Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Policie bude ve středu po celém Česku měřit rychlost. Víme, kde přesně to bude

Naše téma
Daniel Fuglevič | 17.04.2018
dalších 24 fotek
Ilustrační foto. | foto: Deník
Česká republika se i letos přidává k celoevropské policejní akci s názvem Speed Marathon. Ta se uskuteční zítra, tedy 18. dubna, a její program je jednoduchý: policisté se budou soustředit na měření rychlosti po celé republice. Máme přitom k dispozici seznam míst, kde budou hlídky rychlost řidičů měřit.
V Česku bude Speed Marathon probíhat již podruhé. Policie tvrdí, že chce hromadně měřit rychlost na místech, která jsou nebezpečná statisticky, ale také na místech, která přímo doporučila široká veřejnost.

K těmto tipům policie dříve zřídila speciální on-line mapu, na níž mohli občané do konce února zadávat své návrhy pro místa, kde by policie měla rychlost měřit. Hlasovalo se rovněž o důležitosti již doporučených míst na mapě.

Na webových stránkách Speed Marathonu se nyní objevil kompletní seznam míst, která si policie k měření vybrala. Prohlédnout si jej můžete v galerii, kde jsou všechny lokality seřazeny podle jednotlivých krajů a měst.

Hlídky Policie ČR nebudou na všech místech měřit celý den. Každému konkrétnímu úseku budou však věnovat minimálně jednu hodinu.

Loni bylo na on-line mapě označeno více než 10 tisíc míst po celé České republice. Tato místa dále policie prý vyhodnotila na základě předem určených kritérií – například podle četnosti hlasů, konkrétní dopravně bezpečnostní situace v dané lokalitě, množství dopravních nehod, frekvence provozu a dalších – a vybrala nakonec 1047 lokalit, kde rychlost měřila.

Díky tipům veřejnosti jsme se ovšem minulý rok taky pobavili. Často totiž lidé doporučovali policistům, aby začali měřit rychlost třeba na brněnském závodním okruhu, na petřínské lanovce nebo přímo před sídly policie.

Těm nejzajímavějším a nejvtipnějším tipům z minulého roku jsme se ostatně věnovali už dříve, viz odkaz níže.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů