Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

DS končí výrobu hned dvou modelů. Prémiové značce Citroënu klesají prodeje

Naše téma
Daniel Fuglevič | 30.05.2018
dalších 10 fotek
DS 5. | foto: DS
Francouzské prémiové značce DS, která patří společně s Citroënem, Peugeotem a Opelem do skupiny PSA, se v Evropě zrovna nedaří. Z prodeje tak stahuje hned dva své modely. Ke všemu dochází i na snižování stavů jednotlivých prodejen.
Pokud jste o luxusní značce DS slyšeli jen velmi málo nebo na ni vlastně úplně zapomněli, zřejmě tady leží samotný problém. Citroën tuto prémiovou podznačku založil už v roce 2009, ale dodnes se nesetkala s kdovíjakou popularitou, mezi případné zájemce si nedokázala najít cestu a dojmy z těchto luxusněji pojatých Citroënů byly spíše průměrné.

Není tedy divu, že samotné prodeje modelů DS nebyly za poslední léta kdovíjak úžasné. Za minulý rok značce klesly celkové prodeje v Evropě o 38,5 procenta, a proto nyní dochází na vskutku razantní snižování výrobních nákladů a zužování prodejní sítě.

Z modelové řady mizí hatchbacky DS 4 a 5, jelikož sami prodejci hlásí, že mají v zásobě ještě velké množství skladových vozů, kterým nemohou najít majitele. V celé Evropě prodalo DS jen 11 746 modelů 4 a pouhých 5738 modelů 5.

V nabídce českého zastoupení tak vlastně nyní zůstane pouze nejmenší hatchback DS 3, který ještě vychází ze starého Citroënu DS3, představeného v roce 2009.

DS však plánuje modelovou ofenzivu. Ta započala už minulý rok s představením SUV DS 7 (u nás se ještě nezačalo prodávat), načež značka plánuje i novou generaci zmíněného modelu DS 3, z něhož by se měl stát i elektrický crossover 3 Crossback. Mimo ČR se navíc prodává ještě SUV DS 6.  

Utahování opasků se projeví i na snižování počtu showroomů DS, jejichž většina bude sloučena do existujících prodejen Citroënu. Například ve Velké Británii zůstane z původních 200 prodejních míst jen 30 samostatných showroomů značky DS.

Značka nicméně věří, že se jí podaří těžké časy překonat a oživením modelové řady navýší prodeje. V případě splnění tohoto cíle by následně začala znova pomalu rozšiřovat prodejní síť. Nabídkou nových SUV a možností elektrického pohonu chce navíc DS zaujmout ve velkém i trh Číny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů