0
zpět
 

diskuze k tématu: Živé auto pro malou rodinu, zánovní, 350-400.

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, typ vozidla, osobní
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Středa 12.10.2016 05:38, RE: dip
JnPe napsal:
Já teda našel několik málo nepříliš profi vypadajících firem a na Moravě široko daleko nic.


Co je to "profi vypadající firma"? Má velký naleštěný showroom? Ne nutně, spíše to bývá naopak. Podobně jako u auto detailingu, nebo třeba lakýrníků, rozhodují reference. To, že někdo pracuje v malé garáži sám na sebe, neznamená, že není profík. Musí ale mít správné vybavení, know-how a prokazatelné výsledky (ideálně vlastní show-car).
reagovat
JnPe
počet příspěvků25
datum registrace28.09.2016
Středa 12.10.2016 08:47, profi
No, já myslel spíš vůbec kohokoliv, že by to dělal..
https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=plasti+dip+zlín
tím profi jsem myslel asi opak toho prvního relevantního odkazu na FB, který tam je
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Středa 12.10.2016 12:36, RE: profi
JnPe napsal:
No, já myslel spíš vůbec kohokoliv, že by to dělal..https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=plasti+dip+zlíntím profi jsem myslel asi opak toho prvního relevantního odkazu na FB, který tam je


Tak pak asi rovnou Praha, např. https://www.facebook.com/DipMyCarCz/ Ale ideálně to zkusit na fórech škodovek, audin, bavoráků, volkswagenů. Tam bude nejvíce tunerů, kteří s tím budou mít zkušenosti a doporučí někoho blíž.
reagovat
JnPe
počet příspěvků25
datum registrace28.09.2016
Středa 12.10.2016 12:57, dip
2x 600km do Prahy a zpět kvuli tomu určitě nepojedu a tahle firma je bohužel jediná, který vypadá trochu seriozně, přestože teda ani webové stránky nemají..
moc důvěry ve mě žádná firma zatím nevzbudila, tahle alespoň trochu..
zatím to vypadá že risknu ten wrap.

Ještě jsem si vzal čas, abych si projel Fordy, Citroen, Octávku a další, abych nerozhodnul bez vyzkoušení jiných.. ale dle výbav a cen to hádám už nezměním.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Středa 12.10.2016 13:08, RE: dip
JnPe napsal:
2x 600km do Prahy a zpět kvuli tomu určitě nepojedu a tahle firma je bohužel jediná, který vypadá trochu seriozně, přestože teda ani webové stránky nemají..moc důvěry ve mě žádná firma zatím nevzbudila, tahle alespoň trochu..zatím to vypadá že risknu ten wrap.Ještě jsem si vzal čas, abych si projel Fordy, Citroen, Octávku a další, abych nerozhodnul bez vyzkoušení jiných.. ale dle výbav a cen to hádám už nezměním.


Jen k tomu Wrapstylu - viděl jsem jednu jejich provozovnu, kterou mají spojenou s mytím aut, umístěnou v rámci garáží nákupního centra. Chlapík mi sám přiznal, co mi bylo jasné na první pohled - že tam nemají adekvátní osvětlení ani na to mytí aut. Jiný chlapík, co dělal dip před čtyřmi roky mně, taky začínal s mytím aut - a už tehdy věděl, že potřebuje osvětlení srovnatelné s lakovnou. Proto říkám, nesázel bych na značku franšízy, ale na konkrétní výsledky pobočky/lidí, kde se to bude dělat, a tu aplikaci fólie bych si osobně hlídal.
reagovat
JnPe
počet příspěvků25
datum registrace28.09.2016
Středa 12.10.2016 13:11, .
S tím tak nějak počítám, jsem přesvědčený že Zlínská pobočka dostává tomu že je to ta "mateřská" a je na fakt špičkové úrovni.
reagovat
JnPe
počet příspěvků25
datum registrace28.09.2016
Čtvrtek 13.10.2016 10:50, RE: Nebrat ten slabší
BobanHTP napsal:
Pozor, pro Focus existuje i slabší verze 1.0 Ecoboost, poznáš ji podle jen 5 st. převodovky, tuhle verzi raději nebrat, je špatně zpřevodovaná.Jinak Ford teď jede celoplošně ve slevách cca 20-30tis.kč, takže je lepší dokonce objednat funglovku přes konfigurátor.Nejlepší poměr cena/výbava je Ford Focus Trend Sport (Autom. klima, mlhovky, 16 Litá kola a lepší sedačky + středová konzola ) za 389000kč.Samozřejmě prima je Titanium (tempomat, startování tlačítkem, keyless vstup atd...) za 399900kč Držím palec ať se to ženě "Falcon" líbí Jinak ja se snažím ukecat mou drahou polovičku na interiér C-MAX Titanium, působí jako prémiové auto a vzadu sedačky jsou také fajn pro děti, dělené, hodně místa atd... + kufrt už je solidní...


Abych nedal šanci i jiným autům, dívám se na ty Fordy, ale tady tyhle ceny vůbec nikde nevidím. Titanium za 400 nemůžu nikde najít.. za 415 minimálně.. a to bych si stejně za dost věcí ještě připlácel.. možná to kombi, určitě jiná barva, nějaké ty parkovací senzory...
Nebo to je u prodejců? Pochopil jsem z příspěvku že přes konfigurátor..
reagovat
JnPe
počet příspěvků25
datum registrace28.09.2016
Sobota 26.11.2016 08:00, po nějakém čase..
Tak aktualizuji po nějakém čase...
zjistili jsme bohužel že hatchback nám fakt nestačí...
Rozpočet +- 400 s DPH, ale je to na firmu, většina automobilek mi tedy nabídla fleet slevu, takže cena orientační..

Kandidát Kia Ceed 1.6GDI TOP/1.0TGDI GT Line je bohužel aktuálně spíš nepravděpodobný, předváděčky za super ceny už jsou pryč a kolem 400 za tu TOPku se mi dávat nechce, na to mi tam vadí některé věci (špatné budíky, přední senzory, šedý interiér, v bílé strašně tuctové auto).

Moc se mi líbí po všech stránkách Toyota Corolla.. kočárek jsme zkoušeli a dáme ho tam + zbyde místo na nějaký ten nákup.. ale ideální to úplně není díky kufru...
Jinak to má ale kolem 400 tisíc úplně všechno, včetně park. senzorů vpředu i vzadu, deštových senzorů, autom. dálkových, čtečka značek, moc příjemný entertainment systém, BI-LED světlomety..

Díval jsem se na Auris Combi, v realu fakt nevypadá ten zadek tak hrozně jako na fotkách.. bohužel už je ale týden na 2017 ceníku, tedy za Trend+ cca 420, oproti Corolle chybí a nejdou přidat BI-LED, chybí parkovací senzory (ceník je trochu zmatený, tak snad to chápu dobře), safety plus paket chybí..

Mám i dobrou nabídku na předváděčku a skladovku i30 kombi (Weekend Design,Weekend Style) - ten Style paket má zajímavou výbavu, nevýhodu vidím akorát v absenci dotykového displeje a navigace.. a taky to modré šití sedaček je trochu kolotočářské

Megane Grandtour TCE130 Intense mám taky za dostupnou cenu, ale z toho auta mám trochu rozporuplné pocity..

