0
zpět

diskuze k tématu: Co říkáte na kvalitu vozů Citroen?

kategorie zařazení tématu: francouzská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 09.02.2007 18:46, RE: Posudek vozů Citroen
anonym napsal:
Vozy Citroen jsou absolutně spolehlivé, snadno ovladatelné, bezpečné a mají poměrně nízkou spotřebu. Nezanedbatelná je i cenová dostupnost. Bezpečně sedí na silnici, i v prudkých zatáčkách, technické vybavení je na vysoké úrovni.
Jezdím s vozem Citroen již více než 10 let, vlastnil jsem také Citroen Saxo a řídil rovněž Xantii, Berlingo a Piccaso. Předtím jsem vlastnil různé typy Škodovek a 6 let jsem jezdil také v Moskviči 1400.
Od té doby, kdy jsem poprvé vsedl do Citroenu, jsem z něho...
Vážený pane,
na tento Váš posudek musím reagovat. Od roku 1993 mám jen nové vozy a to jak pro své soukromé účely tak i ve firmě. Sám jsem jezdil v následujících nových vozech Škoda pickup, Fiat Brava, Škoda Octavia, Hyundai Sonata, Hyundai XG30 a nyní mám BMW 735i. Moje pani měla Hondu Prelude, Hyundai Getz, Citroen Pluriel a nyní má Hyundai Tucson. Musíte uznat že mám s čím srovnávat. Tento Váš posudek je opravdu nářez, to co jsem zažil s vozem citroen je naprosto ojedinělé a unikátní. Vůz Citroen Pluriel jsem své pani koupil nový v roce 2003 za 3,5 roku na něm najezdila 10800 Km. Vůz byl v servise 11x a za tu dobu v něm byly vyměněny díly v celkové hodnotě 289.000 Kč, podotýkám pořizovací cena byla 440.000 Kč. Vůz byl v servise celkem cca. 6 měsíců. Do vozu neustále zatýkalo a to jak horem tak i spodem. Při zatýkání spodem mi ve značkovém servisu zdělily, že je to slabina všech vozů Citroen (zatýkání mezi pedály). Když byl vůz v servise asi po osmé chtěl jsem ho vyreklamovat a do konce jsem souhlasil s tím, že když si ho vezmou zpět já si vezmu Citroen C4 doplatím rozdíl v ceně vozu a zaplatím i za jeho opotřebení. V prodejně mi rovnou zdělily, že nemám šanci, jelikož je Pluriel nepovedený model a neví komu by ho prodali. Na základě těchto indicií musíte uznat, že s Vaší recenzí nemohu souhlasit a vozy Citroen prohlašuji za nejhorší vozy všech dob po stránce kvality, provedení a přístupu k zákazníkovi. Ve firmě jsem měl celkem 13 vozů Hyundai všech typů, ne protože bych do nich byl zamilovaný, ale poměr cena výkon byl velmi slušný a i když občas jsem měl s poruchamy problém, něco takového jsem nikdy nezažil.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 10.02.2007 12:24, RE: Posudek vozů Citroen
Ganzo napsal:
Vážený pane,
na tento Váš posudek musím reagovat. Od roku 1993 mám jen nové vozy a to jak pro své soukromé účely tak i ve firmě. Sám jsem jezdil v následujících nových vozech Škoda pickup, Fiat Brava, Škoda Octavia, Hyundai Sonata, Hyundai XG30 a nyní mám BMW 735i. Moje pani měla Hondu Prelude, Hyundai Getz, Citroen Pluriel a nyní má Hyundai Tucson. Musíte uznat že mám s čím srovnávat. Tento Váš posudek je opravdu nářez, to co jsem zažil s vozem citroen je naprosto ojedinělé a unikátní. Vůz Citr...

Pane GANZO ne že bych Vám nevěřil ,protože jsem si s citronem zažil
své ,ale zajímalo by mne co Vám vyměnili u nového auta za 300000 kč. Já se musel hádat o každou maličkost , velmi neochotně přiznávali
vady .
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 10.02.2007 14:41, RE: Posudek vozů Citroen
pavel napsal:

Pane GANZO ne že bych Vám nevěřil ,protože jsem si s citronem zažil
své ,ale zajímalo by mne co Vám vyměnili u nového auta za 300000 kč. Já se musel hádat o každou maličkost , velmi neochotně přiznávali
vady .
Měl jsem Xantii 2.0i r.v. 95. Bylo to dobré auto a zvláštní problémy jsem s ním neměl. a a to jsem ho koupil 8let staré a najeto 150 tis. Pak mi ho chlápek se 105kou rozstřelil na hadry. Teď mám Xsaru Break 2.0HDi r.v. 99 a jsem celkem spokojený. Motor šlape jak hodinky a má 180tis. Měnil jsem úplně běžné věci jako stabilizítory a destičky apod. Je to jednoduché auto a posvozek má docela kupodivu výdrž. Projel jsem kdejakou díru a na geometrii nic. Jediné co mi vadí jsou sedačky, které se s německými auty nedají srovnat. Víte ono jde, ale o penízky jako vždy. Když jsem jí kupoval stála 154 tis. Kolega si v té době koupil stejně starého Golfa v podobné výbavě atd. a vyplázl 230tis. Koupil bych si novýho Passata hned ...... kdybych na něj měl. A tak si myslím, že u ojetiny je Citroen přijatelná volba hlavně kvůli ceně ) AHOJ
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 10.02.2007 23:27, Xsara Break 2.0 HDi r.v. 2000
Koupili jsme si v roce 2000 na leasing novou Xsara Break 2.0 HDi - 80 kW. Máme ji jako rodiný auto už sedmej rok a nemůžu ani hanit ani chválit. Auto je to celkem pohodový ale : dost často zlobí elektro výbava okna, dveře, dálka, asi čtyřikrát odešli žhavící svíčky, třikrát průtokoměr vzduchu u turba, turbo odešlo až loni v září po 137 tisících km,každejch 40 tisíc výměna předních ložisek . Jinak spokojenost. Autíčko je to prostorný a pohodlný a šel bych do Xsary asi znova. Každý auto má svý mouchy a třeba brácha s Fordem Focus na tom neni nijak líp, myslím s poruchovostí.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 12.02.2007 10:35, RE: berlingo
Tomas napsal:
Mohu se zeptat kolik stalo to cipovani 85kW na 2.0HDi?
Mohu zjistit kdo Vám to čipoval a jak set o projevilo ve spotřebě.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 13.02.2007 13:47, RE: Xsara Break 2.0 HDi r.v. 2000
Jiří H. Beroun napsal:
Koupili jsme si v roce 2000 na leasing novou Xsara Break 2.0 HDi - 80 kW. Máme ji jako rodiný auto už sedmej rok a nemůžu ani hanit ani chválit. Auto je to celkem pohodový ale : dost často zlobí elektro výbava okna, dveře, dálka, asi čtyřikrát odešli žhavící svíčky, třikrát průtokoměr vzduchu u turba, turbo odešlo až loni v září po 137 tisících km,každejch 40 tisíc výměna předních ložisek . Jinak spokojenost. Autíčko je to prostorný a pohodlný a šel bych do Xsary asi znova. Každý auto má svý mou...
tak popravdě, to by mě asi švihlo. Váha vzduchu mi teda taky odešla, ale třikrát??? A ložiska co 40 tis. ? To je myslím dost špatný. Elektrika mě nezlobila ani jednou a to mám najeto 180 tis. Turbo taky původní. No nevím, to myslím máte za 7 let sakra hodně závažných závad.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 14.02.2007 06:45, Citroen C3
xamil napsal:
tak popravdě, to by mě asi švihlo. Váha vzduchu mi teda taky odešla, ale třikrát??? A ložiska co 40 tis. ? To je myslím dost špatný. Elektrika mě nezlobila ani jednou a to mám najeto 180 tis. Turbo taky původní. No nevím, to myslím máte za 7 let sakra hodně závažných závad.
Mám ve firmě 2 kusy C3 - nákup těhto aut - to byl největší omyl v mé podnikatelské karieře...... samá porucha - auta stála pořád v servisu (špatnej softver - nejelo to - oprava vždy trvala tak 14 dní a to se to stále opakovalo...., prasklé šrouby v řazení, prasklé "parohy" rezavé čepy v řízení...a nakonec dva dni po záruce mi u jednoho (v 90.000 km) praskl rozvoďák.. a motor v pr.... už nikdy Citroen!!!!!!.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 16.02.2007 12:49, RE: Jaký je Citroën C4?
Jirka napsal:
Má někdo zkušenosti s C4? Chtěl bych koupit ojetinu, snad Citroëna, Peugeota nebo Hondu. Jeden kupující si chce koupit C4 Picasso místo Citroëna SX C4 1,4 16V, které nechává na protiúčet. Má prosím někdo z Vás jakékoliv, dobré i špatné zkušenosti s tímto autem s motorem 1,4 16V, ví někdo reálnou spotřebu, je řazení skutečně nepřesné a jaké nedostatky se u těchto Citroënů ještě objevují? Je to auto pro rodinu, které vydrží několit let jezdit bez závad nebo se C4 moc nepovedla? Za každou informaci...
Já mám C4, 1,4SX, najeto 24tisíc. Auto bylo v servise celkem 4x. Měsíc po kupu vadné čidlo v nádržce brzdové kapaliny, po půl roce loupání laku na zadním blatníku, těsně před vánocemi umřelo čidlo na chladiči a mezi tím mi nějaká divoká ávie urazila zrcátko. Chystám se na další reklamačku, protože přestaly fungovat čidla na sedadlech, když není někdo připoutaný. Ten, kdo psal že nevidí přes zadní okno, nech si ho umyje, třeba to bude lepší.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 16.02.2007 21:06, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
pavel napsal:

vlastním C3 1.4HDI 180000 km. a moje spotřeba je mimo jiné 3ks.
řemenic na klice co pohání alternátor atd. Každá bratru přes 3000kč.
Je to výborný vynález ( odpružené uložení v gumě) ,ale nemá dlouhou
životnost. Dále 35ks.žárovek H7 ( dnes ji měním do pěti minut) auto je vyrobeno03 . Kdybych se rozepsal o dalších potížích s Tímto vozem
,tak Vás rozbrečím . Moje rada je FRANCOUZE NIKDY -
Mám C5 2.0 HDI 80kw z roku 2003 a spotřeba vychází mezi 6-7 z čehož jsou 50% jízdy do 10 km a zbytek okresky s částí dálnice. Za méně s obtížemi a za více se dá jet celkem snadno. Najeto máme 180.000 po rozvodech a asi mě čekají vstřikovače-chod motoru už není to pravé...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.02.2007 02:26, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
anonym napsal:
Mám C5 2.0 HDI 80kw z roku 2003 a spotřeba vychází mezi 6-7 z čehož jsou 50% jízdy do 10 km a zbytek okresky s částí dálnice. Za méně s obtížemi a za více se dá jet celkem snadno. Najeto máme 180.000 po rozvodech a asi mě čekají vstřikovače-chod motoru už není to pravé...
Vážení, dobrý den, či noc.
Nemám Citroena, přesto jsem si přečetl všechny Vaše příspěvky a nestačím se divit tomu množství pravopisných chyb. Možná někteří rozumíte autům, ale zopakovat si mluvnici by stálo také za to. Nemyslíte?
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.02.2007 12:41, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
tom napsal:
Vážení, dobrý den, či noc.
