0
zpět

diskuze k tématu: Jaké nové malé auto do 300 tis.kč?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Neděle 21.12.2014 12:45, RE: Fabialll x H i20
Pepe napsal:
Petr S napsal:
nachy9 napsal:
Tak jsem si byl vyzkoušet včera Flll a dnes I20. Musím říci že I20 je v mnou požadované motorizaci a výbavě o dost dražší než Flll což mě i prodejce Hyundai dost zaskočilo. Na druhou stranu na mě I20 působila hlavně interiérem a odhlucnenim jako vyspělejší a lepší auto. Měl jsem z ni pocit jako bych řídil auto o třídu výš
Případně to srovnejte i s Yarisem. Motor 1,33 74kW s výbavou Active stojí 295 tisíc http://www.toyota.cz/download/cms/czcs/Yaris_tcm-1016-175749.pdf S paketem Senso Smart za 7600 kč dostanete pěknou výbavu: dvouzónová klima, tempomat, automatické přepínání denní/noční světla, senzor deště, automatická clona ve zpětném zrcátku, bezklíčové nastupování a startování (na tohle jsem si hodně rychle zvyknul). Parkovací kamera je ve standardu.
Parkovací kamera v Yarisu je zvěrstvo. Nechci potkávat řidiče, kteří jsou na tom tak, že jí potřebují v takovém autě.

Yaris je auto pro holky, převážně. Mám kamarádku co má na corolle senzory vpředu i vzadu, u hatche. Bez toho prakticky nezaparkuje, jinak je velmi dobrá řidička a rozhodně se s ní nebojím jezdit. Moje sestra zrovnatak. Holky prostě nemají odhad nebo se parkování zbytečně bojí, to ale neznamená že jsou to špatné řidičky.
A když je jek píše PetrS součástí paketu tak proč to nevyužít...
Většinou tu máš dobrý názory, ale ted si střelil krapet vedle.

reagovat
nahlásit
Pepe
počet příspěvků1143
datum registrace09.05.2007
Neděle 21.12.2014 13:43, RE: Fabialll x H i20
PetrT napsal:
Pepe napsal:
Petr S napsal:
nachy9 napsal:
Tak jsem si byl vyzkoušet včera Flll a dnes I20. Musím říci že I20 je v mnou požadované motorizaci a výbavě o dost dražší než Flll což mě i prodejce Hyundai dost zaskočilo. Na druhou stranu na mě I20 působila hlavně interiérem a odhlucnenim jako vyspělejší a lepší auto. Měl jsem z ni pocit jako bych řídil auto o třídu výš
Případně to srovnejte i s Yarisem. Motor 1,33 74kW s výbavou Active stojí 295 tisíc http://www.toyota.cz/download/cms/czcs/Yaris_tcm-1016-175749.pdf S paketem Senso Smart za 7600 kč dostanete pěknou výbavu: dvouzónová klima, tempomat, automatické přepínání denní/noční světla, senzor deště, automatická clona ve zpětném zrcátku, bezklíčové nastupování a startování (na tohle jsem si hodně rychle zvyknul). Parkovací kamera je ve standardu.
Parkovací kamera v Yarisu je zvěrstvo. Nechci potkávat řidiče, kteří jsou na tom tak, že jí potřebují v takovém autě.
Yaris je auto pro holky, převážně. Mám kamarádku co má na corolle senzory vpředu i vzadu, u hatche. Bez toho prakticky nezaparkuje, jinak je velmi dobrá řidička a rozhodně se s ní nebojím jezdit. Moje sestra zrovnatak. Holky prostě nemají odhad nebo se parkování zbytečně bojí, to ale neznamená že jsou to špatné řidičky. A když je jek píše PetrS součástí paketu tak proč to nevyužít... Většinou tu máš dobrý názory, ale ted si střelil krapet vedle.

Nikde neříkám, že to musí být špatný řidič... Ale neodhadnout velikost auta u Yarise už je fakt dost. Nejde zdaleka jen o délku, ale často jsem svědkem, že se řidič(ka) takového miniauta bojí projet mezerou, kam by se vešla Tatra. Že to kolikrát způsobuje úplně zbytečné dopravní komplikace netřeba dodávat. Kamera u Yarise je prostě kanón na vrabčáka, za tím si stojím. Tenhle týden jsem měl půjčenou předváděčku P308, taky s kamerou... Přistihl jsem se, že při couvání upřeně civím na obrazovku, a dění okolo najednou nevnímám... Kdyby mi tam rychle někdo vlezl, tak nestihnu zareagovat. A tohohle se děsím víc, než že bych se o něco statického opřel nárazníkem. Proto mám na dodávce senzory, abych ve městě nešťastně někoho nesejmul (čehož jsem byl svědkem) - zadní křídlovky mám plechový, takže vidím prd.
reagovat
nahlásit
Pepe
počet příspěvků1143
datum registrace09.05.2007
Neděle 21.12.2014 22:25, A odlehčení...
PetrT napsal:
Pepe napsal:
Petr S napsal:
nachy9 napsal:
Yaris je auto pro holky, převážně. Mám kamarádku co má na corolle senzory vpředu i vzadu, u hatche. Bez toho prakticky nezaparkuje, jinak je velmi dobrá řidička a rozhodně se s ní nebojím jezdit. Moje sestra zrovnatak. Holky prostě nemají odhad nebo se parkování zbytečně bojí, to ale neznamená že jsou to špatné řidičky. A když je jek píše PetrS součástí paketu tak proč to nevyužít... Většinou tu máš dobrý názory, ale ted si střelil krapet vedle.

...když už mluvíme o těch "šikovných" řidičkách : http://www.super.cz/317390-z-toho-se-vam-orosi-zrcatka-prehlidka-zadecku-a-mimoradne-obdarenych-ridicek-ktere-neznaji-slovo-stud.html
reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Neděle 21.12.2014 23:21, Parkovací kamera
Parkovací kamera je ve standardní výbavě asi všech současných Toyot (krom základní výbavy). Když už má auto 7" barevný displej, tak proč nedat dozadu za pár korun kameru? Jinak u Versa mám zadní kameru a jsem rád, protože mám vzadu kouli a při parkování se díky kameře nedotknu auta za mnou pokud je parkování nadoraz. Kontrolovat krátkou vzdálenost kamerou je přesnější než parkovacíma senzorama.
reagovat
nahlásit
radek.slivaFB
počet příspěvků181
datum registrace16.03.2013
Pondělí 22.12.2014 08:55, FBIII vs I20
Sám jsem seděl v nové fabce a nové i20 a nevěřil bych že to nekdy řeknu ale i20 měla opravdu lepší interiér lepší materialy i slícovaní. Nevím proč u nás nejsou žádné testy i20 ale co jsem viděl na slovensku tak opravdu tvrdili že po přesednutí z FB do i20 se zda že se jedna o třídu vyšší auto. Nic méně ty motory nejsou žádna hitparada....jsme už zvyklí na krouťák tak to působí mdle proto bych počkal na motory 1.0 TGDI které přijdou na nový rok.
reagovat
nahlásit
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Pondělí 22.12.2014 12:05, RE: Parkovací kamera
Petr S napsal:
Parkovací kamera je ve standardní výbavě asi všech současných Toyot (krom základní výbavy). Když už má auto 7" barevný displej, tak proč nedat dozadu za pár korun kameru? Jinak u Versa mám zadní kameru a jsem rád, protože mám vzadu kouli a při parkování se díky kameře nedotknu auta za mnou pokud je parkování nadoraz. Kontrolovat krátkou vzdálenost kamerou je přesnější než parkovacíma senzorama.

Mám ji v autě taky, byla to součást výbavy (multivan). Prakticky ji nepoužívám, jak jsem si zvykl za ta léta v dodávkách parkovat na zrcátka tak mi ta kamera v tom dělá akorát bordel :D
Tažné sice mám taky ale když něco táhnu tak většinou jiným autem. Takže ho skoro nenasazuju.
Pamatuju před lety že nejlepší parkovací senzor byla koule - když to křuplo byl čas přestat couvat :D
reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
Úterý 23.12.2014 01:23, RE: Parkovací kamera
PetrT napsal:
Petr S napsal:
Mám ji v autě taky, byla to součást výbavy (multivan). Prakticky ji nepoužívám, jak jsem si zvykl za ta léta v dodávkách parkovat na zrcátka tak mi ta kamera v tom dělá akorát bordel :D Tažné sice mám taky ale když něco táhnu tak většinou jiným autem. Takže ho skoro nenasazuju. Pamatuju před lety že nejlepší parkovací senzor byla koule - když to křuplo byl čas přestat couvat :D

"když to křuplo"

No kouli mám pevnou, byla levnější než sundávací. A navíc když za tebou někdo nedobrzdí, tak se i šikne Jednou jsem nedobrzdil (resp. čekal jsem že se ten přede mnou rozjede když má zelenou a začal jsem se bavit s manželkou a ten přede mnou se nerozjel) a byl jsem nakonec rád, že ten přede mnou měl kouli, protože jsme nemuseli řešit odřený lak na jeho autě z mého POV.
reagovat
nahlásit
nachy9
počet příspěvků17
datum registrace10.11.2014
Pátek 26.12.2014 09:29, Jaké malé auto do 300tis
Tak zatím stále vybírám v pondělí si projedou Yarise, Clio,Polo a Corsu

reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
Pátek 26.12.2014 23:55, RE: Jaké malé auto do 300tis
nachy9 napsal:
Tak zatím stále vybírám v pondělí si projedou Yarise, Clio,Polo a Corsu

Good luck. Být vámi jdu do toho Yarise Možná z těch 302 tisíc dohodnete i nějakou slevu. Výbava s paketem Senso Smart je dost pěkná. Měli jsme Yarise, r.v. 2008 1,3 64 kW. Během té doby se měnily zadní kotouče a destičky a baterie v dálkovém ovladači. Jinak jsem jezdil jen na garančky.
reagovat
nahlásit
nachy9
počet příspěvků17
datum registrace10.11.2014
Úterý 30.12.2014 23:34, Jaké malé auto ...
Tak to na 99% vypadá že půjdeme do VW Polo Comfort Edition1.2TSI 66kw
v modré metalize s aut.klimou,plnohodnotnou rezervou a zárukou na 4roky,
to vše za 295 800 kč
reagovat
nahlásit
1 2

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.