0
zpět
 

diskuze k tématu: Honda Civic aerodec

kategorie zařazení tématu: japonská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 09.08.2007 22:16, RE: Civic je konkurentem Octavie
anonym napsal:
Lidi co maji radi sport si kupuji BMW!!!!!!!!! Majetnejsi verze M.
Ano můžeme se tady předhánět, který vůz je sportovnější. Vy napíšete, že kdo má rád sport, tak si koupí jedině BMW a řadu "M" a další to ještě trumfne, že ne to Porsche je ještě lepší a přijde jiný a napíše, že jedině Ferari je pravý sporťák. Lidi, pojďte se bavit normálně a nechovejte se jako malý haranti na písku. Jestli jste tady všichni tak ve vatě, tak mi pošlete na mail ty svoje zázraky a já se rád nechám poučit, ale nepište mi prosím, že lepší než Honda je BMW "M" power, když sami jezdíte v autě za 100 000,- To už je prostě tady takový folklor, že jakmile někdo napíše, že je něco dobrý, tak se najde chytrolín, ktreý se podívá na svůj oblíbený sportovní časák a napíše, ale tohle auto je daleko sportovnější..... Ano je to tak, ale Honda dá spoustě lidem zážitek ze sportovní jízdy a nemusí být přitom nějak extra dobře situovaní a i ty provozní náklady jsou přijatelné na rozdíl od toho BMW.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 09.08.2007 22:24, RE: Všichni maj BMW M POWER
anonym napsal:
Ano můžeme se tady předhánět, který vůz je sportovnější. Vy napíšete, že kdo má rád sport, tak si koupí jedině BMW a řadu "M" a další to ještě trumfne, že ne to Porsche je ještě lepší a přijde jiný a napíše, že jedině Ferari je pravý sporťák. Lidi, pojďte se bavit normálně a nechovejte se jako malý haranti na písku. Jestli jste tady všichni tak ve vatě, tak mi pošlete na mail ty svoje zázraky a já se rád nechám poučit, ale nepište mi prosím, že lepší než Honda je BMW "M" power, když sami jezdít...
No, kdyby alespoň všichni, co píšou takové bejkárny měli auto za 100 000, ale oni to jsou lidi, co maj fagota v tuzingu a od Pepy v hospodě, co má BMW z roku 1994 slyšeli, že je to fakt sporťák. Pak jedete po pěkné silnici 120/h na čtvrt plynu a Pepa se starým Bávem vás musí za každou cenu předjet, protože on má přeci BMW, ne? No a pak jedete kousek dál a Pepa parkuje na Hrádku (za Ústím nad Orlicí směr Vysoké Mýto) u jednoho pána na zahredě, ale majičko přitom pošramotil kamenný plot,no ))))
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 09.08.2007 22:42, USA trh byl vzdy strasne zastaraly, proto se asiate prosadili
anonym napsal:
VW neprodava v USA ani desetinu toho, coJaponci. Honda Accord drzela asi po dobu 5. let titul nejprodavanejsiho vozu v USA! Jak se zdejsi trh lisi od evropskeho? Velmi malo se dba na udrzbu! Spousta lidi na pr. nevi, ze v autu se ma menit olej !!! Jak zjistit kolik ma ojete auto opravdu najeto? Podivejte se tomu na remenice na klik. hrideli anebo si nechte seridit ventily! Tam najdete vzdy odpovidajici opotrebeni !!
. olej se meni uz po 5tisic km, protoze pouzivaji mineralni atd..,
ja som v kanade a bol som prekvapeny, ako tu automobilovy priemysle zaostava. jednak tu nie su ziadne technologie ako v europe - typu 2 sviecky na valec, 5v technologia, atd.
Vacsina aut z usa to tu riesi objemom, pritom 2.0l Ford Focus je lenivejsi ako 1.6i z europy. Ako VW Golf sa tu predava model, co sa prestal vyrabat v Europe 2 roky dozadu.
Ja som si kupil Hyundai Accent - jednorocny, za dobru cenu, tu je to propagovane ako "super on gas", ale pritom na 45l nadrz spravim na dialnici (jazdi sa 90-100 kmh) iba okolo 600km. Fotrova Honda City v Europe spravi cez 700km a to jazdi rychlejsie.
Vseobecne americke auta ma sklamali hlavne interierom - najlacnejsie plasty, kozenka namiesto koze, hodinky "model moskva 1980" - zelene cisla na zelenom displeji, ziadne rds system v radiu, vacsina aut bez abs, atd.
Myslim, ze po technologickej stranke sme pred usa daleko vpredu. Takisto vsetky auta menia olej raz za 5-6 tisic km, co bol pre mna sok. To je ako na 120 skodovke za totaca. Ked som im vravel, ze v europe som mal TDI, kde bol servisny interval 30 tisic km, nechceli mi verit. Takisto pulili oci, pri 12 rocnej zaruke proti hrdzi od VW.


reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 09.08.2007 23:22, RE: USA trh byl vzdy strasne zastaraly, proto se asiate prosadili
anonym napsal:
. olej se meni uz po 5tisic km, protoze pouzivaji mineralni atd..,
ja som v kanade a bol som prekvapeny, ako tu automobilovy priemysle zaostava. jednak tu nie su ziadne technologie ako v europe - typu 2 sviecky na valec, 5v technologia, atd.
Vacsina aut z usa to tu riesi objemom, pritom 2.0l Ford Focus je lenivejsi ako 1.6i z europy. Ako VW Golf sa tu predava model, co sa prestal vyrabat v Europe 2 roky dozadu.
Ja som si kupil Hyundai Accent - jednorocny, za dobru cenu, tu je to propagovane ako...
No jo slovenský Vkladko, jenže olej po 30 000km tzv. long life se moc nechytnul a kdo má svoje auto rád, tak se na to vysral. Jinak nevím jak je to v Kanadě, ale byl jsem v USA v Minesotě a měl jsem tam taky starou plečku, ale to jen pro to, že jsem si nemohl dovolit nic lepšího, ty lidi kolem mě jezdili v kárách až mi přecházel zrak. Jinak mi připadáš, jako člověk, co byl vyslán stranou, aby jel do Kanady a až se vrátí, tak aby udělal referát o tom, jak to tam stálo za hovno a jak jsou těsně před krachem.
PS: Nedávno jsem byl na Slovensku a taky mi to nepřišlo, že byste tam byli nějak moc napřed. Byl jsem sakra rád, když jsem se vrátil k nám do ČR. (životní úroveň někde jinde) Sice nejsme tak národně hrdí, jako sováci, (mají-li na co) ale takovej bordel jako tam u nás zase není!!!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.08.2007 00:06, RE: USA trh byl vzdy strasne zastaraly, proto se asiate prosadili
anonym napsal:
No jo slovenský Vkladko, jenže olej po 30 000km tzv. long life se moc nechytnul a kdo má svoje auto rád, tak se na to vysral. Jinak nevím jak je to v Kanadě, ale byl jsem v USA v Minesotě a měl jsem tam taky starou plečku, ale to jen pro to, že jsem si nemohl dovolit nic lepšího, ty lidi kolem mě jezdili v kárách až mi přecházel zrak. Jinak mi připadáš, jako člověk, co byl vyslán stranou, aby jel do Kanady a až se vrátí, tak aby udělal referát o tom, jak to tam stálo za hovno a jak jsou těsně př...
S tou výměnou oleje po 5 tis. mě fakt pobavil. Amíci obecně na údržbu kašlou, i díky šíleným cenám v jejich servisech. Mám tam bratra a když jsem tam byl za ním tak jsem to viděl na vlastní oči. Ta prehistorická V8 v pickupu Dodge jeho souseda nějak rachtala, prý už pár dní. Jen jsem prohodil, původně jako vtip, jestli má olej. No měl tam oleje jen na ušpinění měrky, po dolití zas zvuk jak má být. A já byl za machra z Evropy Jakýkoliv čtyřválec z EU nebo Japonska by byl už dávno k.o. Ty jejich klasické motory mají zaostalé technologie, malej výkon na svůj objem, ale vydrží skoro vše. No se zbytkem auta už je to ale horší.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.08.2007 07:52, RE: Civic je konkurentem Octavie
anonym napsal:
Ano Honda Civic sa s Octaviou 1 nedá srovnať. Honda má toťiž spoľahlivé a výkonné benzínové motory s dobrou spotrebou, má lepší podvozok ako Octavia 1, je v nej viac miesta, je omnoho lepšie vybavená, spoľahlivejšia a stojí polovicu toho čo Octavia 1!!!!
S tím se dá jen souhlasit. Civic Aerodeck a Ochcáfka jsou auta stejné kategorie. Současná generace už sice zase vypadá, jako malý kompakt, ale předchozí generace je výrazně větší než srovnávaná Octavia. Ještě starší generace, o které píše autor generace je velmi povedené kombi, díky těžšímu zadku tolik neposkakuje ani při tvrdším naladění. Pár litrů kufru je nahrazeno pár centimetry prostoru v kabině, takže při sklopených zadních opěradlech je to jedno - dá se naložit to samé.
A co se týká srovnání, že výkonově Oktávka může konkurovat pouze motorem 1.8Turbo, tak Civic Aerodeck má taky v nabídce 1.8. sice bez turba, ale ... vzhleden k výkonu 124kW a hmotnosti nabízí srovnatelné svezení jako Ochcáfka RS, ale za trochu jiné peníze.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.08.2007 08:06, RE: Spolehlivost a honda....
HondaMan napsal:
Máme doma již 3. hondu.
1. (civic 1.5VTEC 5Dr.v. 1997) mela najeto 300 000km a bez jediné závady.
2. (CRV 2.0 1.G r.v.1999) má najeto 250000km a jednou se menilo něco na přední náprave. oprava cca 10000kč.
3. (Civic 1.4 3D r.v.1997) má najeto 230000km a menila se na ní jen lambda... oprava asi 1500kč z vrakoviště....
Na kvalitu vozů honda si nemůžu stěžovat. Ano motory se musejí točit, ale tím nijak neroste jejich spotřeba. Neznám benzinový VW který by držel s hondou civic tempo při stejné spot...
Všechny motory se nemusí točit a při občasné údržbě vydrží více než hodně. Moje první Honda (Accord EX ´87, 2.0/74kW) měla najeto 385tkm v roce 1998, což jsou přiměřené kilometry k 11 let starému autu a za 35k jsem byl tenkrát velmi spokojen. Motor jen šuměl, za půl roku jsem najezdil asi 15tkm a moje investice: ihned po koupi jsem vyměnil černou kaši v motoru za normální olej + filtry, vytlučené zadní silentbloky na zadní nápravě nahradil silonovýma "za děkuju" při 395tkm výměna oleje, protože tento motor má 3.7L s dopoučeným intervalem jen 10tkm.
kromě toho ještě něco málo benzínu - dlouhodobý průměr 7.5L/100km
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.08.2007 10:36, CIVIC vs OCTAVIA a bezpečnost....
anonym napsal:
Všechny motory se nemusí točit a při občasné údržbě vydrží více než hodně. Moje první Honda (Accord EX ´87, 2.0/74kW) měla najeto 385tkm v roce 1998, což jsou přiměřené kilometry k 11 let starému autu a za 35k jsem byl tenkrát velmi spokojen. Motor jen šuměl, za půl roku jsem najezdil asi 15tkm a moje investice: ihned po koupi jsem vyměnil černou kaši v motoru za normální olej + filtry, vytlučené zadní silentbloky na zadní nápravě nahradil silonovýma "za děkuju" při 395tkm výměna oleje, protože ...
Hlavně tady všichni hodnoťte jak co jede a kolik to má kilowatů a jak Octavia na Civica stačí jen s turbem :o)) Civic Aerodeck je ať chcete, nebo ne určeno pro rodinu a tím pádem octavii konkurovat nemůže můžete si srovnávat jaký motor chcete, ale když proti němu postavíte Octavii Combi s bezkonkurenčím kufrem, bezkonkurenčně úsporným Tdi, v případě 81kw ještě s velmi rychlým(na diesely si nepotrpím, sám mám 1,8T), tak je pro většinu lidí rozhodnuto... čím to asi bude??? Co třeba taky bezpečností??? Honda Civic této kategorie získala POUZE DVĚ A PŮL HVĚZDIČKY (třetí přeškrtnutá) za čelní a boční náraz.
Octavia 1 získala za čelní a boční náraz PLNOHODNOTNÉ ČTYŘI HVĚZDIČKY..
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.08.2007 13:32, RE: USA trh byl vzdy strasne zastaraly, proto se asiate prosadili
anonym napsal:
No jo slovenský Vkladko, jenže olej po 30 000km tzv. long life se moc nechytnul a kdo má svoje auto rád, tak se na to vysral. Jinak nevím jak je to v Kanadě, ale byl jsem v USA v Minesotě a měl jsem tam taky starou plečku, ale to jen pro to, že jsem si nemohl dovolit nic lepšího, ty lidi kolem mě jezdili v kárách až mi přecházel zrak. Jinak mi připadáš, jako člověk, co byl vyslán stranou, aby jel do Kanady a až se vrátí, tak aby udělal referát o tom, jak to tam stálo za hovno a jak jsou těsně př...
Ty si zase na čo chytil, človeče? Čo sem pletieš takéto invektívy? Spamätaj sa, táto diskusia je o autách. Keby ten príspevok písal čech tak napíšeš čo? Hm? Bol by si ticho?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.08.2007 15:38, RE: CIVIC vs OCTAVIA a bezpečnost....
cruise napsal:
Hlavně tady všichni hodnoťte jak co jede a kolik to má kilowatů a jak Octavia na Civica stačí jen s turbem :o)) Civic Aerodeck je ať chcete, nebo ne určeno pro rodinu a tím pádem octavii konkurovat nemůže můžete si srovnávat jaký motor chcete, ale když proti němu postavíte Octavii Combi s bezkonkurenčím kufrem, bezkonkurenčně úsporným Tdi, v případě 81kw ještě s velmi rychlým(na diesely si nepotrpím, sám mám 1,8T), tak je pro většinu lidí rozhodnuto... čím to asi bude??? Co třeba taky bezpečno...
Ked uz chceme porovnávat tieto 2 uplne rozdielne auta, co sa tyka ponatia aj cielovej skupiny, kde jedno je urcene sportovo zalozenemu vodicovy a druhe je cista masovka a mozno "racionalna" volba, tak si porovnajme, kolko by stal zachovaly kusok Octavie 1 s TDi 81kw (taký sa bude hľadat tazko, nikto si to auto nekupi, aby na nom najazdil 5 kilometrov) a takejto Hondy (uvazoval by som o 1,5 a 1,8 VTEC, to sú u mna relevantné motory, po ktorých by som siahol)...Octaviu 1 by som za tie peniaze, za ake sa predava nikdy nekupil, reálne takú hodnotu totiž nemá, radšej by som šiel do Hondy, Primery, do čohokoľvek iného...Octavia je v ČR a SR mýtus, "rodinný sen", kolujú o nej chýry, že vám to opraví každý...proste kvázi ideálne auto, uvezie to všetko, je to zároveň športová kára s "tédéíčkom" , ktoré žerie 3 litre a v noci samo vyrába naftu a podobne...V pohode, nie je to zlé auto, Škodovke sa podarilo, dokonca i neutrálny diazjn nikoho neurazí, ale má privysokú cenu, ktorá neodpovedá reálu (bavíme sa o jazdených autach)...za tie peniaze dostanete často autá lepšie, alebo minimálne na rovnakej úrovni, záleží len na vašom výbere. A upozorňujem, že táto debata je o Honde Civic a rád by som sa dozvedel dačo o Honde! Konkrétne o motore 1.8 VTEC, napríklad aké´otáčky má pri 130, pri 160, koľko si za to vezme a podobne. či do neho ide 95, alebo 98 benzín...toto sú veci, ktoré by sa tu mali objaviť, o Octavii vieme všetko...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.08.2007 21:52, RE: USA trh byl vzdy strasne zastaraly, proto se asiate prosadili
anonym napsal:
Ty si zase na čo chytil, človeče? Čo sem pletieš takéto invektívy? Spamätaj sa, táto diskusia je o autách. Keby ten príspevok písal čech tak napíšeš čo? Hm? Bol by si ticho?
z toho blba si nic nedělej, takových je tady plno. byl jsem v usa cca rok když jsem ještě studoval a dávám ti celkem za pravdu, oni detaily neřeší (a to nejenom v autech). honza hebnar
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 10.08.2007 22:40, RE: USA trh byl vzdy strasne zastaraly, proto se asiate prosadili
anonym napsal:
z toho blba si nic nedělej, takových je tady plno. byl jsem v usa cca rok když jsem ještě studoval a dávám ti celkem za pravdu, oni detaily neřeší (a to nejenom v autech). honza hebnar
Já vím, že ne a hlavně, že nemění olej po 5 tis km. Nikdo tady neřeší kdo je ze Slovenska a kdo je z " Čiech" je to jenom o lidech. Souhlasím s názorem, že Octavia je silně předražená a někdy má až hystricky mýtickou pověst, ale zdaleka nezasluhuje cenu, za kterou se prodává.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 27.08.2007 09:12, RE: bez předmětu
anonym napsal:
konkurovat oktávce????? dělá si autor srandu. Obě auta mám doma Civic
liftback a VW Boru sedan a konkurovat to urcite nemuze. Jízdní vlastnosti obou aut me moc neuchvátili přesto mám v jízdě radši Boru. O motoru radši u civicu nemluvim 1,5l a navíc strašně otáčkový. Ve 4 lidech autu prostě dojde dech a nedej bože předjíždět v kopci. Zlatej diesel Bory výkon obou aut stejnejch 66 kw ale jinej krouťák a charakteristiky. Někdo mi bude oponovat ale je to můj názor jsem kamioňák a diesel mam pros...
nauč se podřazovat, tupe, a zjistíš o čem Honda je.... jestli řadíš ve třech tisících nahoru tak se nediv
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 21.09.2007 11:56, log-in
nevím asi jsem četl špatně ale i přes to,že nynější majitel není ani první ani druhý tak je s Hondou spokojen,a to už o něčem svědčí.samozřejmě záleží jak se předchůdci k vozu chovali a zda ho prodávali jen proto,že se jim sešli peníze na nové nebo zda se ho chtěli zbavit pro nespolehlivost,jako je to u jiných značek .Ale u hondy je těch nespokojených asi minimum,takže jen více takových aut a automobilek.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 15.11.2007 18:38, RE: CIVIC vs OCTAVIA a bezpečnost....
cruise napsal:
Hlavně tady všichni hodnoťte jak co jede a kolik to má kilowatů a jak Octavia na Civica stačí jen s turbem :o)) Civic Aerodeck je ať chcete, nebo ne určeno pro rodinu a tím pádem octavii konkurovat nemůže můžete si srovnávat jaký motor chcete, ale když proti němu postavíte Octavii Combi s bezkonkurenčím kufrem, bezkonkurenčně úsporným Tdi, v případě 81kw ještě s velmi rychlým(na diesely si nepotrpím, sám mám 1,8T), tak je pro většinu lidí rozhodnuto... čím to asi bude??? Co třeba taky bezpečno...
Jenom takový detail - pokud zde zdůrazňujete, že ta auta jsou určena pro rodinu a tedy Octavia nemá konkurenci, musím oponovat, neboť rodinu vozím na sedadlech a ne v kufru. A v tom případě bych prostor na zadních sedadlech Octavie Mk.I nikterak nevyzdvihoval, ba naopak. Tady ten zmiňovaný bezkonkurenční kufr ubírá místo pro lidi.
reagovat
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.