Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW v Ženevě ukazuje úchvatný koncept M8. Sériová verze dorazí příští rok

Naše téma
Jan Zajíc | 07.03.2018
dalších 12 fotek
BMW Concept M8 Gran Coupé. | foto: BMW
BMW v Ženevě vystavuje parádní studii M8 Gran Coupé, která naznačuje, jak bude vypadat nejrychlejší provedení "čtyřdveřového kupé" chystané řady 8. 
„BMW řady 8 převezme pomyslnou štafetu nové vlajkové modelové řady BMW a jako takové v sobě snoubí bezkonkurenční sportovnost a eleganci,“ uvedl Adrian van Hooydonk, senior viceprezident BMW Group Design. „BMW Concept M8 Gran Coupé je vize nejexotičtější a nejpřitažlivější varianty nového BMW řady 8,“ dodal.

Stejně jako BMW Concept řady 8 před ním, také BMW Concept M8 Gran Coupé představuje nový designový jazyk BMW, vyznačující se výraznými plochami, které mají vyzdvihovat dynamiku. Obrysy masky chladiče ve tvaru ledvinek se rozšiřují směrem k vozovce, a tím zdůrazňují nízko položené těžiště vozu. Stejně jako v případě raných kupé značky BMW, i zde jsou ledvinky spojeny a tvoří tak celistvý prvek.

Velice zajímavě vypadají světlomety. Ani ne tvarem, jako spíš žlutým světlem. Použitá technologie pochází ze závodního vozu M8 GTE. Agresivní vzhled přídě pak podtrhuje výrazný nárazník s rozměrnými nasávacími otvory z plastů vyztužených uhlíkovými vlákny (CFRP).

Boční partie prozrazují dlouhý rozvor, dlouhou kapotu, plynule se svažující střecha a krátkou záď. Střecha konceptu je vyrobena z uhlíkových kompozitů.

Zadní část sází na široký rozchod kol a výrazně vytažené blatníky. Nechybí tence tvarované zadní svítilny, situované na vnějších okrajích karoserie. Pod nimi umístěný zadní nárazník přejímá dynamické téma předního nárazníku. A došlo také na výrazný zadní difuzor a dvě dvojité koncovky M výfuku.

Určitě jste si všimli i nápadného lakování. BMW sáhlo po laku Saleve Vert, jenž se v různých světlených podmínkách mění ze zelené na šedavě modrou, který doplňují zlaté okenní lišty a zlaté brzdové třmeny. Stejnou barvu mají i kola z lehké slitiny.

Interiér studie jsme si zatím prohlédnout nemohli.

BMW plánuje novou řadu 8 představit v příštích měsících. K dispozici bude jako kupé i čtyřdveřové kupé (to je právě Gran Coupé). Varianta M8 Gran Coupé se ukáže v roce 2019 a očekává se, že pod kapotou bude pracovat dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 4,4 litru, který by mohl dávat výkon přes 600 koní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů