Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Produkční Supra? Takhle vypadá koncept závodní verze bez křídel a samolepek

Naše téma
Daniel Fuglevič | 12.03.2018
dalších 8 fotek
Neoficiální ilustrace konceptu Toyota Gazoo Racing Supra Racing bez závodních doplňků. | foto: CarThrottle
Toyota nás neustále mučí, protože si produkční verzi nové generace Supry nechává pro sebe a na ženevském autosalonu nám ukázala pouze koncept závodní varianty. Na internetu už však kolují grafické ilustrace, které ze závodního auta odstraňují velké křídlo, široké boky a další prvky, abychom si mohli Supru představit v sériové podobě.  
Koncept Gazoo Racing Supra Racing na autosalonu v Ženevě bezpochyby nadchl mnoho fanoušků Toyoty. S trochou představivosti je pak snadné představit si, jak bude asi nová Supra vypadat bez svého závodního vybavení.

Grafici britského webu CarThrottle však nastartovali Photoshop a jali se závodní Supru virtuálně upravit do produkční podoby sami.   

Pryč je obří křídlo a difuzor vzadu, nízký spoiler s winglety vepředu, malá karbonová zrcátka, široké boky karoserie a samozřejmě také barevný motiv sportovní divize Gazoo Racing. Místo lehkých kol se středovým šroubem přibyly mnohem konvenčnější tmavé disky.

Na vůz se pak dostalo několik prvků z původního konceptu FT-1, ze kterého samozřejmě bude produkční verze nové Supry vycházet. Těžké je ale nyní odhadnout, jestli se například takto zobrazený zadní difuzor opravdu ukáže na sériovém voze.

Zatímco design si už alespoň trochu představit můžeme, s technikou je to horší. Toyota neprozradila nic, ani pokud jde o koncept závodního vozu. Víme jen, že studie využívá klasické uspořádání s motorem vpředu a pohonem zadních kol.

Samozřejmě již dlouho víme, že Supra bude sdílet platformu s novým roadsterem BMW Z4. Toyota zřejmě bude nabízet hned několik verzí, přičemž ve hře jsou přeplňované motory od BMW, tedy čtyřválce a řadové šestiválce, mluví se však i o vidlicovém šestiválci z dílen Toyoty. Očekává se příjezd také hybridní varianty.

Nová Supra nabídne podle nedávných informací bohužel jen automatickou převodovku. Klasická manuální skříň pro správné nadšence prý k mání nebude. 

Objevily se také zprávy o předpokládané hmotnosti, která se má pohybovat okolo 1490 kg ve verzi s plnou výbavou. Což nezní vůbec špatně ve srovnání s poslední, čtvrtou generací Supry z 90. let, která vážila v závislosti na variantě také kolem 1500 kg.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů