0
zpět
 

diskuze k tématu: Rychlý diesel za 250 tisíc korun: BMW 3 nebo Mercedes C?

kategorie zařazení tématu: německá vozidla, německá vozidla
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Pátek 17.03.2017 07:36, RE: Aditiva
Fanda napsal:
Pavlik napsal:
Fanda napsal:
Pavlik napsal:
Fanda napsal:
Ještě jsem zapomněl,že do benzínu preventivně přidávám superbenzín aditiv,prokazatelně čistí motor,nebo tankuju natural 98,zrovnatak prokazatelně čistí motor.A s karbonem má dnes problém velká část motorů ani nemusí mít turbo,nebo přímí vstřik jen se o tom tolik neví.Kupříkladu prví řada 1.2 Tsi ea 111 neměla ERG ventil,který k zanášení motorů velmi přispívá.
Pokud motor nemá přímý vstřik, tak nemá problém s karbonem. Karbonovat může jen při vysokém opotřebení (vysoká spotřeba oleje) nebo při vadném odvětrávání klikové skříně / airboxu (kdy jde opět olej do sání) a to se už bavíme o závadách, nikoli o normálním stavu motoru.PS: proč bych si kupoval motor kolem kterého musím chodit po špičkách, tankovat nejdražší benzín a ještě navíc lít drahé aditivum aby chvíli vydržel? Nějak nechápu, co by mě k takové koupi vedlo...
Nejdražší benzín ani aditivum se lít nemusí,většina řidičů to nedělá,ale kupříkladu superbenzín aditiv prodraží nádrž benzínu o necelých 40 korun.A například 1.4 MPI co používá třeba ix -20 se umí také zanést karbonem.Při nesprávném používání takhle můžete poškodit celou řadu motorů.
Takže aditivum ti zdraží palivo o cca 1kč na litr, to není vůbec málo. Pokud jak píšeš tankuješ jen prémiová paliva, máš rozdíl v ceně proti průměru, včetně použití aditiva, okolo 3kč na litr. Sorry ne, opravdu nechci. Motor je sice uživatelsky opravdu příjemný, ale já potřebuji aby dlouhodobě fungoval. A tuhle jistotu s jakýmkoli motorem z dílen VW z posledních let opravdu nemám.
je vcelku logické,že pokud dám natural 98,který je zaručeně aditivovaný,tak již žádná aditiva nepřidávám.Zrovna ,tak mol má aditivovanou i 95,zrovna tak začne znovu aditivovat i benzina .A nikde jsem nepsal,že tankuji pouze prémiová paliva.Klidně natankuji i u OBI,ale pak dám vždy aditivum.


Takže jsme se obšírně dostali k tomu, jak si vyložit pojem "tankování kvalitního paliva". Znamená to buď OČ 98 a vyšší nebo jakýkoliv N95 a aditivum si přilít sám.
reagovat
1 2




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.