Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda oficiálně startuje prodeje modelu Scala. Nejlevnější verze k mání není

Naše téma
Radek Pecák | 23.04.2019
dalších 19 fotek
Škoda Scala | foto: Škoda Auto
Od 24. dubna mají dealeři Škody oficiálně ukazovat a nabízet testovací jízdy s nástupcem modelu Rapid.
Tuzemské zastoupení automobilky Škody sice registruje již 4200 závazných objednávek na svoji letošní novinku Scala, ale dealeři oficiálně zahajují prodej v České republice teprve ve středu 24. dubna. Objednávky se sešly v rámci předprodeje, který byl zahájen v polovině letošního ledna. 

Všichni prodejci již od uvedeného data můžou nabízet testovací jízdy s předváděcími vozy. Na český trh vstupuje SCALA se základní výbavou Ambition. Ta obsahuje mimo jiné klimatizaci, tempomat, LED přední světlomety s denním svícením a LED zadní svítilny, mlhové světlomety, 16´´ ocelová kola Tecton, palubní počítač MaxiDOT, infotainment Swing s 6,5´´ barevným dotykovým displejem a Bluetooth nebo elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka s vyhříváním. Dále je standardně dodávaný světelný asistent
s funkcí automatického zapínání potkávacích světel, asistent rozjezdu do kopce, asistent hlídání jízdního pruhu (tzv. Lane Assist), systém sledování prostoru před vozem (tzv. Front Assist) s funkcí nouzového brzdění a detekcí chodců.

Momentálně nejlevnější Scala se nabízí za částku 394 900. Dodává se totiž se silnější verzí tříválcového přeplňovaného motoru 1,0 TSI (85 kW) v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou. O 25 tisíc levnější slabší verze (70 kW a pouze pět stupňů manuální převodovky) se začne dodávat později. Vůz s dieselovým agregátem 1,6 TDI pak stojí 434 900 Kč. Třetím nabízeným agregátem je pak čtyřválec 1,5 TSI.

Vyšší specifikace Style obohacuje výbavu o 17´´ kola z lehké slitiny Stratos, Bi-LED přední světlomety s funkcí adaptivního svícení a přisvěcováním při odbočování, TOP LED zadní svítilny s animovaným ukazatelem směru jízdy, automatickou dvouzónovou klimatizaci Climatronic, infotainment Bolero s 8´´ barevným dotykovým displejem, osmi reproduktory a funkcí SmartLink+ umožňující zrcadlení mobilního zařízení na centrálním displeji vozidla. Za zmínku stojí dále protažené sklo víka zavazadlového prostoru, exteriérový chrom paket, kožený multifunkční volant, ambientní LED osvětlení interiéru, startovací tlačítko Easy Start, zadní parkovací senzory,
vyhřívaná přední sedadla, vyhřívané trysky ostřikovačů nebo vkládané tkané koberce. V tomto případě činí doporučené prodejní ceny 449 900 Kč (1.0 TSI/85 kW), resp. 489 900 Kč (1.6 TDI/85 kW). Vyznavačům automatických převodovek vyhoví verze se sedmistupňovým DSG. Zážehový agregát 1.5 TSI/110 kW stojí 524 900 Kč, vznětový 1.6 TDI/85 kW o 5 000 Kč více.

Škoda předpokládá, že zákazníky zaujme v rámci třídy kompaktních hatchbacků rekordně velký zavazadlový prostor (467 litrů) i vysoká úroveň bezpečnosti. "Předpokládáme, že obdrží nejvyšší pětihvězdičkové ohodnocení v rámci nezávsilých test EuroNCAP," uvedl Miroslav Bláha, vedoucí prodeje Škoda Auto Česká republika. Scala je rovněž prvním modelem značky se standardně dodávanou SIM kartou, která zajišťuje jak funkci samočinného nouzového volání e-Call, tak komunikaci se servisními partnery.

V průběhu letošního roku mají dorazit i další verze. Konkrétně již zmíněná základní motorizace 1,0 TSI (70 kW) a také varianta umožňující jízdu na stlačený zemní plyn. Ta dokonce nemá ještě ani stanovenou cenu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů