Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazdu čeká plodný rok 2023. Šestka ještě zůstává ve hře

Naše téma
Radek Pecák | 21.11.2022
další 3 fotky
Mazda 6 ještě nekončí | foto: Mazda
Automobilka Mazda se tak trochu vzpírá současnému trendu elektrifikace. Dokonce právě začíná na trh uvádět model CX-60 se zbrusu novým dieselovým šestiválcem. Toto rodinné SUV se již prodává s pohonem plug-in hybrid, nyní k nim přibývají dvě výkonové verze spalovacího agregátu.
Slabší má výkon 200 koní a pojí se se s pohonem zadních kol. Cenovka je nyní na úrovni 1 257 590 Kč. Silnější verze s výkonem 254 koňských sil přijde na minimálně 1 390 990 Kč.

Trošku překvapením je, že také příští rok zůstane v nabídce model střední třídy, kterým jsou dvě karosářské varianty „šestky“. Dokonce se představí limitovaná edice tohoto vozu k jeho 20. výročí.

Technickou lahůdkou se stane návrat Wankelova motoru do útrob vozu Mazda. Ovšem v typu MX-30 bude hrát pouze roli „výrobníku“ elektřiny pro pohonný elektromotor. Kvůli instalaci palivové nádrže se navíc zmenší kapacita vysokonapěťové baterie tohoto elektromotoru.

Pro příští rok Mazda nachystala ještě jeden facelift kultovního roadsteru MX-5. Nic zásadního po technické stránce ale přinést nemá. Ostatně, klasickou koncepci si ponechá i na rok 2024 připravovaná úplně nová generace.

Na konec příštího roku pak tento japonský producent chystá ještě příchod novinky CX-80, což by měla být vlastně Mazda CX-60 s rozvorem prodlouženým tak, aby se do interiéru vešla ještě třetí řada sedaček. 

Vylepšené služby
Kromě těchto novinek hodlá Mazda přitáhnout zájem zákazníků také vylepšenými službami. Třeba na nově zakoupené vozy již platí záruka na šest let nebo 150 tisíc kilometrů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů