní díly nabo za servis!
Homre,Homre,je vidět že jsi trošičku zanevřel na značku citroen,mam xsaru picaso již patym rokem,a kromně garnčkích prohlidek a ZDURAZŇUJI malych oprav jako je (vyměna br. destiček a kotouču,oleje,rozvoďaku,gum) jsem na to auto nemusel šahnout.takže když jedu kolem servisu citroen tak jen mavam šatečkem.Coš ty budeš mit asi trošičku vědši PROBLEMY že???
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 30.03.2007 15:55, RE: Co je to kvalita ?
Naz napsal:
Můžeš mi trochu priblížit co si predstavuješ pod pojmem kvalita ?

Spolehlivost snad ?
Každé auto má sve kvality
Citroeny vynikají svoji cenou a vybavenosti bohůžel pro náš trh jsou stale poměrně nedostupné
když se podíváte jaké nabídky maji dealeři v UK tak si sednete na prdel
mimo toho že na modely jako je C2 je pojistka zdarma, plná nádrž, a poříďit jde už s librovým vkladem....
C8 je vyborná svým vybavenim, např sensory kvality venkovniho vzduchu etc
ale bojím se at pres známého cena nebude u nas az tak lakava
koukám že každý má na kvalitu rozdílný názor a rozhodně za kvalitu nepovažuji reklamní taháky, pojistku zdarma a podobná lákadla dealerů za kvalitu. Také vybavenost a komfortní doplňky vozu nelze považovat za kvalitu vozu, Protože tohle je pouze komfortnější výbava vozu.
Kvalita vozu by měla být brána podle:

Spolehlivosti a výdrže jednotlivých dílů ....... příklad si můžeme uvést třeba tlumiče kdy u jednoho vozu vydrží tlumiče střelím 40tis. km a u druhého vozu za stejných podmínek 60tis. tak tlumiče, které vydrží déle za stejných podmínek jsou kvalitnější. To samé může být i u motorů, ložisek a podobných funkčních dílů

jejich dílenského zpracování ........ kdy příklad můžeme vzít třeba u sedaček, jakým způsobem jsou sešity, nebo u plastů různé otřepy, nebo třeba u motorů prolínání olejů, nebo všeobecně slícovanost jednotlivých dílů, jejich uchycení kdy se stává, že jsou šrouby narvány do závitu tak, jak to zrovna padlo do ruky a podobně

povrchové úpravy ....... kdy samotná kvalita začíná už při výběru plechů pro výrobu karoserie, jeji následné pokovení a v neposlední řadě kvalita laku

Tak tohle je hrubý výčet toho, co já považuji za kvalitu. To že někdo dá navigaci do vozu, z něj ještě nedělá kvalitní vůz ale pouze vybavenější.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 30.03.2007 17:28, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
Dalibor napsal:
Vážení diskutující. Oprosťme se prosím od emocí a pokusme se společně dojít k relevantnímu závěru skutečné spotřeby PHM u motoru HDI. Vyzývám toliko skutečné majitele těchto motorizací (HDI) , ať už v minulosti či současné, o sdělení jejich osobní zkušenností se spotřebou PHM. Uvádějte prosím vždy typ vozu, jeho r.v., motorizaci a spotřebu, případně další sdělení. Stručně a jasně. Věřím, že tato debata výhradně na téma spotřeba HDI bude přínosná pro nás pro všechny. Děkuji všem. Dalibor
Mám zhruba 3letou zkušenost s motory HDI. Citroen C5 2 HDI 80kw. Dlouhodobé měření asi 20 000km podle počítače 6,8 l. Peugeot 307 SW
2 HDI 79kW 6,9 l po 3 tisících km. Jsem velmi spokojený s těmito vozy.koupil jsem ještě Peugeot 607 2,2 HDI 98kW. Jakmile dokončím opravu vozidla vyzkouším a napíši vám jeho spotřebu.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 30.03.2007 17:39, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
anonym napsal:
tak já se taky přidám´...

Mám Xsaru 2,0 HDi 66 Kw r.v. 2000, exclusive, najeto skoro 170000 km,
spotřeba je 6.5 až 6,8 ... skoro furt, jezdim po okreskách a to tak nějak normálně ... tak do kila občas na to šlápnu ..

No a ať mi někdo vykládá, že s tim jezdí pod 6, tak mi ho ukažte, nebo jel nějakou dálku a změřil si to a pak to udává jako jeho spotřebu, takový jděte spát ... prostě to žere a hotovo ..
Kdo chce jezdit s naftou za málo, tak jedině TDi a to pouze 66Kw a 81 Kw, pak už jsou to se...
Nevím proč tu vychvaluješ VW a Škodu.Není to k tématu o HDI
Jenom tak pro zajímavost OPEL Vectra 2,2DTI 93kW spotřeba po dálnici 150km rychlostí 4,5l. Tak nevím kde je ten tvůj VW.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 01.04.2007 11:10, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Petr H. napsal:
Zdravím Marku,

jsem rád, že má někdo také dobré zkušenosti se značkou Citroen. My jsme CXP spokojeni. Zmínil jsi se o C4 Grand Picasso. Já osobně jsme z něj byl v autosalónu nadšený. Zatím jsem se tím nesvezl, ale seděl jsem v C4 Grand s panoramatickou prosklenu střechou. Ta prosklená střecha spolu s obrovským předním sklem působila bezbadně. trochu zbytečná mi připradá "vymoženost" snížit o několik cm zadní hranu kufru pro lepší nakládání...
Interiér je v porovnání se "starým" Picassem proprac...
V současné době z důvodu rozrůstající rodiny začínám také pokukovat po Picassu. Najezdím cca 15t km ročně. Do současné doby jsem měl pouze vozy s benzínovými motory. Nyní řeším, zda jít u CXP do 1.8 benzín, či 2.0 HDI. Z hlediska spotřeby, serv. nákladů obou motorizací, pružnosti motoru a jejich kvality, event. náchylnosti HDI na českou naftu. O HDI zde již bylo napsáno mnoho, ale uvítal bych více informací o benzínu. Za jakýkoliv postřeh či zkušenost budu velice vděčný. Děkuji.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 02.04.2007 23:38, RE: C5
C5kar napsal:
C5ku doporučuji jen těm, co chtějí sponzorovat servis. Mé zkušenosti s C5 Break 2.0 jsou tyto : 20.000 km - výměna zadní nápravy, 30.000 km- výměna zámku zadních dveří, 40.000 km výměna zámku víka kufru, 45.000 km výměna zámku zadního okna, 60.000 km výměna celého zadního okna z důvodu opětopvné vady zámku okna. 80.000 km - první problémy s výfukem - výměna zadní části. 100.000 km výměna střední části výfuku (pozor - lze vyměnit pouze spolu s katalyzátorem nebo sehnat nějakého garážníka, který ...
C5ku 2,2HDi mám a jsem spokojen. Dovezl jsem si ji z D s vadným turbem a měla najeto 280000 kiláků. Žádný taxík, ale normální firemní udržované auto. Za pět tisíc jsem koupil starší turbo, za sobotu si jej vyměnil a pohoda. Dnes mám najeto 301000km. Zadní okno nejde téměř na žádné, takže se tím netrápím. Výfuk zrezne na každém autě a ten garážák ti hi spraví za pár kaček. Když k tomu ale potřebuješ ISO 6002 tak se nediv, že to stojí dvacet tisíc a nechtějí ti vyměnit deset centimetrů roury. Jediným faktem je, že si žije (elektronicky) vlastním životem a jsou dvě možnosti. Zvyknout si na to a nebo to léčit. To léčení je strašně drahé, ale zvyknout se dá snadno. Tak jsem si zvyknul a je to v poho. Škoda jen že to žere osm na sto, ale dá se s tím lítat a mám to v automatu, takže se to dá pochopit. Cé5ka je pohodové auto a problémy má jako každá jiná značka. Těším se, že jí dojezdím bez větších problémů do 400-500 tis, jako ředchozí XM ko 2,1 TD což byla skvělá záležitost a také si žila vlastním životem. Stačilo se jen přidat a spolupracovat.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 03.04.2007 23:24, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
Mirek/DiSto napsal:
Mám zhruba 3letou zkušenost s motory HDI. Citroen C5 2 HDI 80kw. Dlouhodobé měření asi 20 000km podle počítače 6,8 l. Peugeot 307 SW
2 HDI 79kW 6,9 l po 3 tisících km. Jsem velmi spokojený s těmito vozy.koupil jsem ještě Peugeot 607 2,2 HDI 98kW. Jakmile dokončím opravu vozidla vyzkouším a napíši vám jeho spotřebu.
.....ale než dokončíš opravu té 607 tak to už bude tahle stránka dávno zrušená....
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 03.04.2007 23:28, Tvárnice nebrat
citroen nebrat! ale nějaký další dobrý fór o vektře skus napsat.....
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.04.2007 20:18, RE: Berlingo 1.4
Kmotr2 to Petr napsal:
Petr dík za poznatky, s tím relé airbegu jsi mě napružil tak, že poletím do service a zeptám se jich jak to je, páč mě to začalo poplikávat chvílu po záruce a teď se to chová tak, že to skoro furt svítí, akorát v sobotu to bylo nějak náhodou zhaslý.Nikdo se mi neozval v záruce ani po, tak to prověřím. Jinak všem z okolí Ždáru doporučím ať si u Jaroše nekupují vůbec nic. V Brně je to přesně naopak, tam jsou ochotní a vstřícní.Poradí někdo jaké kostice do toho stabilizátoru dát.Ty originály mi vyd...
jestli nemáš rozpojený kontakt,měl by být pod sedačkou řidiče.Mě to svítilo a po reklamaci mě ochotně ukázali kde to je.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 08.04.2007 10:48, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Fikus napsal:
V současné době z důvodu rozrůstající rodiny začínám také pokukovat po Picassu. Najezdím cca 15t km ročně. Do současné doby jsem měl pouze vozy s benzínovými motory. Nyní řeším, zda jít u CXP do 1.8 benzín, či 2.0 HDI. Z hlediska spotřeby, serv. nákladů obou motorizací, pružnosti motoru a jejich kvality, event. náchylnosti HDI na českou naftu. O HDI zde již bylo napsáno mnoho, ale uvítal bych více informací o benzínu. Za jakýkoliv postřeh či zkušenost budu velice vděčný. Děkuji.
vozím auta takže o tom trochu vím.CXP 1.8 určitě nebudeš spokojen se spotřebou.jinak servis je levnější než HDi.mám kolegu v citroenu a říkal,že s HDI nemají vůbec žádné problémy.HDi v CXP spotřeba 6-7litrů.u 1.8 určitě o 2 litry více.jinak je to dobré auto
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 09.04.2007 01:21, RE: Xsara Picaso
Jarda-OPAVA napsal:
Jsem rok majitel Xsary Picaso r.v 2001, 1,8 16v. zatim bez problemu při běžne udržbě,ale přiště jsi koupim 2,0l HDI,sice zaplatim na pojistse o něco vice,ale na spotřebje se to deset krat vrati.S benzinovym motorem jezdim jako duchodce (pijanko)ale spotřebu nesrazim pod 8,5l_100km, majitele motoru HDI slibuji spotřebu do 5l-100km,a to je rozdil.Ale mam trochu strach ze zimnich startu.Rad bych přivital nazor těch kteři tento motor ve vozidle Xsary maji.Diky