Auto jsem připraven objednat během prosince, s tím že dodání počítám leden/unor.
Ještě nějaké návrhy?
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Sobota 26.11.2016 10:55, RE: po nějakém čase..
JnPe napsal:
Tak aktualizuji po nějakém čase...zjistili jsme bohužel že hatchback nám fakt nestačí...Rozpočet +- 400 s DPH, ale je to na firmu, většina automobilek mi tedy nabídla fleet slevu, takže cena orientační..Kandidát Kia Ceed 1.6GDI TOP/1.0TGDI GT Line je bohužel aktuálně spíš nepravděpodobný, předváděčky za super ceny už jsou pryč a kolem 400 za tu TOPku se mi dávat nechce, na to mi tam vadí některé věci (špatné budíky, přední senzory, šedý interiér, v bílé strašně tuctové auto).Moc se mi líbí po všech stránkách Toyota Corolla.. kočárek jsme zkoušeli a dáme ho tam + zbyde místo na nějaký ten nákup.. ale ideální to úplně není díky kufru... Jinak to má ale kolem 400 tisíc úplně všechno, včetně park. senzorů vpředu i vzadu, deštových senzorů, autom. dálkových, čtečka značek, moc příjemný entertainment systém, BI-LED světlomety..Díval jsem se na Auris Combi, v realu fakt nevypadá ten zadek tak hrozně jako na fotkách.. bohužel už je ale týden na 2017 ceníku, tedy za Trend+ cca 420, oproti Corolle chybí a nejdou přidat BI-LED, chybí parkovací senzory (ceník je trochu zmatený, tak snad to chápu dobře), safety plus paket chybí..Mám i dobrou nabídku na předváděčku a skladovku i30 kombi (Weekend Design,Weekend Style) - ten Style paket má zajímavou výbavu, nevýhodu vidím akorát v absenci dotykového displeje a navigace.. a taky to modré šití sedaček je trochu kolotočářské Megane Grandtour TCE130 Intense mám taky za dostupnou cenu, ale z toho auta mám trochu rozporuplné pocity..Auto jsem připraven objednat během prosince, s tím že dodání počítám leden/unor.Ještě nějaké návrhy?


i30 není špatná volba, kupoval jsem ho manželce v létě v kombíku a dieslu, teď jsem s tím jezdil po slovensku a i když je to 1.6 81kW tak se s tím dá žít. Řízení novináři sice nazývají nekomunikativní, ale ted jsem tomu dával docela za uši a jak si na to člověk zvykne, tak to není špatné - okamžitě tuhne řízení a dá se s tím jet i sportovněji, je to jen o zvyku. Auto jako takové je pohodlné, lepší sedačky než v oktávce a na zadním sedáku se dá sedět na rozdíl do trestných lavic ve škodovkách a je i docela prostornější na šířku oproti již zmiňované oktě. Jediné co mi vadí je kufr - ten je teda menší, ale dá se s tím žít, fakt ale nevím, kde ty objemy kufrů berou, to moje stilo ho má daleko větší a papírově jsou si rovny... Jinak auto je ve výbavě trikolor plus paket komfort..
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Sobota 26.11.2016 23:58, RE: po nějakém čase..
JnPe napsal:
Tak aktualizuji po nějakém čase...zjistili jsme bohužel že hatchback nám fakt nestačí...Rozpočet +- 400 s DPH, ale je to na firmu, většina automobilek mi tedy nabídla fleet slevu, takže cena orientační..Kandidát Kia Ceed 1.6GDI TOP/1.0TGDI GT Line je bohužel aktuálně spíš nepravděpodobný, předváděčky za super ceny už jsou pryč a kolem 400 za tu TOPku se mi dávat nechce, na to mi tam vadí některé věci (špatné budíky, přední senzory, šedý interiér, v bílé strašně tuctové auto).Moc se mi líbí po všech stránkách Toyota Corolla.. kočárek jsme zkoušeli a dáme ho tam + zbyde místo na nějaký ten nákup.. ale ideální to úplně není díky kufru... Jinak to má ale kolem 400 tisíc úplně všechno, včetně park. senzorů vpředu i vzadu, deštových senzorů, autom. dálkových, čtečka značek, moc příjemný entertainment systém, BI-LED světlomety..Díval jsem se na Auris Combi, v realu fakt nevypadá ten zadek tak hrozně jako na fotkách.. bohužel už je ale týden na 2017 ceníku, tedy za Trend+ cca 420, oproti Corolle chybí a nejdou přidat BI-LED, chybí parkovací senzory (ceník je trochu zmatený, tak snad to chápu dobře), safety plus paket chybí..Mám i dobrou nabídku na předváděčku a skladovku i30 kombi (Weekend Design,Weekend Style) - ten Style paket má zajímavou výbavu, nevýhodu vidím akorát v absenci dotykového displeje a navigace.. a taky to modré šití sedaček je trochu kolotočářské Megane Grandtour TCE130 Intense mám taky za dostupnou cenu, ale z toho auta mám trochu rozporuplné pocity..Auto jsem připraven objednat během prosince, s tím že dodání počítám leden/unor.Ještě nějaké návrhy?

Ahoj po delším čase, tak za mě platí pořád Ford Focus III kombi s obyčejným ale fajnovým motorem 1.6 Ti-VCT Ano tvé ani mé manželce se nelíbí, ale nedávno jsme koukali na bílou verzi s litými koly a tam už manželka uznala, že tak škaredé to není, z boku a ze zadu dokonce se líbí
Vyzkoušel jsem snad všechny dostupné auta do 400tis. kč a říkám na rovinu - Focus má nejpříjemnější podvozek, je bezpečný, celkem dobře odhlučněný a ukazuje se že i spolehlivý. řízení a řazení je na špici, tam se chytají jen koncernové vozy. Tak vyvážené vlastnosti jako Focus má jen Golf, Audi a samé dražší značky ale ne Frantíci a Korejci
reagovat
JnPe
počet příspěvků25
datum registrace28.09.2016
Neděle 27.11.2016 01:09, auto
no, Focuse bych bral, ale s 1.5EcoBoostem, to je takovej sen.. ale v Titanium výbavě s nějakýma drobnýma paketama je málokde pod 500..kdyby za 450, jdu do něj hned.. ale asi zkusím i ten 1.0eb... O 1.6 jsem neuvažoval, to už je imho podobný motor té 1.6 u Corolly/Aurisu, která je levnější s mnohem lepší výbavou.
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Neděle 27.11.2016 15:20, RE: Ford. Focus.
Jo focuse jsem měl taky v hledáčku, ale úplně mě dostal posed, tak zkurv.nou palubovku - potažmo středový tunel, který je široký jako prase, tak že je tam strašně málo místa na nohy, to jsem dlouho neviděl. Navíc na místě spolujezdce, když jsem chtěl sedět normálně, tak to nešlo bo ten tunel je tak široký, že nutí člověka sedět mimo osu a musel jsem mít nohy vytočené vpravo. U řidiče jsem si toho nevšiml, ale tlačilo mě to do kolena. Prostě to jsem v autě neskousl a pěkně mě to tenkrát nasralo, protože to byl jeden z favoritů, ale tohle jsem nepřekousl,ono když jede člověk nějakou štreku, tak je to strašně nepříjemné.
reagovat
JnPe
počet příspěvků25
datum registrace28.09.2016
Neděle 27.11.2016 15:34, aha
Tak to musím zkusit, já v něm ještě neseděl.. mě dělalo trochu problémy i středový tunel u Ceeda, jsem zvyklý sedět s nohama od sebe
Na jiném nejmenovém foru řeší někdo to samé, za týden tam má 200 stránek, vybírá úplně to samé.. akorát je vysoký, takže Focuse vyloučil a vypadá to na O3, má tam ale slevy, mně příjde Octa strašně předražené a tuctové auto..
Spíš to vidím na tu Corollu a pokud se zadaří s nějakou dobrou cenou, tak případně možná Focus, pár skladovek jsme obeslal s poptávkou.. a hodně chválí Civic, který se mi sice nelíbí, ale asi bych si zvykl, je spíš extravagantní než ošklivý.. akorát jim nejede web a nemůžu sehnat ceník, spíš pochybuju že bych se s kombi ve slušné výbavě dostal na >450
reagovat
gravestone
počet příspěvků105
datum registrace14.02.2016
Neděle 27.11.2016 16:22, RE: Ford. Focus.
driver111 napsal:
Jo focuse jsem měl taky v hledáčku, ale úplně mě dostal posed, tak zkurv.nou palubovku - potažmo středový tunel, který je široký jako prase, tak že je tam strašně málo místa na nohy, to jsem dlouho neviděl. Navíc na místě spolujezdce, když jsem chtěl sedět normálně, tak to nešlo bo ten tunel je tak široký, že nutí člověka sedět mimo osu a musel jsem mít nohy vytočené vpravo. U řidiče jsem si toho nevšiml, ale tlačilo mě to do kolena. Prostě to jsem v autě neskousl a pěkně mě to tenkrát nasralo, protože to byl jeden z favoritů, ale tohle jsem nepřekousl,ono když jede člověk nějakou štreku, tak je to strašně nepříjemné.


