0
zpět
 

diskuze k tématu: Octavia, Passat B5, Alfa 156 - složitý výběr

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, německá vozidla, česká vozidla, italská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 22.12.2008 00:53, RE: Alfu z lásky, Octavii z rozumu a Passat pro prostor
MonkeyCharley napsal:
Alfa Romeo 156 je bezesporu jedno z nejkrásnějších aut a právem nosí titul auta roku. Její největší slabostí jsou často měnící se majitelé, kteří mají pocit, že s koupí Alfy získali čistě sportovní vůz. Ale ani sportovní vůz není nezničitelný a časté červené pole otáčkoměru chvíli po studeném startu znamená smrt pro každý motor. Dlouhodobě sleduji nabízené ojetiny Alfy 156 a jen málokdy se setkáte s autem po prvním majiteli, většinou jde o dovoz, kde se pod nálepkou "první majitel" skrývá česk...
Zvolte Mazdu 6 kombi a mate po dilematu. Nakladova hrana v kufru neni zadna. Vzadu je mista dost. Svezeni je skvele (do volantu se dobre prenasi podelne nerovnosti na silnici, posilovac vas neodstini od vozovky) a spolehlivost vyborna.

Kdyz koupite auto u autorizovaneho dealera, tak byste nemusel narazit na stoceny kus.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 28.12.2008 11:35, Spolehlivost dle Dekra (15.000.000 prověřených vozů)
Chtěla bych (opět/zase) trochu "nabourat" vnímání spolehlivost jednotlivých modelů a tazateli "usnadnit" (nebo "zkomplikovat"?) výběr.
Vím, že "obecné" vnímání spolehlivosti/poruchovosti je často až ZÁSADNĚ jiné od reality danné statistikou pracující s miliony či desetimiliony aut (lidé často nad ony "miliony" nadřadí zkiušenost s jedním jediným kouskem - ať zrovna spolehlivějším či poruchovějším než je "průměr")
Takže jsme v kategorii vozů střední třídy, "nájezd" 100-150 t. km
1. Alfa 156
2. Passat
3. bmw 3
4. vectra
5. mondeo
..ach já to "popletla" a píši to "odzadu" ... ,-)
PS: Odpředu (doopravdy), tedy nejspolehlivější, nejméně "zlobící" je
Audi A4, Toyota Avensis, Mazda 6 ... ten všemi za "poruchový" vnímaný (můj) Citroën C5 je 6tý (tedy zhruba vprostřed - jako obvykle) - žádný premiant, žádná tragedie .. (malinko si "dloubnu", ano?) je "méně problémový/zlobící" než "ikona" volkswagen passat (která je "díky tomu/proto") v bazaru tak drahá (tedy "dražší" než konkurence)
A teď POZOR, po 100 až 150.000 km je mezi vozy nižší střední třídy nejméně "zlobivá" .... škoda octavia (za ní focus) ... nejvíce "zlobí" golf IV/Bora a Chrysler PT Cruiser (o té octavie "jen" výfuk občas ... jí opustí - to se ale snadno "vyřeší")
Tak "pěkný" výběr (a den/dny atd.) selbstverständlich také ..
reagovat
  1 ... 8 9 10




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.