Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nohy na palubku vážně nepatří. Tady máte ošklivý důkaz

Naše téma
Daniel Fuglevič | 11.08.2017
Nohy na palubovku vážně nepatří. Můžete dopadnout i takto. | foto: Audra Tatum
Že nohy spolujezdce patří na podlahu a ne na palubní desku, tuší asi většina lidí. Podívejte se, jak můžete dopadnout, pokud se touto radou nebudete řídit.
Co se totiž může zdát jako fajn způsob odpočinku, může nakonec dopadnout opravdu vážně zlámanými nohami. I při nehodě v poměrně malých rychlostech totiž hrozí následky z důvodu vystřelení airbagů, které mají v dráze výbuchu právě vaše dolní končetiny.

Důkazem, jak špatně může situace dopadnout, je případ jisté ženy z amerického státu Georgia. Žena měla rovněž opřenou nohu proti palubní desce a navíc nebyla připoutaná, když jim v rychlosti 72 km/h nedalo na křižovatce auto přednost a došlo k nehodě.

Airbagy vystřelily, jak měly, a zatímco řidiči vozu se nic vážného nestalo, přestože auto nabouralo do jeho strany, spolujezdkyni v mžiku aktivovaný airbag zlámal nohy na několik způsobů. Síla výbuchu airbagu byla dokonce tak silná, že vlastní noha ženu udeřila do obličeje a ramene, kde zlámala další kosti.

Nakonec si spolujezdkyně odnesla čtyřikrát zlomenou stehenní kost, zlomený kotník a zmíněné zlomeniny ve tváři a rameni. Taková zranění nohy si samozřejmě už vyžádala vyztužení stehna kovovou tyčí a šrouby, plus další sešroubování vyžadoval i kotník. Na fotky z nehody i po zákroku z nemocnice se podívejte v galerii.

Situaci komentovali hasiči i doktoři a došli k souhlasnému závěru. Pokud by měla žena nohu normálně na podlaze, nestalo by se jí nic víc, než řidiči auta. Odnesla by si jen pár odřenin.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů