Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Facelift Range Roveru přináší vyšší výkon a plug-in hybrid. Zlepšil se i komfort

Naše téma
Dominik Valášek | 11.10.2017
dalších 29 fotek
Range Rover. | foto: Land Rover
Jen několik dní po představení inovovaného Range Roveru Sport, přichází britská značka s dalším faceliftem. Tentokrát se lehce pozměněného kabátu, inovativních technologií, ale i zcela nové motorizace, dočkal „plnotučný“ Range Rover.
Rozeznat modelové roky 2017 a 2018 na první pohled je poměrně velký oříšek. Range Rover jde u svého největšího modelu cestou tradice, takže nelze očekávat rozsáhlé změny exteriéru. Velké SUV se dočkalo jen nových LED světlometů, nově strukturované mříže chladiče a decentně přepracovaného nárazníku s většími nádechy. Nově lze ovšem vybírat z několika nových designů disků a také z nových barev.

Uvnitř je novinek přece jenom o něco více. Přední sedadla jsou zcela nová, měkčí, širší a pohodlnější. Přitom však umožňují „lůžkovou úpravu“ a disponují rozsáhlým masážním systémem s pětadvaceti programy. Nechybí pochopitelně vyhřívání, ventilování, nastavení ve čtyřiadvaceti směrech a také možnost ovládat sedadla přes mobilní aplikaci.

Řidič dostal novou digitální přístrojovou desku a nový je i multimediální systém InControl Touch Pro Duo s dvojicí displejů v prostřední části středového panelu. Dále je na palubě dohromady 17 konektorů USB, HDMI a 12V zásuvek. K mání je rychlý internet přes 4G Wi-Fi hotspot a také sluneční clona prosklené střechy, ovládaná gesty. Pro sportovce je v nabídce i náramek Activity Key, umožňující obsluhovat vozidlo bez nutnosti nosit u sebe klíč.

V oblasti stávajících motorů došlo prakticky pouze k jedné změně, a sice k posílení nejvýkonnější verze SVAutobiography Dynamic. Její kompresorem přeplňovaný osmiválec o má o 15 koní víc a finální hodnota výkonu činí 565 koní (415 kW). Zrychlení z nuly na sto zvládne mohutné SUV za 5,4 sekundy.

Více pozornosti se však dostává zbrusu novému Plug-in hybridu P400e. Ten využívá stejné pohonné ústrojí, jako menší model Sport, takže pod kapotou společnými silami úřaduje benzínový dvoulitr o výkonu 300 koní (221 kW) a elektromotor o výkonu 116 koní (85 kW). V jednu chvíli lze využívat až 404 koní (297 kW) a zrychlení z nuly na sto se odehraje za 6,8 sekundy.

Zároveň však lze využívat služeb li-ion baterie o kapacitě 13,1 kWh a najet až 51 kilometrů na čistě elektrický pohon. Opětovné dobití nabíječkou s vysokým proudem trvá 2 hodiny a 45 minut.

Základní Range Rover pro modelový rok 2018 lze objednávat již nyní a cena startuje na částce 2 745 006 korun. Hybrid P400e Vogue potom vyjde na 3 329 557 korun, ovšem tato verze jde do prodeje až příští rok.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů