0
zpět
 

diskuze k tématu: Šrotovné konečně i v Česku

kategorie zařazení tématu: zábava, ostatní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 13:17, RE: Dobrej apríl :D
Paul napsal:
Chvilku jsem si myslel že si naši soudruzi vydupali další populistický krok nehledě na zadlužování země ale rychle jsem četl dál. Povedený vtípek. Ale doufám že to v oblasti humoru zůstane. Omlazení vozového parku v ČR by sice nebylo od věci, ale zase je otázkou za jakou cenu. Myslím že na šrotovném jsme vydělali, aniž bychom ho zavedli. Naše auta jsou kupovány ve velkém a stát nemusel vydat na šrotovném ani korunu. Podle mě ideální situace. Ale radši bych si orezlé Fáčko ještě nějaký čas nechal...
No to je fakt na šrotovném jsme vydělali aniž by nás to stálo korunu taky na nás evropa bude koukat jako na příživníky. Ale o.k. hlavně že co je doma to se počíta. Zdravím každého MČČ co si tohle myslí.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 13:27, RE: Ekonomického POPULISMU ...
Pitrisek napsal:
Koukám že to pseudoekonomické blábolení Kylie nezvedlo ze židle jen mě i když jsem si tady kvůli tomu musel založit účet abych mohl reagovat. Jinak jste to podal velmi dobře.Blahopřeji a doufám že tady v tomto státě je více lidí co nemají hlavu jen na klobouk.
Diky za komentar, byla uz to na me fakt trochu silna kava ten jeji ekonomicky prispevek ;o)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 13:50, RE: NEstyďte se ...
Kylie napsal:
... milý nadvoro, ono to sice NEbude takto "apríl(ově)", ale jinak (maličké) šrotovné i česku (asi skoru určitě) bude!
Pěkný den ,-)
jo, to šrotovné asi budeme mít, ale mě hlavně dostalo to rozdělení :) to bylo až hustoběsné
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 15:14, Sice ...
mikes napsal:
Milá paní Buřtíková,
musím přiznat že jsem ty vase ekonomicke komentare povazoval za povedeny april, bohuzel, vypada to ze tomu sama verite. Pokud s podobnymi nazory chodite na iHned.cz tak tam z vas maji asi naramnou legraci. Takze ve zkratce, kdyz pisete o dluhu, je treba napsat nejen absolutni vysi, ale taky procentualni srovnani. V te souvislosti musim poznamenat ze uz vase znalosti o vysi ceskeho dluhu jsou velice diletantske. V soucasne dobe necini cca 1 bilion, ale 1,5bilionu. Chapu ze pr...
... "MACHRUJETE" jako VELKÝ "borec", ale krom toho ... ČÍMpakto/JAKpakto, že jsme se na nějakém tom EKONOMICKÉM fóru ještě NEsetkali?
Až tam jednou vyrazíte, asi docela KOUKAT budete, CO píší a JAKÉ názory mají PRAVí ekonomové ...
Ale "urážet" se vcelku HEZKY snažíte ... (trochu nějaký "vtip" či "nadsázka" tam chybí, ale SNAHA je "evidentní" ,-)
Alespoň ke "zlomečku" z vašich ekonomický "fantazií" (a "představ") - vy jste NEvěděl, že v česku jsou dálnice DALEKO a MNOHEM dražší ... než třeba ty v Deutschland (ostatně DRAŽŠí než třeba ty nad norskými fjordy či "jen" rakouská A1 mezi Innsbruck a Bregenz či dolů do Italy přes Brennerpass - jak jsem místní "stavitele" slyšela se VYMLOUVAT na "složité/náročné" podmínky?
Mimochodem ta fotečka s Brumlovou průměrnou rychlostí 168 km/h je z nové dálnice na Nürnberg, která stála cca 300 miblionů za km, ta ČESKÁ na Ostrava co JEDEN jediný rok VYDRŽELA, než se "zvlnila" a nyní se po ní POMALEJi než po okresce jezdit musí (80 km/h) stála ... KOLIK že to? ,-) ... to k těm "pozlaceným svodidlům"
Ale že ani TOTO nevíte, to skoro PŘEKVAPENA jsem, neb o tom KOLIK stály a stojí české silnice/dálnice (že jsou NÁSOBNĚ dražší než jinde a dokonce: "NEJDRAŽŠí dálnice na světě" - i takových titulků už v českém tisku vyšlo a v tv se objevilo MNOHO a MNOHO ... tedy NEvím zdali i v Blesk (či Aha - netuším co RADĚJi čtete, nebo snad OBÉ si kupujete? .-) ... prostě doporučuji občas i běžný denní tisk ČÍST (stačí třeba LN, na jejichž stránkách jsem toto AUTOpovídání/diskuze já objevila) a NEjen si (hanbaté) obrázky (v pokojíčku pod peřinou) prohlížet (urážet je TAK "snadné", že?)
Stejně NEsmyslně jste to "vyhodnotil" s tím Špidlou. Zatímco dříve "škodil" na "maličkém" územíčku a k dispozici měl "maličko" peněz - tím "odesláním" (POVÝŠENíM = je NEJVYŠŠí zástupce česka ve "vyšším" správním celku - já na "svého" zástupce věru NEjsem "pyšná" - dokonce se STYDíM) do Bruselu to NEbyl dobrý nápad - ono to tam funguje trochu JINAK než si asi PŘEDSTAVUJETE - nyní "škodí" CELÉ Evropě (tedy i tomu "svému původnímu" územíčku), jen má VĚTŠí "moc" a VĚTŠí "vliv" a VÍCE peněz ... tak asi tak (že je tam od počátku terčem MNOHA vtipů - to asi víte sám, že jsou bohužel ZASLOUŽENÉ - zde se asi SHODNEMe - zrovna minulý týden jsem ho viděla mluvit TAK "mimo", že vedle něj sedící ministr Svoboda to "držel/držel" až NE"udržel" a NAHLAS se začal smát ,-)
... a to že Špidla DODNES NEumí anglicky - no comment
VYHL jste se ale tomu PODSTATNÉMU ... tedy ZA CO se v česku peníze utratily - TO jsem kritizovala!
Když zmiňujete Deutschland (NE"jásám" nad tamním státním dluhem, ale již HODNĚ let žiji a daně platím v ČESKU, takže mi vadí MÍSTNí "plýtvání" penězi) a tamní zadlužení .... trochu mi to ŠKOLNí léta připomnělo, takové to: "Já mě 4ku, ale xy měl PĚTKU!" ... nicméně "k věci" - příčiny německého zadlužení jsem "jemně" naznačila a jak a dle toho co píšete asi NEvíte/si NEuvědomujete - že mí známí příbuzní atd v Deutschland jsou VÝHRADNíMi PLÁTCi "vlevo/vpravo" - ostatně například i ta dálnice na Ostrava se (de facto, zčásti) platí z NĚMECKÝCH peněz (to že je DVAKRÁT dražší než ta německá konstruovaná na NEOMEZENÉ rychlosti - no comment) - tedy pokud máte alespoň "vzdálenou" představu JAK to v Evropě s "přerozdělováním a dotacemi" chodí (ale STEJNĚ jako vy se "chovají" mnozí v bývalé východní části Deutschland - byť DOSTÁVAJí zatím VĚTŠINU svých peněz = jsou stále ještě "dotováni") z bývalých spolkových zemí ... "stížnosti" a "nářky" že "jen" 80% důchodu bývalých zemí berou apod. NEjsou výjimkou . Takže BEZ přehánění: Již docela DOST let (de facto) peníze zzzzz Deutschland do-do-do Česka peníze PROUDí (a ještě "proudit" budou) - to VÁM ale asi NE"vadí", že?
Pro mne (BOHUŽEL) je rozdíl i 500 tisíc, ale já "BLOND" bubka vycházím z údajů v Euro a ostatní ekonomickém tisku (zdroj Ministrestvo financí ČR) - ke konci roku 2008 je dle oficiálních údajů MFČR
domácí dluh - 814,3 miliardy kč
zahraniční dluh - 185,5 miliardy kč
PROTO jsem napsala "MILIARDA" (aby jste mne "za slovo" NEchytal přesně je to 999,8 miliardy korun českých)
Jinak jestli OPRAVDU něco o ekonomii víte (a JEN NE"machrujete"), tak já se názorově řadím k těm jenž (skoro) JAKÉKOLIV "umělé" dotace/výpomoci apod. za CHYBU považují (NEjen nějaké "šrotovné") - já jsem prostě ( no "spíše") taková "stará" (trochu PROTi současnému "většinovému" proudu jdoucí - nicméně "díky" této krizi spíše POSÍLENA ve vědomí že TENTO "proud" PRAVDU má) RAKOUSKÁ škola (ale tohle je spíše na to iHNed či jiný konomický servr ..... a emh, POD JAKÝM nick(em) tam (nebo KDEKOLIV jinde?) vystupujete vy? Najdu NĚKDE/kdekoliv v čase minulém VAŠE ekonomické rozbory/názory/úvahy - když se těm mým (aniž je vlastně znáte) TAK "vysmíváte"?).
KDEKOLIV na ČEMKOLIV ekonomickém - RÁDA "pokecám" a téma můžeme POŘÁDNĚ rozebrat - ať na tu AUTOservru NEzabíráme místo ekonomikou) - já se již NYNí "těším" (a od ucha k uchu "usmívám").
Můj názor: "Šrotovné NE! (je to skroro STEJNÝ ekonomický NEsmysl, jako "zemědělcovné" atd/atp/apod - nemělo by být i "motockylovné" a "autubusovné" - to by se v česku docela "hodilo" nebo alespoň "cyklistovné"?)
A "buřtíkova" sice jsem, nicméně KYLiE - prosím
Pěkný den (jinak ale dnes JE, že? ,-)

reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 16:46, NEchte toho ..
mikes napsal:
Diky za komentar, byla uz to na me fakt trochu silna kava ten jeji ekonomicky prispevek ;o)
... milý mikes - tady "machrujete" málem už HODNĚ"trapně" - že vy EKONOM to prosím NEzkušejte "hrát"
PS: Dole jsem se "přepsala" - má tam být 999 milard, tedy bilion (tak jako v úvodním příspěvku - který jste o mi "opravil" - mimochodem já "hloupě" z ekonomického tisku a dat Ministerstva financí vycházím, z čeho vy?)
Já "popravdě" řekla kdo jsem, co dělám i fotky ukázala a vy MIKES-EKONOMeANONYMe - najdu někde od vás NĚJAKÝ/jakýkoliv ekonomický komentář?
Myslím na fóru mezi EKONOMY - NE takhle "levně" se NAPAROVAT (a mne se snažit "trumfovat" - na fóru mezi "autíčky")
OBA víme, že vám NEjde o mé "ekonomické názory", ale vy chcete/toužíte to "chlapečkovské" soutěžení "přeměřování penisového pouzdra" - a vám jaksi NEdošlo, že to se mne NEtýká (to je opravdu JEN "chlapečkovská" - a pěkně "bubá" - hra).
KOLIK vám je? Vám NEřekli, že doba kdy žena byla brána za nedokonalou odvozeninu muže je již HODNĚ dlouho pryč?
Smiřte se s tím, že MÁ spojení mezi hemisférami jsou (z principu) "lepší" než ta vaše (což někteří z vás "řeší" rukou/pěstí - TAM jste zase "lepší" vy (muži)
Jestli OPRAVDU si chcete ekonomické znalosti "přeměřit" - pojďme DOMLUVME se a třeba na tom iHNed či KDEKOLIV jinde se "poměřme"
Tady vaše výroky JEN "uráží" a zatímco autíčka jsou "zábava" (i když se NEshodnem), v TOMTO směru mi vaše NEsmysly (urážky) opravdu VADí.
PS: Zůstaňme u autíček - před pár dny jsem shodou okolností přes Brennerpass jela a dolů směr jih směřovala a u té malé (no vloni prý měli rekordní rok) automobilky (té vpravo z hlavní, i když ta vlevo také NEní až tak "špatná" - i když to bych vlastně nahlas říkat NEměla - tak u té co se její vozy LÉPE/snáze/příjemněji ovládají/řídí - TAM jsem byla) se "zastavila" a na 4 hodinové exkurzi v továrně byla - STOJí to za to, to mi VĚŘTE - tak jen "podělit" jsem se s vámi chtěla - jinak bych to zde asi NEnanesla - ale vy si to ZASLOUŽÍTE, ehm už asi VíTE pro kterou automobilku jsem pracovala. A já bych TAKÉ RÁDA věděla ... "kdo" je ten "tvoreček" co do mne tak "usilovně" stále "bodá" (ale "hudina" jistě ANONYMním NAVĚKY zůstane, že? ,-)
Ono zřejmě - v "reálném" světě - to spíše "hudina" NEbude (FAKT vás to "napadání/urážení" BAVí? Já tedy NEmám až tak "problém" to napsat, ale TAKovou "potřebu" a TAKovou "touhu" jako vy .... popravdě mne "válčit/urážet" prostě NEbaví).
Tak a jdu na sluníčko - venku je opravdu PĚKNĚ a tím snad s MIKES(em) "končím"
MIKES sbohem (snad na tom EKONOMICKÉM diskuzním fóru vás RÁDA potkám - tam byste mne ještě "zajímal" ,-)
Všem OSTATNíM - Pěkný den
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 16:52, Jen malá ...
Kylie napsal:
... "MACHRUJETE" jako VELKÝ "borec", ale krom toho ... ČÍMpakto/JAKpakto, že jsme se na nějakém tom EKONOMICKÉM fóru ještě NEsetkali?
Až tam jednou vyrazíte, asi docela KOUKAT budete, CO píší a JAKÉ názory mají PRAVí ekonomové ...
Ale "urážet" se vcelku HEZKY snažíte ... (trochu nějaký "vtip" či "nadsázka" tam chybí, ale SNAHA je "evidentní" ,-)
Alespoň ke "zlomečku" z vašich ekonomický "fantazií" (a "představ") - vy jste NEvěděl, že v česku jsou dálnice DALEKO a MNOHEM dra...
.... "opravička" - ten domácí i zahraniční dluh (samozřejmě - já se sice občas "spletu", ale NE"bajkařím" NE"vymýšlím") sice "sedí" - je to koncem loňského roku 999 miliard, tedy bilion (ne "... tedy miliarda" ... jak jsem se "upsala")
A jen ÚROK z českého státního dluhu činí ročně nějakých 35-40 miliard (ale ten bilion i ten úrok jsem uvedla v prvním příspěvku - jak z něj MIKES "na infarkt" byl - to "potěší" když ANONYMní (vrátný?) vás krizuje. No nic
Pěkný den
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 17:18, RE: Jen malá ...
Kylie napsal:
.... "opravička" - ten domácí i zahraniční dluh (samozřejmě - já se sice občas "spletu", ale NE"bajkařím" NE"vymýšlím") sice "sedí" - je to koncem loňského roku 999 miliard, tedy bilion (ne "... tedy miliarda" ... jak jsem se "upsala")
A jen ÚROK z českého státního dluhu činí ročně nějakých 35-40 miliard (ale ten bilion i ten úrok jsem uvedla v prvním příspěvku - jak z něj MIKES "na infarkt" byl - to "potěší" když ANONYMní (vrátný?) vás krizuje. No nic
Pěkný den
Kylie vám nějak neštymujou ty úroky jednou je to 40-50mld podruhé 35-40mld což je celkem slušný rozdíl ja zjistil že je to 37,58mld čistých urokových nákladu současného dluhu.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 18:53, Milý Pitrisek(u)!
Pitrisek napsal:
Kylie vám nějak neštymujou ty úroky jednou je to 40-50mld podruhé 35-40mld což je celkem slušný rozdíl ja zjistil že je to 37,58mld čistých urokových nákladu současného dluhu.
Ono to BOHUŽEL trochu i "sedí" - vy asi někde donašel LOŇSKÝ úrok což jsem s těmi 35-40 celkem "trefila" (já NEjsme "národohospodář" a NEpracuji na žádném ministerstvu - to jen tak "obecný" přehled trochu mám).
Ono "BOHUŽEL" platí k tomu, že NE každý rok je to STEJNÁ suma a letos se navíc DALŠí dluhopisy (možná až na 140 mld. - jak asi možná víte, tentokrát přímo "lidem" - jsem zvědava na nabídnutý úrok a splatnost) vydají a hlavně DALŠí (starší) letos příjdou "ke splácení" - takže jen tak "střílím" - letos se pravděpodobně VÍCE bude platit (ale celkem SNADNO se PŘESNÉ částky dohledat jistě dají .... tak NEzapomeňte se začátkem PŘÍŠTÍHO roku /tamtéž kdy vy letos "našel" těch 37,6 mld/ mrknout - a pak ještě napřesrok a ... a já si sice přesné sumy NEpamatuji, ale někde "hluboko" na svém /už docela daty "ZANESENÉM") HDD mám, že nás čeká ZVÝŠENí - pokud tu zas pár let /jakákoliv/ levice vládnout bude - "hravě" se to na dvojnásobek zvedne (když lidé TAK rádi o "soc. VÝHODÁCH" a o "zadarmo" slyší - bohužel to POZDĚJi jen SAMi + ÚROK zaplatí)
PS: A NE"smysly" o autech mne sice také občas někdy "rozladí", ale ten (trochu i váš) MIKESův NEsmysl mi dnes opravdu NEsedl - docela by mne ZAJÍMALO, čím OPRAVDU v reálu vzděláním a zaměstnáním je - u povídání o autech je to "fuk", tady mi to HODNĚ "mimo" přišlo.
Takový Carl Menger co tohle "šrotovné" (tedy takovéto "umělé" aktivity státu ve finanční sféře) před nějakými 100 lety popsal a definoval se jistě z Obamy i MIKESe "v hrobě obrací" (a já si JEN myslím, že měl PRAVDU a už TEHDY "správně" rozpoznal, že "umělé" zásahy většinou nakonec jen k PRODLOUŽENí či dokonce ZHORŠENí agonie a krize vedou .... takové to: Cesta do záhuby je lemována DOBRÝMi úmysly)
Takže ke "štymování" úroků - loni 35-40 mld (váš údaj asi skoro určitě "sedí"), letos to (pamatuji-li si dobře) bude VÍCe (NEvím přesně ale ten "rozptyl" 40-50 myslím také "sedí" ,-) i když spíše
Pěkný den
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 19:00, Milý Pitrisek(u)!
Pitrisek napsal:
No myslím že až tak pravdu máte v tom že by se ty automobily prodaly později, jak jde vidět i na slovensku kde se lidi zbavují nehorázných šunek na kterých by ještě jezdili a patrně i do smrti viz dědečky v tv kteří si nakonec koupí nové auto na kterém ušetří spoustu peněz. Nicméně jste neodpověděla na to co nám přinese pozastavování výroby automobilu potažmo ukončení činnosti některých subdodavatelu a tím i zastupy lidí na pracáku. Ani já nejsem nahlavu padlý abych nevěděl že veškerá úřední čin...
Již jsem vám odpověděla "výše" - popravdě na tom CO je "správně" se dodnes ekonomové NE zcela shodují, ale že šrotovné např. NEnavrhl NERV - tedy skupinka asi NEJ- českých ekonomů NEbude náhoda (samozřejmě KROM p. Jahna .-)
Ono to na PRVNí POHLED vypadá "lákavě", ale je to vpodstatě STEJNÉ jako JAKÝKOLIV zásah do přirozeného "toku"
Pokud vše podle PLÁNU půjde a krize bude "krátká" a ještě LETOS ... řekněme na podzim se vše "normálně" rozběhne - tak se ZPĚTNĚ dá říci, že ty DOČASNÉ injekce DOBŘE byly, ale co když NE?
