0
zpět
 

diskuze k tématu: Picasso HDi a Scénic 1,6i 16V - který je lepší volbou?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, francouzská vozidla, francouzská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 03.04.2009 11:42, RE: Van mpv či jakýkoliv jiný "autobus"?
Kylie napsal:
NEní-li opravdu naprosto NUTNO - raději ŽÁDNÝ "autobus" ... to si alespoň myslím já.
(Skoro)JAKÉKOLIV "běžné" auto - tady asi nejspíše něco z nižší střední třídy - bude řidičsky jízdě brzdami chováním spotřebou servisem náklady LEPŠí LEVNĚJŠí atd atp apod
Levnější na pořízení, levnější na provoz, lepší na řízení (není to MOTIVAČNí?) - "autobus" opravdu JEN pokud je to NUTNÉ - NE protože to je "in" a "v módě" atd.
Z těch nejnovějších (bohužel "mimo" cenu) snad/možná C-max (samozře...
Nezlobte se na mě Kylie, ale vaše "rada" je tazateli platná jak mrtvému kabát. Ten člověk jasně píše, že ve výběru má JEN tato 2 vozidla, cena kolem 140tis. Možná zkuste na ten ne příliš komplikovaný dotaz pánovi odpovědět a psát k věci. Než napsat tohle, tak raději nic.. Hezký den.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 03.04.2009 12:06, RE: Bože milá A4ko!
A4 napsal:
Děkuji za doporučení, Kylie. Tenhle testík jsem četl v české verzi Auto motor a sport. Viděla jsi závěrečný verdikt?
1. místo VW Golf
2. místo Audi A3
11. místo C4
Pokud třeba porovnáme brzdy A3 a C4, tak oba dostaly shodně 33 bodů, celkem to bylo 433 oproti 386 ve prospěch A3. Tak teda opravdu nevím, co by mě mělo zajistit bezesné noci??? Nebude to spíš obráceně?
Obráceně? Mne tedy C4 moc NEbere (snad některé motory), ale vy asi HODNĚ NEpozorně četl (nesmíte číst jen "výsledky" - to jen jen "hra" s čtenáři - ty bodíky a kritéria si přeci jen redakce "nastavují/vymýšlí" - někdy stačí "kritéria" jen "maličko" změnit a ZCELA to změní celá pořadí. Stejné je to s výběrem CO testovat, jaké varianty - motory - v tomto případě kdyby "prodávanější" verze s výkony kolem 80 kW zvolili - hned by "závěr" byl asi DOST jiný - tam zatím vw/audi NEmá co konkurenceschopného nabídnout - tam by lepší motor i ta kia měla ,-)
Ale "k věci": NEšlo mi o "uměle" dosazená hodnocení/body ale o čistá FAKTa a MĚŘENí:
Světlomety - Peugeot 308, Citroën C4 "trumfnou" audi A3 - ten "vítěz" vw golf ZCELA PROPADL - předpředPOSLEDNí
Brzdy - audi i citroën víceméně STEJNí, jen při mí-split (brždění při rozdílné adhezi levých/pravých kol) - tam audi docela NEuspělo/propadlo - o 10 metrů ZA citroën - to je celkem DOST a A3 "rozválcoval" i Ceed
Ale NEJ- překvapení je PODVOZEk audi a jeho limity!
Kruhová dráha - (simulující v jaké rychlosti se vůz v zatáčce ještě "udrží") - na km "stejný" výsledek s C4
Skoro "šok" je VÝJEZDová rychlost při vyhýbacím manévru , kde je C4 "hbitější" - o 7 km rychlejší
Uvědomte si že srovnáváme vůz nižší střední co v česku od 250 t. (tedy STEJNĚ jako FABIA!) stojí a "PRÉMii"! TO jsem měla na mysli! A jaksi "automaticky" tu (asi) KAŽDÝ předpokládá že to audi LÉPE jezdí, LÉPE svítí, je BEZPEČNĚJŠÍ atd. - a to opravdu HŮŘE by to dopadlo při použití jiného motoru, neb v té asi přeci jen VÍCE prodávané kategorii motorů 1.6 (ať naftových či benzínových) by to JEŠTĚ VÍCE v NEprospěch audi dopadlo, neb bmw benzínový 1.6 v C4 je "lepší" než ten starý v audi a naftová 1.6 - tam má audi proti zbytku světa/i korejské konkurenci VELKÉ zpoždění (ale snad ještě letos ....)
Tak TAKhle jsem to myslela ...
NE"bere" mne C4, ale je za ty peníze MNOHEM lepší, než si lidé představují (cenově je málem konkurent fabie a podobných malých vozů, naměřenými parametry občas PŘEKONÁ i v testu NEJDRAŽŠí vůz audi ... s tou cenou je to trochu "komedie", tedy že je audi DRAŽŠí než konstrukčně mnohem náročnější/dražší a dle naměřených hodnot také lepší BMW)
Pěkný den


reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 03.04.2009 12:53, RE: Bože milá A4ko!
Kylie napsal:
Obráceně? Mne tedy C4 moc NEbere (snad některé motory), ale vy asi HODNĚ NEpozorně četl (nesmíte číst jen "výsledky" - to jen jen "hra" s čtenáři - ty bodíky a kritéria si přeci jen redakce "nastavují/vymýšlí" - někdy stačí "kritéria" jen "maličko" změnit a ZCELA to změní celá pořadí. Stejné je to s výběrem CO testovat, jaké varianty - motory - v tomto případě kdyby "prodávanější" verze s výkony kolem 80 kW zvolili - hned by "závěr" byl asi DOST jiný - tam zatím vw/audi NEmá co konkurence...
No nevím, tak jsme asi každy četli úplně jiný článek. Dle srovnání má A3 rovnocenný počet bodů s C4 pouze v kategorii brzdy, ve všech ostatních (motor, jízdní vlastnosti atd.) má A3 jasně víc bodů, z čehož taky vyplývá konečné hodnocení. Toto jsou stručná fakta. Nemá cenu spekulovat, jak by to dopadlo při srovnání jiných motorizací, to je prostě jen takové "kdyby coby" atd. Nepopírám, že C4 je za ty peníze mnohem lepší, než si lidé představují. Pro mě osobně ale nevidím jediný důvod, proč upřednostnit C4 před A3. Ale to je samozřejmě subjektivní názor.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 03.04.2009 13:30, RE: Pořád dokola a Kylie
Kylie napsal:
... tentokrát "Lord"
1.6 HDi je sice "prima/povedený" a "doporučovaný" (jako nový i bazarový - a v docela HODNĚ značkách/modelech) motůrek, ale já sama jsem s ním najezdila jen pár tisíc km, NEmám ho a NEpoužívám a popravdě po Praze a okolí spíše mou C5 předjíždějí OSTATNí - já docela "nudně" na tempomat (skoro)předpisově jezdím (když chcete mluvit o "předjetí", tak na nějaké delší dálniční durch Deutschland trase - TAM možná ... ,-)
PS: A ano, holčička jsem, ale to lze i JINÝMI SLOVY...
Kylie líbí se mi tvoje reakce,někdo tě nemá rád,dá to najevo a ty mu odpovíš tvým jedinečným způsobem a vlastně ho znovu víc nasereš :)
fakt dobrý.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 03.04.2009 14:09, RE: Pořád dokola a Kylie
Tomi napsal:
Kylie líbí se mi tvoje reakce,někdo tě nemá rád,dá to najevo a ty mu odpovíš tvým jedinečným způsobem a vlastně ho znovu víc nasereš :)
fakt dobrý.
Vy budete, milý Tomi, docela "fik-fik" ("zdá se" mi ,-)
TAKové "MUŽE/CHLAPy" já "mohu" a "ráda", ale teď hlavně "PSSST, OPATRNĚ a ŠEPTEM", aby si ti "oni" to co vy napsal NE-uvědomili a toho(to) si NE-všimli!
Pěkný den ,-)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 03.04.2009 14:50, Opačný postup
Obě auta pan Bajza pěkně zhodnotil. Souhlasím s Kylií v tom, že není nutné kvůli jednomu dítěti hned kupovat MPV. Pár známých se Scenicem v 1,6 mám, kromě cívek je motor netrápí, ale furt se jim na tom něco s*e*r*e. Pikačo zas nemusí vyhovovat každému.
Osobně mám opačný přístup - kočárek vybírám t(teda já ne, manželka) takový, aby se vešel do auta. Na většinu předražených módních variabilních kočárků Jane, Maxikozy, Bongabong, čiko a jánevimcoještě stačí v klidu většina kompaktů nebo malých sedanů, o kombících nemluvě.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 03.04.2009 22:39, RE: Milý kos(i)!
Kylie napsal:
Už je to HODNĚ let, co mi šéftechnik jedné "prémiové" značky kdysi "vysvětloval", že VŠECHNY vozy VŠECH značek jsou konstruované cca (opravdu "zhruba" a JSOU tam samozřejmě ROZDíLy) "na stejno"
Samozřejmě JE lepší 15 let starý mercedes než fiat punto, ale TAKový rozdíl jak si lidé často myslí, v tom zas NEní. "Vývojem" situace došla k tomu že ŽÁDNÝ výrobce NEchce/NEtouží po tom abyste jeho výrobek desítky let bez problémů používal (samozřejmě NEjen v autech) a ...
Prostě u aut se "do...
Proboha svatýho, už na ni hoďte síť. Nešlo by tuto osobu nějak zablokovat ? Je tak pitomá a vlezlá, snad ani není možný.. .
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 04.04.2009 13:08, Milý Grand Cherokee!
Grand Cherokee napsal:
Proboha svatýho, už na ni hoďte síť. Nešlo by tuto osobu nějak zablokovat ? Je tak pitomá a vlezlá, snad ani není možný.. .
Vskutku VELMi by mne "potěšilo", na vlastní oči vidět, JAK to co jsem "ocitovala" AUTOROVi těch slov takto DO OČí říkáte ...
Pěkný den (anonymním "hrdinům" NEeee ,-)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 04.04.2009 14:07, pochvala_za_clanek
Dekuji Vam pane Bajzo za kvalitni clanek. Jsem rad, ze si konecne nekdo zas da tu praci, s clankem si opravdu vyhraje a doplni i ceny beznych ND, informaci o dalsich motorizacich a navrhne i mozne alternativy.

Snad Vam vysoka uroven Vasich clanku vydrzi a pomuze to TipCarsu po dlouhe dobe zas zvysit svou uroven, ktera v poslednich mesicich nikterak oslniva nebyla.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 05.04.2009 22:37, Já bych...
...když už nutně MPV, pak japonce. Toyota Corolla Verso. Ale asi nebude jednoduchá k sehnání.
Známí měli Xaru Picasso. Moc toho nenajezdili. Často u nich stávalo náhradní servisní vozidlo. Teď mají Toyotu a jsou spokojeni.
MPV jsou ještě méně spoehlivá než obyč. nižší střední, tedy ještě méně spolehlivý francouz - já bych vybíral jinde.
Na rovinu tady píši - nevím přesně, o jaké závady se jednalo, jen píši můj názor a můj postřeh. Kdo chce, ať bere, kdo nevěří ať tam běží.

P.S. Opravdu byste chtěli auto u kterého nevíte, jestli jede dopředu nebo zrovna couvá? (Xara Picasso)
reagovat
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.