0
zpět
 

diskuze k tématu: Škoda Forman Lx

kategorie zařazení tématu: česká vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 01.07.2006 00:29, RE: Za ty prachy..
komik napsal:
Za ty prachy super, hlavne do mesta. Havarku ve vetsi rychlosti (nad 70 km) nedoporucuji... z venku vypadaji v pohode, ale mivaji rezly ram... Jde o to, jakou ma cenu vase zdravi....
Me fascinuji ty keci, kdyz to nekam naperes, tak umres. S favoritem sem absolvoval celni srazku v 70 km/h prez pangejt do stromu, auto bylo zruseny, ale me se nic nestalo. Bezpecnostni hridel povolila kde mela, volant zustal na miste,pas se nepretrhnul a pedaly me nezlamali nohy, nevim co delate. Samozrejme ze se jeho bezpecnost nemuze rovnat dnesni treba fabii, ale na jizdu v meste, nebo okreskach to zas tak nebezpecny neni. Staci mit pas a nebyt nalepeny uplne na volantu. Byla horsi auta (S 120, Uno, Renault 5, Seicento apod.)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 27.07.2006 23:24, Forman
Teď jsem se vrátli s Formanem z dovolené. Najel jsem 5677 km s průměrnou spotřebou 6,15 l. Velká část byla po dálnici. Obsazení: 2 osoby a plný zavazadelník. Mám slabší 40kW verzi se vstřikováním a katalyzátorem. Auto má najeto právě 180 000 km. Používám olej Valvoline Max-life 15W-40.
K ekonomice provozu automobilu: Spotřeba auta v dobrém stavu do 7,5 l. Nízká pojistka a povinné ručení. Velmi nízká cena náhradních dílů. Servisní práce je ve značkových servisech o mnoho levnější než na Octavii/Fabii a zahraniční vozy. Mnoho oprav ale zvládne i středně zručný řidič sám a nebo levný soukromník. Ztráta hodnoty je velmi nízká. (Jen si zkuste spočítat, kolik ztrácí za rok cenu Forman za 35 000 Kč oproti nějakému cizímu autu za 200 000 Kč). Levné jsou i další položky jako olej, filtry, pneu atd. Nakupovat lze i na vrakovištích.
Po propočtu: s žádným jiným autem nelze dosáhnou tak nízké ceny za kilometr jako s Formanem. S Felicií je to ovšem podobné. Zvláště ale modely Favoritů/Formanů po '93 jsou technicky velmi blízké právě Felicii (z prvních let). Felicie má navíc obrovskou výhodu v možnosti instalace airbagů, ABS či klimatizace. Výborná je některá ze Limitovaných verzí nebo nejlépe L&K.

Forman má spoustu nedostatků, ale pokud chcete jezdiť opravdu levně, je třeba o něm uvažovat. Taktéž o Felicii. Ostatní auta jsou všechna provozně nákladnější.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 27.07.2006 23:29, Jediné auto
V reklamě se objevovalo, že Subaru Impreza je jediné pořádné auto. Dále, že Peugeot 407 Coupé je mužská záležitost (hrají na maskulinní patriarchální pudy).

Škoda Forman je ale reálně jediným autem určeným pro chlapa. (To nepoukazuje na absenci posilovače řízení...) For man.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 13.11.2007 15:13, RE: Za ty prachy..
David napsal:
Me fascinuji ty keci, kdyz to nekam naperes, tak umres. S favoritem sem absolvoval celni srazku v 70 km/h prez pangejt do stromu, auto bylo zruseny, ale me se nic nestalo. Bezpecnostni hridel povolila kde mela, volant zustal na miste,pas se nepretrhnul a pedaly me nezlamali nohy, nevim co delate. Samozrejme ze se jeho bezpecnost nemuze rovnat dnesni treba fabii, ale na jizdu v meste, nebo okreskach to zas tak nebezpecny neni. Staci mit pas a nebyt nalepeny uplne na volantu. Byla horsi auta (S 1...
Tak tak, najezdil jsem v favoritech a formanu asi 300.000km a ziju. Mel jsem nekolik nehod, z toho 3 vaznejsi. Jednu celni v 80 do stojiciho auta. Jednou do mne vrazilo z pravoboku auto asi 70-tkou. Jednou jsem skoncil bokem na mantinelu asi v 60-tce. Ostatni jen drobne tukance. Nikdy jsem nemel nic zlomeneho. Jen modrina od bezpecnostniho pasu, jednou pohmozdena noha. Takze neni to takova katastrofa jak se tady rika.
reagovat
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.