Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vypadá jako kladivoun. Toyota odhaluje nový design značky na konceptu C-HR

Naše téma
Daniel Pecák | 06.12.2022
Toyota C-HR Prologue Concept. | foto: Toyota
/AKTUALITA/ Na pařížském autosalonu se v roce 2014 objevil zajímavý koncept Toyota C-HR, který byl o dva roky později uveden na trh. Na první pohled tento vůz zaujal svou extravagancí a zábavným designem. Nyní Toyota představuje koncept druhé generace tohoto vozu s názvem C-HR Prologue Concept.
„Naším úkolem při navrhování tohoto vozu bylo hluboce se zamyslet a jít ještě dál, než jsme zašli kdy předtím. Opravdu se proto těšíme, až naši novou Toyotu C-HR představíme veřejnosti,“ prozradil Lance Scott, ředitel designu Toyota European Design Development.

Na sériovém voze se objeví nový vzhled přední masky nazvaný Hammerhead, což v překladu znamená kladivoun. Tento design bychom pak měli vídat i na ostatních modelech aut značky Toyota a bude tak tvořit novou společnou identitu těchto japonských vozů.

Nová podoba čelní masky mohla podle Lance Scotta vzniknout díky tomu, že dnes už pro chlazení menších motorů není potřeba takové množství vzduchu, a že díky novým technologiím mohou být i světlomety velmi tenké.

Pro první model C-HR bylo typické dvoubarevné lakování karoserie. Nová generace přináší navíc ještě třetí zabarvení. Přední část konceptu tohoto vozu je totiž lakována v kovově stříbrné, zadní část pak v karbonově černé a spoiler s ozdobnými lištami je ve zlatavé barvě.

Technické údaje zatím nejsou známy, ale nová C-HR bude sdílet nejnovější generaci architektury TNGA a stejné pohonné ústrojí jako nedávno představený Prius páté generace. Obě Toyoty se v Evropě budou nabízet hybridní nebo plug-in hybridní verzi.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů