0
zpět
 

diskuze k tématu: Pět nejrozšířenějších MPV - které koupit?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, servisní náklady, technické dotazy, německá vozidla, německá vozidla, americká vozidla, francouzská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 01.04.2008 11:20, RE: S-MAX
anonym napsal:
Na co potřebuješ v této třídě nějaký super podvozek? Tohle jsou rodinné kočáry. Většinou v nich vezeš svůj životní poklad a nemůže se ti přece stát,že nedomyšleně vjedeš do zatáčky. Při řízení se přece musí myslet. Vždy!! Takže na styl jízdy ke kterému jsou tato auta určena bohatě jejich podvozky stačí a on ten rozdíl zas není takový jak si plno lidí myslí.
,,nemůže se ti stát, že nedomyšleně vjedeš do zatáčky" taky dobrý. Až na to že českým řidičům se to stává denně. Schválně, kolik z vás jezdí jako andílci i když máte v autě děti? Myslim že vás moc nebude. To pak ten stabilní podvozek přijde vhod. Nejde o to, jestli ty pojedeš jak prase, ale o to, že když to nečekáš a něco se najednou posere, tak se na auto můžeš spolehnout. Víš že ho nasměruješ kam je třeba a ono tam pojede. A ne že udělá pravej opak nž čekáš.
Fakt by ste se divili, že v těch autech sou v tomhle rozdíly jak prase, jenže z testů novnářů si to nevyčteš. Leda tak jak se v tom hezky sedí, jak je podvozek hezky odladěnej, jek je to pérování komfortní atd.... Jenže v každodenním provozu a když pak dojde k nečekaný situaci, tak to poznáš, že ten a ten podvozek vlastně nestojí za nic protože se to auto zkrátka zachová jak nechceš.
Neni řeč o úplnym extrému, a nemusíš ject jak hovado, ale stejnak můžeš to auto sakra vyvést z míry, ať už tim, že ty uděláš chybu nebo při pitomym úhybnym manévru. Právě u těhle ,,velikánů" kde vezeš celou rodinu, by o tom člověk měl přemejšlet. Jasný, že někdo, kdo s takovym plně naloženým autem jede jen občas, tak mu nějaký tyhle jeho stránky nepřijdou podstatný, jenže když jezdíš furt tak to poznáš, v zimě v létě furt naloženej, s rodinou, plnej kufr, v každym počasí,.... než se něco stane. Pak se ukáže kvalita toho, pro mnohé koukám že nedůležitého, podvozku u těchto vozů.
Mimochodem, tazatelka pokud vím, neřekla ani slovo o tom, jestli hodlá do vozu nacpat tři dětský sedačky, takže potom nevim proč je do toho najednou taháte. Je to škoda že se nezmínila. V tom případě sou takhle veliký auta opravdu zbytečný. I do menších a kompaktnějších modelů se toho nacpe. Pokud děti nemají každý 130kilo, tak nevidim problém v tom se poohlédnout po menším voze.
Můj názor na zmíněné vozy: Ani omylem Francouze, teďmůžete klidně nadávat, ale ty blbý zkušenosti odrazujou. Ford Galaxy taky není moc veliká výhra, osobně od něho ruce pryč. Když už byla řeč o Mazdě, co takhle Mazda MPV? Jen že se tu o ní nikdo nezmínil, myslim, celý sem to nečet je toho moc
Jinak je nás pět, 2 děti v pubertě, + silnější babička:) Dyť na dovču sebou nikdo nevozí celej dům:) tak ten kufr nemusí bejt taky jak hovado. Vybírat z novějších vozů, už za nemalý peníze, kupuju Mazdu 5. Bez váhání. Moc dobře znam praktický stránky toho auta. Konkurence od Fordu taky není špatná, ty auta se povedly, ale.... Zkuste si ty auta, ne na malou projížďku, ale na dýl a pak uvidíte čim je ta Japonečka převyšuje. Nejaký kecy, opřený o pouhý informace od někud z tabulek, či z testu novinářů sou fakt bezdenný.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 01.04.2008 11:36, RE: S-MAX
anonym napsal:
Do Mazdy 5 se do druhé řady nevejdou tři dětské autosedačky. Tím je Mazda z tohoto výběru automaticky out. Popravdě si ani neumím představit jak by tam byly dvě autosedačky a třetí dospělý k nim. Použití třetí řady je o ničem,protože pak si uplně zruším kufr.
Tazatelka se ale nezmínila o tom, jestli tam chce mít 3 dětský sedačky. Tak je sem netahejte. Pro 5 lidí bohatě stačí menší model, než ty zmiňované. Tazatelka opravdu možná jen vybrala zbytečně veliká auta, to jen z obavy, aby se tam 5 lidí naskládalo. Škoda že to nerozvedla více. Tim se jí nechci nějak dotknout, myslim to dobře. Určitě by se dalo na konec vybrat i z více vozů. Ty vozy ve výběru nejsou nic moc. Snad jen VW by stál za to. V případě, že by té rodině stačilo i menší auto, tak bych volil skutečně něco jako M5. Nejspíš rovnou tu :) Všichni mají strach, že se tam nevejde tohle a tohle, přitom neměli možnost s tim autem strávit pěknejch pár dnů na cestách s rodinkou, tak radši pomlčte.
Podvozek na M3 je sakra dobrej, stejně tak M6, M2 ....tak by se dalo pokračovat, takže to nemá cenu rozebírat.
Velký auto: kup VW
Menší: kup M5
Toť má volba. Jo a japonci se nekradou:)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 01.04.2008 11:44, RE: S-MAX
anonym napsal:
Tazatelka se ale nezmínila o tom, jestli tam chce mít 3 dětský sedačky. Tak je sem netahejte. Pro 5 lidí bohatě stačí menší model, než ty zmiňované. Tazatelka opravdu možná jen vybrala zbytečně veliká auta, to jen z obavy, aby se tam 5 lidí naskládalo. Škoda že to nerozvedla více. Tim se jí nechci nějak dotknout, myslim to dobře. Určitě by se dalo na konec vybrat i z více vozů. Ty vozy ve výběru nejsou nic moc. Snad jen VW by stál za to. V případě, že by té rodině stačilo i menší auto, tak bych ...
Souhlas, je škoda, že není víc rozvedno o jakou rodinu se jedná, pak by se určitě dalo najít víc i lepších aut.
Ale jinak, pro rodinu s malými dětmi, tudíž s použitím autosedaček koupit VW, nebo ještě Seat Alhambra.
Pro rodinu s ,,normálně sedícími dětmi" kde se nemusí vejít 3 dětský sedačky, nebo 2 + dospělý, koupit jednoznačně Mazdu 5. Takhle bych volil.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 01.04.2008 15:02, RE: S-MAX
anonym napsal:
,,nemůže se ti stát, že nedomyšleně vjedeš do zatáčky" taky dobrý. Až na to že českým řidičům se to stává denně. Schválně, kolik z vás jezdí jako andílci i když máte v autě děti? Myslim že vás moc nebude. To pak ten stabilní podvozek přijde vhod. Nejde o to, jestli ty pojedeš jak prase, ale o to, že když to nečekáš a něco se najednou posere, tak se na auto můžeš spolehnout. Víš že ho nasměruješ kam je třeba a ono tam pojede. A ne že udělá pravej opak nž čekáš.
Fakt by ste se divili, že v těch a...
Svůj návrh-Mazda 5 jsi už dávno řekl,tak proč jí sem cpeš pořád dokola? Nepřipadáš si trapně? Nejsi náhodou jejich prodejce? Vůbec netvrdím,že je to špatný auto,ale smiř se s tím,že prostě nesplňuje zadání tohoto článku. To by pak tady mohl někdo navrhovat Bmw 330 xD-tam se taky rodina vejde a podvozek má ještě lepší. A další a další auta. Tys vyzkoušel dva nebo tři francouze a zobecňuješ to na všechny. Ve Francii se vyrobí ročně přes 2 miliony aut-nemůžeš je hodnotit podle několika kusů a tvrdit,že všichni co je koupí jsou hloupí a jen tvá volba je správná. A že se nedomyšlený vjezd do zatáčky stává denně? Vážně? Já myslím,že hlavní příčiny nehod jsou někde jinde a když už to někdo přežene,tak o tolik,že by ho nezachránil žádný podvozek. Ten rozdíl - udžet na vozovce versus vylítnout může být kolik? 4 km/h? Nebo snad chceš tvrdit,že existují zatáčky kde se dá s tou Mazdou jet 90 a nějaký Francouz by v 70 vylít ven? Pochybuju.
reagovat
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.