0
zpět
 

diskuze k tématu: BMW Řada 3 E46 - první dojmy majitele

kategorie zařazení tématu: německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 27.03.2011 14:58, RE: Zábavné
pargi napsal:
Rozdíl je zanedbatelný, 225/45 má menší profil a v absolutních číslech je dokonce "nižší" než 205/50. Rozdíl výšky přenásoben dvěma je 2,5 cm, palec má 2,54 cm, takže rozdíl na obvodu je zanedbatelný. Čímž neříkám, že tam není
Takze rozmery pneu 195/65 R15, 205/55 R16 a 225/45 R17 maji obvod 198-202cm tzn rozdil zanedbatelny v radu 1-2%. Nezanedbatelna je zavislost spotreby na sirce pneu, ktera me pomerne prekvapila. Take proto jsem v minulost prodal 16ky a koupil 15ky na O1 a ted na O2 prodavam 17ky a kupuju 16ky. Nicmene hlavnim duvodem byl a je komfort jizdy na D1, na ktere nyni najedu soukrome (s malym kindosem vzadu) rocne cca 20t km.
Co se tyce tempomatu: tak jsem v roce 2006 najezdil hlavne po D1 48t km bez nej a noha to odnesla zanetem kotniku. Ano citlivou manipulaci s plynem se da oproti tempomatu usetrit 0,1ltr, ale stoji to za to?! System tempomant, pridani z kopce a klesnuti rychlosti do kopce opet usetri nejakou desetinu. Ale proc bych na to slapal, kdyz nemusim.
Jeste se tu resila rychlost podle rychlomeru a GPS. U O1-O2 je rozdil cca 7%. GPS/rychlomer - 50/54, 90/96 130/139. Kdyz nechci platit pokutu, tak muzu na dalnici tachometrovych 149 km/h.
Cus
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.01.2012 23:01, RE: Zábavné
zigi napsal:
Něco podobnýho, jako když mu to žere 5l při 130km/h...ha ha ha
:D ja mam 320d pred faceliftem z 99. mam pouze 5° prevodovku manual, mimo mesto (90km/h na 4°) jedu za 4,9 litru!!!!!!, po dalnici 130 na 5°kolem 5-6 litru max (kdybych mel 6° tak sem na tom nejak podobne), kombinovana do 8 a ve meste za 11. Takze ty cisla nejsou zase tak zkresleny, kazdej nema feliciu asi jako ty :D
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.01.2012 23:10, RE: Zábavné
zigi napsal:
No říkej si co chceš, ale auto při 130km/h nemůže žrát průměrně 5l/100km! Možná aktuální spotřeba taková být může, ale ne průměrná!

Moc bych se divil, kdyby majitel jel ( např. ) z Prahy do Brna a zpět na tempomat celou cestu tam i zpět při dálniční rychlosti 130km/h, a spotřebu by měl 5l/100km. Nechám se podat...
jel jsem bez tempomatu s pred-faceliftem 320d 5-ti kvalt manual z Plzne do Prostejova po dalnici (Plzen>Praha>Brno>Prostejov) za NECELOU 1/4 nadrze (plna je 63 litru) to je 353km za 15 litru = 15 litru / 3,53 = 4,24 litru. jelikoz jsem ho kupoval v Plzni a jel jsem po koupi domu, tak jsem nejel pouze 130 km/h abych zjistil co dokaze :)
reagovat
Jakub B
počet příspěvků4
datum registrace13.04.2014
Sobota 12.07.2014 16:14, RE: Zábavné
David V napsal:
Člověk, který prodá 7-mi leté Báwo v chrochtě s 94 tkm na tacho je buď podvodník nebo filantrop. Vtipné mi pak doslova přijde, že majitel bere nedostatek místa jako pozitivum, přičemž asi těsný interiér nazývá útulným. A poznámka o držáku nápoje je též vtipná. Nechápu potom, že majiteli nevadí, že jeho vůz má kufr, protože chtěl přeci auto a ne skříňovou Avii. Tyhle zaslepené recenze zrovna moc rád nemám. Jenak nepřináší objektivní pohled a jednak by mě zajímalo, co znamená citlivé ABS. Tento nesmysl se v recenzích často vyskytuje.


Proč podvodník?Když má člověk štěstí, trefí opravdu vynikající kousek kterých je jak šafránu ( nejen BMW ) ale samozřejmě počítáme, že si kupující auto nechal v servise napíchnout i na diagnostiku ( aspoň já to tak udělal ) Interiér těsný rozhodně není, tedy pro člověka do cca 80 kilo s výškou 175cm ( beru to dle sebe ) je naprosto dostačující...Interiér je rozhodně útulnější než v některých nových vozech, především pokud se jedná o černý či černý s krémovou kombinací ( ten je nádherný a doporučuji se podívat na google...nehledě pokud má sportsize sedačky ) Co se týká ABS tak má majitel pravdu, je citlivější než některých vozech a sám sem auto dával ohledně tohoto do servisu kde bylo sděleno, že pracuje jak má a vše je OK.Spotřeba na dálnici?Plno lidí onanuje, že jejich super Octavie žere 4 litry po dálnici a nevěří, že BMW co má větší obsah umí to samé...Věřte nebo ne, ale dokonce 3.0d je na dálnici ještě o chlup úspornější ( v rodině máme další dva vozy BMW a obě jsou 3.0d a pravidelně jsou na dálnici takže vím co píšu a netahám to od zadku...Osobně jsem si ale pořídil benzín, protože mám ročně malý nájezd kilometrů a nafta by se mi neoplatila no a benzín je benzín :) ) Sportovní podvozek je opravdu na naše cesty špatný ale když je dobrá cesta tak není co vytknout. Kdybch si teď s postupem času mohl vybrat volím klasický protože dle mě rozhodně lepší volba pro ČR i když je auto trošku výše.Nejvhodnější rozměr pneu ( už jsem zkoušel mnohem širší gumy i větší kola ) je 205/55 ať už v 16 či 17 kolech sice to nevypadá frajersky ale komfort je znatelně jinde.Závěrem chci jen říct že je špatné, že se tady sejde vždy tolik znalců co s tímto vozem mají nulovou zkušenost nebo tak velkou z doslechu, že by do toho ani nesedli a tohle mě vždy rozčílí ale Češi tohle mají většínou v povaze a nechtějí to přiznat nebo si to ani neuvědomí...

Nakonec snad TIPCARS odpustí a povolí odkaz na ten interiér aby i ostatní viděli že staré auto opravdu může mít mnohem líbivější vzhled než nové vozy, protože auto vypadá vždy tak, jak se o něj stará jeho majitel :

http://www.yukongifts.com/wp-content/uploads/2013/12/bmw-e46-interior-wallpaper-312.jpg
http://www.rigsofrods.com/images/imported/2012/02/34012_208560-1.jpg

Každopádně se tím nechci nikoho dotknout a na nikoho nadávat a proto všem přeji spousty šťastných kilometrů bez nehod.

reagovat
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Sobota 12.07.2014 23:47, RE: Zábavné
Jakub B napsal:
David V napsal:
Člověk, který prodá 7-mi leté Báwo v chrochtě s 94 tkm na tacho je buď podvodník nebo filantrop. Vtipné mi pak doslova přijde, že majitel bere nedostatek místa jako pozitivum, přičemž asi těsný interiér nazývá útulným. A poznámka o držáku nápoje je též vtipná. Nechápu potom, že majiteli nevadí, že jeho vůz má kufr, protože chtěl přeci auto a ne skříňovou Avii. Tyhle zaslepené recenze zrovna moc rád nemám. Jenak nepřináší objektivní pohled a jednak by mě zajímalo, co znamená citlivé ABS. Tento nesmysl se v recenzích často vyskytuje.
Proč podvodník?Když má člověk štěstí, trefí opravdu vynikající kousek kterých je jak šafránu ( nejen BMW ) ale samozřejmě počítáme, že si kupující auto nechal v servise napíchnout i na diagnostiku ( aspoň já to tak udělal ) Interiér těsný rozhodně není, tedy pro člověka do cca 80 kilo s výškou 175cm ( beru to dle sebe ) je naprosto dostačující...Interiér je rozhodně útulnější než v některých nových vozech, především pokud se jedná o černý či černý s krémovou kombinací ( ten je nádherný a doporučuji se podívat na google...nehledě pokud má sportsize sedačky ) Co se týká ABS tak má majitel pravdu, je citlivější než některých vozech a sám sem auto dával ohledně tohoto do servisu kde bylo sděleno, že pracuje jak má a vše je OK.Spotřeba na dálnici?Plno lidí onanuje, že jejich super Octavie žere 4 litry po dálnici a nevěří, že BMW co má větší obsah umí to samé...Věřte nebo ne, ale dokonce 3.0d je na dálnici ještě o chlup úspornější ( v rodině máme další dva vozy BMW a obě jsou 3.0d a pravidelně jsou na dálnici takže vím co píšu a netahám to od zadku...Osobně jsem si ale pořídil benzín, protože mám ročně malý nájezd kilometrů a nafta by se mi neoplatila no a benzín je benzín :) ) Sportovní podvozek je opravdu na naše cesty špatný ale když je dobrá cesta tak není co vytknout. Kdybch si teď s postupem času mohl vybrat volím klasický protože dle mě rozhodně lepší volba pro ČR i když je auto trošku výše.Nejvhodnější rozměr pneu ( už jsem zkoušel mnohem širší gumy i větší kola ) je 205/55 ať už v 16 či 17 kolech sice to nevypadá frajersky ale komfort je znatelně jinde.Závěrem chci jen říct že je špatné, že se tady sejde vždy tolik znalců co s tímto vozem mají nulovou zkušenost nebo tak velkou z doslechu, že by do toho ani nesedli a tohle mě vždy rozčílí ale Češi tohle mají většínou v povaze a nechtějí to přiznat nebo si to ani neuvědomí...Nakonec snad TIPCARS odpustí a povolí odkaz na ten interiér aby i ostatní viděli že staré auto opravdu může mít mnohem líbivější vzhled než nové vozy, protože auto vypadá vždy tak, jak se o něj stará jeho majitel :http://www.yukongifts.com/wp-content/uploads/2013/12/bmw-e46-interior-wallpaper-312.jpghttp://www.rigsofrods.com/images/imported/2012/02/34012_208560-1.jpgKaždopádně se tím nechci nikoho dotknout a na nikoho nadávat a proto všem přeji spousty šťastných kilometrů bez nehod.


Nechápu, co je nepochopeno. Kdo si koupí do nového auta naftu? Většinou ten, kdo hodně jezdí, protože počítá s tím, že se mu to nakonec vyplatí, proto ta moje původní poznámka o podvodnících a lidumilech - možná jsem mohl napsat podvodník nebo hlupák (myšleno spíše lama).
ABS sleduje pouze otáčky jednotlivých kol a zasahuje v okamžiku, kdy se některé kolo přestane otáčet, čili nejde o citlivost ABS, to reaguje až na zablokované kolo. Daleko spíše bych to nazval ostré nebo obtížně dávkovatelné brzdy než cokoliv ve spojitosti s ABS.
Tohle byly obecné poznámky, u kterých není nutné vlastnit BMW (ano, žádné nevlastním, a nevlastnil jsem) a neznamená to, že bych se do majitelů těchto vozů měl potřebu navážet.
reagovat
1 2




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.