Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

S Chryslerem to nevypadá dobře. Mluví se o konci značky

Naše téma
Daniel Fuglevič | 01.06.2018
dalších 6 fotek
Chrysler 300. | foto: Chrysler
Americká značka Chrysler, patřící do koncernu Fiat Chrysler Automobiles (FCA), nezažívá zrovna skvělá léta. Vedení koncernu tedy řeší, jaká budoucnost značku čeká, přičemž se trochu děsivě objevily i spekulace o naprostém zániku tohoto tradičního výrobce.
Vozy Chrysleru se u nás sice již dlouhou dobu nenabízí, ale při pohledu na modelovou nabídku v USA si nelze nevšimnout, že taky ve své domovině má značka takzvaně na kahánku. Vůči konkurenci od Fordu či Chevroletu s jejich širokými nabídkami vozů dnes Chrysler nabízí pouhé dva modely – MPV Pacifica a technikou zastaralý sedan 300.

O zisku či skvělých prodejích se tedy v případě Chrysleru nedá mluvit a koncern FCA v tuto chvíli přemýšlí, jak a jestli vůbec své tradiční automobilové jméno vyhrabat zpátky na světlo.

Magazín Automotive News totiž přinesl zprávy od blíže neurčeného zdroje, že FCA se může klidně rozhodnout americkou značku s více jak 90letou historií jednoduše ukončit.

Koncern tyto spekulace velmi rychle vyvrátil a zbrusu nové informace o směřování Chrysleru a vlastně celého FCA bychom se měli dozvědět už v těchto dnech. Dle dřívějších zpráv se ale bude koncern dále zaměřovat na rozšiřování svých značek, kterým se nyní velmi daří, například Jeepu, Dodge a taky Alfy Romeo.

Na druhou stranu právě Chrysler a Fiat by se měli dočkat ještě razantnějšího utahování opasků, snižování produkce a ukončení prodeje na některých trzích.

Nehledě na spekulace to tedy se značkou nadále nevypadá dobře a její osud je stále nejistý. Nakonec je ale vskutku zajímavým paradoxem, že Fiatu a Chrysleru se dlouhodobě daří nejhůře, zatímco jména těchto značek figurují v samotném názvu koncernu, pod který patří.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů