0
zpět

diskuze k tématu: Majitel: Passata jsem vyměnil za Hyundai Sonata

kategorie zařazení tématu: korejská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:15, korejské a jiné vraky - pán je expert :)
anonym napsal:
myslím že jedno anglické přísloví říká, že nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci a při koupi auta to platí dvojnásob. Když se budu snažit a koupím za rozumnou cenu rok starého bavoráka, tak jsem si jistý, že ho za další rok prodám za stejnou cenu nebo na tom ještě něco vydělám. To se ale nestane v případě korejských vraků, tam už při koupi vůz ztratí na hodnotě disítky procent, takže v těhle autech můžete peníze leda tak utopit.. a to nemluvíme o věcech jako jsou jízdní vlastnosti, komfort atd.
hmm pán je expert,tak to je dobrá sračka.Je to přesně naopak pane!
Vlastní zkušenost u nejmenovaného dealera Audi:
audi Q7 3,0TDi r.v.2007 cena nového byla 1,6mil
po roce s 20tkm cena 1,25mil.
Takže asi dost těžko prodáš takhle drahé auto za stejnou cenu nebo dokonce za víc!Takže jak seš si jistý tím svým supervýhodným prodejem tak seš jen naivní :) ztráta na rok starém BMW bude velmi podobná a v řádu 100tisíců šéfe.
Malá šance je koupit to výhodně v SRN a tady zkusit prodat,ale jen kokot si koupí rok staré auto za milion z SRN 100%nebourané a se 100% historií z Albánie s "novým" VINkem :)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:18, RE: MacOSX
anonym napsal:
sonatu jsem před pár týdny viděl zaparkovanou nějakým korejským šéfikem z nošovic před interšpárem v ostravě. koukal jsem na to jako puk, vůbec jsem netušil, že nová sonáta je tak krásná kára. pokud bych teď řešil novou káru, určitě bych si ji rád projel.
nádhernej je h. genesis, ale to už je jiná liga...
Sonata je pěkná kára ve střední třídě. Genesis už je ředitelskej bourák za cca dvakrát tolik penízků.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:22, RE: korejské a jiné vraky
anonym napsal:
myslím že jedno anglické přísloví říká, že nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci a při koupi auta to platí dvojnásob. Když se budu snažit a koupím za rozumnou cenu rok starého bavoráka, tak jsem si jistý, že ho za další rok prodám za stejnou cenu nebo na tom ještě něco vydělám. To se ale nestane v případě korejských vraků, tam už při koupi vůz ztratí na hodnotě disítky procent, takže v těhle autech můžete peníze leda tak utopit.. a to nemluvíme o věcech jako jsou jízdní vlastnosti, komfort atd.
Á, pán se nám právě probudil z několikaletého spánku, jinak by tu neplkal takové nesmysly. Na čem kromě starých anglických přísloví stavíte své tvrzení o tom, že levné věci jsou méně kvalitní než ty drahé? Kdysi jsem zastával stejný názor, kupoval jsem pouze drahé věci, nicméně dnes již vím, že cena není přímo úměrná kvalitě výrobku, což světu dokázaly právě korejské automobilky. Kvalita se musí umět hledat trochu jinak, ne jen tupým srovnáváním cen, ale to takovým lidem jako jste vy zřejmě nemá cenu říkat. Upřímě vám přeju, abyste význam slova "kvalita" poznal ještě dřív, než skončí vaše BMV v servisu s nákladnou závadou.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:26, RE: Cena
anonym napsal:
Co všechno ten "základ" obsahuje? A kolik stojí příplatková výbava? Dík
– 2.4L 4-válec
– 5-kvalt manuál
– ESC + TCS
– ABS
– kontrola tlaku pneu (TPMS)
– aktivní opěrky vepředu
– Front, front seat side and curtain airbags
– AM/FM/XM/CD player/MP3 audio + iPod®/USB +AUX
– 16-palcové plecháče
– seřiditelný volant
– bezklíčová dálka s alarmem
– okna a zamykání v elektrice, vyhřívaná zrcátka
– Cruise control (to přesně nevím co to je)
– klima
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:30, RE: bez předmětu
anonym napsal:
ta závist je na straně majitelů koncernových sraček, zaplatili za svůj šrot nemálo peněz a pak se zklamáním zjistili, že si pořídili jen

A kde se tyto příspěvky vyskytují - rád bych si nějaký přečetl.

Ale sorry, tady to vypadá jak debata v učňáku na dlaždiče.
...tady to vypadá jak debata v učňáku na dlaždiče...

No tak to vítej mezi svejma
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:34, RE: Absurdní pocit, že Huyndai je "nevšední auto"
anonym napsal:
může mít jen omezenec...
všichni jsou omezenci, jen já jsem normální... řekl chovanec Jedličkova ústavu.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:36, RE: bez předmětu
anonym napsal:
Opravdu si myslíš že v autoprůmyslu jde za stejné peníze vyprodukovat vyšší hodnotu? Ty asi budeš víc filozof než technik viď?
Pojmy jako mzdy, produktivita atd. vám zřejmě nic neříkají, že?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:36, RE: Cena
Banjo napsal:
– 2.4L 4-válec
– 5-kvalt manuál
– ESC + TCS
– ABS
– kontrola tlaku pneu (TPMS)
– aktivní opěrky vepředu
– Front, front seat side and curtain airbags
– AM/FM/XM/CD player/MP3 audio + iPod®/USB +AUX
– 16-palcové plecháče
– seřiditelný volant
– bezklíčová dálka s alarmem
– okna a zamykání v elektrice, vyhřívaná zrcátka
– Cruise control (to přesně nevím co to je)
– klima
Jo aha, cruise control je tempomat.
A u těch airbagů - asi je jich nějak tak 6-8, ale který je který?
Ale asi by byl trochu problém to dovézt - jednak nějaká cla, pak něco pro shippery, co to přivezou, potom homologace US amerického modelu pro EU (a to by byl asi problém největší).
Tohle všechno pokud by se povedlo pod 100 litrů českých, docela bych se divil. A v případě homologace bych se divil, kdyby to člověku bez konexí vůbec povolili.
A příplatková výbava se tam moc nevede - spíš si vybrat rovnou líp vybavený model - třeba za 25680 USD 6hrnek 3.3 v automatu s opravdu královskou výbavou...
Ovšem je otázka, proč to radím člověku, který si to nedokáže sám ani otevřít z kompletně uvedeného odkazu.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:37, RE: Jedině korejec
anonym napsal:
Je fajn,že se diskuze chtějí zůčastnit i batolata,ale přeci jen určité symboly nejsou k přečtení.Mohu se však domnívat,že batole souhlasí s názorem pisatele článku.Sonata je fakt pěkný, pohodlný auto a doporučuji svezení.
No vidíš, i batolata už v tom mají jasno, máš co dohánět
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 12:47, RE: korejské a jiné vraky
anonym napsal:
To fakt nebyl dobrý příklad. Pokud se někdo zbavuje rok starého auta, pak si hodně dobře prohlídněte toho člověka i to auto. Auto buď dobře nefunguje, nebo není rok staré, nebo je kradené (případně souběh). Jiná možnost je, že ten člověk hodně dramaticky zbohatl nebo zchudl.
Normální člověk se dobře fungující káry po roce nezbavuje. To udělá tak po 4-6 letech. Nejvíc na hodnotě auto ztratí vyjetím z autosalónu - to je 20% dolů. První rok je to dalších 20%, další roky jsou tak po 10%. A to mluvím o běžném opotřebení, ne o bouračkách.
A zrovna u BMW bude ten pokles ještě strmější, protože např. ta hliníková ramena vyměnit ja dost pálka, nemluvě o tom, že BMW se vyplatí jezdit servisovat do Německa. U nás to většina servisů (včetně autorizovaných) moc neumí.