Na toto téma jsou tisíce ekonomických analýz a já se prostě k té RAKOUSKÉ ekonomické škole řadím (tak smýšlím) a jsem přesvědčena že je "správná" (a to že podobné "umělé" pokusy politiků situaci "řešit" krizi ve 30tých letech jen PRODLOUŽILY jste možná slyšel/četl někde sám)
Pěkný den
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 19:17, RE: Milý Pitrisek(u)!
Kylie napsal:
Již jsem vám odpověděla "výše" - popravdě na tom CO je "správně" se dodnes ekonomové NE zcela shodují, ale že šrotovné např. NEnavrhl NERV - tedy skupinka asi NEJ- českých ekonomů NEbude náhoda (samozřejmě KROM p. Jahna .-)
Ono to na PRVNí POHLED vypadá "lákavě", ale je to vpodstatě STEJNÉ jako JAKÝKOLIV zásah do přirozeného "toku"
Pokud vše podle PLÁNU půjde a krize bude "krátká" a ještě LETOS ... řekněme na podzim se vše "normálně" rozběhne - tak se ZPĚTNĚ dá říci, že ty DOČASNÉ injekce ...
Milá Kylie musím říct že konečně můžu souhlasit alespoň s něčím a to je to že ekonomové se rozcházejí v řešení a je taky pravda že nikdo neumí říct kam povede jakýkoliv pozitivní krok (provedený v současnosti ) v budocnosti . A proto jsem tady začal psát o tom že tvrdit že je něco blbost není v současé situaci tak jednoduché jak to děláte vy. Je mi upřimně jedno kde diskutujete na ekonomické téma a jak vypadáte na fotkách, jen nemám rád demagogy co si myslí že jejich názor je ten nejlepší a kdo s ním nesouhlasí je šovinistické prase které se může hádat tak maximálně o to jak má velkého šulína. Normálně bych toto nenapsal ale je pravda že vaše příspěvky dokáži pěkně iritovat.
P.S. Nemyslím si že NERV je výkvět ekonomických geniu, ale taktéž bych němce kteří přišli se šrotovným jako prvni nepovažoval za idioty.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 20:26, RE: Milý Pitrisek(u)!
Pitrisek napsal:
Milá Kylie musím říct že konečně můžu souhlasit alespoň s něčím a to je to že ekonomové se rozcházejí v řešení a je taky pravda že nikdo neumí říct kam povede jakýkoliv pozitivní krok (provedený v současnosti ) v budocnosti . A proto jsem tady začal psát o tom že tvrdit že je něco blbost není v současé situaci tak jednoduché jak to děláte vy. Je mi upřimně jedno kde diskutujete na ekonomické téma a jak vypadáte na fotkách, jen nemám rád demagogy co si myslí že jejich názor je ten nejlepší a kdo ...
Možná byste mohl ještě jednou na ten můj PRVNí komentář se podívat a tam napsáno je: "... JÁ to za "bubost" pokládám" a ".... MŮJ názor je" - takže JÁ na tom NiC NE-"vhodného" NEvidím/NEcítím.
NERV mne NEbere, nicméně NADprůměrní (čeští) ekonomové to asi přeci jen JSOU a VELMi "zjednodušeně" řečeno, ty finanční injekce typu "šrotovného" sice "dočasně" (jakoby) pomohou, CO ale pokud z té krize NEbude chřipka (na tu tento typ léčení možná zabírá), ale TĚŽKÝ zápal plic? V tom případě by totiž to "dočasné" léčení chřipky dokonce ve výsledku UŠKODILO.
Tak jak jsem napsala: TAKový je MŮJ názor a MIKES je prostě JEN takový (možná OPRAVDU trošičku: "šovinistický" ,-) "bojovník" (to NEmělo/NEmá co dělat s ekonomikou - on "takhle" /na mne/ skoro "vždycky" .-)
Já jako první napsala SVŮJ názor - NENí problém napsat, že názorově patříte k JINÉ skupině (LZE to ale napsat JINÝMi slovy/formulacemi, než mikes pouzil) - to je (TAkÉ.-) můj názor.
PS: Já vycházím ze svého vzdělání/zkušeností a EKONOMICKÉHO tisku (doporučuji BusinessWeek) a tam SPÍŠE "NE" pro to "šrotovné" a různé finanční "umělé výpomoci" najdete (pokud mají pravdu "optimisté" a POLITICI a vše se během pár měsíců "urovná" - BEZVA - "šrotovné" v tom případě možná MĚLO "smysl" a NIC se NEděje, pokud platí názor druhé skupiny jež MNOHEM HŮŘ a "dlouhodoběji" to vidí, takovéto "umělé" oddalování, resp. "umělé" udržování stavu, JEN to PRAVÉ a KONEČNÉ "řešení" oddálí.

Osobně si myslím/jsem PŘESVĚDČENA, že evropské - a samozřejmě i americké - kapacity na výrobu automobilů jsou PŘEDIMENZOVÁNY, ostatně i z dlouhodobých analýz budoucnosti automobilismu vyplývá, že VÝRAZNĚ bude stoupat např. podíl korejský a evropa ve výrobě rozhodně NEbude dál nějak dramaticky růst a stoupat.
Prostě desítkami miliard situaci "uměle" /jedno za "v dobré víře" či POPULISTICKY/ řešit a přitom NEvědět zda to je JEN "totální mrhání prostředky" či zda to OPRAVDU pomůže - to se mi NElíbí a ve výsledku dokonce existuje možnost, že to situaci dokonce ZHORŠí.

Jak jsem řekla, já se (spíše) názorově řadím třeba i k tomu NERV (než k Jiřímu Paroubkovi ) - ale "chápu" že politik MUSÍ oslovovat "dav"
Vrátím-li se ke "šrotovnému" - uvědomte si že to jen VELMi MALÉ skupině v reálu "pomůže" a to že např. ve Škoda Auto honem PROPUSTILI ... teď díky té "umělé" výpomoci zase nabírají a až šrotovné "dojde" tak ....? Tak co? Když bude tou dobou PO krizi - ok, když ne - JEN jste "agónii" prodloužil resp. odložil - což je stejné, jako když práškem "odložíte" bolavý zub (občas ten prášek zabere, ale ŘEŠENí to většinou spíše NENí). Navíc je to i VELMi NEspravedlivé - dnes jsem četla JAKÉ modely se díky tomu prodávají ... z CELKOVÉ evropské napídky nějakých 3000 modelů a motorizací se to týká jen "zlomečku" - VELMi malého "výseku" .... co ti ostatní? A co ti jež JINÝ výrobek vyrábějí/prodávají - část kupců by si "sama od sebe" např. lednici koupila, teď "umělá výpomoc" na auto přišla ... prostě JE to složité a zkušenosti spíše říkají, že tyto UMĚLÉ zásahy .... cestou DO PEKEL jsou - ale máte pravdu SAMA jsem si "naběhla", tohle se JINDE "řeší" - teď NEchci NIKOHO (ani toho mikes(e) urazit, ale je to STEJNÉ jako bych to třeba s vrátným chtěla rozebírat.
Takže JAK jsem tu už VÍCEKRÁT napsala a napsala jsem to i dnes (mikesov: "Zde raději o AUTECH"
Pěkný den

reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 20:38, Milý nadvoro!
nadvora napsal:
jo, to šrotovné asi budeme mít, ale mě hlavně dostalo to rozdělení :) to bylo až hustoběsné
Tedy "hustoběsné" mi nějak NIC NEříká, ale jinak to bylo celkem "originální" a "aktuální" (dokonce možná VíCe, než sami autoři původně zamýšleli ,-)
Pěkný den (dnes byl - KONEČNĚ končí ta "chnusná" zima)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 23:09, Mikes(i) - ještě jsem zapomněla ...
mikes napsal:
Milá paní Buřtíková,
musím přiznat že jsem ty vase ekonomicke komentare povazoval za povedeny april, bohuzel, vypada to ze tomu sama verite. Pokud s podobnymi nazory chodite na iHned.cz tak tam z vas maji asi naramnou legraci. Takze ve zkratce, kdyz pisete o dluhu, je treba napsat nejen absolutni vysi, ale taky procentualni srovnani. V te souvislosti musim poznamenat ze uz vase znalosti o vysi ceskeho dluhu jsou velice diletantske. V soucasne dobe necini cca 1 bilion, ale 1,5bilionu. Chapu ze pr...
... k dalšímu z vašich ekonomický BLÁBOLů VÝPLODů a NESMYSLů - Angela Merkel USPĚLA (dokonce mezinárodně - na G20) ve svém boji PROTi dalšímu NEsmyslnému utrácení - tak trochu PRAVÝ OPAK co tady z VÁS "vypadlo") - doporučuji vám mimořádně místo BLESK si nějaké "normální" noviny či dokonce "pravý" EKONOMický tisk koupit - možná ještě raději příští týden něco kde to "z odstupu" a "v souvislostech" bude okomentováno/analyzováno - třeba to Euro, Ekonom či ještě lépe nějaký ZAHRANIČNí odborný tisk - v evropě asi NEJlépe BussinessWeek - a prosím už SE(be) NE"ztrapňujte" dalšími ekonomickými "výlevy" - to opravdu NENí "vaše parketa" - vy tu "za vw koncern se angažujete" (v TOM dobrý jste, to JEDINÉ "umíte") - hmmmm, ono na tom URÁŽENí něco "je", že byste mi "nové obzory" otevřel? ,-)
Ach ano - a POBAVIL mne váš názor a srovnání Golf (tedy dokonce jeho "skromnější" verze "s batohem" OCTAVIA zvané ... ono když se z Clio udělá "větší" Thalia = NEznamená to že tak vznikne LEPŠí, či dokonce vůz VYŠŠí třídy - to je JEN "marketing"!) a Toyota Avensis - tedy dvou vozů JINÝCH tříd - a až se jednou těmito vozy PROJEDETE (možná) POCHOPÍTE, jak VELKÝ NEsmysl jste tu napsal (ať se vám to líbí/nelíbí - octavia opravdu JE jen vůz nižší střední třídy, prostě: maličko zlevněný "golf s batohem" - a dle prvních testů nová Toyota Avensis VELMi dobře dopadá - četla jsem testy kde loňského vítěze Car of the Year Opel Insignia (i když ten vyhrál "trošičku" asi i jako POMOC churavějící automobilce) celkem "rozválcoval"
PS: Na Rudlík(ovo) Muroň(ovo) doporučení jsem si MIMOŘÁDNĚ koupila Svět motorů a ŠOK tam na mne čekal - dle jejich hodnocení NEJ- bazarový vůz střední třídy je prý jakýs Citroën C5 !!!