Moc zajímavá diskuse o spotřebách...nechápu ty pře, jako by byli všichni řidiči stejní. Úplně zbytečně píšou ti, co neměli možnost při stejném stylu jízdy porovnat více značek dlouhodobě, resp. najet více km. Měl jsem CXP 1.8 16V a když jsem ji po 100.000km prodával, nechal jsem v počítači průměr.spotřebu za několik tis.km - 6,5/100km (aby nový majitel viděl, že to jde). Nyní jezdím s CXP HDI 1.6 16V 81kW - motor nemá chybu, je úžasně dynamický, (zvláště když jedete do kopce plně naložený 170km/h) není problém jezdit za 4,9/100km. Stačí mi jen jezdit poctivě na garančky (každých 20.000) a doplňovat vodu do ostřikovače. Protože jsem předtím měl dalších 12aut, mohu porovnávat a spolehlivost a jízdní vlastnosti CXP je zcela v normálu. Pokud by ještě někoho zajímalo jaké jsem měl značky, tak Škody (120, Rapid, Felicia, Fabia, Octavia) Fiat Tipo, Renault 19, Mitsubishi Space star, Nissany Maximy...se všemi najeto 100tis.km a více
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 09.04.2007 23:52, RE: Citroeny
pavel napsal:
Sice žádný Citroen nevlastním a rozhodně to neplánuji, ale měl jsem tu čest mnohokrát řídit právě Xsaru Picasso (2.0 HDI), takže k tomu autu něco rozhodně říct můžu. První věc, která mě naprosto irituje, je podřadnější kvalita interiéru, včetně palubní desky. Mnohokrát jsem slyšel, že Citroeny dělají interiéry se zpožděním deset let a je to bohužel poznat. Navíc potahy z mikroplyše jsou sice příjemné, ale dost jsem se v nich v létě potil (i při zapnuté klimatizaci) a ačkoli nejsem alergik, už ně...
Zdravím,
najel jsem 150 tis.km s octávií, teď jezdím s focusem a s paní jsme se před měsícem rozhodli pro Picasso 2,0 hdi, 55tis.km, 2003 koupeno sice v aaa ale potvrzrno i v citroenu - km sedí, serviska, dvoje klíče, id karta, pouze zástřik levého prahu ale vše originál, na podvoze (prahy, dutiny, sváry..) nechyceno Cena? 269tisíc -abs, dig.klima, rádio s cd a ovl. na volantu, boční airbagy, vyhř. zrcátka, mlhovky..
Výměna oleje v motoru, převodovce, všech filtrů, plus předepsaný servis po 60tkm v citroenu necelých 5tisíc.
Spotřeba - zatím 6litrů.
Zatím s autem najeto 3tisíce km a mohu vám rovnou říct, že škodovku si už v životě nekoupíme, focus je fajn ale malej a interiér daleko horší než v picassu, neznám horší sedadla než ve focusu, spotřeba také větší.
Tento víkend jsme s Picassem najeli 500km a už věřím tomu, že kdo se s tímhle autem jednou sveze, nechce už jiné. Pokud se teda už stačil vyřádit.. Pro rodinu a vychutnání si pohodové cesty z nadhledu a při tom nebýt brzdou provozu je toto ideální auto. Doufám, že poruch moc nebude (klepu to na dřevo), to že u citroenu pískají brzdy a je horší řazení je prostě fakt, ale už dnes vím, že se budu moc snažit, aby naše další auto bylo C4 Piacasso... A ještě jeden postřeh, hrozně rychle se zvykne na cetrální displej.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 12.04.2007 09:13, RE: Citroeny
Petr napsal:
Zdravím,
najel jsem 150 tis.km s octávií, teď jezdím s focusem a s paní jsme se před měsícem rozhodli pro Picasso 2,0 hdi, 55tis.km, 2003 koupeno sice v aaa ale potvrzrno i v citroenu - km sedí, serviska, dvoje klíče, id karta, pouze zástřik levého prahu ale vše originál, na podvoze (prahy, dutiny, sváry..) nechyceno Cena? 269tisíc -abs, dig.klima, rádio s cd a ovl. na volantu, boční airbagy, vyhř. zrcátka, mlhovky..
Výměna oleje v motoru, převodovce, všech filtrů, plus předepsaný servis po 60tk...
Chtěl bych koupit CXP 2003-2004 a nějak se pořád nemůžu rozhodnout mezi 2,0HDi(66kW) a 1,6HDi(90kW). Zajímaly by mne vaše názory a zkušenosti s těmito motory(spotřeba, poruchy,ceny servisu,atd.).
To Petr: Jak jsi spokojen s 2,0HDi?
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 18.04.2007 17:57, RE: Citroeny
mirek napsal:
Koukám že kvalitu citroenu asi nemuže posuzovat zaujatý lajk který se nadměrně potí. Z picassa si tady udělal nějakej nepoholdnej stěhovák!
JJ, Xaru Picasso 2,0 HDI mame a muzu potvrdit ze je to stehovak (-: ovsem velmi pohodlnej (merim temer 2m, takze je pro me docela dulezity, jestli se do auta vejdu, do tohohle bez problemu za volant i dozadu, navic pri vystupovani mimo garaz nemusim hodit ruce na strechu a vytahnout se jima, coz je opravdu + (-:. Spotreba v kombinaci 6,3/100, zavady zatim za 20000 km pouze vetrak topeni. Auto jsme kupovali s 85000, ted ma 105000.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 20.04.2007 09:52, RE: bez předmětu
Homer napsal:
Co někoho nutí koupit si francouzské auto to nepochopím.
Vám není líto času, nervů a peněz za servis? Vás nebolí ten propad ceny při prodeji? Fandovství nebo národní hrdost pochopím ale proč
to někdo udělá dobrovolně po zralé úvaze?
Nechápu o čem to mluvíš.Mám Xsaru 1,8 exclusive osm let a za tu dobu měněny jen jednou tyčky stabilizátorů a výfuk.Jinak jen olej a destičky .
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 20.04.2007 11:34, RE: bez předmětu
tomm napsal:
Nechápu o čem to mluvíš.Mám Xsaru 1,8 exclusive osm let a za tu dobu měněny jen jednou tyčky stabilizátorů a výfuk.Jinak jen olej a destičky .
ste tady vsichni jak prasteny, kdy si konecne vsichni uvedomite ze takovy tlachani je o hovne, je snad jasny ze se nekterej citroen povede a nekterej nepovede... nekdo proste ma problemy i s novym nekdo se starym a kdovi proc, a nekdo proste ma auto ok, stale dokola... jeden napise ze to je sracka, druhej ze placa blbosti ze ma stejny auto a vse je ok... tak snad je jasny ze to proste je tim, ze se nejaky auto nepovede a hned cela automobilka nemusi bejt sracka....
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 21.04.2007 22:05, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Tomáš napsal:
Dělám v Citroenu, tak mě prosím nepřesvědčujte v kolika se mění rozvody na motoru DV6TED. Díky. ))
dobrý den,
mám u Xsary Picasso problém s dobou ohřevu motoru v zimě a následně pak se začátkem topení do kabiny vozidla. Neporadíte mi co zkontrolovat? Musím ujet víc jak 10 km než začne jít vlažný vzduch. U služební oktávie mám teplo do 1 km. Dík za radu.

honda.250cr@seznam.cz
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 22.04.2007 12:49, RE: berlingo
Jirka napsal:
Chtěl jsem si koupit berlngo 2.0 Hdi 2003 najeto 38 000 km ale když jsem si sjel děs hluk + motor nic moc,mám starší Xantii 1,9 TD 90 k a to je jiné kafe,jak ten motor táhne a zbaští mi to každou naftu. Jinak je to opravdu o štěstí na co člověk narazí,někdo má štěstí, někdo je prostě smolař ať sahne po jakém chce autu.
chcem vyhrat nove auto
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 23.04.2007 08:47, Citroen
Chlapi, já mám taky Citroen 3 Furio, malý brouček, spolehlivý, každý koho svezu žasne, co je místa, jak je pohodlný,Nejsou to zdvořilé chvály, ale upřímné milé překvapení.
Test vozu byl, když jsem vezla chlapa 203cm vysokého. Seděl tak pohodlně,
že nemohl uvěřit. Čauky M.
reagovat
nahlásit
  1 ... 10 11 12
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.