Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vladimir Putin už čeká na svou novou limuzínu. Pod kapotou bude motor Porsche

Naše téma
Daniel Fuglevič | 20.04.2018
další 3 fotky
Ilustrace ruské prezidentské limuzíny. | foto: drom.ru
Prezident Ruska Vladimir Putin si bude už zanedlouho užívat luxusu a bezpečnosti zbrusu nové prezidentské limuzíny. Pokud byste ovšem u zakázkově postaveného modelu čekali využití čistě ruské techniky, možná budete trochu nečekaně na omylu.
Vývoj nové prezidentské limuzíny pro ruského prezidenta byl ve vládních kruzích označován jako projekt Cortege (v překladu „Průvod“), přičemž v posledních dnech se už finišovalo s testováním i nárazovými zkouškami vozu. Na veřejnosti by se měl Putin ve své limuzíně ukázat 7. května při své inauguraci.

Z bezpečnostních důvodů jsou dosud zveřejněné informace o pojízdném paláci docela střídmé, každopádně ale víme, že pod kapotou bude ležet 4,6litrový přeplňovaný osmiválec, na kterém pracovalo Porsche. Motor zajistí výkon 600 koní (441 kW) a točivý moment 881 Nm. Převodovku ovšem navrhli ruští inženýři a bude automatická s devíti stupni. Společně s Porsche dále na limuzíně pracovala i známá technologická firma Bosch.

Podle několika oficiálních ilustrací se designéři limuzíny hodně inspirovali liniemi Rolls-Roycu Phantom. Patrné je to hlavně na přední masce s velkou mřížkou chladiče nebo na splývavé zádi. Vůz nese loga staré ruské značky Russo-Baltique, takže je možné, že se ji tamní vláda rozhodne tímto způsobem obnovit.

Bohužel celkové rozměry ani hmotnost vozu neznáme. Každopádně ale půjde určitě o pořádný kus auta.

Očekávat totiž lze klasickou bezpečnostní výbavu pro ochranu hlavy státu, jako například pancéřování karoserie a ochranu podvozku dle nejvyšších balistických standardů, filtrační systém pro případ chemického útoku, přenosnou krevní banku či speciální „run flat“ pneumatiky pro možnost jízdy i v případě jejich vyfouknutí.

V případě komfortu půjde zajisté o úroveň luxusu právě jako ve vozech Rolls-Royce s pohodlnými sedačkami, polstrováním prémiovou kůží, infotainmentem pro práci i zábavu na cestách a dalšími vychytávkami.

Kromě prezidentské limuzíny mají ruští inženýři pracovat i na dalších vozech přímo určených pro vládní činitele a ruské bezpečnostní složky. Mluví se o kratší limuzíně, SUV a dokonce MPV či prostorné dodávce. Nové modely by měly nastoupit do služby v roce 2019. Za vývoj nových vozů včetně Putinovy limuzíny prý ruská vláda již utratila v přepočtu skoro 2,5 miliardy korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů