Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda bude v mít v Číně další speciální variantu vozu Kamiq. Do Evropy nepřijde

Naše téma
Radek Pecák | 14.04.2019
další 3 fotky
Budoucí verze Škody Kamiq pro Čínu | foto: Radek Pecák
Na speciální akci pro novináře před zahájením autosalonu v Šanghaji Škoda předvedla skicu nové karosářské verze. Auto je již ale téměř připraveno.
V Číně se nebude prodávat model Scala, místo něho automobilka Škoda nabídne zdejších zákazníkům další karosářskou variantu modelu Kamiq. Obdobně jako se tu nabízí Kodiaq GT, který má zadní partii v designu vozů SUV-kupé, dostane podobné tvary i Kamiq GT.

Skicu tohoto vozu ukázala Škoda na digitálním panelu v průběhu akce Škoda Media Day v Šanghaji. Mezi pozvanými novináři byl i redaktor Deníku a Automix.cz.

"Studie s designem velmi podobným sériovému provedení se ukáže ještě v průběhu letošního roku na některém z dalších autosalonů a sériová výroby by měla být zahájena někdy na přelomu letošního a příštího roku," uvedl na náš dotaz zdroj, který je obeznámen s produkčními plány čínského zastoupení mladoboleslavské automobilky.

Podle něho se nepočítá s tím, že by se toto vozidlo vyrábělo a prodávalo také na evropských trzích.

Kromě této novinky se čínskému publiku v Šanghaji ukázal také již v Ženevě představený koncept elektromobilu Vision IV. Na rozdíl od něho se však nejedná o vůz se dvěma elektromotory a pohonem všech škol. Zdejší vůz by měl mít poháněnou pouze jednu, a to zadní nápravu. Elektromotor má ale i tak velmi solidní výkon 150 kW, což umožňuje maximální rychlost 160 kilometrů v hodině a zrychlení z nuly na stokilometrovou rychlost během 9 sekund. Kompaktní lithium-iontová baterie má kapacitu 83 kWh a je umístěna v podlaze mezi nápravami. Maximální dojezd vozu činí až 500 km a na 80 procent kapacity půjde baterii dobít pomoci rychlodobíjení za půl hodiny.

Důvodem pro volbu pohonu pouze jedné nápravy (ženevský Vision IV je vůz s pohonem všech kol) je zejména skutečnost, že v Číně není o vozy s pohonem všech kol příliš velký zájem, byť se tu rovněž nabízejí.

Čína je již devět let největším světovým trhem značky Škoda. Aktuálně je každý čtvrtý vůz s logem automobilky dodán zákazníkovi v Číně. Navzdory klesajícímu celkovému trhu zaznamenala značka Škoda i v roce 2018 znovu rekordní výsledky. V porovnání s rokem 2017 se prodeje zvýšily o 4,9 % z 325 000 na 341 000 vozů. Od roku 2007 dodala společnost Škoda-Auto zákazníkům do Číny celkem již 2,6 milionů vozů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů