. Čím to asi bude?
Ad FAP: ta investice do "vykuchání" by se mi za 180tkm nevrátila (rozdíl ve spotřebě neuvažuju). 2x proplach, 2x doplnění aditiva, cca 10tKč. To auto vypadá tak, jak má. P.S. Proč kupovat 525 a dávat tam čip, a nekoupit rovnou 530?
. Čím to asi bude?
Ad FAP: ta investice do "vykuchání" by se mi za 180tkm nevrátila (rozdíl ve spotřebě neuvažuju). 2x proplach, 2x doplnění aditiva, cca 10tKč. To auto vypadá tak, jak má. P.S. Proč kupovat 525 a dávat tam čip, a nekoupit rovnou 530?Protože to pán kupoval od někoho koho znal. Ono koupit auto v bazaru je sázka do loterie. Z mého pohledu udělal naprosto správnou věc. A za to odstranění toho filtru bych ho rozhodně nekamenoval. 
. Čím to asi bude?
Ad FAP: ta investice do "vykuchání" by se mi za 180tkm nevrátila (rozdíl ve spotřebě neuvažuju). 2x proplach, 2x doplnění aditiva, cca 10tKč. To auto vypadá tak, jak má. P.S. Proč kupovat 525 a dávat tam čip, a nekoupit rovnou 530?
Ono nejde jen o výměnu nebo regeneraci FAP. ale je plno dalších věcí co mi na něm vadí. FAP považuju za výmysl, který se dělá hlavně pro to aby automobilky vydělali hlavně na servisu. PS: 525d jsem původně nechtěl, chtěl jsem benzínovou 530i, ale měl jsem možnost výhodně koupit 525d s jasným původem za dobrou cenu, tak proč toho nevyužít, čip nemám z důvou, že bych auto pořd honil a zkoušel jsem co dokáže. ale jezdím cca 180km denně, jezdím plynule nějakých 110 tacho po silnicích a 150 tacho dálnice, ale když dojedu nákladák nebo něco podobného chci ho co nejrychleji a bezpečně předjet, proto mám čip a když bych koupil 530d tak bych si ho tam nechal udělat taky a předejdu případnému dotazu i u 535d bych si ho nechal udělat
jinak 525d s čipem opravdu jede zhruba stejně jako 530d, jen je motor trochu točivější, 530 táhne líp odspodu.
. Pročpa tam asi mám ty smajlíky? Aby se zjistila kondice vstřiků, musí vstřiky na test, tzn ven z auta. Diagnostikou akorát zjistíš elektriku (běží všechny válce) a +- přepad (auto startuje). Na všechny reakční časy, zpoždění, korekce, vstřikovaná dávka je diag krátká. A je jedno, jestli jde o HDI v Pežotu, nebo CR v BMW. Bych se na to onoho mechanika zeptal
. A kdyžtak "automobilky vydělaly", jo, prosím. Ale na tom mým toho moc netrhly (aktuálně najeto 314tkm)
jinak 525d s čipem opravdu jede zhruba stejně jako 530d, jen je motor trochu točivější, 530 táhne líp odspodu. Tak to mi stačilo
. Pročpa tam asi mám ty smajlíky? Aby se zjistila kondice vstřiků, musí vstřiky na test, tzn ven z auta. Diagnostikou akorát zjistíš elektriku (běží všechny válce) a +- přepad (auto startuje). Na všechny reakční časy, zpoždění, korekce, vstřikovaná dávka je diag krátká. A je jedno, jestli jde o HDI v Pežotu, nebo CR v BMW. Bych se na to onoho mechanika zeptal
. A kdyžtak "automobilky vydělaly", jo, prosím. Ale na tom mým toho moc netrhly (aktuálně najeto 314tkm)
jinak 525d s čipem opravdu jede zhruba stejně jako 530d, jen je motor trochu točivější, 530 táhne líp odspodu.
. A kdyžtak "automobilky vydělaly", jo, prosím. Ale na tom mým toho moc netrhly (aktuálně najeto 314tkm) Nevím co přesně zjistí na diagnostice, mechanik nejsem. Za i se omlouvám, chtěl jsem napsat výrobci a nějak mi to i ulítlo.
A jestli se nepletu, tak 530D má dokonce FAPy 2, takže jedině dobře za 525D - mě by stačila. Souhlas, znám auto, tak ho koupím, nedělal bych to jinak. Jen by mě zajímala reálná cena za běžný servis u 530D po oněch 20tkm - mám info, že se to blíží k 10tKč (je tam opravdu 9litrů oleje?).
A jestli se nepletu, tak 530D má dokonce FAPy 2, takže jedině dobře za 525D - mě by stačila. Souhlas, znám auto, tak ho koupím, nedělal bych to jinak. Jen by mě zajímala reálná cena za běžný servis u 530D po oněch 20tkm - mám info, že se to blíží k 10tKč (je tam opravdu 9litrů oleje?).