0
zpět
 

diskuze k tématu: Velký přehled malých aut k podnikání

kategorie zařazení tématu:
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 29.12.2010 14:26, podpis
autora článku chybí! Po jeho přečtení se ani nedivím. Pod tohle by se asi nikdo nepodepsal. Jelikož kupuji do firmy dosti často úžitkové vozy (skříňové Transity), tak jsem si myslel při přečtení titulku že si rozšířím obzory u "skříňových dodávek" do 3,5t. Jednak text neobsahuje nic co by nevěděl žák 5té třídy obecné školy a druhak by jaksi z názvu mělo zmizet slovo skříňové. Zaplechovaného osobáka přeci nebudeme nazývat skříňový vůz.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 29.12.2010 16:04, Daňový základ
Tak mě tedy výrazně pobavila zmínka o snížení daňového základu... Díky vrácení aut do odpisové skupiny na 5 let je pořízení auta (zejména za hotové) od června tohoto roku ne zrovna nejlepší cesta k jeho snížení. S finančním leasingem si taky moc nepomůžeme (s "nákladováním" akontace je to to samé, splátky placené až příští rok se nám projeví v dalším roce, tudíž leasing ano, ale s minimální akontací a se splátkami pokud možno na začátku roku.). Operativní leasing je věc jiná, tam ale nemá cenu čekat na konec roku, že.
Takže krom toho, že (hlavně) auta fr. provenience používají otevírací část střechy (tzv girafon - asi na převážení žiraf), který měl i renault rapid (express) z roku 1991, jsem se nedozvěděl nic nového...
reagovat
DonLabuznik
počet příspěvků7
datum registrace17.01.2019
Sobota 28.12.2019 23:27, paušální výdaje
Také jsem přemýšlel zda by pro mě nebylo výhodné pořídit si do mého podnikání i automobil. Na https://kralmotoru.cz/media/osobni-automobil-v-podnikani jsem se totiž dočetl, že mi pořízení takového auta pro účely podnikání může o dost snížit paušální výdaje, což se zrovna v mé situace dost vyplatí.
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.