Přesně tak, Ford je svým drtičem kolene pověstný ve všech modelech a už jsem to tady někde psal. Další co jsem u Focuse II nedokázal překousnout, to byly snad nejhorší sedačky ve své třídě. Po delší jízdě jsem se musel jít po vystoupení z vozu nejdříve rozhýbat. Ale to se snad už v nástupci zlepšilo. K jízdním vlastnostem jsem naopak neměl připomínku.
reagovat
Petr S
počet příspěvků1241
datum registrace28.11.2008
Neděle 27.11.2016 16:59, Auris
Jo vypadá to, že parkovací senzory jsou za příplatek 13 tis. Příplatek za všechny senzory 13 tis. je ještě OK. Nechal jsem je dodělávat na Verso za 22 tis., samozřejmě originální a v autorizáku, jinde by to šlo dodělat levněji. Pokud se ti ale líbí a vyhovuje Corolla, pak je to asi lepší volba než Auris. Uvnitř bude asi trochu prostornější, má o 10 cm delší rozvor (2,7m). Akorát přístup do kufru bude horší.
reagovat
Bronn
počet příspěvků128
datum registrace23.11.2014
Úterý 29.11.2016 12:05, suzuki
za me suzuki swift 1.6 sport
jednoduche, levne, pekne a zabavne
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Úterý 29.11.2016 12:26, RE: suzuki
Bronn napsal:
za me suzuki swift 1.6 sport jednoduche, levne, pekne a zabavne


To je rodinné auto, kterému se vejde do kufru kočárek, jako vyšité.
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Úterý 29.11.2016 12:55, RE: suzuki
Giorgio napsal:
Bronn napsal:
za me suzuki swift 1.6 sport jednoduche, levne, pekne a zabavne
To je rodinné auto, kterému se vejde do kufru kočárek, jako vyšité.


JJ, naprosto perfektní rodinný prostorný vůz pro skřítky
reagovat
JnPe
počet příspěvků25
datum registrace28.09.2016
Úterý 29.11.2016 19:15, Hyundai i30
Nakonec beru loňský Hyundai i30 1.6GDI kombi Weekend Style, výbava která se již v novém kusu pořídit nedá, ale je tam úplně všechno..a za krásných 350 s DPH. Jediné co chybí je pořádná dotyková obrazovka s navigací, ale to se dá případně aftermarket řešit okolo 10-20tisíc.
Tahle výbava nemá to ošklivé modré šití, je tam poloautomatické parkování, spousta bezpečnostních prvků, bezklíčové provedení, atd..
reagovat
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Úterý 29.11.2016 20:33, Nový seat leon
Koukali jste na nový Seat Leon? Taky by mohl být zajímavou volbou.
reagovat
1 2 3 4


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.