0
zpět

diskuze k tématu: Škoda Octavia 1,9 TDI - jaká je po jedenácti letech provozu?

kategorie zařazení tématu: česká vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 14:44, RE: Nefunkční zadní brzdy?
anonym napsal:
Ty poruchy jsou věkem gumičky hadičky aj teří, oxidují i když se moc nejezdí jedenáct let už něco je.
asi tak .. někteří tady jsou fakt uplně mimo .. i pneumatiky je potřeba po 10 letech vyměnit i když má auto najeto třeba jen 1000km !
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 14:48, octavia kombi 97
pan ma asi prototyp, octavii combi z roku 97 jsem jeste nevidel...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 14:48, RE: po 90.000???
anonym napsal:
Jo kamiony to je svinstvo. A to mluvíš o Oktávce? Měnit destičky po 15 t. je dost brzy, ale budiž, ale kotouče? Co to je za nesmysl? To je absurdní. Co máš za auto?
s těžkym motorem rozjed auto na 160km /h a pak prudčeji zabrzdi a hned po té vjed do louže a mužeš kotouče měnit také pokud budou mít třeba najeto už 20tis !
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 14:52, RE: bez předmětu
anonym napsal:
To ani nevim,že se v r.1997 delalo uz kombi.
kombi jsou od roku 98 ale vyráběli se už od roku 97 . posledních několik měsíců aby nebyl problem s poptávkou příští rok
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 14:54, RE: octavia kombi 97
anonym napsal:
pan ma asi prototyp, octavii combi z roku 97 jsem jeste nevidel...
posledních několik měsíců roku 97 se vyráběli předem na rok 98 .. od roku 98 se až začaly prodávat aby od začátku roku 98 už byly v autosalonech
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 15:25, RE: edmund
anonym napsal:
rozhodně bych jako pisatel netvrdil, zed v octavii je vsechno kvalitnejsi jak ve fabii....vubec bych to netvrdil o octavii z r.1997, která převzala palubku snad pardon ze dvojkoveho golfa:) (prehanim, ale je hrozna)....i v octavii po fceliftu vsechno chrasti, dvere, palubka, plastove potahy sloupku...u fabie obcas vrze neco za pristrojovkou, ale je to konstrukcni chyba....v praci mame jednu fabii co ma najeto ctvrt milionu, je z roku 2000, jeste ke vsemu stare MPI 50kW a vysledek?? Nevysisovana ...
V něčem pravdu nemáš, první palubovky v O1 byly nejkvalitnější, vyráběné ve Švédsku stejně jako díly pro Volvo. Tím netrvrdím, že Fabie je nekvalitní auto. Naopak. Ve své třídě jedno z nejkvalitnějších.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 16:45, RE: To je síla
anonym napsal:
Chevrolet Lacetti. Američan z Koreje v italském kabátě. Na některých trzích se prodává jako Chevrolet Nubira, dle předchozího modelu Daewoo Nubira, který se dělal tak do roku 2004. Už ta měla standardně šestnáctiventilovej motor o 150 oslících (sto koníků) a čtyři kotoučové brzdy. Která Octávka z roku 98 měla tuhle techniku? Jak jezdila, to nevím, bo jsem ji neměl. Ale lacík jezdí solidně.

Osel
Ze ktora Octa '98 mala taku techniku? Napr. 1,8T - 20 ventilovy motor s turbom s vykonom 150 koni (210 Nm), 4x kotuce samozrejme tiez (predne chladene). Jazdne vlastnosti vyborne. Rozhodne lepsie auto ako kdejake Daewoo ...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 19:01, RE: Magor-hahahaha
anonym napsal:
Pan je imbecilni ekonom a technicky talent. Koupil draze bilou tavku. Dva dny pro ni s celou familiji cestoval 1500 km. Kdyby radeji sli do prace. Takze naklady na dopravu a prihlaseni tak 15.000,- Kc, samozrejme vc. prevozky v nemcku za 150 EUR. A to vse aby si privezl EXTRA SUPER SPOLEHLIVY VUZ SKODA a za 4 roky na nem najel 40 tis km a to z toho spoustu na STK a pro dily a do servisu. A porad se mu to zda super vyhodny a spolehlivy. Najede 40tis km a do auta nacp...
Tvůj problém bude právě v té skoro plné výbavě chytráčku. Započítal sis tady sice dobře, otázkou je jak dlouho ti to trvalo, ale zní to, jako by´s přesvědčoval sám sebe. Tak ať ti to bmw ve "skoro plné" výbavě vydrží...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 22:05, musím se zastat
po přečtení příspěvků o Octavii se této značky musím zastat,tyto značky Škoda opravuji již od jejich začátku v roce 1997 ve značkovém servisu a musím podotknout , že Oct.I. jsou ty nejpovedenější ze značky Škoda.Nebyly s nimi žádné velké problémy a to už jak v záruce tak po záruce.Ale svoje zkušenosti by zde měli popisovat majitelé ,kteří vlastní vůz od nova a jezdí na pravidelný servis do zn. opraven - a ne ty ,kteří si auto koupí z bazaru u nás nebo za hranicema ze stočenýmy nejméně 100 000 km - protože jsem jěště neměnil u Oct.I. tlumiče a to jak přední tak zadní nebo zadní čelisti při 100 000 km - zadní čelisti se mění tak od 170 000 km a tlumiče tak po 200 000km a to i u řidíčů s razantnějším zacházením.U Fabií je to horší tam se mění zadní čelistí už po 120 000km.Z toho plyne ,že u nás je plno lidí nezpokojeno ale jen proto, že netuší kolik to jejich auto z bazaru má vlastně najeto.Motory těch 300 000km i více vydrží , ale ostatní součástky hlavně na podvozku ty se měnit musí.Takže něveřte že v německu jezdí jenom starý němci nebo němky.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.07.2008 23:48, RE: bez předmětu
David V napsal:
Čeče nevím, bez předsudků na tom ta OI bude líp než Laguna. Renaulty si nějak na poslední místa v tabulkách spolehlivosti už zvykly. Mimo to je opravdu stav auta dost poplatný majiteli a jeho zacházení.
Jen vtip: Víte proč jdou řidiči Renaultů po smrti rovnou do nebe??? Protože peklo si užili už na zemi :o))
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 31.07.2008 12:15, RE: REDAKCE x KONCERN
anonym napsal:
Redakce opět prokázala na které že vozy je zatížená. Nějak je to to tady tim koncernem přesycený................
Nejprodávanější auto se v recenzích čtenářů musí celkem zákonitě objevit nejčastěji. S tím redakce nemá nic společného.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 31.07.2008 12:51, RE: To je vtip?
anonym napsal:
Tu recenzi mám brát jako pokus o vtip? 11 let stará Octavia má najeto jenom 135000 km a jezdí za 5 na 100? A to že autor naházel spoustu peněz do brzd a ložisek ještě si to pochvaluje? Nechápu
Když jsem prodával před lety svojí 2,5Td cromu,měla najeto 730000km a šlapala jako hodinky,tachometr jsem stáčel dvakrát,proto že 420000bylo prý ještě moc,dobrá nakonec 240000 a pak se prodala.Schodou okolností jsem zjistil,že ten agregát jezdí již ve třetí benzinový kastli,páč majitel je debil,co často bourá.Motor je snad nezničitelnej.Já osobně jsem jí kupoval se 460000km od dealera Fiatu v Mnichově a auto bylo zcela bez vad a tvrdě sloužilo skoro 5 let,všechno jsem si na ní dělal sám a to byl taky možná ten důvod.Je to jenom o zacházení a všechna auta z těch let v této třídě neměla problém i s těmito km.Bohužel ta nová jsou na tom podstatně hůře a to je daný jenom tím,že víc věcí se zákonitě projeví na poruchách.Jen jsem chtěl říct,že solidně udržovanej auťák má pro mě větší hodnotu i se spoustou najetejch km,než nápadně stočenej auťák s nejistým původem.Nejsem na to hrdej,že jsem musel kupujícího takto klamat,ale za cenu,za kterou to šlo z baráku,by takovej luxus v tehdejší době nikde nepořídil a když chcete být obecně klamáni rádoby dobrým nákupem ojetiny,tak mi ani nic jiného nezbývalo.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 31.07.2008 14:44, RE: bez předmětu
anonym napsal:
Kdo si koupí auto střední třídy s 66kw je magor.
O 1 není střední třída, to zaprvé. Je to nižší střední, tedy třída Golf, Astra, Focus.
A za druhé si uvědom, že s benzínem jezdíš na 50% výkonu, pokud ho zrovna netočíš k červenému poli. V tom dieslu je maximální výkon v dosahu obvykle používaných otáček, takže pokud v benzínu točíš tak do 4000 otáček, tak je 100kW v benzínu jako v naftě 66kW. Rozdíl je v tom, že v té naftě už nemůžeš vyždímat víc, v benzínu ano. Ale popravdě, kdys to točil do červeného?
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 31.07.2008 14:53, RE: musím se zastat
anonym napsal:
po přečtení příspěvků o Octavii se této značky musím zastat,tyto značky Škoda opravuji již od jejich začátku v roce 1997 ve značkovém servisu a musím podotknout , že Oct.I. jsou ty nejpovedenější ze značky Škoda.Nebyly s nimi žádné velké problémy a to už jak v záruce tak po záruce.Ale svoje zkušenosti by zde měli popisovat majitelé ,kteří vlastní vůz od nova a jezdí na pravidelný servis do zn. opraven - a ne ty ,kteří si auto koupí z bazaru u nás nebo za hranicema ze stočenýmy nejméně 100 000 km...
Ale no tak, značková opravna v Česku není vůbez zárukou kvalitní práce. Často se z nich stávají pouze měnitelé dílů bez jakékoli schponosti najít skutečnou příčinu problému.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 31.07.2008 15:41, RE: bez předmětu
anonym napsal:
Jen vtip: Víte proč jdou řidiči Renaultů po smrti rovnou do nebe??? Protože peklo si užili už na zemi :o))

To je zajimavy, ze tech rendlu tolik jezdi. Rekl bych, ze od roku vyroby 1992 uz je uplne putna, co to je za znacku, kdyz stejne vsechno vyrabi deti v Indii....
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 31.07.2008 16:27, RE: To je síla
anonym napsal:
No to určitě. Až auto po 10 letech prodám, jeho cena nebude o moc menší než u stříbrné octávky na hlínách. Rozdíl bude tak 40 - 50 000. U nákupu je ale ve stejné výbavě rozdíl 150 - 200 000. Náklady na servis se uvidí, zatím (ťuky, ťuk) je to dobrý.

Osel
Koukni na internet osle - inteligente, Octavia po 10 letech oproti tvýn vychvalované značce si stojí až o 70 000 lépe, další je výhoda druhovýroby náhradních dilů a zaměnitelnost některých dílů v rámci koncernu, zkus to třeba s KIA a další, za 10 let je vstupní cena smazána a naopak vychází Octavia levněji. Další je bezpečnost a musím říci, že jedno z nejbezpečnějších aut je Octavia, ato mluvím z nehodářské praxe,. Hatta
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 31.07.2008 21:41, RE: musím se zastat
anonym napsal:
po přečtení příspěvků o Octavii se této značky musím zastat,tyto značky Škoda opravuji již od jejich začátku v roce 1997 ve značkovém servisu a musím podotknout , že Oct.I. jsou ty nejpovedenější ze značky Škoda.Nebyly s nimi žádné velké problémy a to už jak v záruce tak po záruce.Ale svoje zkušenosti by zde měli popisovat majitelé ,kteří vlastní vůz od nova a jezdí na pravidelný servis do zn. opraven - a ne ty ,kteří si auto koupí z bazaru u nás nebo za hranicema ze stočenýmy nejméně 100 000 km...
Tlumiče pérování po 200 t.km? A na našich silnicích? Cha, cha. To musí být hadry k pohledání! A ta jízda! Zkuste si sjet po ujetých100 t. km potom s novou oktou. To budete koukat jak se ta nová vede do zatáček, jak zatáčí a vůbec. Proboha proberte se už. Vždyť ohrožujete ostatní řidiče. Přečtěte si, jak je to s brzdnými dáhami, životností pneu a jizdní satbilitou u takto vylítaných hadrů. Tolik tlumiče nevydrží ani ve Francii na jejich super silnicích.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 02.08.2008 18:58, RE: musím se zastat
anonym napsal:
Tlumiče pérování po 200 t.km? A na našich silnicích? Cha, cha. To musí být hadry k pohledání! A ta jízda! Zkuste si sjet po ujetých100 t. km potom s novou oktou. To budete koukat jak se ta nová vede do zatáček, jak zatáčí a vůbec. Proboha proberte se už. Vždyť ohrožujete ostatní řidiče. Přečtěte si, jak je to s brzdnými dáhami, životností pneu a jizdní satbilitou u takto vylítaných hadrů. Tolik tlumiče nevydrží ani ve Francii na jejich super silnicích.
Zdravím. Neberu nikomu jeho názor, ale musím souhlasit s předešlým příspěvkem. Měl jsem dvě OCT I , vždy novou a navíc jezdíme služebně OCT, teď už máme OCT II. Podle toho co již majitel musel měnit, má OCT naběháno podstatně víc, tak dobrých 200 tkm. Němci se totiž o auta starají pečlivějí než my, tak vypadají velmi zachovale. Mohl jsem právě porovnávat jízdní vlastnosti nové služební OCT s mou, která už měla hodne naběháno, shodou okolností i stejný motor. A naopak svou druhou novou ze služební, která už měla 270tkm. Jak u své tak i u služební se měnili destičky při 95 tkm, a ještě by se dalo s nima jezdit. Tlumiče pérování při cca 200 t km. měnilo se jedno zadní ložisko . Přední náprava původní. Neříkám, že nebylo poznat na přední nápravě naběháno 270 tkm, to hlavně při akceleraci, když se přední náprava odlehčila, ale řízení v poho. Taktéž řazení. To jsem měl už svou druhou OCT, tak jsem mohl po přesednutí objektivně porovnávat. Žádné rezonance, nebo klepání. Spotřeba stejná jak u mé soukromé. Motor si už sice začal brát olej. Výfuk původní. Problémy z brzdami žádné, akorát, že si nikdo z nás nemohl zvyknout na citlivé ABS. Já osobně jej vůbec nemusím. Takže mé objektivní zkušeností říkají, že je OCT I neskutečný držák, proto, že jsem měl možnost porovnávát několik OCT najednou s různým náběhem kilometrů. To co tu kolega popisuje je podle mně neobjektivní. Jeho octávka má najeto mnohem víc . Pokud to porovnává se Š 130, (rok cca 1981 !!!!, můj otec jí měl ) tak se mu ale nedivím, že to bere jako normální. Zdar
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 19.08.2008 21:20, RE: Nefunkční zadní brzdy?
anonym napsal:
Místo Mondea Octavii?!? To teda krok nahoru fakt nebude. Proč takovou ústupek? Je to levná vereze auta o třídu nižšího!
no nechcu rejpat ale musim kolegu nad tebou podporit pac ja mel mazdu 323 1.5i 16v DOHC 65kW, rok 95 a prodal jsem ji az tento rok /najjeto 138tis z toho jsem osobne najel 64tis. za 3 roky/ pac jsem si koupil funglovou mazdu 2. a to auto jsem znal od zakoupeni v autosalonu /kupovalo se do me rodiny/ a seznam oprav je tento: 2x meneny kabely ke svickam a svicky, 1x menene zadni tlumice, predni kotouce, 2x koncovy dil vyfuku, 1x rozvody vcetne kladek, vymena spojky, vymena soucasti diferaku, 4x cepy a 1x zadni stabilizatory. celkova cena vsech techto oprav dela cca 38-41 tisic coz za 13let provozu je vcelku tezka sranda oproti tem ruznym VW, SHADE a spol...ono jak se rika japonec az na konec.....ale posere se az na konec..) proste i co moji znami maji SHADE vozy a jim podobne maji mnohem drazsi opravy a to maj vcelku mlada auta 5-8 let stari a problemu meli hromadu..Fobiema pocinaje...napr. fobia 1,4i el. posilovac zireni cena 40 tis vc prace, dal Octavie 1.9TDI 5 let stara turbo k.o. nove 80 tisic a tak bych mohl pokracovat donekonecna.... /vcetne VW, Renault, Citroen, Fiat, Mercedes, Audi, Nissan...../ nekdo muze rict ze jsem fanatik a nemam rad EU vozy ale je to tak za 11 let co aktivne jezdim /cca 2500-3500km mesicne vetsinu najeto po meste v hustem provozu/ jsem vystridal peknou radku aut a od osobaku az po dodavky, takze vim o cem pisu.....
reagovat
nahlásit
pavel11111
počet příspěvků1
datum registrace11.05.2013
Sobota 11.05.2013 12:44, ja měl octavii 8 let
lidi ja měl octavii 8 let, dovoz rakousko. tdi 66kw combi rok 2000. jinak super auto ale az ke konci jak uz překročila 10let od uvedeni do provozu se začalo vše kazit jednou odesli komplet brzdy, podruhe turbo pak zase servo, ložiska a čidla abs ani nejmenuji ale co mě dorazilo byl za jizdy po dálnici ulomený ventil ve 4tem valci a nasledna oprava za 25000 pote už jsem ji radeji prodal. pavel
reagovat
nahlásit
  1 ... 3 4 5

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.