PetrT napsal:
Pepe napsal:
Petr S napsal:
nachy9 napsal:
Tak jsem si byl vyzkoušet včera Flll a dnes I20. Musím říci že I20 je v mnou požadované motorizaci a výbavě o dost dražší než Flll což mě i prodejce Hyundai dost zaskočilo. Na druhou stranu na mě I20 působila hlavně interiérem a odhlucnenim jako vyspělejší a lepší auto. Měl jsem z ni pocit jako bych řídil auto o třídu výš
Případně to srovnejte i s Yarisem. Motor 1,33 74kW s výbavou Active stojí 295 tisíc http://www.toyota.cz/download/cms/czcs/Yaris_tcm-1016-175749.pdf S paketem Senso Smart za 7600 kč dostanete pěknou výbavu: dvouzónová klima, tempomat, automatické přepínání denní/noční světla, senzor deště, automatická clona ve zpětném zrcátku, bezklíčové nastupování a startování (na tohle jsem si hodně rychle zvyknul). Parkovací kamera je ve standardu.
Parkovací kamera v Yarisu je zvěrstvo. Nechci potkávat řidiče, kteří jsou na tom tak, že jí potřebují v takovém autě.
Yaris je auto pro holky, převážně. Mám kamarádku co má na corolle senzory vpředu i vzadu, u hatche. Bez toho prakticky nezaparkuje, jinak je velmi dobrá řidička a rozhodně se s ní nebojím jezdit. Moje sestra zrovnatak. Holky prostě nemají odhad nebo se parkování zbytečně bojí, to ale neznamená že jsou to špatné řidičky. A když je jek píše PetrS součástí paketu tak proč to nevyužít... Většinou tu máš dobrý názory, ale ted si střelil krapet vedle.
Nikde neříkám, že to musí být špatný řidič... Ale neodhadnout velikost auta u Yarise už je fakt dost. Nejde zdaleka jen o délku, ale často jsem svědkem, že se řidič(ka) takového miniauta bojí projet mezerou, kam by se vešla Tatra. Že to kolikrát způsobuje úplně zbytečné dopravní komplikace netřeba dodávat. Kamera u Yarise je prostě kanón na vrabčáka, za tím si stojím. Tenhle týden jsem měl půjčenou předváděčku P308, taky s kamerou... Přistihl jsem se, že při couvání upřeně civím na obrazovku, a dění okolo najednou nevnímám... Kdyby mi tam rychle někdo vlezl, tak nestihnu zareagovat. A tohohle se děsím víc, než že bych se o něco statického opřel nárazníkem. Proto mám na dodávce senzory, abych ve městě nešťastně někoho nesejmul (čehož jsem byl svědkem) - zadní křídlovky mám plechový, takže vidím prd.