Pepe napsal:
Petr S napsal:
Když budu mít na výběr 2 Mondea, jedno 2,0i, druhý 2,0 TDCi, obě 3 roky stará, doložené km, obě 100tkm, budou za stejnou cenu ? Nejjednodussi je se podivat na realny trh, treba zde na Tipcars. Nejlevnejsi benzinove Mondeo z roku 2011 s najezdem 226 tkm se prodava za 239 tisic kc. Nejlevnejsi nafta ze stejneho roku s najezdem udajne 169 tkm se nabizi za 228 tisic kc. Naftovych aut je na trhu u 3 letych aut podstatne vic, 104 vs jen 8 kusu (pouhych 7%) v benzinu. Prodejci benzinovych aut jsou v mnohem vyhodnejsi pozici.
Bavíme se o tom, jestli chceme auto PRODAT, nebo KOUPIT? "Prodejci benzinovych aut jsou v mnohem vyhodnejsi pozici". K tomu lze dodat jen to, že kupci naftových aut jsou ve výhodnější pozici. To taky jinak můžu dopadnout jako onen tazatel, co se rozmýšlí mezi benzínovým fordem a naftovým pežotem. Nakonec (jak přiznává), si asi vezme toho pežota, protože si prostě VYBERE. A netvrďte mi tady nikdo, že je nemožné sehnat nevylágrovanou naftu bez servisky. V místním bazarnicko-šmelinářským zatuchlým jezírku třeba jo, ale stačí se poohlídnout venku. Neříkám, že je to tam všechno nutně sluníčkový, ale jestli chci vybrat auto na x let, a někomu vrazit do ruky svoje ne úplně lehce vydělaný peníze, tak tomu snad věnuju trochu času a energie
Pepe, samo že je možný sehnat kvalitní naftovou ojetinu, a při troše snahy ji najdeš i u nás. O tom nepochybuju a myslím že takový auto bychom byli schopní najít já, ty i DaivdV...
Jenže mentalita našeho národa je jiná. U nás každej rozumí fotbalu/hokeji a autům. Měsíc jsem prodával auta v Brněnským Eurocaru, a to by ses divil co jsou lidi schopni koupit!
Nedávno se mi ozval známej, že by chtěl poradit s nákupem auta, dělal řidičák, neví kolik najede, ale nejspíš málo, našetřeno nemá nic. Chtěl si vzít úvěr 150 000 a za každou cenu octavii tdi, samozřejmě dvojkovou, veškerý všechny moje argumenty šly jedním uchem tam a druhým ven... Naštěstí pak jeho strejda prodával stilo 1,6 benzín a mě se podařilo ho přesvědčit, aby to od něj koupil...
Prostě a jednoduše, nedělej si iluze, že když si někdo vydělává 3-4 roky na auto, tak ten nákup podle toho potom vypadá...