Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo Milano zaujme emotivnějším vzhledem, elegancí a italskou vášní

Naše téma
Dominik Valášek | 12.04.2024
dalších 30 fotek
Alfa Romeo Milano | foto: Se svolením Alfa Romeo
Bude to první elektrická Alfa Romeo, zároveň se ovšem bude vyrábět i se spalovacím mild-hybridem. Je to samozřejmě úplná novinka – na starém kontinentě dokonce první svého jména. Svébytnou techniku ale nečekejte. Alfa Romeo Milano přichází jako emotivnější verze dalších modelů, sdílejících stejné technické základy.
 V ČLÁNKU NAJDETE
Alfa Romeo Milano - dvě varianty
VIDEO: Záznam živého přenosu z představení Alfy Romeo Milano
Interiér potěší milovníky klasiky
V rámci obřího koncernu Stellantis sdílíAlfa Romeo kompletně stejný základ jako dříve oznámené crossovery Fiat 600e, Opel Mokka, DS 3 Crossback nebo nejnovější generace Peugeotu 2008. Stejná je podvozková platforma STLA Small a stejná je i nabídka motorů.

Alfa Romeo Milano - dvě varianty
Milano bude k mání ve dvou variantách – jako spalovací a čistě elektrické. Spalovací verze „Ibrida“ je 48 V mild-hybrid, který postupně dostávají všechny podobně velké modely v rámci koncernu. Nedávno jeho nasazení do modelů DS 3 a DS 4 oznámila třeba automobilka DS Automobiles.

Jde o přeplňovaný benzínový tříválec o objemu 1,2 litru, kombinovaný s malým elektromotorem uvnitř šestistupňové dvouspojkové převodovky. Celkový výkon systému činí 136 koní.

Dalším známým pohonem je i ten elektrický. Verze „Elletrica“ má akumulátor o kapacitě 54 kWh a výkon standardně 156 koní, případně i 240 koní ve vrcholné verzi Veloce. Dojezd na nabití potom činí až 410 kilometrů – předpokládáme, že se jedná o hodnotu pro slabší model. Žádné další údaje automobilka nezveřejnila.

Záznam živého přenosu z představení Alfy Romeo Milano:
Na druhou stranu je tu i spousta věcí specifických. Jak už bylo naznačeno v úvodu, po stránce vzhledu je Milano emotivnější a třeba nové LED světla na přídi vypadají velmi pěkně. Pro verzi Veloce je tu také specifické nastavení podvozku s rychlejším převodem řízení, tužšími stabilizátory náprav a světlou výškou sníženou o 25 milimetrů. Tato verze navíc přihazuje i samosvorný diferenciál přední nápravy a výkonnější brzdy s 380 mm kotouči vpředu.

Nová Alfa Romeo Milano:
Interiér potěší milovníky klasiky
Uvnitř vozu se nachází interiér, který potěší milovníky klasiky. Namísto dvou opticky spojených displejů, čnících z palubní desky, je zde klasická kaplička se dvěma velkými obroučkami před řidičem. V ní se nicméně nenachází analogové budíky, ale displej, který je umí simulovat. Dotykový displej infotainmentu je potom vkusně zakomponován do palubní desky nad samostatný panel klimatizace. Základní objem zavazadelníku činí 400 litrů.

Alfa Romeo Milano jde do prodeje se zaváděcí edicí Speciale, která si ponese několik charakteristických designových prvků. Ve standardní výbavě se pak objeví výbavy Techno, Premium a Sport. O předpokládaných cenách zatím ze strany automobilky nic nepadlo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů