0
zpět
 

diskuze k tématu: Ford Sierra - stav po 560 tis. km.

kategorie zařazení tématu: německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 18.03.2008 15:58, RE: pro pobavení dobré
anonym napsal:
Pan co toto psal asi sieru neviděl ani z rychliku,nebo je trvale v nějakem deliriu.....Uvedte vice fotek i s rz,siera má tachometr desetitisícový,tudíž pan je kecalista,nebo oplývá černým humorem a těd se jistě dobře baví,jak mu to někdo baští....Siera zreziví i na fotce,tudíž takovou blbost,jako že to mělo chytlé lemy(jen) může napsat akorát recesista a né recenzista.Siery všeobecně neměly řádně ošetřené dutiny,hlavně v zadu spodní nosníky se doslova sypaly(a to nejen u nás,ale i v jížních stát...
Tak trochu té reakci nerozumím, ten co jezdil s tou sierrou ji mel evidentne na praci na na ozdobu a jezdení do servisu. I presto, ze je to Ford muze být auto zachovalé, zalezí kdo se o nej staral.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 18.03.2008 18:46,
anonym napsal:
Pan majitel si pěkně vymýšlí.Stary dieslový fordy startují v zimě strašně
atně.Hníjou kouří a nejedou.A starý fordy mají pěti místný tachometry
To jest 99 000 a KO.
Ono se neda scitat 99999 a 99999, tak to jsem nevedel. Jinak je ta recenze hrozna a dost přehnana
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 18.03.2008 22:45, pretezovani
anonym napsal:
Přetěžování neohrožuje druhé??? Zkus se zamyslet nad tím cos napsal. A jestli ti nedojde jak to ty druhé ohrožuje,tak radši odevzdej řidičák.
Je lepsi kdyz jede nekdo prelozenej, nez kdyz jede nejaky blazen brzda plyn. Jinak to pretezovaní je taky na pytel
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 22.03.2008 23:12, Měl jsem Sierru
No, tak u Sierry byla koroze snad rovnou ve výbavě auta....Ghia plus koroze....to mělo tak zrezlý spodek, že se to nedalo zachránit....zadní nosníky jako ementál, kyblíky tlumiču, prahy, lemy, kdekoli zespodu šel píchnout šroubovák dovnitř. Auto mělo velmi špatné sersašky vpředu bez bederní opěrky...po 10 km jsem se všelijak ošíval a po 20 už jsem se musel venku procvičit. Při tankování tekla nafta nejen do nádrže, ale i na zem. Nic nikde netěsnilo, všechno upadávalo. Vnitřek strašlivý. Motor: n2kte59 super chytří borci ve Fábiích HTP kecali něco o fordovských motorech...ehm..byl to motor Peugeot. Z obejmu 2.3 generoval 49 kw...čili bomba. Zrychlení na 100 jsem měl za nějakých 25 sekund a maximálku podle tacho 160..reál tak 140. Jinak bylo to mé první auto...čili nostalgie...jako nové to nemuselo být špatné...ale antikorozní úprava...či její absence a odbytý vnitřek to pohřbily...ale jinak nejezdilo to špatně...zadní pohon...stabilita...šlo to. Jenom líný diesel a koroze rozhodly o mém první autu....vrakáč...vytájl jsem si pár věci na památku...přístrojovku, zadní ložiska a volant. Ty mám dodnes doma. Sierrám zdar.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 23.03.2008 19:10, RE: Měl jsem Sierru
anonym napsal:
No, tak u Sierry byla koroze snad rovnou ve výbavě auta....Ghia plus koroze....to mělo tak zrezlý spodek, že se to nedalo zachránit....zadní nosníky jako ementál, kyblíky tlumiču, prahy, lemy, kdekoli zespodu šel píchnout šroubovák dovnitř. Auto mělo velmi špatné sersašky vpředu bez bederní opěrky...po 10 km jsem se všelijak ošíval a po 20 už jsem se musel venku procvičit. Při tankování tekla nafta nejen do nádrže, ale i na zem. Nic nikde netěsnilo, všechno upadávalo. Vnitřek strašlivý. Motor: ...
Jak byla stara a kolik mela najeto? Pochybuju, ze to vis. To auto za sebou melo veci, ktere si mozna ani neumis predstavit...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 24.03.2008 12:04, RE: Měl jsem Sierru
anonym napsal:
Jak byla stara a kolik mela najeto? Pochybuju, ze to vis. To auto za sebou melo veci, ktere si mozna ani neumis predstavit...
Byl to rok 1987. Stará mrcha. V zimě pořád ve smyku a tak. Ale ne svoji dobu ji nechyběla určitá elegance. Chtěl jsem ji zachránit, zrenovovat. Odstojila se kompletně..vnitřek..všechna čalounění a tak. A???? Kompletní rez všude. Dolní části dveří...spodek auta, okraje kapoty, kolem oken, lemy, prahy šli odtrhnou rukou, nosníky vzadu zcela pryč..pružiny seděly na jakési vnitřní výztuži. Hrozné. Jenom motor si uchovával vzhled. Ten když se umyl, tak vypadal jak nový. Nechal jsem nastříkat tu pixlu na vzduchový filtr nově na černo a lidi byly v šoku...ten motor byl jak nový...ale jinak olejnička nehorázná....po 14 dnech komplet černý. To samé platí o převodovce a jejím oleji..teda..on byl většinou spíš venku než uvnitř. A taky hlučnost......do 90 km/h se to dalo snést...ale pak rachot jak v tanku. Ale bylo to první auto...takže nic ve zlém. Jestli tohle nemělo tak 500 000km za sebou..tak už nic.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 21.04.2008 12:30, Sierra z roku 1988 a stále OK
Zdravím, osobně si myslím, že Sierra je dobré, velmi dobré, auto. Mám kombíka 2.3 D r.v. 1988, jsem 5tým majitelem v ČR, auto bylo kdysi dotažené z Německa. Stav km díky "krátkému" počítadlu neznám, ale odhaduju, že dobrých 400 tis. km najeto má. S autem jsem jezdil do Chorvatska, se psy po výstavách po celé ČR (kvůli hafanům jsem jej také pořizoval:) a dodnes s ním jezdím do práce, t.j.denně 50 km.
Je to neskutečný držák ! Sem tam se nějaká ptákovinka vyskytne, ale souhlasím s názorem, že to auto je nesmrtelné, protože moje údržba není nikterak odborná a auto je fakt v dobré kondici. Navíc je bílé a rez se objevila minimálně a to jen na zadních lemech, pak bohužel bublinky v plechu pod zadním sklem a trošku ve spodních částech dveří, ale nutno si uvědomit rok výroby...! Navíc v zimě jsem nastartoval vždy a to i v mrazech okolo - 20 st C., oproti tomu jsem ještě před "Sirkou" měl Escorta 1.8 D a ten nenastartoval snad ani v - 5 st.C.-ano, to byly špatné motory, nikoliv ty v Sierrách, tam byly problémy až později s TD.
I když vlastním ještě jiná již "modernější" auta, na Sierru nenechám dopustit... s čistým svědomím přeji všem, aby jim jejich auta sloužila tak oddaně, jako mně moje "Sirka" - Ford Sierra 2.3 GLD......P.
reagovat
1 2


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.