pavel napsal:
Sice žádný Citroen nevlastním a rozhodně to neplánuji, ale měl jsem tu čest mnohokrát řídit právě Xsaru Picasso (2.0 HDI), takže k tomu autu něco rozhodně říct můžu. První věc, která mě naprosto irituje, je podřadnější kvalita interiéru, včetně palubní desky. Mnohokrát jsem slyšel, že Citroeny dělají interiéry se zpožděním deset let a je to bohužel poznat. Navíc potahy z mikroplyše jsou sice příjemné, ale dost jsem se v nich v létě potil (i při zapnuté klimatizaci) a ačkoli nejsem alergik, už ně...
Zdravím,
najel jsem 150 tis.km s octávií, teď jezdím s focusem a s paní jsme se před měsícem rozhodli pro Picasso 2,0 hdi, 55tis.km, 2003 koupeno sice v aaa ale potvrzrno i v citroenu - km sedí, serviska, dvoje klíče, id karta, pouze zástřik levého prahu ale vše originál, na podvoze (prahy, dutiny, sváry..) nechyceno Cena? 269tisíc -abs, dig.klima, rádio s cd a ovl. na volantu, boční airbagy, vyhř. zrcátka, mlhovky..
Výměna oleje v motoru, převodovce, všech filtrů, plus předepsaný servis po 60tkm v citroenu necelých 5tisíc.
Spotřeba - zatím 6litrů.
Zatím s autem najeto 3tisíce km a mohu vám rovnou říct, že škodovku si už v životě nekoupíme, focus je fajn ale malej a interiér daleko horší než v picassu, neznám horší sedadla než ve focusu, spotřeba také větší.
Tento víkend jsme s Picassem najeli 500km a už věřím tomu, že kdo se s tímhle autem jednou sveze, nechce už jiné. Pokud se teda už stačil vyřádit.. Pro rodinu a vychutnání si pohodové cesty z nadhledu a při tom nebýt brzdou provozu je toto ideální auto. Doufám, že poruch moc nebude (klepu to na dřevo), to že u citroenu pískají brzdy a je horší řazení je prostě fakt, ale už dnes vím, že se budu moc snažit, aby naše další auto bylo C4 Piacasso... A ještě jeden postřeh, hrozně rychle se zvykne na cetrální displej.