0
zpět
 

diskuze k tématu: BANDA Podvodník Pardubice

kategorie zařazení tématu: volná diskuze
absd
počet příspěvků1
datum registrace02.01.2019
Středa 02.01.2019 15:18, BANDA Podvodník Pardubice
Banda Julius kupuje auta bez přepisu, sice přepis slibuje ale neuskuteční. Nasledně chodí pokuty nelze přes uřady vyřešit a nekomunikuje. Vím že sem udělal chybu a nalatěl. Ale kdyby někdě další přišel do kontaktu s tímto pánem tak hned od něj hned pryč! Neprodávat ani nic od něj nekupovat!!!!
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Středa 10.04.2019 06:07, RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: absd, 02.01.2019 15:18 (Banda Julius kupuje auta bez p ...)


Přesně tak,

mám podobnou zkušenost s panem N. Bandou - asi rodina.... Bez komunikace, bez odezvy - auto skončilo až na parkovišti městské policie v HK po tom, co s ním jezdil nějaký jeho soukmenovec a přišlo se na to, že auto jezdí bez platných dokladů. Pak dokonce přišla vývza z toho Hradce, ať si tam to auto vyzvedneme a zaplatíme pokutu za odtah. Ale to jsme postoupili magistrátu, protože podle kupní smlouvy auto není naše a odpovědnost za něj převzal pan Banda (ještě bychom se dopustili protiprávního jednání - nakládáním s cizí věcí). Tím pádem se nás další pokuty netýkají - potvrzeno policií i právníkem. Sám úředník na dopravním odboru mi povídal, že ten zákon je na nic a v takovym případě nemůže nikdo nic - zlatej polopřevod.
reagovat
Suanne93
počet příspěvků4
datum registrace02.11.2019
Sobota 02.11.2019 14:02, RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: CPKH, 10.04.2019 06:07 (Přesně tak,mám podobnou zkušen ...)

Mám úplně stejnou zkušenost se jménem BANDA Pavel. Lidi dejte bacha, už takhle je nás dost.
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Neděle 03.11.2019 10:36, RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: Suanne93, 02.11.2019 14:02 (Mám úplně stejnou zkušenost se ...)


A jak jste to resil vy? Znate nekoho dalsiho? Ja psal dokonce i na krajske oddeleni policie do Pardubic. Ale ani se neobtezovali odepsat. Mistni oddeleni s nami vybehlo tez.... nikdo to nechce resit, ale kdyby nas bylo vic, treba by to tem hajzlum neproslo. Mam ofocenych spoustu jejich inzeratu a to jsem psal i ve zprave na ten kraj, dokonce k to, ze podle webu ckp ta auta jezdi bez pojisteni. Divim se, ze si na ne ckp nedoslapne. Nikdo se tim ale, bohuzel, nezabyva. Zkusim tl jeste telefonicky... z principu me stve, ze slusny clovek ostrouha...

Jedina sance je nejaka hromadna zaloba....
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Neděle 03.11.2019 10:54, RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: CPKH, 03.11.2019 10:36 (A jak jste to resil vy? Znate ...)


Sejna zkusenost. Neprepsali auto a zacali chodit pokuty. Druhy den po koupi zkouseli volat ze auto nejede a mam poslat penize. Kdyz jsem nabidl kontrolu mym mechanikem, nemeli zajem :D Policie nic resit nechtela a magistrat nemohl. Behal jsem po uradech dlouho a dostal se z panovi, ktery ma starosti jen tyhle lidi. Magistrat auto prepsat muze i bez soucinosti ale musite mit evidencku, coz jsem nemel a bez auta ji udelat nemohl. Postup je pry takovy, ze je to proste dira v zakone a magistrat s tim udela jen to, ze vam da taky pokutu. Kdyz vam pak chodi pokuty za prestupky tak urady vam sice veri, ze za to uplne nemuzete ale jako provozovatel je zaplatit proste musite. Kdyz jim ale poslete kupni smlouvu a slusne se domluvite, casto to pry nechaji byt (vysumet) i kdyz by nemeli. Magistat samotny to auto prepise pry bez te evidencky jen nekdy a na zaklade rozhodnuti soudu o urceni vlastnictvi. Ale soud se takovou zalobou pry vetsinnou zabyvat nebude, protoze vlastnik je jasny z kupni smlouvy a neni tedy co resit. Vy jste ale porad provozovatel. Kdyz ma clovek stesti a soud se bude zabyvat necim, co je jasne, a neni o tom sporu, magistrat pak auto mozna prepise, protoze bude mit v ruce alespon nejaky papir. Oficiale to ale stejne udelat nesmi. Lidi v tehle situaci chodi a prazsky magistrat desitky dene. Jsou tam lidi, co prodali auto za 5 tisic a pokut uz maji za dvacet behem chvilky. Reseni pro me bylo nekolik. 1) Jako provozovatel sice za vse zodpovidam ale sam nic nemuzu. Muzu ale nahlasit SPZ jako ztracene nebo odcizene a nechat vystavit nove vcetne noveho technicaku, cimnz se ten puvodni (jejich) zneplatni. Sice je to neco, co se nesmi, ale prinutite je k nejakemu jednani i za cenu vlastniho postihu. S neplatnou SPZ neujedou ani par km, tohle kontroluji v policejnich autech kamery automaticky. 2) Zjistit adresu a ukrast jim jejich SPZ. Pak viz vod 1. 3) Tohle fungovalo pro me. Napsal jsem jim sms, ze to resim z policii, pridal par jmen a detailu, ktere jsem si tady dohledal a rekl, ze to je info od pardubicke policie. Sdelil jsem v SMS, ze pokud auto ihned neprepisou, dam vystavit nove doklady a SPZ, cimz by se auto nedalo ani prodat ani provozovat. Po telefonu jsem dale nekomunikoval, jen jednou za den odpovedel smskou a zduraznenim mych podminek. Auto nakonec po spouste vyhruzek a vymluv prodali jeste v te lhute 10 dnu. Novy majitel mi volal s tim ze se chce dohodnout na prepisu a oba jsme si mysleli, ze je na druhe strane linky zase nejaky podvodnik :D Pak uz to slo v pohode.
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Neděle 03.11.2019 11:21, RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: petrkrulisprodabmw, 03.11.2019 10:54 (Sejna zkusenost. Neprepsali au ...)


Tak to jste štastný člověk. Nsše auto se dostalo až na ono odstavné parkoviště. Máte pravdu, že můžete kupní smlouvou doložit, že nejste vlastník a pokuty tím pádem platit nebudete. Toto mám potvrzené i právníkem a několika dalšími stejnými případy. Dost jsem se o věci informoval.

Já jsem zařídil nové značky a papíry. Díky tomu auto skončilo na onom parkovišti. Protože toho hajzla v HK chytla policie a neseděly mu doklady. Pak jsem zaplatil pokutu za ty nové papíry, protože jsem údajně lhal, že došlo ke ztrátě - ikdyž mi to doporučila sama paní na magistrátu, které jsem celý případ popsal. Naštěstí už auto nikde nejezdí a hradecký magistrát ví, že auto už mi nepatří a doufám, že se po pár letech neproberou a nebudou po mě chtít zaplatit parkovné na odstavném parkovišti. Na to už by musel nastoupit právník. Protože auto není moje a registr vozidel je jen registr. S vlastnictvím nemá nic společného.

Ovšem rád bych se kontaktoval s ostatními lidmi, které rodina Bandů takto podvedla - možná bychom pak byli s chopni s tím něco dělat.

A ještě k tomu soudu - ten se tím zabývat musí, když má podnět, ale jak říkáte, kupní smlouvou je to dáno. Takže vetšinou (99%) potvrdí, že vlastník je ten nový, podle smlouvy. Nehledě na to, že ten nový vlastník na dopisy od soudu většinou nereaguje.
reagovat
Suanne93
počet příspěvků4
datum registrace02.11.2019
Neděle 03.11.2019 11:24, RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: CPKH, 03.11.2019 10:36 (A jak jste to resil vy? Znate ...)

Řeším to nyní, je to rok co jsem jim vůz prodala za pár tisíc s plnou mocí a pořád se mi vymlouvali že nemají čas, že auto zrovna nejede atd. Mám kontakt jen na nějakou pevnou linku a email centrum100, na který mi napsali že je vůz přepsaný ale ofocený techničák nikde. Teď už mi neodpovídají vůbec a před 2 týdny mi přišla pokuta za parkovaní v ulici nábřeží Závodu Míru v Pce, zítra jdu na dopravní inspektorát v HK to tam řešit, protože další pokutu už platit nehodlám. Auto je zajímavě pojištěné u Alianz ale nevím na koho. Uvidím co zítra zjistím.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Neděle 03.11.2019 11:33, RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: Suanne93, 03.11.2019 11:24 (Řeším to nyní, je to rok co js ...)


Ja na ne mam kontakt 723 099 820, uz jsem ho i posilal na nejaky magistrat myslim, nevim presne. Nekdo volal jestli jsem jim prodaval auto a mam na ne kontakt. Na nekterych magistratech mi i podali spatne info. Napr. pani z Pardubic mi (stejne jako policie) sdelila at to necham byt, ze auto pak bez problemu prepisou po tech 10 dnech od koupe. To ale nejde bez urcitych dokladu (evidencka) a moc se v tom sami nevyznaji. S aktualnim zneni zakona s tim ani nic delat nejde. Kazdy vi, ze auto nemate a ze s nim nejezdite a ze s tim ani nic neudelate, ale zakon proste rika, ze za pokuty je zodpovedny provozovatel vozidla. Ridice muzete nahlasit a on by musel s pokutou souhlasit, coz nebude. Taky jsem jim v sms sdelil, ze to pujdu vsechno vcetne dokladu vyklopit na socialku, to s nimi asi taky pohnulo :D
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Neděle 03.11.2019 11:34, RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: Suanne93, 03.11.2019 11:24 (Řeším to nyní, je to rok co js ...)


Já ho taky prodal přesně před rokem. Nicméně už v prosinci bylo odstavené. Za což jsem zpětně rád. Tak se prosím ozvěte, jak jste dopadla. Rád bych dal dohromady víc lidí. Mě tvrdil, že auto nejede, že je v servisu, že na magistrát zajde a kdesi cosi (přitom auto v den koupě nabídl za třikát vyšší cenu na bazoši). Když jsem začal vyhrožovat policí, tak mi řekl, že se policie nebojí. Pak jsem ho jednou potkal v AFI. Měl jsem co dělat abych po něm neskočil. V klidu si tam nakupoval vánoční dárky. A víte čím přijel? Velkým Mercedesem, který taky nabízel k prodeji a ani neměl ručení. Měl jsem nutkání mu vjet do cesty, aby mě tím nepojištěným autem naboural.... To by byl prů...

Sem tam na některý inzerát zavolám a ty hovory si nahrávám. Pokaždé jde o auto na plnou moc a pokaždé mi tvrdí, že je kamaráda, že toho majitele znají, že ričení není, protže ho zapomněli zaplatit.

Od té doby sbírám inzeráty celé té party, mám všechna jejich telefonní čísla, fotky inzerátů a pokaždé zjišťuji, jestli je to auto pojištěné. Většina není.

Jo a moje auto prošlo v po prodeji technickou, ikdyž už bylo ve stavu na díly, to jsem mu říkal. Někdo by se tím pádem měl podívat na tu STK, kde to prošlo. Tam taky nebude něco v pořádku. Ale to je kapitola jiná.

Je to svoloč...
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Neděle 03.11.2019 11:36, RE: RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: petrkrulisprodabmw, 03.11.2019 11:33 (Ja na ne mam kontakt 723 099 8 ...)


Na socialku a financak jsem se taky chystal....
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Pátek 08.11.2019 19:35, RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: Suanne93, 03.11.2019 11:24 (Řeším to nyní, je to rok co js ...)


Zdravím, mohu se zeptat, co Vám řekli? Díky
reagovat
Labrador
počet příspěvků18
datum registrace10.01.2020
Pátek 10.01.2020 03:37, RE: BANDA Podvodník Pardubice
Bohužel jsem též prodal tomuto individu auto. Je tu někdo kdo se dobral k nějakému řešení?
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Pátek 10.01.2020 09:29, RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: Labrador, 10.01.2020 03:37 (Bohužel jsem též prodal tomuto ...)


My jsme to vyřešili tím, ikdyž ne úplně správně, že jsme si, po několika urgencích a návštěvě policie (která s námi zavřela dveře), nechali vystavit nové doklady. Pak pána někde kontrolovali, auto mu odstavili a tím jsme ho alespoň dostali ze silnice. Nicméně teď prý stojí na nějakém odstavném parkovišti MP. Snažili se nám nabulíkovat, že si pro něj máme přijet abychom neplatili parkovné. Ale ze zákona nemůžeme manipulovat s cizím majetkem. Takže jsme to poslali do správního řízení a od té doby nemáme zprávy.

Řešení to nemá. Snažil jsem se dát dohromady skupinu lidí, které tento člověk podvedl. Ale i když jsem některé našel, tak se mi neozvali. Mám dojem, že by se to dalo řešit jedině hromadnou žalobou. Myslím že policie o celé té skupině musí vědět. Psal jsem i na kraj, ale ani neodepsali.

Všechny ty podezřelé inzeráty sleduji dlouhou dobu. Mám hromady jejich prodávaných aut a telefonů.

Mimochodem, odkud jste (jen přibližně). Díky - třeba by se nám podařilo spoluprací ty lidi dostihnout.
reagovat
Labrador
počet příspěvků18
datum registrace10.01.2020
Pátek 10.01.2020 10:24, RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
V pardubicích je na úřadě znají ,známá firma, se kterou mají několik těch řízení a ti nepřizpůsobivi lidé nereagují. Dokonce je znají i v Praze. Jak říkáte policie s tím nic neudělá taky jsem tam byl. Projížděl jsem net a narazil jsem jeste na jedno fórum kde tohle lidé řeší. Depozit je asi jediné řešení. Není s nima možná komunikace 1000 výmluv, proc to nejde, pošli prachy, udělám pokuty, výhrůžky. Jižní Čechy
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Pátek 10.01.2020 11:26, RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: Labrador, 10.01.2020 10:24 (V pardubicích je na úřadě znaj ...)


Já si to myslel, že oni jezdí napříč republikou.... Viděl jsem i auta z Brna. Na pár jejich inzerátů jsem volal. Vždycky se strašně divili, že vím, že auta nemají ručení atd... Ale bohužel by s nima mohla hnout jen hromadná žaloba. Jediné, co nechápu je, že když je úřady znají a vědí o nich, tak proč si pro ně nedojdou domů. Ono není zas tak složité to zjistit. Když i já vím, kde bydlí ten, který mě podvedl...
reagovat
Labrador
počet příspěvků18
datum registrace10.01.2020
Pátek 10.01.2020 12:52, RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
Je to absurdní. A co se prodeje týče, nevím jak u ostatních ale k nám jich přijelo asi 10. Kontrola auta stylem tohle je k hovnu, tohle je tak a onak. I ten natlak pri prodeji je z jejich strany nepříjemný. Rozhodne by bylo dobré to nejak rešit. Je to občansko pravni spor, takze PČR v tomhle taky chápu. Maji jiné starosti. Navic jak kupujici tak prodejce maji auto přepsat společně. Dost mě zarazilo že kupní smlouva nemá prakticky žádnou váhu a jak říkáte ví se o nich, vědí že ty problemy s nimi jsou ale není prakticky žádná cesta. Nakonec je to tak že za něj ještě platíme pokuty.
reagovat
Labrador
počet příspěvků18
datum registrace10.01.2020
Pátek 10.01.2020 12:56, RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
Kdyby člověk tušil co to bude za problémy, tak to auto radši nechám zlikvidovat.
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Pátek 10.01.2020 13:01, RE: RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: Labrador, 10.01.2020 12:52 (Je to absurdní. A co se prodej ...)


Přesně jak říkáte, k nám přijeli teda jen dva... ale jeden z nic hneměl řidičák a to si přijeli pro auto.. nepochopitelné... Už jen to setkání s touhle svoločí je nepříjemné. PČR také chápu. Na druhou stranu by se do nich měl opřít magistrát. Když nereaguje na několik upomínek a nenapadne přepsání auta, tak přepsat bez výjimky a požadovat doložení evidenčky po novém majiteli... Tohle je na nic... Ze zákona totiž nevyplývá povinnost "jít na úřad oba". Stačí ověřená plná moc. Ale pak pro oba zůčastněné platí, že nepozději do 10 dnů musí být vše přepsáno. Pokud ne, tak teoreticky mohou být pokutování oba. Reálně bych to při podání žaloby viděl tak, že magistrát stejně nic nepřepíše, i když soud uzná vlastníkem toho hajzla. Protože nedostane evidenčku a tím pádem nesplní soud (jako žadatel) všechny podmínky k přepisu.
reagovat
Labrador
počet příspěvků18
datum registrace10.01.2020
Pátek 10.01.2020 13:21, RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
Přesně jak říkáte. Navic jak já můžu za to, že on nechce automobil přepsat. Já mám kupní smlouvu ve které je napsáno že nový majitel s mojí ověřenou plnou mocí je povinen přepsat automobil do 10 dnů.
Což je minimálně porušení kupní smlouvy. Ony jsou vlastně tyhle možnosti. Buď to auto prodá a kupující bude trvat na přepisu, to auto v depozitu je svým způsobem řešení, nechodí pokuty, ale auto stále není přepsane. Dát hromadnou žalobu několika lidí už by se to prostě muselo řešit. Asi je to jediná možnost jak z toho ven.
reagovat
CPKH
počet příspěvků33
datum registrace10.04.2019
Pátek 10.01.2020 13:27, RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: BANDA Podvodník Pardubice
citace:
reakce na: Labrador, 10.01.2020 13:21 (Přesně jak říkáte. Navic jak j ...)


Tak nějak, bohužel ve dvou toho moc nezmůžeme... Já se dokonce dostal ke kontaktu na další lidi, ale prostě bez reakce...
reagovat
  1 2 3 ... 19


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.