Nemám Citroena, přesto jsem si přečetl všechny Vaše příspěvky a nestačím se divit tomu množství pravopisných chyb. Možná někteří rozumíte autům, ale zopakovat si mluvnici by stálo také za to. Nemyslíte?
Děkuji za všechny diskutující za Vaše poučná a jistě dobře myšlená slova. Jsou na místě a souhlasím s Vámi. Nelíbí se mi však, že není ve Vašem příspěvku ani řádky z daného tématu vypsané diskuse. I když Vy sám nejste majitelem Citrona, každý vstupující očekává alespoň názor, když už ne vlastní zkušennost. Neberte si, prosím, má slova osobně, ale nejen o pravopisu je tato diskuse a život sám. Slušnost a zdvořilost se nezbytnou a v současném světě též velmi potřebnou složkou našeho bytí. Nezapomínejme na ni. Přeji příjemný den všem.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.02.2007 13:47, RE: Xantia break 1.9 td
Mirek napsal:
Xantia je to nejpohodlnější auto v jakym sem jel. Po 200 000 km se musela měnit spojka. Špatná je dostupnost motoru ( i na výměnu svíček to chce trchu více zručnosti ). Jinak jsem naprosto spokojen a citroen bych neměnil.
...já teda citrona nemám, ale nechtěla bych ho ani zadarmo. Jdu do fabie, je to domácí klasika z německých tdi poskládaná....
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.02.2007 15:32, Citroen zx
Já jsem koupil citroen zx a mám najeto a to mi věřte 298 000 km a zatím bez problému .
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.02.2007 20:44, RE: Xantia break 1.9 td
Iveta napsal:
...já teda citrona nemám, ale nechtěla bych ho ani zadarmo. Jdu do fabie, je to domácí klasika z německých tdi poskládaná....
Ženská co to meleš mělas někdy CITROEN že to tak říkáš
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.02.2007 20:50, RE: Citroen C3
Honza napsal:
Mám ve firmě 2 kusy C3 - nákup těhto aut - to byl největší omyl v mé podnikatelské karieře...... samá porucha - auta stála pořád v servisu (špatnej softver - nejelo to - oprava vždy trvala tak 14 dní a to se to stále opakovalo...., prasklé šrouby v řazení, prasklé "parohy" rezavé čepy v řízení...a nakonec dva dni po záruce mi u jednoho (v 90.000 km) praskl rozvoďák.. a motor v pr.... už nikdy Citroen!!!!!!.
Co se tak podívat na řidiče co stím jedí .
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.02.2007 21:00, RE: Citroen C3
Honza napsal:
Prosím podívejte se na tabulky TUV kvalita vozu podle stáří a zjitíte že kvalita CITROENU je kolikrát lepší než slavné značky z německa .
Tyto tabulky jsou pravdivé .Pláč některých pisálku kteří si kopí vůz z druhé ruky , nejlepe z AAA bazaru je určitě oprávněn proteže to jsou auta bez udržby . Kdo si koupí vůz jako noví a jezdí pravidelně do servisu ( CITROEN ) ne do garáže na proplach motoru tak nemá takové problémi jak tady píšete
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 17.02.2007 22:30, RE: Spotřeba PHM motorů HDI
Dalibor napsal:
Děkuji za všechny diskutující za Vaše poučná a jistě dobře myšlená slova. Jsou na místě a souhlasím s Vámi. Nelíbí se mi však, že není ve Vašem příspěvku ani řádky z daného tématu vypsané diskuse. I když Vy sám nejste majitelem Citrona, každý vstupující očekává alespoň názor, když už ne vlastní zkušennost. Neberte si, prosím, má slova osobně, ale nejen o pravopisu je tato diskuse a život sám. Slušnost a zdvořilost se nezbytnou a v současném světě též velmi potřebnou složkou našeho bytí. Nez...
Nečtu diskuse, které mne nezajímají. Citroeny jsou vozy, které (alespoň některé modely - tzv vlajkové lodi) mají něco navíc (hlavně pérování) oproti běžným evropským vozům, a jejich majitelé tuto výsadu právem pociťují. Když jsem byl puberťák, miloval jsem typ ID a DS, a jeden můj kamarád z Berlína ještě před třemi lety tento vůz užíval, miloval ho a v kufru vozil pro klid duše pár hadiček pro hydropneumatické pérování. Svezení v Citroenu DS Break berlínskými ulicemi pro mne byl nádherný zážitek. Asi si jednou Citroena také koupím.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 18.02.2007 20:28, RE: citroen
Fuchs napsal:
Tos musel být Havel.Normální lidi jezdili ve 120kách. :o)
Nekradl jsem, choval jsem se slušně jenom jsem na černo podnikal. Neznal jsem soboty neděle. Přes týden jsem jezdil s cisternou na cement nebo s návěsem na panely. No o víkendech jsem natíral výškové konstrukce. Jo a přes zimu jsem na fréze vyráběl palubky. Potom jsem již v práci nestíhal a tak jsem šel pryč a požádal o návštěvu bratra v SRN. No a u něj jsem byl jako inv. důchodce několik let. Tady jsem bohužel nesměl pracovat ani v kanceláři. /Operace srdce/ Nyní jsem ve starobním důchodu, mám necelých dvanáct a ještě si přivydělávám - jezdím soukr. s lesovozem a čistého tak 38000,- měsíčně.Prací a pohybem se cítím na mnohem míň a mohu řící jen jedno : kdybych zítra odešel - prožil jsem krásných 62 let . A zasadil strom, postavil dům a zplodil syna. Tedy několikrát od všeho. Dnes teké zajdu do krčmy a poslouchám ale nějak se mi s těma důchodcema nechce sedět. Před lety zo bylo jak kdo přefik nějakou holku a dnes - hele bereš taky TICLID a VASOCARDIN ? A to nerad poslouchám protože se mi na nemoce nechce vzpomínat. Takže ani Havel ani zloděj. Radost jsem Vám asi neudělal. K chlubení to není.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 18.02.2007 20:35, pro anonyma
Anonyme, anonyme, nepotěšil jste mne ani já Vás nepotěším. Ta čeština anonyme. Za pět !!!!!!!!
Již jednou jsem odepisoval na Váš příspěvek dnes musím podruhé a z jiného soudku.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 19.02.2007 21:39, RE: citroen
Václav napsal:
Nekradl jsem, choval jsem se slušně jenom jsem na černo podnikal. Neznal jsem soboty neděle. Přes týden jsem jezdil s cisternou na cement nebo s návěsem na panely. No o víkendech jsem natíral výškové konstrukce. Jo a přes zimu jsem na fréze vyráběl palubky. Potom jsem již v práci nestíhal a tak jsem šel pryč a požádal o návštěvu bratra v SRN. No a u něj jsem byl jako inv. důchodce několik let. Tady jsem bohužel nesměl pracovat ani v kanceláři. /Operace srdce/ Nyní jsem ve starobním důchodu, mám ...
Picasso 1.8 85kw,skvělé auto pro rodinu vřele doporučuji.Nebojte se najetých km,ale pouze se serv. knihou a pravidelně vedenou.Mam najeto 125000km,jen výměna středového a koncového dilu výfuku,přednich kotoučů s destičkami,rozvodu při 120000km.Olej -výměna po 20000km.Jinak žadný problém a o vyměně žárovek se nebudu ani zminovat.Spotřeba 6.5-8l dle jízdy.Pro mnohé přesto nejlepši Skoda nebo VW tdi-ale pozor na turbo,váhu vzduchu,ložiska a př.napravu.
reagovat
nahlásit
  1 ... 6 7 8 ... 12
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.