anonym napsal:
Tlumiče pérování po 200 t.km? A na našich silnicích? Cha, cha. To musí být hadry k pohledání! A ta jízda! Zkuste si sjet po ujetých100 t. km potom s novou oktou. To budete koukat jak se ta nová vede do zatáček, jak zatáčí a vůbec. Proboha proberte se už. Vždyť ohrožujete ostatní řidiče. Přečtěte si, jak je to s brzdnými dáhami, životností pneu a jizdní satbilitou u takto vylítaných hadrů. Tolik tlumiče nevydrží ani ve Francii na jejich super silnicích.
Zdravím. Neberu nikomu jeho názor, ale musím souhlasit s předešlým příspěvkem. Měl jsem dvě OCT I , vždy novou a navíc jezdíme služebně OCT, teď už máme OCT II. Podle toho co již majitel musel měnit, má OCT naběháno podstatně víc, tak dobrých 200 tkm. Němci se totiž o auta starají pečlivějí než my, tak vypadají velmi zachovale. Mohl jsem právě porovnávat jízdní vlastnosti nové služební OCT s mou, která už měla hodne naběháno, shodou okolností i stejný motor. A naopak svou druhou novou ze služební, která už měla 270tkm. Jak u své tak i u služební se měnili destičky při 95 tkm, a ještě by se dalo s nima jezdit. Tlumiče pérování při cca 200 t km. měnilo se jedno zadní ložisko . Přední náprava původní. Neříkám, že nebylo poznat na přední nápravě naběháno 270 tkm, to hlavně při akceleraci, když se přední náprava odlehčila, ale řízení v poho. Taktéž řazení. To jsem měl už svou druhou OCT, tak jsem mohl po přesednutí objektivně porovnávat. Žádné rezonance, nebo klepání. Spotřeba stejná jak u mé soukromé. Motor si už sice začal brát olej. Výfuk původní. Problémy z brzdami žádné, akorát, že si nikdo z nás nemohl zvyknout na citlivé ABS. Já osobně jej vůbec nemusím. Takže mé objektivní zkušeností říkají, že je OCT I neskutečný držák, proto, že jsem měl možnost porovnávát několik OCT najednou s různým náběhem kilometrů. To co tu kolega popisuje je podle mně neobjektivní. Jeho octávka má najeto mnohem víc . Pokud to porovnává se Š 130, (rok cca 1981 !!!!, můj otec jí měl ) tak se mu ale nedivím, že to bere jako normální. Zdar