A tento celkem PRO"koncernový" magazín JEŠTĚ jeden ŠOK mi připravil, neb nový slovenský Citroën C3 Picasso tam testoval a NEuvěřitelné - on za "1" (!!!) dostal a dokonce Škodu Roomster PORAZIL !!!
Tak TAKto o "autíčkách" je to přeci jen LEPŠÍ a jsem zvědava JAK a JESTLi vůbec dokážete mi tento "obrat" v hodnocení Světa motorů mi "vysvětlit" .... nebo ŽE BY byl OPRAVDU ten Citroën "lepší" ???
Dala jsem vám SBOHEM, ale na TOTO by mne vskutku ZAJÍMAL váš názor, ZAJÍMALA vaše odpověď (a DOUFÁM, že alespoň nějakou ZVLÁDNETE a z "boje" NEutečete)
Pěkný den ,-)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.04.2009 23:16, RE: Dobrej apríl :D
Pitrisek napsal:
No to je fakt na šrotovném jsme vydělali aniž by nás to stálo korunu taky na nás evropa bude koukat jako na příživníky. Ale o.k. hlavně že co je doma to se počíta. Zdravím každého MČČ co si tohle myslí.
Dle vašeho textu "tipuji" že budete finanční analytik, bankéř, snad dokonce pracovník dealing(u) - no EVIDENTNĚ EKONOMický odborník (však jste mi to s mikes(em) také "nandali")
NEchci vás "zklamat", ale to že se v Mladá Boleslav trochu více vyrábí je pro "... nás" asi tak STEJNĚ "hodnotné" jako výroba v Kolín či Nošovice.
Pěkný den (cože to je/znamená "MČČ"? nebo se raději NEmám ptát?)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 03.04.2009 11:27, RE: MIlý Rubal(e)!
Rubal napsal:
Vážená Kylie, věřím že se šrotovného dočkáme, ale abych byl upřímný, tak si také myslím že průměrný věk vozového parku v ČR to nijak moc nepozvedne.
S tím státním dluhem je to smutné, přijde mi že naši zákonodárci nekoukají na dluhy, ale na to aby drželi krok se zeměmi EU. To je podle mě hloupost podobná době totality, kdy jsme se snažili držet krok s Ruskem.
Naše země je i bez tak zadlužená až až, takže já osobně bych se ke šrotovnému asi příliš nepřikláněl.
Kdo má doma škodu 120 a nemá pení...
Jak říkáte, "šrotovného" se skoro URČITĚ dočkáme, ale já to za ekonomicky CHYBNÝ krok pokládám (byť "omlazení" vozového parku česko věru POTŘEBUJE)
S těmi dluhy je to opravdu SMUTNÉ, já NIC NEmám proti "půjčce na byt" nebo i "na auto", ale půjčit si peníze a koupit si oblečení a jet na dovolenou apod. - JAK SE de facto ZACHOVAL stát - to je opravdu "vyhazování" peněz (navíc si myslím, že český důchodový systém NUTNĚ potřeboval reformu před ... 10ti lety ... a na TAKové věci se MUSí vydávat peníze ... no raději o autech, tohle téma opravdu NEní moc "veselé"
S tou škoda 120 apod to vidíme SHODNĚ - já si myslím že ono "šrotovné" (ať v jakékoliv výši) zasáhne jen VELMi "omezenou" část obyvatel, kterým sice trochu "pomůže", ale celkově v souvislostech to opravdu jako EKONOMICKOU CHYBU/NEsmysl vidím/cítím. Je to úplně stejný NEsmysl, jako bych se rozhodla "dotovat" nákup ČEHOKOLIV - klidně jednoho typu oblečení - v určitém cenovém rozsahu výměnou za staré opět jen v rozsahu pár korun - prostě je to VÝSEK reality který "pomůže" resp. se týká JEN určité části obyvatel/obchodníků/výrobců .... a co ti "MIMO" vyznačené "limity"? Navíc PROČ NEpodpořit výrobce ... televizorů či čehokoliv dalšího? TAkováto opatření jsou velmi KRÁTKODOBÁ (populistická) a v praxi to spíše bývá "cesta do pekel" (dlážděná dobrými úmysly - bohužel skoro DOSLOVA to tak teď působí/vypadá).
