Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Policie chce pomoct s výběrem míst k měření rychlosti. Bude to fraška jako loni?

Naše téma
Daniel Fuglevič, Stanislav Švarc | 06.02.2018
dalších 25 fotek
Ilustrační foto. | foto: Deník
Rovněž letos česká policie vyzývá občany, aby se zapojili do celoevropské akce jménem Speed Marathon. Ta se uskuteční 18. dubna a její program je jednoduchý: policisté se budou soustředit na měření rychlosti. Ale ještě předtím žádají o pomoc veřejnost.
V Česku bude Speed Marathon probíhat již podruhé. Policie přitom tvrdí, že chce hromadně měřit rychlost na místech, která jsou nebezpečná statisticky, ale také na místech, která přímo doporučila široká veřejnost.

K těmto tipům policie opět zřídila tuto speciální on-line mapu, na níž mohou od 1. do 28. 2. 2018 lidé zadávat své návrhy pro místa, kde by policie měla měřit rychlost. Rovněž pak můžete hlasovat o důležitosti již doporučených míst na mapě.

Loni bylo na mapě označeno více než 10 tisíc míst po celé České republice. Tato místa dále policie prý vyhodnotila na základě předem určených kritérií - například podle četnosti hlasů, konkrétní dopravně bezpečnostní situace v dané lokalitě, množství dopravních nehod, frekvence provozu a dalších - a vybrala nakonec 1047 lokalit, kde rychlost měřila.

Jenže jak se ukázalo, velký počet těchto míst je policisty oblíben tradičně. V řadě případů (možná dokonce ve většině) tedy měření probíhalo na starých známých místech. Mapa s tipy od veřejnosti se tak ukázala v podstatě jako docela zbytečná... Stejně jako celá výzva veřejnosti.

Na lanovku, na okruh, do zoo... Lidé se loni vyřádili
Ale aspoň jsme se díky ní někdy pobavili. Výsledkem pomoci občanů totiž bylo i plno zábavných tipů, které doporučovaly policistům, aby začali měřit rychlost třeba na brněnském závodním okruhu, na petřínské lanovce nebo přímo před sídly policie.

Ikonku radaru totiž můžete na mapce umístit doslova kamkoliv a kolikrát chcete. Loni se kdosi asi nejvíce vyřádil v obci Pičín, kde policistům zanechal z ikonek složený nelichotivý obrazec...

Na nejzajímavější a nejvtipnější tipy na místa k měření rychlosti z minulého roku se podívejte v galerii. Očekáváme, že letos tipování míst dopadne obdobně. Už se na to těšíme.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů