0
zpět
 

diskuze k tématu: Čtenář by rád teréňák do 130 tis. Kč. Co doporučíme?

kategorie zařazení tématu: japonská vozidla, japonská vozidla, japonská vozidla, japonská vozidla
ZX6R
počet příspěvků14
datum registrace18.01.2011
Úterý 11.12.2012 10:41, ...
Myslel jsem 2,50 navíc oproti současným nákladům
reagovat
ZX6R
počet příspěvků14
datum registrace18.01.2011
Úterý 11.12.2012 10:42, ...
A když už tak si kupte M B ML a přes ebay na to stojí díly pakatel
reagovat
Hefty
počet příspěvků1
datum registrace11.12.2012
Úterý 11.12.2012 10:45, Rada
Ahoj no já si myslím ze pokud chcete ať Pajero nebo Jeepa šel bych do nej v zivote je tak málo radosti ze je potreba si nějakou udělat. Já mám zkušenosti s Pajerem měl jsem sporty i i wagona a oba muzu doporučit. S Jeepem zkušenosti nemám. Sny se mají plnit ne.
reagovat
Drhavlicek
počet příspěvků1
datum registrace11.12.2012
Úterý 11.12.2012 12:11, Offroad
Před rokem jsem Pajero Sport 3,0i prodával za 120 tis. Prožíval jsem nadšení z prvního offroadu a úplně chápu Vaší touhu. Nadšení trvalo do prvních oprav. Repliky neseženete,nové díly karoserie-něco šíleného. Takže vás čeká brouzdání po vrakovištích. Moje auto jsem prodal,když bylo 10 let staré. Pravidelná položka oprav jsou brzdy,které na tomhle kolosu jen hoří. Pak klasika- čepy,doplňování oleje motoru...a spotřebu pod 12 l nestlačíte... Prostě náklady jsou vážně dost velké. Je to něco za něco. Můj rodinný rozpočet je ale mnohem vyšší,než Vámi uváděný. Proto mi náklady tolik nevadily.
Nyní mám Jeep GCH,ovšem mnohem mladší a naftu. proto vám moje zkušenosti s ním nepomohou.
Jízdní vlastnosti ale jednoznačně vyhrává JEEP.
reagovat
Pepe
počet příspěvků1133
datum registrace09.05.2007
Úterý 11.12.2012 12:25, RE: Kurňa, bydlím v paneláku, moc nejezdím, peněz mám málo
tomaskrtek napsal:
Pepe napsal:
tomaskrtek napsal:
rojack napsal:
ALE chci tereňák, nejlépe hodně starý (za 130) a rovnou benzin čtyřlitr.
a proč ne? pro cherokeeho je to nejrozumější motor. za 100k bude deset až dvanáct let starej, když bude hledat tak i v plynu. když si chce udělat radost...
S celkovým příjmem 27tKč/měs. jít do starýho verglu (kterej může i fungovat, neříkám že ne) chce mít fakt koule. Co (nedejbože) propad příjmů? Ztráta zaměstnání, další mateřská apod? Hlavně, že mám před panelákem offroad, sousedi ať puknou. Co na tom, že nemám ani na benál, abych odvezl těhotnou manžu k doktorovi na kontrolu...
s takovouhle by všichni jezdili ve felckách, ti odvážnější ve fábiích. a špórovali, protože co kdyby?! s takovou by nikdo neměl auto na lízačku a barák na hypo. ber to s rozumem-auto se dá vždycky prodat. a za desítku nějaký přibližovadlo pořídíš, kdyby se náhodou něco stalo.



...a navíc tu máme i taxíky, že jo. No nic, komu není rady, pomozme mu tam
Možná to nechápu kvůli tomu, že moje měsíční závazky přesahují jejich příjmy. Takže tomu ani rozumět nemůžu...
Ale jo, cherokee 4,0 limited, 80l flašku s lpg a hurá cestou necestou. Říkejme tomu odvaha...
reagovat
rojack
počet příspěvků145
datum registrace06.01.2009
Úterý 11.12.2012 12:51, RE: Kurňa, bydlím v paneláku, moc nejezdím, peněz mám málo
Pepe napsal:
tomaskrtek napsal:
rojack napsal:
ALE chci tereňák, nejlépe hodně starý (za 130) a rovnou benzin čtyřlitr.
a proč ne? pro cherokeeho je to nejrozumější motor. za 100k bude deset až dvanáct let starej, když bude hledat tak i v plynu. když si chce udělat radost...
S celkovým příjmem 27tKč/měs. jít do starýho verglu (kterej může i fungovat, neříkám že ne) chce mít fakt koule. Co (nedejbože) propad příjmů? Ztráta zaměstnání, další mateřská apod? Hlavně, že mám před panelákem offroad, sousedi ať puknou. Co na tom, že nemám ani na benál, abych odvezl těhotnou manžu k doktorovi na kontrolu...


No, takhle nějak jsem to myslel. Odvaha neodvaha, znám to, u starýho verglu kdykoli něco může odejít, například prasknou svody (což se mi stalo), vařit to nešlo a vyplázl jsem 8 litrů za nový. Ve vašem případě jsou to roční náklady na současný servis. Hned jsem se tomu zasmál.
Prostě s příjmy tohoto obyvatele paneláku jít do čtyřlitra Jeepa za 130k, zvlášť když najede jen 8tis. km/rok, není odvaha, ale blbost.
reagovat
free78
počet příspěvků300
datum registrace19.09.2008
Úterý 11.12.2012 17:21, náklady, 4-litr
spousta z vás zmíníla že 4-litr je blbost. Jenže když jezdí takle málo, tak spotřeba přece nebude hlavní složkou nákladů na provoz ne?
A když tak uvažuju dál, benzín - na tom by se nemuselo něco až tak drahého pos....
4-litr JEEP je takový starý poctivý kus železa. Pokud by tazatel ještě třeba dodal, že má kamaráda automechanika, proč si radost neudělat?
reagovat
Zdeny60
počet příspěvků1232
datum registrace08.09.2009
Úterý 11.12.2012 18:07, Kecy
Samé kecy....
Za prvé, když bude jóó´=o nejhůř, auto se prodá - samosebou s nějakou ztrátou. není nikde psáno, že na něm musí vykrvácet. Cenná bude i ta zkušenost.

Za další - známý mechanik může mít jiné ceny, než pražští zlod´ěji v autor. servisech, kde odpově´d na pozdrav stojí 1500 bez DPH. Vím, jezdilm jsem s mými auty v praze do servisu a tam - i přes moje podstatně vyšší příjmy - srdce krvácelo. Lojzek i dnes udělá něco pro kamarána či dokonce přítele pořád ještě něco napůl zdarma, za teplé slovo. Nesmí to být ovšem každý den.

Majitel jistě není vemeno, aby nedovedl sehnat pár dílů na aukru, allegru atd...

Jsou krámy, které mají 20 a více let, sehnat se na ně nedá nic a jezdí dál.

Jistě, pravověrný off-road není ideální cesta, ale sen o výletu do luk a hájů splnís nadhledem Forester, RAV, Jimmy a hafo dalších aut se servisem za huničku proti Toyotě land Cruiseru či Nissanu Patrolu a jiným dražším autům.

Já s euž dostal taky do věku, že můžu po své vlastní zkušenosti říct, že život je krátký, navíc pes, na to, aby si člověk neudělal občas radost. Pokud to totiž občas neudělá, může se stát, že se proštří životém až do věku, kdy už tyhle chutě mít prostě nebude - důvod je jednoduchý a za vším vězí náš zkur*vený režim a lidé kolem nás - dojdeš do věku 50 let, náhodou přijdeš o práci a končíš. KOnčí a mlžeš bydlet 3x v praze a slušně placenou práci prostě nezavadíš. Ale to sem nepatří. takže já naopak schvaluji, že tazatel v 28 letech chce skromně - jinak, než skromnné přání se to jeho nazvat nedá - a pořídit si notně ojetý vůlz za relativně velký peníz s ohledem na jeho příjmy. Já to schvalui,a le také upozorňuji, nekupovat opravdu velké offroady, kde je vše opravdu hodně drahé, ale spokojit se s mneším, zato levnější a univerzálnějším vozem, který se v teénu taky neztratí. Na inzerci je jich spoutsy a zrovna třebas Forester patří k tomu nejlepšímu a- chtěj nechětj - z tohoto pohledu i levnějšímu. Jedank jich jezdí kupy, čili dílů je všude dost, pak existuje silná SUbarácká komunita a obchod s díly a když je nejhůř, servisů je taky dost a ceny nejsou nijak katastrofické. Mám dvě Suabru doma, takže vím, co říkám. A vybrat se dá v D fakt slušný vozejk a možná, že by z dané částky ještě pár stovek zbylo na základní servis.

Jiank Pepe - ty radší už nic nepiš. Jestli chceš prezentovat, jaký jsi borec a jak vyděláváš, tak to jsi na špatném foru.Sem chodí lidé s normálními příjmy. Občas, jak tě sleduji, jsi nechutně trapný. Ale jinak nic proti nikomu, jak by řekl klasik.
Jinak se bojím, že tu bude pár lidí, kteří jsou na tom jaksi o hodně lépe...
reagovat
i
počet příspěvků36
datum registrace09.05.2007
Úterý 11.12.2012 19:14, Jděte do toho
Dobrý den,
velice Vám ve Vaší volbě držím palec! Je jasné, že každý posbíral jiné zkušenosti, ale já srdcem nadšený milovník "amerik" bych neváhal a naskočil do Cherokee. Po prohlédnutí několika serverů s náhradními díly zjistíte, že ceny nejsou nijak horentní, motor a převodovka se dají celkem dobře repasovat a je u nás už několik specialistů kteří mají chuť do práce i know-how a netrpí tzv. syndromem pirátů z Karibiku. U Jeepu bude úkol nejdůležitější spočívat v obhlídce karoserie, neb často bývá napadena hnědým morem. LPG bude v případě 4,0 opravdu volbou rozumnou a doporučitelnou (v řeči nákladů na palivo jste posléze někde v teritoriu Octavie TDi).
Pokud byste přece jenom chtěl více SUV na úkor OFFROAD, doporučil bych Ford Explorer 4,0 v6, to by možná byla ještě lepší volba (jízdní vlastnosti na silnici, opravitelnost, spotřeba).
Jinak s 27 tkč/měsíc rozhodně patříte k lidem s nadprůměrným příjmem (statistika) a nevidím jediný důvod proč byste se měl bát jít do auta svých snů (obzvláště v této cenové relaci). Tady jsme ve vodách, kde kdysi "typické" slabiny a přednosti toho kterého jsou nemilosrdně smeteny stavem vyhlédnutého vozu. Zkrátka vyhlédněte si co se Vám líbí, posaďte se do toho, projeďte se a pokud to nekouří, nesténá, nemlátí a v tahu necuká jděte do toho.
reagovat
Pepe
počet příspěvků1133
datum registrace09.05.2007
Úterý 11.12.2012 20:52, RE: Kecy
Zdeny60 napsal:
Samé kecy.... Za prvé, když bude jóó´=o nejhůř, auto se prodá - samosebou s nějakou ztrátou. není nikde psáno, že na něm musí vykrvácet. Cenná bude i ta zkušenost. Za další - známý mechanik může mít jiné ceny, než pražští zlod´ěji v autor. servisech, kde odpově´d na pozdrav stojí 1500 bez DPH. Vím, jezdilm jsem s mými auty v praze do servisu a tam - i přes moje podstatně vyšší příjmy - srdce krvácelo. Lojzek i dnes udělá něco pro kamarána či dokonce přítele pořád ještě něco napůl zdarma, za teplé slovo. Nesmí to být ovšem každý den. Majitel jistě není vemeno, aby nedovedl sehnat pár dílů na aukru, allegru atd... Jsou krámy, které mají 20 a více let, sehnat se na ně nedá nic a jezdí dál. Jistě, pravověrný off-road není ideální cesta, ale sen o výletu do luk a hájů splnís nadhledem Forester, RAV, Jimmy a hafo dalších aut se servisem za huničku proti Toyotě land Cruiseru či Nissanu Patrolu a jiným dražším autům. Já s euž dostal taky do věku, že můžu po své vlastní zkušenosti říct, že život je krátký, navíc pes, na to, aby si člověk neudělal občas radost. Pokud to totiž občas neudělá, může se stát, že se proštří životém až do věku, kdy už tyhle chutě mít prostě nebude - důvod je jednoduchý a za vším vězí náš zkur*vený režim a lidé kolem nás - dojdeš do věku 50 let, náhodou přijdeš o práci a končíš. KOnčí a mlžeš bydlet 3x v praze a slušně placenou práci prostě nezavadíš. Ale to sem nepatří. takže já naopak schvaluji, že tazatel v 28 letech chce skromně - jinak, než skromnné přání se to jeho nazvat nedá - a pořídit si notně ojetý vůlz za relativně velký peníz s ohledem na jeho příjmy. Já to schvalui,a le také upozorňuji, nekupovat opravdu velké offroady, kde je vše opravdu hodně drahé, ale spokojit se s mneším, zato levnější a univerzálnějším vozem, který se v teénu taky neztratí. Na inzerci je jich spoutsy a zrovna třebas Forester patří k tomu nejlepšímu a- chtěj nechětj - z tohoto pohledu i levnějšímu. Jedank jich jezdí kupy, čili dílů je všude dost, pak existuje silná SUbarácká komunita a obchod s díly a když je nejhůř, servisů je taky dost a ceny nejsou nijak katastrofické. Mám dvě Suabru doma, takže vím, co říkám. A vybrat se dá v D fakt slušný vozejk a možná, že by z dané částky ještě pár stovek zbylo na základní servis. Jiank Pepe - ty radší už nic nepiš. Jestli chceš prezentovat, jaký jsi borec a jak vyděláváš, tak to jsi na špatném foru.Sem chodí lidé s normálními příjmy. Občas, jak tě sleduji, jsi nechutně trapný. Ale jinak nic proti nikomu, jak by řekl klasik. Jinak se bojím, že tu bude pár lidí, kteří jsou na tom jaksi o hodně lépe...


Ehm, můj příjem je více než normální. Prostě co do trouby nateče, to z něj taky vyteče. Základní Bernoulliho rovnice. Ono v těch 27tKč jsou nemalé náklady na volný čas dětí. Pro mě smysluplnější využití, než si koupit nějakou káru, a "splnit si sen". Holt otázka priorit. Sám jezdím v 8 let starém autě, kterýmu dopřávám full servis, zatím se mi odvděčuje ekonomickým provozem (jestli mě fakt sleduješ, tak je to 406 2,2 HDi, jak určitě víš). Nepotřebuju si tady honit triko nějakým křápem na 4 kolech. Smysl života vidím jinde. Asi jsem proti tobě omezenej, protože vylejzat z Mazdy 3 MPS by mi bylo nepohodlný (pracovní úraz před cca 15 lety, to jsem se ještě živil rukama, nelituju).
A vyprošuju si ta "doporučení" abych sem nic nepsal. Od toho tu nejseš, když mě smázne admin, ani neceknu. Ty tu nejseš žádnej guru, abys určoval, kdo "může" a kdo ne. Bejvávalo,asi se ti stejská. No, možná se dočkáš, třeba se ti soudruzi vrátí, a pak můžeš kádrovat. Pa.
reagovat
rojack
počet příspěvků145
datum registrace06.01.2009
Úterý 11.12.2012 22:31, RE: Kecy
Pepe napsal:
Zdeny60 napsal:
Samé kecy.... Za prvé, když bude jóó´=o nejhůř, auto se prodá - samosebou s nějakou ztrátou. není nikde psáno, že na něm musí vykrvácet. Cenná bude i ta zkušenost. Za další - známý mechanik může mít jiné ceny, než pražští zlod´ěji v autor. servisech, kde odpově´d na pozdrav stojí 1500 bez DPH. Vím, jezdilm jsem s mými auty v praze do servisu a tam - i přes moje podstatně vyšší příjmy - srdce krvácelo. Lojzek i dnes udělá něco pro kamarána či dokonce přítele pořád ještě něco napůl zdarma, za teplé slovo. Nesmí to být ovšem každý den. Majitel jistě není vemeno, aby nedovedl sehnat pár dílů na aukru, allegru atd... Jsou krámy, které mají 20 a více let, sehnat se na ně nedá nic a jezdí dál. Jistě, pravověrný off-road není ideální cesta, ale sen o výletu do luk a hájů splnís nadhledem Forester, RAV, Jimmy a hafo dalších aut se servisem za huničku proti Toyotě land Cruiseru či Nissanu Patrolu a jiným dražším autům. Já s euž dostal taky do věku, že můžu po své vlastní zkušenosti říct, že život je krátký, navíc pes, na to, aby si člověk neudělal občas radost. Pokud to totiž občas neudělá, může se stát, že se proštří životém až do věku, kdy už tyhle chutě mít prostě nebude - důvod je jednoduchý a za vším vězí náš zkur*vený režim a lidé kolem nás - dojdeš do věku 50 let, náhodou přijdeš o práci a končíš. KOnčí a mlžeš bydlet 3x v praze a slušně placenou práci prostě nezavadíš. Ale to sem nepatří. takže já naopak schvaluji, že tazatel v 28 letech chce skromně - jinak, než skromnné přání se to jeho nazvat nedá - a pořídit si notně ojetý vůlz za relativně velký peníz s ohledem na jeho příjmy. Já to schvalui,a le také upozorňuji, nekupovat opravdu velké offroady, kde je vše opravdu hodně drahé, ale spokojit se s mneším, zato levnější a univerzálnějším vozem, který se v teénu taky neztratí. Na inzerci je jich spoutsy a zrovna třebas Forester patří k tomu nejlepšímu a- chtěj nechětj - z tohoto pohledu i levnějšímu. Jedank jich jezdí kupy, čili dílů je všude dost, pak existuje silná SUbarácká komunita a obchod s díly a když je nejhůř, servisů je taky dost a ceny nejsou nijak katastrofické. Mám dvě Suabru doma, takže vím, co říkám. A vybrat se dá v D fakt slušný vozejk a možná, že by z dané částky ještě pár stovek zbylo na základní servis. Jiank Pepe - ty radší už nic nepiš. Jestli chceš prezentovat, jaký jsi borec a jak vyděláváš, tak to jsi na špatném foru.Sem chodí lidé s normálními příjmy. Občas, jak tě sleduji, jsi nechutně trapný. Ale jinak nic proti nikomu, jak by řekl klasik. Jinak se bojím, že tu bude pár lidí, kteří jsou na tom jaksi o hodně lépe...
Ehm, můj příjem je více než normální. Prostě co do trouby nateče, to z něj taky vyteče. Základní Bernoulliho rovnice. Ono v těch 27tKč jsou nemalé náklady na volný čas dětí. Pro mě smysluplnější využití, než si koupit nějakou káru, a "splnit si sen". Holt otázka priorit. Sám jezdím v 8 let starém autě, kterýmu dopřávám full servis, zatím se mi odvděčuje ekonomickým provozem (jestli mě fakt sleduješ, tak je to 406 2,2 HDi, jak určitě víš). Nepotřebuju si tady honit triko nějakým křápem na 4 kolech. Smysl života vidím jinde. Asi jsem proti tobě omezenej, protože vylejzat z Mazdy 3 MPS by mi bylo nepohodlný (pracovní úraz před cca 15 lety, to jsem se ještě živil rukama, nelituju). A vyprošuju si ta "doporučení" abych sem nic nepsal. Od toho tu nejseš, když mě smázne admin, ani neceknu. Ty tu nejseš žádnej guru, abys určoval, kdo "může" a kdo ne. Bejvávalo,asi se ti stejská. No, možná se dočkáš, třeba se ti soudruzi vrátí, a pak můžeš kádrovat. Pa.


Tak ----- chybí mi tady smajlík zdvižený palec (nijak se nevnucuji)
reagovat
rojack
počet příspěvků145
datum registrace06.01.2009
Úterý 11.12.2012 22:40, K příjmům
Někdo tady uvádí, že příjem tazatele je nadprůměrný. Dovolte mi nesouhlasit, těch 27 je myšleno včetně manželky, takže je to dost slabé. Myslím slabé na uživení starého offroadu.
Ale o to nejde, kdo si chce plnit sny, může tak činit, jen hrozí, že se z toho podělá až mu bude před panelákem ( ) sedět na ráfkách starý rezavý offroad, poněvadž nebude ani na sedmnáctky gumy.
Zase aby místní regulátor diskuse mě nenařkl, že se oháním nějakými příjmy nebudu psát konkrétně, ale fakt je, že disponujeme s manželkou mnohem vyšší částkou, ovšem koupil jsem jí starého opla 1,8, na kterého je vše za hubičku a to včetně standardních gum patnáctek. Jen proto, že v autech nevidíme způsob naší realizace. Stačí, když to jezdí a je to bezpečné.
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1325
datum registrace09.10.2008
Středa 12.12.2012 07:20, RE: K příjmům
rojack napsal:
Někdo tady uvádí, že příjem tazatele je nadprůměrný. Dovolte mi nesouhlasit, těch 27 je myšleno včetně manželky, takže je to dost slabé. Myslím slabé na uživení starého offroadu. Ale o to nejde, kdo si chce plnit sny, může tak činit, jen hrozí, že se z toho podělá až mu bude před panelákem ( ) sedět na ráfkách starý rezavý offroad, poněvadž nebude ani na sedmnáctky gumy.Zase aby místní regulátor diskuse mě nenařkl, že se oháním nějakými příjmy nebudu psát konkrétně, ale fakt je, že disponujeme s manželkou mnohem vyšší částkou, ovšem koupil jsem jí starého opla 1,8, na kterého je vše za hubičku a to včetně standardních gum patnáctek. Jen proto, že v autech nevidíme způsob naší realizace. Stačí, když to jezdí a je to bezpečné.


