0
zpět

diskuze k tématu: Co říkáte na kvalitu vozů Citroen?

kategorie zařazení tématu: francouzská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 19.02.2007 22:59, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Kmotr2 napsal:
znám asi 5 lidí, skutečných majitelů HDI 66KW a všichni maji na spotřebu totožný názor, po dálnici skoro 8, bězný provoz 6,5-7l., dlouhá cesta 6.
To se u Tdi WW jen tak nevidí.Ti jsou schopni jet v pohodě za 5l.

Řazení a nepřesné řízení je všeobecně znamý problém všech typů Citroenů. Vím o čem mluvim s tím autem jsem toho už prožil dost a mám možnost porovnat.
Další velmi nepříjemnou záležitostí jsou velké vůle v opěradlech sedadel, takže to chodí o 2cm dopředu a dozadu.
Abych jen nekritizov...
Vše záleží,jak se člověk k autu chová.Já mám picasso 2.0.HDI a pravidelnou kombinovanou spotřebu 4,5 l na 100 km.Chorvatsko plně naložený jezdím i za 4,3 l.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 20.02.2007 16:12, C5
Chci koupit C5 2,2 HDI může mi někdo popsat toto vozidlo
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 20.02.2007 22:02, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Kmotr2 napsal:
znám asi 5 lidí, skutečných majitelů HDI 66KW a všichni maji na spotřebu totožný názor, po dálnici skoro 8, bězný provoz 6,5-7l., dlouhá cesta 6.
To se u Tdi WW jen tak nevidí.Ti jsou schopni jet v pohodě za 5l.

Řazení a nepřesné řízení je všeobecně znamý problém všech typů Citroenů. Vím o čem mluvim s tím autem jsem toho už prožil dost a mám možnost porovnat.
Další velmi nepříjemnou záležitostí jsou velké vůle v opěradlech sedadel, takže to chodí o 2cm dopředu a dozadu.
Abych jen nekritizov...
Koupil jsem je starší před rokem, r.v.10/2001 a najel jsem na něm cca35 000 a měnil pouze olej a brzd. kapalinu. Spotřeba Chorvacko - Makarská tam a zpět v 5-ti lidech - 5.8 l nafty 2.0Hdi/66 kW.Jo a jednou jsem nedobrzdil a sroloval zezadu škodovku - já měl pokrčenou značku - tady překvapil .
Na pohodlí nedám dopustit. Pokud nejste divočáci a preferujete pohodlí před spor. jízdou - doporučuji.
A pokud vyhodíte zadní sedačky máte malý náklaďák.
Já jsem zatím spokojen.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 22.02.2007 12:29, RE: C5
Hubert napsal:
Chci koupit C5 2,2 HDI může mi někdo popsat toto vozidlo
Huberte, ja mam VW Multivan pojmenovany jako ty, takze mi muzes verit. NEBRAT, NEBRAT, NEBRAT. Oproti nemeckym motorum je sice tissi, ale spotreba 2-3l vyssi. Problemy pocinaje elektrikou a pohodlnym Hydractive konce. Ve finale, az ho budes jednou prodavat, tak prodelas, at vemes novy nebo stary. Myslim, ze je zde spousta prispevku, ktere jsou pravdive a mluvi za sebe dostatecne. Abych presvedcil o sve nezaujatosti, tak pokud Citroen, tak ne takovy, ktery ma dalsi oznaceni zacinajici na C. Od doby, co nesou toto oznaceni, tak jsou az po vypusteni na trh teprve testovany a to primo na lidech. Z duse mi tu mluvi lide, co se potykali v servisech vubec s dozadovanim se zaruk a uznavanim zavad. Neco podobneho jsem si zazil a jiz nikdy vice. Jak tady psal pan, radsi Korejce... Driv, mozna i dnes, uz to nesleduji, pouziva Citroen motto, ze Citroen prekona Vase predstavy... Dostal jsem to i na obalce k novemu vozu. Dnes uz se tomu jen smeju, opravdu prekonal, ale kdyz jsem to auto vlastnil, tak jsem se tolik nesmal. Podotykam, ze k novemu vozu, takze neni na miste tady nekoho napadat, ze kupuje vrazdy v AAA, u kterych je nutno s opravami pocitat.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 22.02.2007 16:43, RE: berlingo
petr napsal:
Mám Berlingo, najeto cca. 50 tis. km. Koupil jsem ho jako nové s motorem 2,0 HDI a dá se říct, že v plné výbavě. Musím říct, že technických nedostatku bylo zatím minimum a v porovnání s mým předchozím vozidlem škoda Fabia podstatně méně! Ceny servisu rozumný, přístup v servisu (Jihlava,Benešov) velice seriózní. Doufám, že to vydrží i nadále.
50 tisic km,ale to je nic.... uvidi se po 200 tisic,nebo kazdej nekupuje nove auto!!!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 22.02.2007 19:46, RE: Xantia
Rob napsal:
mám citroen Xantia z roku 1998, momentálně se blížím ke hrnici 200.000 km a musím říct, že kromě poruch, které potkají dříve, nebo později každé auto, jako je upadený výfuk s autem nemám žádné problémy. Pravidelně měním náplně a filtry a příště bych neváhal koupit zase do Citroena. Ale co jsem slyšel, tak Xantie patřila k těm kvalitněji zpracovaným.
taktak zlaty Xm a xantie!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 23.02.2007 10:48, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
anonym napsal:
Vše záleží,jak se člověk k autu chová.Já mám picasso 2.0.HDI a pravidelnou kombinovanou spotřebu 4,5 l na 100 km.Chorvatsko plně naložený jezdím i za 4,3 l.
Kupil som Picasso HDI so serviskou!!! Pri rannom starte pri -25°C sa mi sam pretocil rozvodovy remen a bolo po motore... vraj sa to u HDI stava...40.000 SK bolo prec...spotreba? pod 5,5l pri 90kmh som sa nikdy nedostal... take auto nepotrebujem...design pekny,technika nanic...teraz mam Octavku a jazdim fakt za 4l
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 24.02.2007 09:29, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
peter napsal:
Kupil som Picasso HDI so serviskou!!! Pri rannom starte pri -25°C sa mi sam pretocil rozvodovy remen a bolo po motore... vraj sa to u HDI stava...40.000 SK bolo prec...spotreba? pod 5,5l pri 90kmh som sa nikdy nedostal... take auto nepotrebujem...design pekny,technika nanic...teraz mam Octavku a jazdim fakt za 4l
Co jsi tam měl za olej ?Vazelinu? Nejspíš ani Picasso NE!A je tu zase Ocktáva s nesmyslnými 4Ll,při normalni jizdě a supr starty při -25!!To aby se píchlo do hnízda a bylo o čem psat.......co tak mopeda jezdi za 2l !!!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 24.02.2007 11:09, RE: C5
J. napsal:
Huberte, ja mam VW Multivan pojmenovany jako ty, takze mi muzes verit. NEBRAT, NEBRAT, NEBRAT. Oproti nemeckym motorum je sice tissi, ale spotreba 2-3l vyssi. Problemy pocinaje elektrikou a pohodlnym Hydractive konce. Ve finale, az ho budes jednou prodavat, tak prodelas, at vemes novy nebo stary. Myslim, ze je zde spousta prispevku, ktere jsou pravdive a mluvi za sebe dostatecne. Abych presvedcil o sve nezaujatosti, tak pokud Citroen, tak ne takovy, ktery ma dalsi oznaceni zacinajici na C. Od do...
Můžeš mi vysvětlit, jak se dá na jakémkoliv autě vydělat (kromě nákupu za účelem dalšího prodeje)?
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 24.02.2007 13:20, RE: Chci koupit Xsaru Picasso
Kmotr2 napsal:
Nejhorší je na tom, že se težko povede běžnýmu člověkovi kterej vysolí svoje peníze za šit vyreklamovat tak, aby to mohl vrátit. Porád budeš jezdit do servisu a pořad budou neco měnit a mezitím ti skončí záruka a pak se z toho poser a za svoje.
Tento problém není jen u Citroenů, ale i to Tdi PD se lidem sype, zkrátka celej tento někdy zbytečně přetechnizovanej svět je na ho...
Hlavně si nechte radit od takovejch chytrolínů, kteří spravují naprosto všechno, ale ve skutečnosti s tím daným modelem ...
motory tdi jsou podle me , dnes jako cernobila televize oproti hdi tedy barevne televizi. Je to technologie v pred, coz dokazuje titul motor roku, akorat nemecka auto se nedokazou podridit tomu ze by meli francouzske motory! treba bmw uz zacina konecne spolupracovat s peugeotem a citroenenm ohledne motorů! tak to je asi vsechno!!!!!
a kdybys neco potreboval treba pokecat tak muzes napsat
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 24.02.2007 15:22, RE: C5
Max napsal:
Můžeš mi vysvětlit, jak se dá na jakémkoliv autě vydělat (kromě nákupu za účelem dalšího prodeje)?

Odpověď je jednoduchá = nesmíš kupovat co je neprodejné (např Citroen) . Celá tato diskuse se dá zkrátit ,když si člověk zjistí jaká je
poptávka po dané značce v přibližně stejné cenové relaci . Ono se
pár lidiček napálí a Ti co si nechají poradit se takového obchodu
vyvarují a Těm ostatním co mají svou hlavu není pomoci
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 26.02.2007 11:27, RE: C5
pepa napsal:

Odpověď je jednoduchá = nesmíš kupovat co je neprodejné (např Citroen) . Celá tato diskuse se dá zkrátit ,když si člověk zjistí jaká je
poptávka po dané značce v přibližně stejné cenové relaci . Ono se
pár lidiček napálí a Ti co si nechají poradit se takového obchodu
vyvarují a Těm ostatním co mají svou hlavu není pomoci
Hmmm, a funguje ti to? Víš třeba, že každé zboží má svého kupce?
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 27.02.2007 10:00, RE: Posudek vozů Citroen
Ganzo napsal:
Vážený pane,
na tento Váš posudek musím reagovat. Od roku 1993 mám jen nové vozy a to jak pro své soukromé účely tak i ve firmě. Sám jsem jezdil v následujících nových vozech Škoda pickup, Fiat Brava, Škoda Octavia, Hyundai Sonata, Hyundai XG30 a nyní mám BMW 735i. Moje pani měla Hondu Prelude, Hyundai Getz, Citroen Pluriel a nyní má Hyundai Tucson. Musíte uznat že mám s čím srovnávat. Tento Váš posudek je opravdu nářez, to co jsem zažil s vozem citroen je naprosto ojedinělé a unikátní. Vůz Citr...
Pošlete číslo karoserie ( VIN ) a já vám řeknu pravdu co se reklamovalo
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 27.02.2007 23:13, Citroeny
Sice žádný Citroen nevlastním a rozhodně to neplánuji, ale měl jsem tu čest mnohokrát řídit právě Xsaru Picasso (2.0 HDI), takže k tomu autu něco rozhodně říct můžu. První věc, která mě naprosto irituje, je podřadnější kvalita interiéru, včetně palubní desky. Mnohokrát jsem slyšel, že Citroeny dělají interiéry se zpožděním deset let a je to bohužel poznat. Navíc potahy z mikroplyše jsou sice příjemné, ale dost jsem se v nich v létě potil (i při zapnuté klimatizaci) a ačkoli nejsem alergik, už několik pasažérů mělo právě s mikroplyšem problém. Co se týče kvality jízdy, je typicky francouzská - měkký podvozek. Ovšem pozor - měkkost zde nejde ruku v ruce s pohodlností. Při nájezdu na krátkou ostrou nerovnost, kterých je na českých silnicích většina (díra, kanál, nedejbože silnice z kočičích hlav...), přenese se vám náraz až k páteři, což příjemným rozhodně neshledávám. Mimochodem, moje auto je Ford Focus a pohodlí jízdy a jízdní vlastnosti jsou asi o 300% dál. Ale zpět k Citroenu. Abych zmínil i nějakou pozitivní vlastnost, je to poměrně slušný praktický vůz, co se týká převozu věcí i stěhování menšího nábytku.
Ještě jedna spíše negativní vlastnost se týká řízení - brzdy jsou poddimenzované (česky řečeno jsem měl občas pocit, že otevřu dveře a dobrzdím botou, když to trochu přeženu) a řízení přeposilované a tupé, takže námaha s ním rozhodně nebude, ale nemáte od vozu žádnou zpětnou vazbu a občas máte pocit, že mezi otočením volantu a kol není žádná souvislost.
To je můj názor na vůz, vím že jsem víc kritizoval než chválil, ale horší vlastnosti jsou v případě požízení auta důležitější - ty byste totiž měli vědět všechny hned, ale na ty lepší je vždycky času dost.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 28.02.2007 18:30, RE: Citroeny
pavel napsal:
Sice žádný Citroen nevlastním a rozhodně to neplánuji, ale měl jsem tu čest mnohokrát řídit právě Xsaru Picasso (2.0 HDI), takže k tomu autu něco rozhodně říct můžu. První věc, která mě naprosto irituje, je podřadnější kvalita interiéru, včetně palubní desky. Mnohokrát jsem slyšel, že Citroeny dělají interiéry se zpožděním deset let a je to bohužel poznat. Navíc potahy z mikroplyše jsou sice příjemné, ale dost jsem se v nich v létě potil (i při zapnuté klimatizaci) a ačkoli nejsem alergik, už ně...
Mily pane,je vidět že opravdu obdivujete sve vozidlo Ford Focus,protože by jste nemohl vypustit takovou kravovinu že je o 300% lepši než Xsara Pikaso.Dizajnově focus nešaha xsaře ani na paty!!!
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 28.02.2007 22:18, RE: Citroen zx
Radim napsal:
Já jsem koupil citroen zx a mám najeto a to mi věřte 298 000 km a zatím bez problému .
ZX 1.4i 1991,
149000km, mimo mesto vacsinou sam, ludsky 100-110km, obcas to potocim, nezapieram :) ale aj tak 5,5L/100km na dlhe streky.
V meste je to viac, palim gumy (tie zimne dajak treba dojazdit, ze?) a podobne, takze 9-10L/100km.
Co sa dynamiky tyka, tak posledne co som stahoval, tak ma hnevali felicie hore kopcom, bo som bol plny a ponahlal som.. a zdrzovali... :)
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 01.03.2007 17:47, RE: Xantia break 1.9 td
Iveta napsal:
...já teda citrona nemám, ale nechtěla bych ho ani zadarmo. Jdu do fabie, je to domácí klasika z německých tdi poskládaná....
Ahojky,měl jsem spousty aut,ale něco tak hrozného jako je Fábka nikdy více.Proč? Protože v roce 2000 jsem koupil 1,9 SDI bratru za bezmála 400.000 ,-Kč a tady začali problémy,po 30.000 km odešla v záruce 1.převodovka,po vyzvednutí v servisu podotýkám že značkovém,auto vráceno, porucha 2 převodovky,dostal jsem auto asi po měsíci s 3 převodovkou po 10000 km tato odešla také,tentokrát jsem vyměnill i značkoví servis,v druhém servisu mě řekli,že na levém kole na šrouby,někdo nedal nějaké lepidlo aty se povolily a rozbyly převodovku.Pak po čase přestala jít klima,náplň tam byla.Počase zase přestala ukazovat přístrojovka,počase za jízdy se otevíral kufr .Počase prasklo ložisko v pravém předním kole .Naštěstí,pro syna ,kterému jsem auto pujčil,kterému se nic nestalo z milej Fábky udělal totálku,nechtěně.Vše naštěstí dopadlo dobře pojišťovna to zatáhla,ale vduchu jsem synovi děkoval .Prodal jsm tento vrak jednýmu překupníkovi,který toto monstrum polepil a prodal do AAA a ještě dost vydělal.1 pozitivní věc ,motor-kolem 4l/100km-BIONAFTY za tři roky 220000 km cca.Jinak Fábie nejhorší auto,myšleno kvalita.Jinak Tatra 613,Pontiac Firebird,Pontiac Transport,několik Fordů, VW-Scciroko,Honda CRX,Mazda 323F,Alfa Romeo 156 combi a další jiné vozy.Teď Citroen Xantie 2,0HDI najeto 250000 km ,úplně bez problému, kdyby do mě v prosinci nevrazil ze zadu spycí větnamec na Jižní spojce v Praze.Měl RAV 4x4 s ochranným rámem měl totálku na podvalník, já jsem zvedl podvozek na max a odjel jsem po svích,zvednutí z důvodu pomačkaných plechů blatníku.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 02.03.2007 09:46, RE: C5
Max napsal:
Nemyslel jsem zrovna vydelat pri dalsim prodeji, ale oproti jinym znackam je to daleko vetsi propadak. Nechci jsem tahat VW, i kdyz ho vlastnim, ale jsou i jine znacky, o ktere je vetsi zajem, potavka, tudiz se daji prodat za lepsi cenu... Uz jen ten bratr Pazout... Je to de fakto to samy akorat s jinym ksichtem a lidi to hned vnimaji jinak. Da se o tom samozrejme polemizovat, nic nikomu nevnucuji. Ale kdyz si vemes, je strasne malo lidi, co opravdu reknou, jake auto doopravdy je. Skvely cesky narod - napalil jsem se ja - tak musi i ostatni. Ja mam s Citroenem drsnou zkusenost, spousta lidi mi tu mluvi z duse a jsem vdecny, ze se podeli s ostatnimi potencionalnimi kupci. Jinak, nez snizenim prodeju a medialni kritikou se ten hnusny kolos, se kterym jsem se snazil i ja bojovat, kdyz jsem vlastnil svuj C8, neporazi. Vesmes jsou vychlamani, ze jim zas dalsi blbec naletel na ty jejich prototypy.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 02.03.2007 12:02, RE: C5
J. napsal:
Nemyslel jsem zrovna vydelat pri dalsim prodeji, ale oproti jinym znackam je to daleko vetsi propadak. Nechci jsem tahat VW, i kdyz ho vlastnim, ale jsou i jine znacky, o ktere je vetsi zajem, potavka, tudiz se daji prodat za lepsi cenu... Uz jen ten bratr Pazout... Je to de fakto to samy akorat s jinym ksichtem a lidi to hned vnimaji jinak. Da se o tom samozrejme polemizovat, nic nikomu nevnucuji. Ale kdyz si vemes, je strasne malo lidi, co opravdu reknou, jake auto doopravdy je. Skvely cesky n...
Bezezbytku souhlasím a chápu, že vlastní zkušenost je nejlepší. Dneska ovšem existuje mnoho zdrojů informací (mj. i TipCars) a člověk si díky nim může udělat obrázek nejen "odborný" (recenze), ale i uživatelský (diskuze - i když to je někdy spíš bližší zdrojům typu jedna paní povídala, ale i zde se dá najít zrní mezi plevami). K poklesu ceny ještě tolik, že třeba kupovat nový Citroen znamená počkat si rok, než se importér probere a pochopí, že bez akce to nepůjde a ceny jdou rychle dolů, ale pak už je pokles procentuelně úměrný ostatním značkám, VW nevyjímaje. Kvalita je rovněž otázkou ceny. Mohli bysme takhle polemizovat dlouho, takže zatím díky za kvalitní názor a teď jdu zase něco dělat.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 03.03.2007 16:22, RE: C5
Max napsal:
Bezezbytku souhlasím a chápu, že vlastní zkušenost je nejlepší. Dneska ovšem existuje mnoho zdrojů informací (mj. i TipCars) a člověk si díky nim může udělat obrázek nejen "odborný" (recenze), ale i uživatelský (diskuze - i když to je někdy spíš bližší zdrojům typu jedna paní povídala, ale i zde se dá najít zrní mezi plevami). K poklesu ceny ještě tolik, že třeba kupovat nový Citroen znamená počkat si rok, než se importér probere a pochopí, že bez akce to nepůjde a ceny jdou rychle dolů, ale pak...
Zdravím všechny majitele citroenů,kteří jsou s touto značkou spokojeni.Jak již bylo v předešlých reakcích hodně popsáno,záleží na člověku a taky na štěstí jestli bylo auto vyrobeno v pondělí dopoledne,nebo v pátek odpoledne.Měl jseem AX 1.4 diesel,zlaté auto,taková malá vosa,spotřeba do 4 litrů,dále ZX combi 1.9 diesel,tak toto vozítko odvozilo co se dalo,najezdil jsem s ním kolem 170 tisíc km,bez závad,no a nyní si pořizuji Evasion 2.1 turbodisel(vozidlo pro rodinu) a doufám,že mně taky nezklame.
reagovat
nahlásit
  1 ... 7 8 9 ... 12
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.