0
zpět
 

diskuze k tématu: Znáte kontrolky ve vašem automobilu?

kategorie zařazení tématu:
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Pondělí 13.10.2014 14:12, Kontrolky
Článek je spíše na rozpotání diskuse, takže:
Máme kontrolky červené, které oznamují, že nějaký "životně" důležitý systém nefunguje, pak oranžové, které oznamují, že je potřeba něco zkontrolovat, doplnit, vyměnit nebo hlásí nefunkci nějakého podpůrného systému a pak jsou kontrolky zelené(i žluté), které oznamují, že je nějaký systém zapnut. No a modrá kontrolka je pro dálková světla

Červené kontrolky obvykle znamenají, že auto dlouho nepojede, i když bude mít dost paliva a časový úsek je od několika vteřin při přerušení mazání, přes několik minut (při nefunkci brzd do prvního incidentu s nutným intenzivním brzděním, a to na ručku zapomeňte), až po hodiny při přerušení dodávky proudu a dostatečné kapacitě baterky.
Konkrétně Mondeo III má ještě pod 0°C zobrazenu červenou vločku, což se mi moc nelíbí, když to na mě při jízdě svítí a přitom to je informativní kontrolka a ne vyloženě výstražná.
Oranžové kontrolky znamenají, že autu něco chybí od paliva, pře olej, destičky (opotřebení, až po kapalinu v ostřikovačích. Pak jsou oranžové systémy ABS, SRS, ESP se kterými lze jet, avšak tyto pomocné systémy jsou vyřazeny z činnosti a velmi často to pak znamená, že je ro paměti dávad uložen kód chyby, tzv. DTC.

O ostatních kontrolkách nemá smysl mluvit.
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.