0
zpět
 

diskuze k tématu: Škoda Octavia Combi 1.0 TSI - Zasloužíme si to?

kategorie zařazení tématu: česká vozidla
Reno
počet příspěvků1352
datum registrace30.03.2010
Pondělí 03.10.2016 16:54, RE: a uznávám, že je to podpásovka:)
David V napsal:
Reno napsal:
David V napsal:
Reno napsal:
...ale ten motor zní i takhle:)https://www.youtube.com/watch?v=npitoqMXxzE
Podpásovka to rozhodně není. Zní to fakt hrozně u BMW až ostudně. Prostě to dokončení, té z poloviny naplněné řady válců tam dost chybí. To není o tom, jak je naladěna výfuková soustava, ale co do ní na začátku pustíš. O výkonech nehodlám nijak spekulovat, ty mohou být klidně naprosto vynikající, jde jen o to, jak je motor nadimenzován, takže když se mu dá několik tureb a kompresor, může to být raketa.To je jako kdybys u hudby neřešil interpreta, ale řešil, jak jsou nastavené basy a výšky. Když se Ti nelíbí interpret, tak nastavení grafického ekvalizéru je bezpředmětné.Základní zvuk tříválce je prostě shodný u všech výrobců a všichni mají odstup zážehu 240°, což znamená, že se klika musí pootočit o 2/3 otáčky, než pálí následující válec. Platí, že čím vyšší číslo, tím horší projev motoru a problematičtější vyvážení.
Tak pro mně je to rajská hudba proti všem dieselům světa. Protože to co slyšíš je to co slyšíš venku, ale vevnitř ten motor má daleko příjemnější zvuk, než všechny diesely. A obzvlášť u motorek jsou tříválce velmi ceněné a zajímavé motory.Kdybych nejel v tom ecoboostu od Fordu a neměl srovnání, tak neřeknu ani slovo, ale ten motor je opravdu na několikanásobného vítěze motoru roku příšerný.
Tak chrochtáky bych sem vůbec netahal, i jenom vědomí, že existuje něco, jako 3-válcový chrochták je silně odpuzující. Popravdě, pokud ty motory nebudou slyšet, pak mi nevadí, avšak ten poslechově hrubý chod se mi nelíbí, nicméně to je dané konstrukcí motoru. Mně se nelíbí třeba ani plochý 4-válec, ale zase naopak 2,5 V6 TDi má zase na chrochtáka celkem příjemný zvuk.Kdybych si měl vybrat mezi naftovou V6 (nebo I6) a benzínovou I3, tak by to pro mě byla doslova Sofiina volba


Tak mně se zas třeba moc nelíbí zvukově řadový šestiválec od BMW, to ječení, třeba se staženou střechou, je dost únavný. Taková V8 takový problém nemá:)

reagovat
1 2




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.