O jízdních vlastnostech a komfortu se bavit můžeme u kterékoliv značky a myslím si, že tyto věci se běžným užíváním auta u ojetiny oproti novému vozu nějak revolučně nemění, pouze jdou postupně opotřebením mírně k horšímu. Ale je fakt, že v BMW je fantastické svezení. Ovšem musí si za to člověk zaplatit...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 13:10, RE: korejské a jiné vraky
Banjo napsal:
To fakt nebyl dobrý příklad. Pokud se někdo zbavuje rok starého auta, pak si hodně dobře prohlídněte toho člověka i to auto. Auto buď dobře nefunguje, nebo není rok staré, nebo je kradené (případně souběh). Jiná možnost je, že ten člověk hodně dramaticky zbohatl nebo zchudl.
Normální člověk se dobře fungující káry po roce nezbavuje. To udělá tak po 4-6 letech. Nejvíc na hodnotě auto ztratí vyjetím z autosalónu - to je 20% dolů. První rok je to dalších 20%, další roky jsou tak po 10%. A to mluví...
to fakt nebyl dobrý příklad?to byla zkušenost ze života takže nevím co může být lepší příklad?Navíc píšu to samý cos napsal svými slovy,akorát jsem neuvedl konkrétní procenta poklesu ceny,každopádně mi jde o to co psal pán o prodeji za stejné nebo větší peníze,na tom se snad shodneme,že tak to funguje opravdu velmi vyjímečně a člověk musí mít štěstí na bohatého hlupáka.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 14:18, RE: korejské a jiné vraky
anonym napsal:
Á, pán se nám právě probudil z několikaletého spánku, jinak by tu neplkal takové nesmysly. Na čem kromě starých anglických přísloví stavíte své tvrzení o tom, že levné věci jsou méně kvalitní než ty drahé? Kdysi jsem zastával stejný názor, kupoval jsem pouze drahé věci, nicméně dnes již vím, že cena není přímo úměrná kvalitě výrobku, což světu dokázaly právě korejské automobilky. Kvalita se musí umět hledat trochu jinak, ne jen tupým srovnáváním cen, ale to takovým lidem jako jste vy zřejmě nemá...
Však ono se Vám to Hnujdaj vymstí. Na pohled vše skví se novotou. Jen to co je skryto, už tak pěkné není. Použité materiály (hlavně nosných prvků) asi nebudou jako u BMW. Zpracování, obrábění a výrobní proces vůbec, budou sice velmi kvalitně okopírovány a nastudovány na západních univerzitách, ale zkušenosti prostě chybí. A design? Kdo pozná Hnujdaj od Kia či čehokoliv jinak bezduchého? Ale to jsme už jinde. Podstatné je to, že za takový peníz se auto (mám na mysli skutečné) prostě vyrobit nedá. A to ani máte-li štěstí a levné ruce zemí třetího světa máte u nosu.
I trakař ujede 25k a bude vypadat skvěle.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 16:36, RE: bez předmětu
anonym napsal:
Pojmy jako mzdy, produktivita atd. vám zřejmě nic neříkají, že?
Tak to si myslím, že ta produktivita práce bude asi v Koreji lepší, než v Německu. Korejci jsou jiná nátura než Němci, skromnější, pracovitější. Bída je naučila vážit si práce a něco pro její udržení obětovat.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 16:45, RE: Cena
Banjo napsal:
Jo aha, cruise control je tempomat.
A u těch airbagů - asi je jich nějak tak 6-8, ale který je který?
Ale asi by byl trochu problém to dovézt - jednak nějaká cla, pak něco pro shippery, co to přivezou, potom homologace US amerického modelu pro EU (a to by byl asi problém největší).
Tohle všechno pokud by se povedlo pod 100 litrů českých, docela bych se divil. A v případě homologace bych se divil, kdyby to člověku bez konexí vůbec povolili.
A příplatková výbava se tam moc nevede - spíš si vybrat...
Front airbag - řidič a spolujezdec
Front seat side - boční v sedadlech pro řidiče a spolujezdce
Curtain - okenní
tedy 6x
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 16:48, RE: korejské a jiné vraky
anonym napsal:
Však ono se Vám to Hnujdaj vymstí. Na pohled vše skví se novotou. Jen to co je skryto, už tak pěkné není. Použité materiály (hlavně nosných prvků) asi nebudou jako u BMW. Zpracování, obrábění a výrobní proces vůbec, budou sice velmi kvalitně okopírovány a nastudovány na západních univerzitách, ale zkušenosti prostě chybí. A design? Kdo pozná Hnujdaj od Kia či čehokoliv jinak bezduchého? Ale to jsme už jinde. Podstatné je to, že za takový peníz se auto (mám na mysli skutečné) prostě vyrobit nedá....
On je dost rozdíl mezi levným a předraženým. To předražené může být stejně kvalitní jako to levné, akorát připočetli jméno a image.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 17:48, RE: korejské a jiné vraky - pán je expert :)
anonym napsal:
hmm pán je expert,tak to je dobrá sračka.Je to přesně naopak pane!
Vlastní zkušenost u nejmenovaného dealera Audi:
audi Q7 3,0TDi r.v.2007 cena nového byla 1,6mil
po roce s 20tkm cena 1,25mil.
Takže asi dost těžko prodáš takhle drahé auto za stejnou cenu nebo dokonce za víc!Takže jak seš si jistý tím svým supervýhodným prodejem tak seš jen naivní :) ztráta na rok starém BMW bude velmi podobná a v řádu 100tisíců šéfe.
Malá šance je koupit to výhodně v SRN a tady zkusit prodat,ale jen kokot si kou...
Technická - nepíše ze ho koupi nove a za rok proda, ale ze ho koupi rok stare a pak jej po roce proda. Vydela na tom tezko, ale pokles ceny bude urcite mensi nez u podobneho korejce/japonce.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 18:13, za takovou jebku
to sis nasral do bod, vyměnit pasata za takovou sračku
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 18:16, RE: korejské a jiné vraky
anonym napsal:
Á, pán se nám právě probudil z několikaletého spánku, jinak by tu neplkal takové nesmysly. Na čem kromě starých anglických přísloví stavíte své tvrzení o tom, že levné věci jsou méně kvalitní než ty drahé? Kdysi jsem zastával stejný názor, kupoval jsem pouze drahé věci, nicméně dnes již vím, že cena není přímo úměrná kvalitě výrobku, což světu dokázaly právě korejské automobilky. Kvalita se musí umět hledat trochu jinak, ne jen tupým srovnáváním cen, ale to takovým lidem jako jste vy zřejmě nemá...
víte ona ta kvalita se pozná právě na těch ojetinách, projedˇte si pět let starou sonatu a pak vlezte do deset let starého mergla.. :)) poznáte, že asijský kovošrot se snaží, dokáží kopírovat ledacos, ale kvalitu tam nehledejte..
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 18:31, RE: Hnus...
anonym napsal:
No právě, koncernové auta jsou hnus, vůbec se mi nelíbí, ani zadarmo bych je nechtěl.
ony ale zadarmo nejsou ... jsou trocha předražený
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 26.06.2008 20:10, RE: Sonata vs Pašík
anonym napsal:
Passat je podprůměrný.. ty vole já se poseru .. další čecháček kterej ani neví co mektá
Ne ty vole, ale moje zkušenost po 2 letech provozu s opěvonaným motorem tdi.Nedávno jsem četl recenzi na pasata a dal jsem jim za pravdu,jedná se o vozidlo podprůměrné kvality.Možná je pasat tvůj sen a tak si ho splň.
reagovat
  1 ... 5 6 7

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.