Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Japonské autonovinky pro rok 2023: Nejvíce jich přiveze Toyota

Naše téma
Radek Pecák | 15.12.2022
dalších 13 fotek
Subaru Crosstrek | foto: Subaru
Některé novinky zatím automobilky ještě tají. Například tajemstvím je obestřen nový model značky Suzuki.
Japonské značky se zatím během letoška pořadím těch nejúspěšnějších na tuzemském trhu spíše propadaly. V podstatě jedinou výjimkou je Toyota, která se udržuje čtvrtá za stabilně vládnoucím triem Škoda, Hyundai, Volkswagen. Navíc, jako jedna z mála z těch v Česku působících, dokázala zatím zákazníkům předat více aut než ve stejném měsíci loňského roku.

Na její zatím odtajněné novinky i ty s logy jiných japonských značek se podívejte do fotogalerie u tohoto článku.

Tato největší světová automobilka v příštím roce doveze tři nové nebo inovované modely. Hned během prvního čtvrtletí dostanou zákazníci možnost koupit si modernizovanou Corollu. Facelift se týká všech tří v současnosti nabízených karosářských verzí. Tedy jak hatchbacku, tak kombi (touring-sports) i sedanu.

Ve druhém čtvrtletí se pak do autosalonů dostane nová generace hybridního modelu Prius. Ten již bude k mání výhradně jako plug-in hybrid. Díky větší baterii ujede na jedno nabití přes 90 kilometrů. Zájemce potěší také zcela nový, podstatně ladnější design. A ke konci roku by měl dorazit menší rodinný crossover C-HR v nové generaci.

Lexus - Luxusní divize Toyota zatím oficiálně hlásí pouze jeden nový model. Bude jím středně velké elektrické SUV RZ.

Honda již v lednu začne prodávat sportovní verzi povedené jedenácté generace modelu Civic. Type-R bude určitě schopný zajíždět rekordní časy na všech důležitých závodních okruzích.

Zmrtvýchvstání Mitsubishi
Po letech, kdy značka Mitsubishi tak trošku v Evropě uvadala, nastane příští rok její oživení. Zatím především hlavně díky využití spolupráce se značkou Renault. Model Captur se tak přetaví také v novou generaci ASX a Clio zase v další Colt. ASX začne být k mání v březnu, Colt pak v říjnu.

Nissan podle našich informací stále váhá, zda uvést na český trh elektrický crossover Ariya. Hlavní novinkou tak oficiálně zatím zůstává nové SUV X-Trail. V kategorii osobních vozů může zaujmout plně elektrická verze malé dodávky Townstar.

Mazda by měla mít ke konci příštího roku i svůj zatím největší evropský vůz CX-80. Ještě předtím budou v nabídce modely CX-60 se šestiválci a Mazda MX-30 ve variantě s wankelovým motorem, coby výrobníkem energie pro pohonný elektromotor.

Překvapením od Subaru pro samý začátek roku se stane nová generace kupé BRZ s pohonem pouze zadních kol. Půjde však pouze o limitovanou edici, takže by si zájemci měli pospíšit. Zřejmě na začátku podzimu pak dorazí nová generace crossoveru XV. Bude však již, stejně jako jinde na světě, pojmenována jako Crosstrek.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů