0
zpět
 

diskuze k tématu: Posuzujeme šest kandidátů na post rodinného auta

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, servisní náklady, vše o spotřebě, automobilky, německá vozidla, francouzská vozidla, typ vozidla, osobní, německá vozidla, německá vozidla, francouzská vozidla, německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 10:58, rada
Tak,tak.Avensis v benzinu vitezi!Vzdy to byl muj favorit a vidim ze pravem.Ta nafta byla nahradni reseni ale jen 93kw.I presto ze je to jediny vychytany naftovy motor od Toyoty tak pri dnesni nafte plne siry umira,ikdyz mezi poslednimi.Tak hura do benzinu!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 11:18, rada
Este upozornim, pozor na kusky s intervalom vymeny oleja 30t km!! Ak take auto jazdi po meste a ma najazdenych okolo 200t km, bude asi potreba min vymenit hydraulicke zdvihatka. Mne to az tak nevadi, auto bolo fakt za par korun, ale na takej toyote, ak motor klepe a v servisnej knizke je dolozena vymena kazdych 30t km, to moze byt drahsi problem. Je zarazajuce, ze v dobe ked kazdy nadava nad spolahlivostou, davaju vyrobcovia autam taketo likvidacne intervaly. Myslim ale, ze toyota je na spici pravom, lebo toto nerobi. Aspon ja som videl par toyot, kde bolo dokonca napisane, ze sa ma menit aj olej v prevodovke (manualnej). To europske auta maju interval vymeny oleja v prevodovke rovny s vymenou prevodovky. Svinstvo.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 12:08, rada
ten zakopanej pes u těch špatnejch Toyoťáckej dieslů, bych řekl že bude spíš v kvalitě prodávané nafty.
to Citroeňák: uvažoval jsi někdy nad tím proč ta super C5 stojí o tolik míň než ten Avensis atd?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 12:14, rada
Uvazoval, ale nic ma nenapadlo..
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 13:34, rada
To Valnoha: Když vezmu rozdíl jako 100%, tak 40% je odraz rozdílu cen nových vozů, 20% technická převaha Toyoty, 20% "zvuk značky"a posledních 20% vyšší kvalita (diskutabilní). Možná se ty poměry liší, ale max v řádu jednotek procent.
P.S. Ojetou C5 nový model bych se nebál koupit, předchozí generace je uvnitř i vně zastaralá.

Za mne, kdybych kupoval ojetý RODINNÝ vůz, tak (jaké překvapení) P 5008 nebo F S-Max.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 13:37, rada
z mé osobní zkušenosti Praha Bohumín a z5 s 1,6HDi rok nevím ale po FL. Pomineme-li design, máme tu auto s plavnými (někdo to nazývá ohodlnými) jizdními vlastnostmi, absolutně tupým řízením a dle mého gusta dost nečitelnými brzdami. Ze sedaček jsem byl také po 100kilometrech souvislé jízdy dost vykloubenej. Přidáme 120. místo TUV Report proti 15. Avensisu při stáří 3 roky.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 13:40, rada
Tak vzhledem k tomu roku u Mondea uvedený v dotazu což je jediný záchytný bod kolik asi hodlá tazatel investovat se nebavíme o poslední generaci C5, která je mi mimochodem celkem sympatická
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 14:38, rada
Já bych do výběru ještě rozhodně zařadil Hondu Accord, stačí se zákl. benz. motorem. Spolehlivostí a výbavou je minimálně na úrovni avensisu, motoricky ještě lepší, takže není co řešit
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 16:00, rada
Ahoj, vo svojom zozname miešaš MPV (Touran, Espace) a kombíky. To je podľa mňa dosť veľký rozdiel a to by si si mal rozhodnúť ako prvé - o akú veľkú rodinu ide? V každom prípade, jedna vec je presunúť rodinu z bodu A do bodu B - to zvládnu všetky menované autá. Druhá vec je zvládnuť to tak, aby to človeka bavilo. Ani jedno auto z toho výberu mi nepríde moc zábavné (a Espace je vyslovene špatné). Podľa môjho názoru má človek príliš málo času, než aby ho mrhal za volantom auta, ktoré ho nebaví. Takže čisto subjektívna rada, zvlášť ak budeš tráviť za volantom viac času: Podľa množstva prepravovaných osôb a charakteru ciest by som vyberal medzi: Subaru Legacy Kombi, Subaru Outback alebo Subaru Tribeca.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 16:29, rada
Benzinova honda je vyborne auto, a este tazsie zohnatelne. A najlepsie tych 2.4. Aj tu bol test spotreby, a ta bola naozaj neuveritelna. Skoda len toho, ze ma maly kufor. A kombi ma dokonca pisany mensi kufor ako sedan. Oproti mondeu to bude velky rozdiel. Co sa tyka jazdnych vlastnosti C5, tak mate s casti pravdu. Je to korab. Vela spetnej vazby by som tam asi nehladal. Ale ako rodinne auto nema chybu. Kupoval som si ho aj kvoli tomu, ze to cloveka odnauci rychlo jazdit. A az tak to nefunguje- clovek len jazdi ovela plynulejsie, lebo ho bavi sa len tak plavit.Ked este vezmeme, ze do slabsieho terenu sa dokaze zodvihnut, a ma plno pomocnikov, ktore nemaju ani niektore novsie auta, je to vyborne auto. Najme ked ma clovek vela konickov ako rybarcenie a pod, kde obcas ide aj po tej polnej ceste.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 19:52, rada
Jenže u těch u těch super pomocníků platí v případě ojetiny C5 dvojnásob: Co v autě není, nemuže se po....rouchat
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 30.10.2012 22:23, rada
Pokud tazatel vybírá rodinný vúz, tak bych BMW řady 3 vyloučil, na zadních sedadlech není místo ani náhodou, pak bych vyloučil Espace, který je velký jako kráva a vybrat vhodnou motorizaci je docela problém. Ohledně Passatu a Mondea byly už tady na tipcarsu popsány spousty příspěvků, nespornou výhodou obou aut je obrovký výběr ojetin kdy si vybere opravdu každý včetně barvy.
U passatu B6 se asi většina zájemců bude zajímat o diesel a i když tady je koncern požavovaný skoro za nadávku, tak ve skutečnosti disely nejsou tak špatné a díky velké rozšířenosti jsou i levně opravitelné. Asi nejspolehlivějším dieslem v passatu je 1,9 TDI, kterých není na výběr takové množství a zpravidla mají horší výbavu. U motoru 2.0 TDI v principu exitují u passatu dvě základní verze, jedna verze má vstřikovače od Bosche a filtr pevných částic a druhá verze má piezo PPD vstřikovače od Siemesu. Vstřikování od bosche je v podstatě spolehlivé a komplikací může být filtr pevných částic. U vstřikování od siemesu je problém v samotných vstřikovačích, u kterých se vyzkratuje vnitřní elektronika. Dneska už jsou vstřikovače od siemesu levně opravitelné.

Japonci jsou taky dobrá volba, jak tady zaznělo tak Avensis je mnohem lepší v benzínu a u Accordu na motorizaci až tak nezáleží, ale vybrat vhodného Accorda je docela umění a jsou dost drahé.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 31.10.2012 19:36, rada
Zdravím, taky si přisypu do mlýna - z vlastní zkušenosti doporučím Fiat Multipla. Vlastníme dva kousky - 1,6 Bipower na CNG (1,4Kč / 1km)-old a 1,9 JTD 88kW-facelift. Doporučuji tento vůz hlavně kvůli vnitřnímu prostoru, veliké variabilitě, přehlednějšímu vyššímu posezu a příznivé pořizovací ceně. Osobně mám raději starší verzi už jen pro udivené pohledy "znechucených" obdivovatelů designu auta.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 01.11.2012 19:22, rada
Mám avensis r.v. 2007,1,8vvti skoro 2 roky, najeto nyní 150.000 km. Koupil jsem ho před dvěmi lety po leasingu. Spotřeba 6,8 L/100 km a to podnikám , takže se neloudám. Najedu cca 25.000 km za rok a myslím, že se mi nafta nevyplatí, protože do auta liji pouze benzín a výmna oleje po 15.000 km. Ale abych jen nechválil, v 145 tis. km jsem měnil ložisko v předním kole. Jinak max. spokojenost, mám 5 ti dvéř. I to je solidní rodinné auto, i když kombi bude lepší. Hlavně ne sedan(měl jsem ho také) Kufr sice velký, ale špatný přístup.
Myslím že nezáleží u ojetiny na značce, ale jak se o auto předchozí majitelé starali. Ještě na závěr Corola Verso, motor 1,8, 7 míst, ideální bezproblémové rodinné auto.
reagovat
jaydeep
počet příspěvků3
datum registrace10.02.2012
Pátek 02.11.2012 07:11, rodinné auto
... snad nemusí bejt nutně stěhovák ne? bmw nabízí sice míň prostoru, ale zato mnohem víc všeho ostatního... je zcela nesrovnatelný s těma ostatníma plechovkama kvalitou zpracování, funkčními vychytávkami, šikovnými řešeními, útulností, pohodlím, spolehlivostí (kromě 320d :D), atd. atd. navíc není problém ho koupit ve verzi 4x4, což maže předsudky o zadním náhonu :D
"Pověry" o tom, že kdo si jednou koupí "bávo", už nechce nic jinýho, jsem kdysi bral s výrazným nadhledem... dokud jsem si ho nepořídil a okamžitě zjistil, že je to pravda)
reagovat
jaydeep
počet příspěvků3
datum registrace10.02.2012
Pátek 02.11.2012 07:23, 307 SW
A jinak pokud kolega chce opravdu hodně praktické napůl MPV, doporučuju Peugeot 307 SW. Auto mnohými neprávem haněno, ve skutečnosti velmi dobře zpracované a u ojetin s vychytanými muškami Verze po faceliftu, tzn. od r. 2005 již skutečně bezproblémová.
reagovat
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Pátek 02.11.2012 09:06, RE: rodinné auto
jaydeep napsal:
... snad nemusí bejt nutně stěhovák ne? bmw nabízí sice míň prostoru, ale zato mnohem víc všeho ostatního... je zcela nesrovnatelný s těma ostatníma plechovkama kvalitou zpracování, funkčními vychytávkami, šikovnými řešeními, útulností, pohodlím, spolehlivostí (kromě 320d :D), atd. atd. navíc není problém ho koupit ve verzi 4x4, což maže předsudky o zadním náhonu :D"Pověry" o tom, že kdo si jednou koupí "bávo", už nechce nic jinýho, jsem kdysi bral s výrazným nadhledem... dokud jsem si ho nepořídil a okamžitě zjistil, že je to pravda)


Útulnost = málo místa. Vnitřním prostorem mi BMW 3er přijde tak na úrovni nižší střední, pokud to srovnávám s Mondeem. Podíl na tom má umístění předních kol před motorem a tím i s nadprůměrným rozvorem je dosaženo průměrných hodnot pro vnitřní prostor. Do Mondea kombi dáte na zadní lavici 3 dětské sedačky, což u BMW pochybuju.
Ta posldní věta pravda je, ale na některé požadavky prostě nemá BMW adekvátní odpověď (v rozumné cenové relaci nebo vůbec žádnou), takže je prostor pro ostatní výrobce.
Tím BMW nechci shazovat, ale na některé aplikace se prostě nemusí hodit. Zrovna tady si myslím, že je na tom s vnitřním prostorem nejhůře.
reagovat
vlk1
počet příspěvků19
datum registrace11.11.2010
Pátek 02.11.2012 09:22, RE: rodinné auto
David V napsal:
jaydeep napsal:
... snad nemusí bejt nutně stěhovák ne? bmw nabízí sice míň prostoru, ale zato mnohem víc všeho ostatního... je zcela nesrovnatelný s těma ostatníma plechovkama kvalitou zpracování, funkčními vychytávkami, šikovnými řešeními, útulností, pohodlím, spolehlivostí (kromě 320d :D), atd. atd. navíc není problém ho koupit ve verzi 4x4, což maže předsudky o zadním náhonu :D"Pověry" o tom, že kdo si jednou koupí "bávo", už nechce nic jinýho, jsem kdysi bral s výrazným nadhledem... dokud jsem si ho nepořídil a okamžitě zjistil, že je to pravda)
Útulnost = málo místa. Vnitřním prostorem mi BMW 3er přijde tak na úrovni nižší střední, pokud to srovnávám s Mondeem. Podíl na tom má umístění předních kol před motorem a tím i s nadprůměrným rozvorem je dosaženo průměrných hodnot pro vnitřní prostor. Do Mondea kombi dáte na zadní lavici 3 dětské sedačky, což u BMW pochybuju. Ta posldní věta pravda je, ale na některé požadavky prostě nemá BMW adekvátní odpověď (v rozumné cenové relaci nebo vůbec žádnou), takže je prostor pro ostatní výrobce. Tím BMW nechci shazovat, ale na některé aplikace se prostě nemusí hodit. Zrovna tady si myslím, že je na tom s vnitřním prostorem nejhůře.


No nevím, jak je oficielní označení, ale já beru 3kové BMW za nižší střední 5 kové za vyšší střední a 7kové jakožto luxusní třída.-myslím si, že místem vevnitř to odpovídá.Kdyby se jen bral v potaz rozvor, tak by do dnešní nižší střední(standardem je již 260-270) zachvíli nespadala ani octavia II a kam byste pak zas opačně zařadil např. Logan apod. Ono vůbec je to zavádějící když si vezmu, že některá dnešní auta nižší střední jsou vnitřním prostorem stejně nebo i větší než např. Mondeo MKIII apod.

By mě fakt zajímalo dle čeho se oficielně auta do tříd řadí.

reagovat
vlk1
počet příspěvků19
datum registrace11.11.2010
Pátek 02.11.2012 09:22, RE: rodinné auto
David V napsal:
jaydeep napsal:
... snad nemusí bejt nutně stěhovák ne? bmw nabízí sice míň prostoru, ale zato mnohem víc všeho ostatního... je zcela nesrovnatelný s těma ostatníma plechovkama kvalitou zpracování, funkčními vychytávkami, šikovnými řešeními, útulností, pohodlím, spolehlivostí (kromě 320d :D), atd. atd. navíc není problém ho koupit ve verzi 4x4, což maže předsudky o zadním náhonu :D"Pověry" o tom, že kdo si jednou koupí "bávo", už nechce nic jinýho, jsem kdysi bral s výrazným nadhledem... dokud jsem si ho nepořídil a okamžitě zjistil, že je to pravda)
Útulnost = málo místa. Vnitřním prostorem mi BMW 3er přijde tak na úrovni nižší střední, pokud to srovnávám s Mondeem. Podíl na tom má umístění předních kol před motorem a tím i s nadprůměrným rozvorem je dosaženo průměrných hodnot pro vnitřní prostor. Do Mondea kombi dáte na zadní lavici 3 dětské sedačky, což u BMW pochybuju. Ta posldní věta pravda je, ale na některé požadavky prostě nemá BMW adekvátní odpověď (v rozumné cenové relaci nebo vůbec žádnou), takže je prostor pro ostatní výrobce. Tím BMW nechci shazovat, ale na některé aplikace se prostě nemusí hodit. Zrovna tady si myslím, že je na tom s vnitřním prostorem nejhůře.


No nevím, jak je oficielní označení, ale já beru 3kové BMW za nižší střední 5 kové za vyšší střední a 7kové jakožto luxusní třída.-myslím si, že místem vevnitř to odpovídá.Kdyby se jen bral v potaz rozvor, tak by do dnešní nižší střední(standardem je již 260-270) zachvíli nespadala ani octavia II a kam byste pak zas opačně zařadil např. Logan apod. Ono vůbec je to zavádějící když si vezmu, že některá dnešní auta nižší střední jsou vnitřním prostorem stejně nebo i větší než např. Mondeo MKIII apod.

By mě fakt zajímalo dle čeho se oficielně auta do tříd řadí.

reagovat
jaydeep
počet příspěvků3
datum registrace10.02.2012
Pátek 02.11.2012 09:32, RE: rodinné auto
David V napsal:
jaydeep napsal:
... snad nemusí bejt nutně stěhovák ne? bmw nabízí sice míň prostoru, ale zato mnohem víc všeho ostatního... je zcela nesrovnatelný s těma ostatníma plechovkama kvalitou zpracování, funkčními vychytávkami, šikovnými řešeními, útulností, pohodlím, spolehlivostí (kromě 320d :D), atd. atd. navíc není problém ho koupit ve verzi 4x4, což maže předsudky o zadním náhonu :D"Pověry" o tom, že kdo si jednou koupí "bávo", už nechce nic jinýho, jsem kdysi bral s výrazným nadhledem... dokud jsem si ho nepořídil a okamžitě zjistil, že je to pravda)
Útulnost = málo místa. Vnitřním prostorem mi BMW 3er přijde tak na úrovni nižší střední, pokud to srovnávám s Mondeem. Podíl na tom má umístění předních kol před motorem a tím i s nadprůměrným rozvorem je dosaženo průměrných hodnot pro vnitřní prostor. Do Mondea kombi dáte na zadní lavici 3 dětské sedačky, což u BMW pochybuju. Ta posldní věta pravda je, ale na některé požadavky prostě nemá BMW adekvátní odpověď (v rozumné cenové relaci nebo vůbec žádnou), takže je prostor pro ostatní výrobce. Tím BMW nechci shazovat, ale na některé aplikace se prostě nemusí hodit. Zrovna tady si myslím, že je na tom s vnitřním prostorem nejhůře.



Ale jo, s tím nepolemizuju, ale prostě záleží, jak to kdo potřebuje. Třeba já mám jako rodinný auto sedana :D A žena má xsaru v 5-dvéři, kde když už vyjímečně potřebuju něco většího dát, tak prostě sklopim sedačky
S těma dětskýma sedačkama vedle sebe bych to mohl vyzkoušet Mám vyzkoušeno jen jednu dětskou 9-18 kg, jeden podsedák a mezi nima dospoělý člověk sedí v pohodě. Jinak místa je tam celkově dostatek, a to i vzadu pro nohy (i pro ty dětské na sedačce :D ). Neříkám, že je to největší auto, říkám jen, že prostě i uvnitř je místa dostatek.
Jinak cena je další věc. Samozřejmě když nový bmw stojí hodně, tak to platí i u ojetýho, to je jasný no.
reagovat
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.