Naprosto souhlasím, tazatel by měl oprašovat Octávku a sen přesunout na dobu s vyšším příjmem. Jen bych asi s Octou navštívil servis, neboť toto je první TDI, které nevyrábí naftu - tedy je evidentně něco špatně .
reagovat
Pepe
počet příspěvků1133
datum registrace09.05.2007
Středa 12.12.2012 07:50, RE: K příjmům
Pavlik napsal:
rojack napsal:
Někdo tady uvádí, že příjem tazatele je nadprůměrný. Dovolte mi nesouhlasit, těch 27 je myšleno včetně manželky, takže je to dost slabé. Myslím slabé na uživení starého offroadu. Ale o to nejde, kdo si chce plnit sny, může tak činit, jen hrozí, že se z toho podělá až mu bude před panelákem ( ) sedět na ráfkách starý rezavý offroad, poněvadž nebude ani na sedmnáctky gumy.Zase aby místní regulátor diskuse mě nenařkl, že se oháním nějakými příjmy nebudu psát konkrétně, ale fakt je, že disponujeme s manželkou mnohem vyšší částkou, ovšem koupil jsem jí starého opla 1,8, na kterého je vše za hubičku a to včetně standardních gum patnáctek. Jen proto, že v autech nevidíme způsob naší realizace. Stačí, když to jezdí a je to bezpečné.
Naprosto souhlasím, tazatel by měl oprašovat Octávku a sen přesunout na dobu s vyšším příjmem. Jen bych asi s Octou navštívil servis, neboť toto je první TDI, které nevyrábí naftu - tedy je evidentně něco špatně .


Ať si každej dělá co chce, ať se mládí vydovádí. Možná je lepší se vydovádět před přísunem většího dílu zodpovědnosti, ale to je každýho boj. Ony servisní náklady na tu Octu mi přijdou takové řekněme špatně kontrolované. A teď si představím, jak do autoservisu přijede s offroadem. Sen každého automechanika...

reagovat
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Středa 12.12.2012 08:00, Pepe
Tady bych se Pepeho zastal. Nenapsal nic, co by nemělo hlavu a patu a rozhodně nic z toho nebylo urážlivého nebo povýšeneckého s ohledem na popsané příjmy. Naopak, jeho pohled vnímám jako, že stojí nohama na zemi. Ano sny se mohou plnit, až na ně je nebo se ze snu stane noční můra.
A pokud je někomu 50, má děti víceméně odrostlé a hlavně samostatné, pak si lze v rámci možností občas udělat radost.
Rady ve smyslu, že sny se mají plnit považuji za stejného druhu, jako lákat lidi, aby si na nákup dárků nebo dovolenou půjčili od Providentu.
reagovat
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Středa 12.12.2012 08:52, RE: Pepe
David V napsal:
Tady bych se Pepeho zastal. Nenapsal nic, co by nemělo hlavu a patu a rozhodně nic z toho nebylo urážlivého nebo povýšeneckého s ohledem na popsané příjmy. Naopak, jeho pohled vnímám jako, že stojí nohama na zemi. Ano sny se mohou plnit, až na ně je nebo se ze snu stane noční můra. A pokud je někomu 50, má děti víceméně odrostlé a hlavně samostatné, pak si lze v rámci možností občas udělat radost. Rady ve smyslu, že sny se mají plnit považuji za stejného druhu, jako lákat lidi, aby si na nákup dárků nebo dovolenou půjčili od Providentu.


pevně na zemi? spíš ´´kálí u zdi´´. Davide, vezmi to logicky-mladá rodina ve městě s 35tis. obyvatel, žena pravděpodobně na mateřský. tzn. že jejich čistý příjem je na místní poměry velice slušný, dokonce nadprůměrný. beru tzv. medián, nikoli ten papírovej průměr na kterej nedosáhne 90% národa. pokud zvládnul našetřit 130k tak na tom asi nebudou tak špatně, rozhodně žádný socky, jak zde někteří-byť zaobaleně-uvádí. náklady na bydlení taky nemají nijak horentní. tak proč by si tu radost neudělali? jasně, něco jiného by bylo kdyby pán napsal že mu víc jak 130 nepůjčí, to bych byl pro ať si nechá oktu. ale jak se mu zvednou reálné provozní náklady třeba u tohohle auta? http://www.sbazar.cz/funny0692/detail/504146-jeep-grand-cherokee-47-v8-lpg-limited-r-v-2002
s jeho nájezdem 6-9k ročně? plnit si sny po padesátce je na prd. navíc nikde není dáno že se tý padesátky vůbec dožijeme. nebo ty si vezmeš peníze do hrobu? tvůj rubáš má kapsy? můj ne. a není smutnější pohled než padesátník vylézající s obtížemi z ferarri nebo porsche. já si raději užívám teď, dokud to jde, dokud to zdraví a příjmy dovolí. raději si odřeknu cigára, do hospody nechodím a ani doma nepiju. ale snažím být co nejvíc s rodinou, aspoň 2x ročně společná dovolená, a manželku bych rozhodně nenechal jezdit ve starém oplu, na to jí i naše děti mám příliš rád. a dáli bůh tak třeba i to porsche nebo féro před padesátkou bude
reagovat
ZX6R
počet příspěvků14
datum registrace18.01.2011
Středa 12.12.2012 09:34, to tomaskrtek
Za 9000 měsíčně na malým městě bydlí skoro jistě v nájmu protože jenom inkaso kdyby bydlel ve svym stojí jen zlomek . S manželkou možná na mateřské možná ne a s dítětem a zbývajícími 16 měsíčně když koupí takový auto tak dá s nájezdem 800 měsíčně další 3500 za benzín a kde máte to ostatní ? To si koupí takový auto za cenu toho že bude dělat jen na ně ? Kdyby byl svobodnej bezdětnej tak at si s takový příjmem klidně udělá radost a koupí si Jeep ale v téhle situaci mi to příjde jako nerozum .
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1325
datum registrace09.10.2008
Středa 12.12.2012 09:50, RE: Pepe
tomaskrtek napsal:
pevně na zemi? spíš ´´kálí u zdi´´. Davide, vezmi to logicky-mladá rodina ve městě s 35tis. obyvatel, žena pravděpodobně na mateřský. tzn. že jejich čistý příjem je na místní poměry velice slušný, dokonce nadprůměrný. beru tzv. medián, nikoli ten papírovej průměr na kterej nedosáhne 90% národa. pokud zvládnul našetřit 130k tak na tom asi nebudou tak špatně, rozhodně žádný socky, jak zde někteří-byť zaobaleně-uvádí. náklady na bydlení taky nemají nijak horentní. tak proč by si tu radost neudělali? jasně, něco jiného by bylo kdyby pán napsal že mu víc jak 130 nepůjčí, to bych byl pro ať si nechá oktu. ale jak se mu zvednou reálné provozní náklady třeba u tohohle auta? http://www.sbazar.cz/funny0692/detail/504146-jeep-grand-cherokee-47-v8-lpg-limited-r-v-2002 s jeho nájezdem 6-9k ročně? plnit si sny po padesátce je na prd. navíc nikde není dáno že se tý padesátky vůbec dožijeme. nebo ty si vezmeš peníze do hrobu? tvůj rubáš má kapsy? můj ne. a není smutnější pohled než padesátník vylézající s obtížemi z ferarri nebo porsche. já si raději užívám teď, dokud to jde, dokud to zdraví a příjmy dovolí. raději si odřeknu cigára, do hospody nechodím a ani doma nepiju. ale snažím být co nejvíc s rodinou, aspoň 2x ročně společná dovolená, a manželku bych rozhodně nenechal jezdit ve starém oplu, na to jí i naše děti mám příliš rád. a dáli bůh tak třeba i to porsche nebo féro před padesátkou bude

Klidně křič, ale David a Pepe mají pravdu, možno jsou (jsme) "přizdisráči", ale myslíme alespoň trochu dopředu.
PS: pro někoho může být "starý opel" třeba 4 roky stará vectra C nebo 2 roky stará insignia a jelikož Pepe píše o bezpečnosti toho opla, klidně bych to předpokládal. Já jsem takhle před pár týdny koupil manželce "starou" C3 Picasso 1,6 (4/2011) v plné výbavě se zanedbatelným nájezdem a proto prodávám "ještě starší" modus (2005) s najetými 66 tisíci km.
reagovat
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Středa 12.12.2012 11:08, RE: Pepe
Pavlik napsal:
tomaskrtek napsal:
pevně na zemi? spíš ´´kálí u zdi´´. Davide, vezmi to logicky-mladá rodina ve městě s 35tis. obyvatel, žena pravděpodobně na mateřský. tzn. že jejich čistý příjem je na místní poměry velice slušný, dokonce nadprůměrný. beru tzv. medián, nikoli ten papírovej průměr na kterej nedosáhne 90% národa. pokud zvládnul našetřit 130k tak na tom asi nebudou tak špatně, rozhodně žádný socky, jak zde někteří-byť zaobaleně-uvádí. náklady na bydlení taky nemají nijak horentní. tak proč by si tu radost neudělali? jasně, něco jiného by bylo kdyby pán napsal že mu víc jak 130 nepůjčí, to bych byl pro ať si nechá oktu. ale jak se mu zvednou reálné provozní náklady třeba u tohohle auta? http://www.sbazar.cz/funny0692/detail/504146-jeep-grand-cherokee-47-v8-lpg-limited-r-v-2002 s jeho nájezdem 6-9k ročně? plnit si sny po padesátce je na prd. navíc nikde není dáno že se tý padesátky vůbec dožijeme. nebo ty si vezmeš peníze do hrobu? tvůj rubáš má kapsy? můj ne. a není smutnější pohled než padesátník vylézající s obtížemi z ferarri nebo porsche. já si raději užívám teď, dokud to jde, dokud to zdraví a příjmy dovolí. raději si odřeknu cigára, do hospody nechodím a ani doma nepiju. ale snažím být co nejvíc s rodinou, aspoň 2x ročně společná dovolená, a manželku bych rozhodně nenechal jezdit ve starém oplu, na to jí i naše děti mám příliš rád. a dáli bůh tak třeba i to porsche nebo féro před padesátkou bude
Klidně křič, ale David a Pepe mají pravdu, možno jsou (jsme) "přizdisráči", ale myslíme alespoň trochu dopředu. PS: pro někoho může být "starý opel" třeba 4 roky stará vectra C nebo 2 roky stará insignia a jelikož Pepe píše o bezpečnosti toho opla, klidně bych to předpokládal. Já jsem takhle před pár týdny koupil manželce "starou" C3 Picasso 1,6 (4/2011) v plné výbavě se zanedbatelným nájezdem a proto prodávám "ještě starší" modus (2005) s najetými 66 tisíci km.

Názorové neshody mi nedělají problém, jen prostě nepodporuju řešení, nějak se to udělá. Většinou to nefunguje, respektive to nefunguje ke spokojenosti všech stran. Peníze si do rakve nevezmu, to nepopírám, to však neznamená, že je znehodnotím kvůli pomíjivému opojení nerozvážným činem.
A s uvedenými čísly příjmů nevím jestli prostě dojde na stavbu chatky nebo snad na nějakou dovolenou (jedině u nás, což nemyslím s despektem, protože já mám rád dovo u nás).
Každý má jinak nastavené priority, třeba jsem se za pár let dostal k tomu, že ačkoliv mám auta rád, kupuji auto za pár platů a jeho provoz mě stojí méně než 10% příjmu, což mi přijde adekvátní. Ostatní peníze si nechávám na to, aby moje rodina měla pohodlnější život, než jsme měli v dětství my.
Ale vidím kolem sebe spoustu lidí, kteří by si tak staré auto jak já nekoupili, protože se snaží autem něco ukázat, a protože na to často úplně nemají, tak si splnili pouze ten sen, že auto vlastní. Že by s tím autem pak mohli vyrazit někam na dovolenou už třeba nehrozí, protože plnění primárního snu stojí měsíčně nezanedbatelnou část příjmů a na další sny (obvykle nemáme jen jeden), peníze nezbývají. Někoho naplňuje podstata vlastnictví (čehokoliv) a někdo vidí těžiště života jinde.
reagovat
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Středa 12.12.2012 11:13, RE: to tomaskrtek
ZX6R napsal:
Za 9000 měsíčně na malým městě bydlí skoro jistě v nájmu protože jenom inkaso kdyby bydlel ve svym stojí jen zlomek . S manželkou možná na mateřské možná ne a s dítětem a zbývajícími 16 měsíčně když koupí takový auto tak dá s nájezdem 800 měsíčně další 3500 za benzín a kde máte to ostatní ? To si koupí takový auto za cenu toho že bude dělat jen na ně ? Kdyby byl svobodnej bezdětnej tak at si s takový příjmem klidně udělá radost a koupí si Jeep ale v téhle situaci mi to příjde jako nerozum .


trošku ti ty počty nesedí. mají 27. platí 9. rozdíl 18, ne 16 jak píšeš. nájezd uvádí 6-9k, tedy 500, max. 750km/měsíčně, ne 800 jak píšeš. pokud by koupili něco jako je můj odkaz, tak při spotřebě 16 plynu by při nájezdu 500 měsíšně platili 1400, při 750 je to 2100. nikoli 3.500. to už je podstatný rozdíl.
jo a k příspěvku po tobě-já platím jen inkaso 7500. a to bydlím ve svém (bytě), a není tam internet a telefon. čistě jen voda, elektřina, plyn a tv+rádio. takže ve svém být mohou, pokud je to 3+1 družstevák s vyššími odvody do fondu oprav, nesplacenou anuitou nebo čerstvě po revitalizaci, a s dálkovým vytápěním, tak klidně.
myslím že už z dotazu je jasné že ten člověk to má v hlavě srovnaný, rozhodně víc než někteří zdejší diskutující. takže by do ekonomické sebevraždy nešel. takže co tu řešíte? prostě na to má, pokud to chce tak ať si to dopřeje. reálně je schopnej to utáhnout. nebo má žrát suchej chleba a třást se co bude zítra? kam bysme s takovou došli?
reagovat
1 2 3 4 5




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.