Jak jsem už někde napsala, je to jako když si na bolavý zub vezmi prášek - zabere ... ale definitivní ŘEŠENí - to asi NEbude (BEZ návštěvy zubaře se nakonec asi spíše NEobejdu). TAkže teď "zkoušíme" jestli "vystačíme" s tím Brufen(em) - či co se to používá - nebo POZDĚJi stejně budeme MUSET k zubaři. Jako trochu PROBLÉM vidím, že ten "Brufen" MILIARDY a MILIARDY stojí a NIKDO NEví/NEtuší, zda zabere, či jen maličký "odklad" zařídí.
Nu, "vypovídala" jsem se (opravdu mne "situace" docela "trápí") a do budoucna RADĚJI o "autíčkách"
Na ... Pěkný den ... to dnes vypadá ,-)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 04.04.2009 13:17, Milý mikes(i)!
mikes napsal:
Milá paní Buřtíková,
musím přiznat že jsem ty vase ekonomicke komentare povazoval za povedeny april, bohuzel, vypada to ze tomu sama verite. Pokud s podobnymi nazory chodite na iHned.cz tak tam z vas maji asi naramnou legraci. Takze ve zkratce, kdyz pisete o dluhu, je treba napsat nejen absolutni vysi, ale taky procentualni srovnani. V te souvislosti musim poznamenat ze uz vase znalosti o vysi ceskeho dluhu jsou velice diletantske. V soucasne dobe necini cca 1 bilion, ale 1,5bilionu. Chapu ze pr...
Tak jsem čok- čok- a čokala, že se dozvím JAK je to s tím bilionem co Ministerstvo financí jako český státní dluh uvádí a "verzí" á la mikes, pro kterého je 500 miliard zřejmě "... asi nepodstatne drobne" (abych BEZ hacek a carku mikes(e) CITOVALA ...
A zatím NIC - ŽÁDNÉ "vysvětlení" ... tak ještě do pondělka počkám (udělám vám "radost" - na pár dní služebně odjíždím ,-) a pak už to bude JISTÉ .... mikes je se Slavica Ecclestone v PŘÍBUZENSKÉM vztahu!
Pěkný den ,-)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 04.04.2009 17:18, Milý Pitrisek(u)!
Pitrisek napsal:
Koukám že to pseudoekonomické blábolení Kylie nezvedlo ze židle jen mě i když jsem si tady kvůli tomu musel založit účet abych mohl reagovat. Jinak jste to podal velmi dobře.Blahopřeji a doufám že tady v tomto státě je více lidí co nemají hlavu jen na klobouk.
Doporučuji VÁM sundat z hlavy klobouk - neb jak jste PODIVOVAL se nad rozdílnou úrokovou hladinou a mými 35-40 mld úroku ročně (a pak 40-50 mld ročně) - v roce 2008 to opravdu bylo PŘESNĚ 37.580.000.000 korun JEN na úroku (půjčená částka zůstává "viset" jako DLUH NEzměněna - a "Jirka s Bohuslavem" JISTĚ do budoucna DALŠí ZVÝŠENí splátek a splátek nám "zajistí" - takže se NEuvěřitelně "snadno" a "ani nebudeme vědět jak" může(me) český stát dostat na roční ÚROK 100 miliard JEN na tom ÚROKu), ale jak vy "podivoval" se nad mým "tipem" na 40-50 mld a nazval jste to "... nějak vám to NEštymuje, to je celkem slušný rozdíl" - tak LEŠTOŠNí úrok (úrok a JEN ÚROK - splatný v roce 2009) je dle prohlášení ministra financí 50 miliard korun (kdyby NEbylo VÝPADKU příjmů a světové krize - 50 miliard z celkového českého letošního plánovaného schodku 73 - tedy NAPROSTÁ VĚTŠINA je JEN "úrok z dluhu") - já nakonec se svým "odhadem" 40-50 miliard byla vlastně "optimistka" (ono je to skoro HORŠí, než jsem "tipovala", tedy na samé HORNí hranici)
Takže PROTO jsem PROTi dalším POPULISTICKÝM NEsmyslům á la šrotovné apod. - neb když to politici říkají, ono se to MOC "pěkně" poslouchá, ale bohužel pak se to SPLÁCET (i s ÚROKy) musí - a to už ale ty POPULISTY POLITIKy NEzajímá (naopak DALŠí "půjčovací" akce nabízejí/slibují) - a to pak splácíte vy a já a mikes a ... prostě MY)
Pěkný den
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 04.04.2009 17:20, Milý Pitrisek(u)!
Pitrisek napsal:
Kylie vám nějak neštymujou ty úroky jednou je to 40-50mld podruhé 35-40mld což je celkem slušný rozdíl ja zjistil že je to 37,58mld čistých urokových nákladu současného dluhu.
Na téma 35-40 mld vloni a 40-50 mld letos jsem vám před chvílí kousek VÝŠe odpověděla - vloni 37,6 letos vskutku cca 50 mld český úrok z dluhu činí ,-(
reagovat
1 2 3


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.