0
zpět

diskuze k tématu: Vůz pro přepravu mladé rodiny

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 16.05.2014 08:51, Vůz pro přepravu mladé rodiny
Potřeboval bych poradit s výběrem vozu. Mám dvě děti (první krátce před narození, druhé 2 roky), v době nejbližších pár let další neplánuji. Potřebuji si koupit ojetý vůz (na nový teď po koupi bytu prostě nemám a zadlužovat se nechci), který by sloužil primárně k přepravě rodiny na chalupu (Praha – okolí Humpolce) a ke tchýni (Praha – okolí Náchoda). V letní půlce roku jedna z těchto cest tak jednou za 14 dní, v zimní půlce tak jednou měsíčně. Příliš velký náklad nepředpokládáme, ale zase 4 lidé už nějaké množství věcí mají. Dále by vůz občas sloužil k naložení nákupu, dovozu dětí k doktorovi, nějakému tomu výletu či dovolené po ČR. Ke každodenní jízdě do práce by nesloužil. Celkově tedy počítám, že by za rok najezdil velmi málo. Stál by na ulici.

Moje požadavky jsou:
- automatická převodovka (jinak to asi nejde, manželka manuál prostě nezvládá, mně je „kvrdlání klackem“ také nepohodlné a rušivé)
- z toho plyne nějaký vůz, kde se automaty co nejméně kazí, aby měsíc po koupi nebylo celé auto na vyhození
- možnost, aby si vzadu mohla manželka (štíhlé postavy) sednout mezi dvě dětské sedačky
- ne starší roku 2006. Kolik by měl mít vůz maximálně najeto si nechám raději poradit
- benzínový motor, možná i dieselový bez takových těch věcí jako turbo či filtr pevných částic, které se mohou akorát rozbít
- výkon motoru, jízdní vlastnosti, estetická stránka, nadstandardní vnitřní výbava atd. mě nad rámec funkčnosti nezajímají, prostě potřebuji ideálně nějaké přemísťovadlo s automatem, které je nenáročné na údržbu, spolehlivě funguje a málo stojí
- vzhledem k plánovanému množství najetých kilometrů mě spotřeba (snad kromě nějakých opravdu extrémních hodnot) také nějak moc nezajímá
- jelikož u tchýně na vesnici je cca 20 m špatný nájezd k parkování v kopci po rozbité cestě, neměl by mít vůz svůj spodek příliš nízko u silnice
reagovat
Falewick
počet příspěvků25
datum registrace07.09.2011
Pátek 16.05.2014 10:41, cena?
Uveďte nějakou cenovou představu prosím.

Doporučil bych atmosférický benzín a automat s hydrodynamickým měničem. Výbavou nic neušetříte, automaty jsou obvykle ve výbavách nejvyšších.
reagovat
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Pátek 16.05.2014 12:39, Hm, těžká otázka
Spolehlivých aut s automatem není moc a ještě aby se manželka vešla dozadu doprostřed? Hm, to už bude chtít aspoň střední třídu. No, za mě Passat B5 nebo Superb 1. gen, motor buď 1,8 turbo (turbo tam sice je, ale je spolehlivé a i kdyby bylo načaté, tak oprava není nekřesťansky drahá) nebo 2,8 V6. Oboje může mít 5st. automat Tiptronic, který je jeden z nejspolehlivějších automatů vůbec a je i opravitelný. Stačí slušné zacházení za studena a aspoň v něm nechta vyměnit olej. V žádném případě nesmí ani za studena škubat a měnič nesmí dlouho držet otáčky motoru na vyšší úrovni, než by bylo pocitově třeba. S oběma motory si automat rozumí a jízda je víc než příjemná. Spotřeba se dá udržet kolem 10 litrů, chce to ale jezdit plynule a hlavně ne jen po městě.
reagovat
jakub_m
počet příspěvků1
datum registrace16.05.2014
Pátek 16.05.2014 13:12, re:
S tou výbavou jsem to myslel tak, že mě zas tak nezajímá. Jasně, nějaké hagusy či střešní nosič by mohly přijít vhod, ale nepotřebuji nějaké palubní počítače, automatickou klimatizaci, specialní světla či podobné věci a nebudu pociťovat pocit nedostatku, pokud něco takového moje auto nebude mít.

S cenovou představou je to trochu problém, moc v tom nemám jasno, ale fakticky mám teď volných tak 130 tisíc. Samozřejmě, pokud to bude stát méně, tím lépe. Pokud mi někdo přesvědčí, že je lepší si vzhledem k mým požadavkům a účelu využití koupit starší auto za stejné peníze (např. protože jej vytvořil kvalitnější výrobce) , starší auto za méně peněz (auto stejně užíváním "spotřebuji" a akorát bych u dražšího zbytečně tratil v případě problémů a poklesu ceny vozidla) či něco málo přidat na dražší a kvalitnější, jako člověk který autům opravdu nerozumí, jsem otevřený tomu se nechat přesvědčit.

Snad jen doplňuji, že auto chci tak na 4-5 let spolehlivého provozu a chci si jej koupit teď. Až děti trochu vyrostou či jim přibyde ještě nějaký mladší bráška, tak předpokládám, že si pořídím nějaké nové či něco podobného.
reagovat
hrop1
počet příspěvků22
datum registrace15.08.2013
Pátek 16.05.2014 13:30, Fiat croma 2,4 JTD Automat
Zkuste si prostornost vzadu a mohlo by Vám to stačit. Za 130tis bývá r 2008 a kolem cca 150000tis najeto.
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Pátek 16.05.2014 13:40, croma
Croma je sice super auto a je ve vnitř i prostorná, ale obávám se že na požadovaný nájezd km je motor naprosto zbytečný. To auto je s ním těžké a trpí přední náprava. Jinak je motor opravdu super. Pokud cromu tak v 1.9 jtdčku.
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Pátek 16.05.2014 13:41, Citroen
Za mna Citroen C5 2.0i automat. Auto sa da po zlej ceste zodvihnut, takze so svetlou vyskou nebude problem. Auto je vo vnutri priestranne, a aj najnizsia vybava byva velmi bohata. Automat to ma ale myslim 4 stupnovy, neviem ci tam isiel aj 6 stupnovy. Oba su ale spolahlive, len 4 stupnovy trochu viac zerie. Kombi by sa uz dal nazvat aj autobusom. Do ceny by ste sa mali zmestit, len je treba auto pred kupou poriadne preklepnut. Ludi na to najdete napr. na c5clube. Ako bonus uz len uvediem, ze po okreskach je pekne tiche a makke, takze moj dvojrocny syn zaspi asi po 2 kilometroch a vstane vacsinou ked vystupujeme. Mam ho rok a pol, najazdene 205t km, nic neocakavane som zatial neriesil, len sa vozim. Ak chcete novsi, pozerajte od r.v. 2005, je to 2.0i 103kw s variabilnym casovanim. U mna spotreba na manual nejakych 7.5, co je na 1.5 tony vaziace auto podla mna vyborne. Idealne auto pre rodinu.
reagovat
Fanda
počet příspěvků551
datum registrace28.09.2008
Pátek 16.05.2014 14:17, RE: Vůz pro přepravu mladé rodiny
nepřihlášený uživatel napsal:
Potřeboval bych poradit s výběrem vozu. Mám dvě děti (první krátce před narození, druhé 2 roky), v době nejbližších pár let další neplánuji. Potřebuji si koupit ojetý vůz (na nový teď po koupi bytu prostě nemám a zadlužovat se nechci), který by sloužil primárně k přepravě rodiny na chalupu (Praha – okolí Humpolce) a ke tchýni (Praha – okolí Náchoda). V letní půlce roku jedna z těchto cest tak jednou za 14 dní, v zimní půlce tak jednou měsíčně. Příliš velký náklad nepředpokládáme, ale zase 4 lidé už nějaké množství věcí mají. Dále by vůz občas sloužil k naložení nákupu, dovozu dětí k doktorovi, nějakému tomu výletu či dovolené po ČR. Ke každodenní jízdě do práce by nesloužil. Celkově tedy počítám, že by za rok najezdil velmi málo. Stál by na ulici. Moje požadavky jsou: - automatická převodovka (jinak to asi nejde, manželka manuál prostě nezvládá, mně je „kvrdlání klackem“ také nepohodlné a rušivé) - z toho plyne nějaký vůz, kde se automaty co nejméně kazí, aby měsíc po koupi nebylo celé auto na vyhození - možnost, aby si vzadu mohla manželka (štíhlé postavy) sednout mezi dvě dětské sedačky - ne starší roku 2006. Kolik by měl mít vůz maximálně najeto si nechám raději poradit - benzínový motor, možná i dieselový bez takových těch věcí jako turbo či filtr pevných částic, které se mohou akorát rozbít - výkon motoru, jízdní vlastnosti, estetická stránka, nadstandardní vnitřní výbava atd. mě nad rámec funkčnosti nezajímají, prostě potřebuji ideálně nějaké přemísťovadlo s automatem, které je nenáročné na údržbu, spolehlivě funguje a málo stojí - vzhledem k plánovanému množství najetých kilometrů mě spotřeba (snad kromě nějakých opravdu extrémních hodnot) také nějak moc nezajímá - jelikož u tchýně na vesnici je cca 20 m špatný nájezd k parkování v kopci po rozbité cestě, neměl by mít vůz svůj spodek příliš nízko u silnice

Smysl této poradny mě neustále uniká,Jeden poradí to,druhý ono.Každý většinou tu značku co preferuje.Někdy vydrží článek několik dní,jindy po pár hodinách mizí.Osobně bych při koupy vozu na rady někoho koho vůbec neznám nespoléhal.Je to zhruba stejný,jako si zajít pro radu za štamgasty místní restaurace.
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Pátek 16.05.2014 15:06, Rady
Vzdy je to ale lepsie, ako len tak na ostro kupit pekne cervene auto, a potom sa cudovat, preco sa kazi. Tieto rady cloveka aspon trochu nasmeruju, alebo otvoria nove moznosti.
reagovat
hrop1
počet příspěvků22
datum registrace15.08.2013
Pátek 16.05.2014 19:32, RE: Vůz pro přepravu mladé rodiny
Fanda napsal:
nepřihlášený uživatel napsal:
Potřeboval bych poradit s výběrem vozu. Mám dvě děti (první krátce před narození, druhé 2 roky), v době nejbližších pár let další neplánuji. Potřebuji si koupit ojetý vůz (na nový teď po koupi bytu prostě nemám a zadlužovat se nechci), který by sloužil primárně k přepravě rodiny na chalupu (Praha – okolí Humpolce) a ke tchýni (Praha – okolí Náchoda). V letní půlce roku jedna z těchto cest tak jednou za 14 dní, v zimní půlce tak jednou měsíčně. Příliš velký náklad nepředpokládáme, ale zase 4 lidé už nějaké množství věcí mají. Dále by vůz občas sloužil k naložení nákupu, dovozu dětí k doktorovi, nějakému tomu výletu či dovolené po ČR. Ke každodenní jízdě do práce by nesloužil. Celkově tedy počítám, že by za rok najezdil velmi málo. Stál by na ulici. Moje požadavky jsou: - automatická převodovka (jinak to asi nejde, manželka manuál prostě nezvládá, mně je „kvrdlání klackem“ také nepohodlné a rušivé) - z toho plyne nějaký vůz, kde se automaty co nejméně kazí, aby měsíc po koupi nebylo celé auto na vyhození - možnost, aby si vzadu mohla manželka (štíhlé postavy) sednout mezi dvě dětské sedačky - ne starší roku 2006. Kolik by měl mít vůz maximálně najeto si nechám raději poradit - benzínový motor, možná i dieselový bez takových těch věcí jako turbo či filtr pevných částic, které se mohou akorát rozbít - výkon motoru, jízdní vlastnosti, estetická stránka, nadstandardní vnitřní výbava atd. mě nad rámec funkčnosti nezajímají, prostě potřebuji ideálně nějaké přemísťovadlo s automatem, které je nenáročné na údržbu, spolehlivě funguje a málo stojí - vzhledem k plánovanému množství najetých kilometrů mě spotřeba (snad kromě nějakých opravdu extrémních hodnot) také nějak moc nezajímá - jelikož u tchýně na vesnici je cca 20 m špatný nájezd k parkování v kopci po rozbité cestě, neměl by mít vůz svůj spodek příliš nízko u silnice
Smysl této poradny mě neustále uniká,Jeden poradí to,druhý ono.Každý většinou tu značku co preferuje.Někdy vydrží článek několik dní,jindy po pár hodinách mizí.Osobně bych při koupy vozu na rady někoho koho vůbec neznám nespoléhal.Je to zhruba stejný,jako si zajít pro radu za štamgasty místní restaurace.

Nepočítám se do těch co chválí značku auta,které vlastní. Mám Mazdu3 ale pánovi doporučuji F.Cromu 2,4 JTD Automat. Jen nevím zda se vyráběla automatu i v motorizaci 1,9. ???
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Pátek 16.05.2014 21:02, croma
Ano croma se delala v automatu i s 1.9.
reagovat
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Pátek 16.05.2014 21:45, Prius
Vám bude naprosto vyhovovat Prius. Spolehlivost je téměř absolutní, místa vzadu je podobně jako v C5, Passatu nebo Mondeu, automat je samozřejmostí a je téměř nezničitelný a spotřeba vás také nezruinuje. Mrkněte na recenzi.

Cena ojetin také není nijak závratná.

DOPORUČUJI!
reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Pátek 16.05.2014 22:50, RE: Prius
brin napsal:
Vám bude naprosto vyhovovat Prius. Spolehlivost je téměř absolutní, místa vzadu je podobně jako v C5, Passatu nebo Mondeu, automat je samozřejmostí a je téměř nezničitelný a spotřeba vás také nezruinuje. Mrkněte na recenzi. Cena ojetin také není nijak závratná.DOPORUČUJI!

Zrovna řešíme jak dostat do auta 3 sedačky, což je podobné jako tam dát 2 sedačky a dospělého. Nakonec kupujeme nové Verso. Tam jsme 3 sedačky v reálu úspěšně dali.

Orientoval jsem se i podle tohoto testu: http://www.auto.cz/detske-autosedacky-hledame-rodinneho-krale-ktery-zvladne-3-deti-vzadu-72569 (na konci je tabulka v PDF) podle něj se např. do Versa a Priusu plus vejdou. Do klasického Priusu prý ne. Takže doporučuju vyzkoušet před nákupem v reálu.

Teď máme Mazdu 6 a tam se 3 sedačky nevejdou a to hlavně proto, že vnitřní ISOFIXy jsou blízko od sebe, takže mezi sedačkami je málo místa. Takhle to má ovšem většina aut včetně RAV4, Mazda CX-5, atd. všechny jsou dělané na komfortní cestování 2 dospělých vzadu. Jen střední a velké MPV mají 3 plnohodnotné sedačky ve 2. řadě a tím pádem i dost místa uprostřed mezi ISOFIXy. Např. Grand C-max není použitelný, prostřední sedačku má úzkou.

Jinak Verso a předchozí Corolla Verso se taky dělá v automatu a do 130 tisíc se sehnat dají, ale ne rok výroby 2006. Každopádně důležitý je hlavně stav a opotřebení auta a ne rok výroby. Versa jsou podle TUV jedny z nejspolehlivějších aut.
reagovat
Zdeny60
počet příspěvků1247
datum registrace08.09.2009
Sobota 17.05.2014 05:58, Doporučení
Doporučuji tazateli naučite sebe a zejména manželku řadit - vše se tím dramaticky zjednoduší a výběr auta se rozšíří x-násobně. Naučit se řadit zvládně kdejaká lama, tak není důvod, aby se to nenaučil i tazatel a jeho manželka, mají-li aspoň průměrné IQ a technické cítění.
Ač nejde o kombi, ale sedan, tak na základě své osobní vlastní letité zkušenosti mohu zodpovědně dopruručit ŠKODU SUPERB 1. modelové řady. Do kufru se vejde rozložitelný kočárek, dva velké plastové kufry a řada dalších krámů, o místě vzadu nikdo nemůže pochybovat a výběr motorizací je velmi slušný - od naftové 1,9TDI přes 2,0CR po benzínové 2,0i, 1,8T )tu bych volil dnes já) po 2,8V (kterou bych navíc nechal přestavět na LPG, neb tento motor to snáší výborně a spotřeba je pak kolem 6l benzínu na 100km v přepočtu). Navíc 2,8 jsou s automatem, tak jako i ostatní motorizace, ale těch je méně. Ceny vozů jsou dnes velmi nízké a servis díky jednoduchosti auta není nijak extra náročný, pokud se nejzdí do značkového vyděračství. Odolnost přední nápravy hojně diskutované v "odborných" kruzích, je mýtus, mně například na těžké 2,5 V6 TDI vydržela náprava včetně tlumičů 180.000km bez nutnosti cokoliv měnit. Na lehké 1,8T vydrží podstatně více, pokud si auto člověk neplete s Kamazem na Dacar.

Haha, teď vidím, že stejné doporučení už dal Paul
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
datum registrace09.10.2008
Sobota 17.05.2014 08:40, RE: Doporučení
Zdeny60 napsal:
Doporučuji tazateli naučite sebe a zejména manželku řadit - vše se tím dramaticky zjednoduší a výběr auta se rozšíří x-násobně. Naučit se řadit zvládně kdejaká lama, tak není důvod, aby se to nenaučil i tazatel a jeho manželka, mají-li aspoň průměrné IQ a technické cítění. Ač nejde o kombi, ale sedan, tak na základě své osobní vlastní letité zkušenosti mohu zodpovědně dopruručit ŠKODU SUPERB 1. modelové řady. Do kufru se vejde rozložitelný kočárek, dva velké plastové kufry a řada dalších krámů, o místě vzadu nikdo nemůže pochybovat a výběr motorizací je velmi slušný - od naftové 1,9TDI přes 2,0CR po benzínové 2,0i, 1,8T )tu bych volil dnes já) po 2,8V (kterou bych navíc nechal přestavět na LPG, neb tento motor to snáší výborně a spotřeba je pak kolem 6l benzínu na 100km v přepočtu). Navíc 2,8 jsou s automatem, tak jako i ostatní motorizace, ale těch je méně. Ceny vozů jsou dnes velmi nízké a servis díky jednoduchosti auta není nijak extra náročný, pokud se nejzdí do značkového vyděračství. Odolnost přední nápravy hojně diskutované v "odborných" kruzích, je mýtus, mně například na těžké 2,5 V6 TDI vydržela náprava včetně tlumičů 180.000km bez nutnosti cokoliv měnit. Na lehké 1,8T vydrží podstatně více, pokud si auto člověk neplete s Kamazem na Dacar. Haha, teď vidím, že stejné doporučení už dal Paul

Chtělo by to důkladněji číst Zdeny - tazatel chce místo vzadu pro dvě dětské sedačky a dospělého, tedy velkou vnitřní šířku. Superb nabízí královský prostor, ale na délku - šířka je u prvního a dokonce i současného superbu mizerná. A požadavek automatu do Prahy a jejího okolí také zcela chápu - až si "odskáčeš" pár pořádných kolon, tak to pochopíš také. Osobně bych se podíval na Scenic II - kvalita interiéru sice nic moc, ale s benzínovým motorem 1,6 nebo 2,0 se v automatu občas vyskytnou a cenu mají velmi příznivou. Tyto motorizace jsou spolehlivé a mají klasický automat. A hlavně mají 3 samostatné stejně velké sedačky vzadu.
reagovat
Zdeny60
počet příspěvků1247
datum registrace08.09.2009
Sobota 17.05.2014 08:46, Superb? proč ne?
Pavlíku, já jsem pořádně četl a dočetl jsem se: manželka je subtilní = štíhlé postavy. Dvě sedačky totál pohoda a ona doprostřed taky pohoda.
K té Praze: od roku 1995 jsem měl v Praze kancl ve Strašnicích v Cukrovarnické a dojížděl jsem tam skoro denodenně. Pak jsem ho v roce 2005 přestěhoval do Horních Roztyl, kamž jsem dojížděl taktéž skoro denně, právě z té Cukrovarnické, dalších 6 let. V obou případech jsemjezdil z hradecké dálnice, takž víš-li, kde ona místa leží, tak uznáš, ze zejména v prvním případě, ale i v druhém, jsem musel projet celou Prahu. Lahůdky v letenském tunelu, , na Magistrále a pd. v 8 hodin ráno fakt znám a manuál mi fakt nevadil. Proto jsem doporučil naučit se řadit, protože pak se výběr auta neskutečně zjendoduší.
Takže jezdit po Praze s MANUÁLEM mě fakt nemusíš učit. Naštěstí ale Pražák nejsem a každý, ať si vybere, co chce.
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
datum registrace09.10.2008
Sobota 17.05.2014 09:38, RE: Superb? proč ne?
Zdeny60 napsal:
Pavlíku, já jsem pořádně četl a dočetl jsem se: manželka je subtilní = štíhlé postavy. Dvě sedačky totál pohoda a ona doprostřed taky pohoda. K té Praze: od roku 1995 jsem měl v Praze kancl ve Strašnicích v Cukrovarnické a dojížděl jsem tam skoro denodenně. Pak jsem ho v roce 2005 přestěhoval do Horních Roztyl, kamž jsem dojížděl taktéž skoro denně, právě z té Cukrovarnické, dalších 6 let. V obou případech jsemjezdil z hradecké dálnice, takž víš-li, kde ona místa leží, tak uznáš, ze zejména v prvním případě, ale i v druhém, jsem musel projet celou Prahu. Lahůdky v letenském tunelu, , na Magistrále a pd. v 8 hodin ráno fakt znám a manuál mi fakt nevadil. Proto jsem doporučil naučit se řadit, protože pak se výběr auta neskutečně zjendoduší. Takže jezdit po Praze s MANUÁLEM mě fakt nemusíš učit. Naštěstí ale Pražák nejsem a každý, ať si vybere, co chce.

Já bych to v superbu vzadu mezi dvěma autosedačkami viděl jako "totál pohoda" jen v případě, že manželka je opravdu hodně subtilní anorektička nebo příslušnice kmene křováků, protože jinak se do té 20cm široké mezery co zůstane mezi autosedačkami prostě nemůže vejít. Jedině že bys ji chtěl položit na bok a protáhnout průvlakem na lyže do kufru, na to je tam místa dost . A za svým názorem na automat si stojím, mě manuál ve velkoměstě vyloženě vadí a automat je tam k nezaplacení (pokud to tedy není uskákaná dvouspojka typu DSG), ale to je věc osobních preferencí.
reagovat
gottak
počet příspěvků208
datum registrace10.06.2010
Sobota 17.05.2014 19:13, RE: Superb? proč ne?
Pavlik napsal:
Zdeny60 napsal:
Pavlíku, já jsem pořádně četl a dočetl jsem se: manželka je subtilní = štíhlé postavy. Dvě sedačky totál pohoda a ona doprostřed taky pohoda. K té Praze: od roku 1995 jsem měl v Praze kancl ve Strašnicích v Cukrovarnické a dojížděl jsem tam skoro denodenně. Pak jsem ho v roce 2005 přestěhoval do Horních Roztyl, kamž jsem dojížděl taktéž skoro denně, právě z té Cukrovarnické, dalších 6 let. V obou případech jsemjezdil z hradecké dálnice, takž víš-li, kde ona místa leží, tak uznáš, ze zejména v prvním případě, ale i v druhém, jsem musel projet celou Prahu. Lahůdky v letenském tunelu, , na Magistrále a pd. v 8 hodin ráno fakt znám a manuál mi fakt nevadil. Proto jsem doporučil naučit se řadit, protože pak se výběr auta neskutečně zjendoduší. Takže jezdit po Praze s MANUÁLEM mě fakt nemusíš učit. Naštěstí ale Pražák nejsem a každý, ať si vybere, co chce.
Já bych to v superbu vzadu mezi dvěma autosedačkami viděl jako "totál pohoda" jen v případě, že manželka je opravdu hodně subtilní anorektička nebo příslušnice kmene křováků, protože jinak se do té 20cm široké mezery co zůstane mezi autosedačkami prostě nemůže vejít. Jedině že bys ji chtěl položit na bok a protáhnout průvlakem na lyže do kufru, na to je tam místa dost . A za svým názorem na automat si stojím, mě manuál ve velkoměstě vyloženě vadí a automat je tam k nezaplacení (pokud to tedy není uskákaná dvouspojka typu DSG), ale to je věc osobních preferencí.

Well, automat je pro lamy nebo pritrouble Amiky a navic zvysuje vyrazne spotrebu
Kdyz uz, tak do RR, tam to ma smysl
reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Sobota 17.05.2014 21:43, RE: Superb? proč ne?
Pavlik napsal:
Zdeny60 napsal:

Do Superba se 3 sedačky a tím pádem nejspíš ani 2 sedačky a 1 dospělý nevejdou, viz. test: http://img.auto.cz/news/img/galleries/2013-04/01_510150595a980.jpg Každopádně to chce ověřit s konkrétními sedačkami v reálu v každém autě.
reagovat
toskey
počet příspěvků19
datum registrace28.05.2010
Neděle 18.05.2014 17:19, RE: Citroen
Citroenak napsal:
Za mna Citroen C5 2.0i automat. Auto sa da po zlej ceste zodvihnut, takze so svetlou vyskou nebude problem. Auto je vo vnutri priestranne, a aj najnizsia vybava byva velmi bohata. Automat to ma ale myslim 4 stupnovy, neviem ci tam isiel aj 6 stupnovy. Oba su ale spolahlive, len 4 stupnovy trochu viac zerie. Kombi by sa uz dal nazvat aj autobusom. Do ceny by ste sa mali zmestit, len je treba auto pred kupou poriadne preklepnut. Ludi na to najdete napr. na c5clube. Ako bonus uz len uvediem, ze po okreskach je pekne tiche a makke, takze moj dvojrocny syn zaspi asi po 2 kilometroch a vstane vacsinou ked vystupujeme. Mam ho rok a pol, najazdene 205t km, nic neocakavane som zatial neriesil, len sa vozim. Ak chcete novsi, pozerajte od r.v. 2005, je to 2.0i 103kw s variabilnym casovanim. U mna spotreba na manual nejakych 7.5, co je na 1.5 tony vaziace auto podla mna vyborne. Idealne auto pre rodinu.

Vzhledem k dané cenové hladině a roku výroby tak to taky vidím na C5,. Benzínový 2 litry maj 4 rychlosti,, 3l a nafty 6 rychlostí. Vzhledem k tomu,že chcete vozit rodinku tak chci taky upozornit, že dané auto ve střední třídě bylo jedno z nejbezpečnějších...(mraky airbargů,kolenní standart) a ptž nejsem zaslepenej jen do c5 tak nabízím alternatvu -Mondeo-bouhužel je nízky,není tak stavěný na naše cesty jako c5,která v nejvyšší poloze má vyšši průjezdnost než třeba yetti nebo jině pseudoSUV
reagovat
1 2

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.