Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Auta těsně pod dva miliony pro odpočet DPH: na trhu ojetin je z čeho vybírat

Naše téma
Martin Pleva | 28.11.2023
dalších 8 fotek
Mercedes-Benz GLE 350e. | foto: se svolením KH Automotive
Od nového roku se změní limity pro podnikatele na odpočet DPH při koupi auta – ať už nového, nebo toho z bazaru. Maximální odpočet daně totiž bude 420 tisíc korun, což bude možné uplatnit u vozů za dva miliony korun. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali, jaká auta lze v bazarech koupit za cenu těsně pod zmíněné dva miliony.
Už jen do konce roku mohou podnikatelé kupovat automobily s možností odpočtu DPH za stávajících podmínek. Od příštího roku totiž bude stanoven maximální limit pro odpočet DPH na 420 tisíc korun. Plnou výši odpočtu půjde od ledna 2024 uplatnit jen u aut s cenou do 2 milionů korun. Jaká je nabídka vozů, které se této částky těsně dotýkají?

„Na našem webu můžete v cenové hladině od 1 900 000 do 2 000 000 korun vybírat z téměř 360 osobních vozů, u nichž má největší zastoupení značka BMW, Mercedes Benz a také Land Rover či Audi. Pokud byste si potřebovali v této cenové hladině koupit vůz užitkový, rozhodně máme také co nabídnout – v tomto případě zde vede značka Mercedes Benz,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali tři vozy za cenu těsně pod hranicí dvou milionů korun. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.
Mercedes-Benz GLE 350e
Mercedes-Benz GLE 350e., zdroj: se svolením KH Automotive


Náš první tip je na vůz Mercedes-Benz GLE 350e, který se prodává za 1 976 000 Kč (možnost odpočtu DPH). Vyroben byl v roce 2021 a najeto má 50 tisíc kilometrů. Auto má benzinový motor o objemu 1991 ccm s výkonem 246 kW (334 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, pohon 4x4, interiérový balíček AMG Line, vyhřívaná přední sedadla s paměťovou funkcí, sportovní volant, panoramatickou střechu, vícepaprskové LED světlomety, adaptivní tempomat, aktivní parkovací asistent, 360° kameru, parkovací senzory vpředu a vzadu či elektricky výsuvné tažné zařízení. 

BMW X5 xDrive30d
BMW X5 xDrive30d., zdroj: se svolením CarTec Ostrava


Náš druhý tip je na vůz BMW X5 xDrive30d, který se prodává za 1 929 000 Kč (možnost odpočtu DPH). Vyroben byl v roce 2022 a najeto má 23 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 2993 ccm s výkonem 210 kW (285 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, pohon 4x4, odvětrávaná sedadla, M Sportovní paket, bezklíčové odemykání a startování, laserové světlomety nebo třeba multifunkční volant. 

Audi A6 Sport 50 TDI
Audi A6 Sport 50 TDI., zdroj: se svolením BV Auto Zlín


Náš třetí tip je na vůz Audi A6 Sport 50 TDI, který se prodává za 1 934 790 Kč (možnost odpočtu DPH). Vyroben byl v roce 2022, auto má dieselový motor o objemu 2967 ccm s výkonem 210 kW (285 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, pohon 4x4, adaptivní tempomat, adaptivní regulaci podvozku, čtyřzónovou klimatizaci, LED matrixové světlomety, digitální přístrojový štít, bezklíčové startování a odemykání, multifunkční volant, řazení pádly pod volantem, sportovní sedadla, přední i zadní parkovací senzory či 360° monitorovací systém.

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?
• Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
• „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
• Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
• Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů