Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Návrat legendy se blíží. Koncept závoďáku láká na příjezd nové Toyoty Supra

Naše téma
Jan Zajíc | 06.03.2018
dalších 18 fotek
Koncept Toyota GR Supra Racing. | foto: Toyota
O návratu Toyoty Supra se mluví hodně dlouho. Nástupce legendárního japonského sporťáku už je ale blízko. Toyota totiž na ženevský autosalon přivezla koncept závodní verze.
Studie, která se jmenuje Toyota Gazoo Racing Supra Racing Concept, viditelně naznačuje, co můžeme od nové Supry v oblasti vzhledu očekávat. Produkční varianta v pořadí už páté generace by měla dorazit v roce 2019.

Je jasné, že koncept závodního vozu přitahuje pozornost agresivním bodykitem s řadou prvků, které mají za úkol vylepšit chování na závodním okruhu. Zkuste si je odmyslet a dostanete novou Supru. A pak zjistíte, že by se produkční verze opravdu mohla podobat studii FT-1 z roku 2014.

dalších 7 fotek
Zatímco design si už alespoň trochu představit můžeme, s technikou je to horší. Toyota neprozradila nic, ani pokud jde o koncept závodního vozu. Víme jen, že studie využívá klasické uspořádání s motorem vpředu a pohonem zadních kol.

Samozřejmě již dlouho víme, že Supra bude sdílet platformu s novým roadsterem BMW Z4. Toyota zřejmě bude nabízet hned několik verzí, přičemž ve hře jsou motory od BMW, tedy čtyřválce a řadové šestiválce, mluví se však i o vidlicovém šestiválci z dílen Toyoty. Ve všech případech je velice pravděpodobné přeplňování minimálně jedním turbodmychadlem.

Očekává se příjezd také hybridní varianty.

Nová Supra nabídne nejen automatickou převodovku, ale pro správné nadšence prý bude k mání i klasická manuální převodovka.

Objevily se také zprávy o předpokládané hmotnosti, která se má pohybovat okolo 1490 kg ve verzi s plnou výbavou a těžší automatickou převodovkou. Což nezní vůbec špatně ve srovnání s poslední, čtvrtou generací Supry z 90. let, která vážila v závislosti na variantě také kolem 1500 kg.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů